Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Ugovor na određeno i bolovanje

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Ugovor na određeno i bolovanje

Unaprijed molim moderatore da me premjeste ako postoji ovakva tema, ja ju nisam mogla naći.

Problem je ovakav, od 18.03.2011. radim u kineskoj trgovini. Ne znam do kada mi je ugovor, ali pretpostavljam da mi je na određeno vrijeme. Pravo na godišnji nemam, tj. imam, ali moja šefica ga ne daje. U 9. mj imam dogovoren IVF postupak i nakon transfera namjeravam ići na bolovanje jer mi je posao dosta stresan i stojim 7 sati na nogama. Zanima me što ako slučajno dok sam na bolovanju, u tom vremenu mi istekne ugovor? Pretpostavljam da će mi dati otkaz jer oni ne priznaju bolovanje. Da li mogu nastaviti bolovanje kao nezaposlena? U slučaju da ostanem trudna, da li nakon tog bolovanja mogu odmah na komplikacije? Imam li pravo na kakvu naknadu? Hvala svima na odgovorima!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Unaprijed molim moderatore da me premjeste ako postoji ovakva tema, ja ju nisam mogla naći.

Problem je ovakav, od 18.03.2011. radim u kineskoj trgovini. Ne znam do kada mi je ugovor, ali pretpostavljam da mi je na određeno vrijeme. Pravo na godišnji nemam, tj. imam, ali moja šefica ga ne daje. U 9. mj imam dogovoren IVF postupak i nakon transfera namjeravam ići na bolovanje jer mi je posao dosta stresan i stojim 7 sati na nogama. Zanima me što ako slučajno dok sam na bolovanju, u tom vremenu mi istekne ugovor? Pretpostavljam da će mi dati otkaz jer oni ne priznaju bolovanje. Da li mogu nastaviti bolovanje kao nezaposlena? U slučaju da ostanem trudna, da li nakon tog bolovanja mogu odmah na komplikacije? Imam li pravo na kakvu naknadu? Hvala svima na odgovorima!
    bolovanje je samo za zaposlene kako pošteda od rada u slučaju bolesti
    znači ako ti prestane ugovor o radu za vrijeme bolovanja i ako ostaneš trudna nemaš pravo na komplikacije jer su i one bolovanje, ali možda možeš dobiti nešto od burze kao nezaposlena (neznam uvjete za dobivanje)
    porodiljnu naknadu bi dobivala tek nakon rođenja djeteta i to godinu dana u iznosu od 1663,00 kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •