Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: prijava o prebivalistu djeteta za upis u vrtic

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prijava o prebivalistu djeteta za upis u vrtic

Drage moje, davno je to bilo kad sam upisivala mog starijeg sina u vrtic, a koliko vidim stvari su se bitno izmijenile.
    procitala sam na Internetu sljedece, pa me interesira je li to tocno i znaic li to da ne moram otici u MUP izvaditi potvrdu o prebivalistu. Nadam se da cu dobiti upis za malog (2. god) od ove jeseni (zagreb).
    VAŽNA NAPOMENA: GRAĐANI OD 2. SVIBNJA PROŠLE GODINE VIŠE NE MORAJU SAMI PRIBAVLJATI uvjerenje o prebivalištu radi ostvarivanja socijalnih prava prema odlukama Grada Zagreba, već će taj dokument prema službenoj dužnosti probaviti nadležni gradski ured.
    To se odnosi i na aktualne zahtjeve koje roditelji dostavljaju dječjim vrtićima Grada Zagreba:
    1.) zahtjevi za upis djece u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2012/2013
    2.) zahtjevi za ostvarenje prava na olakšice u plaćanju redovitog prpgrama
    Roditelji od 2. svibnja 2011. godine nisu dužni uz zahtjev priložiti ranije tražena uvjerenja MUP-a o prebivalištu djeteta, roditelja, odnosno drugih članova zajedničkog kućanstva, a dječji vrtić će putem Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport pribaviti dokaze. Nove odluke su utemeljene na Sporazumu o pravu pristupa podacima i razmjeni podataka iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Zagreba potpisanog 28. travnja 2011. godine

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U pravu si, vrtić može uz potpisanu dozvolu roditelja sami tražiti te podatke, ali samo uz tu dozvolu roditelja. Dakle ako roditelj ne želi ići izvaditi potvrdu potpiše dozvolu i vrtić može uzeti podatak iz za prebivalište, ali i za rodni list.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, kad bi to tako funkcioniralo...

Naš vrtić i dalje traži da mi donesemo i rodni list i uvjerenje o prebivalištu, kao "kud bi oni došli da oni to nabavljaju za stotine djece..."...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ne vidim u ćemu je tu frka,mi smo uvijek predavali kopije koje smo imali doma

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne vidim u ćemu je tu frka,mi smo uvijek predavali kopije koje smo imali doma
    ja vidim
    frka je u tome što jedno vrijedi na papiru a drugo u praksi. debilana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ko hoće nek preda kopije, a ko ne nek da potpis, potpis mogu dat i oni koji daju kopiju

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa nemaju svi kopije doma.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ko hoće nek preda kopije, a ko ne nek da potpis, potpis mogu dat i oni koji daju kopiju
    kad bi bilo tak bilo bi super
    ALI nije tako, MORAŠ predat papire, nitko ne želi samo potpis, jer im je to dodatni posao koji im se ne radi ako ne moraju.
    dakle, iako potvrde nisu potrebne, jer ih mogu sami pribaviti, uz tvoje pismeno dopuštenje, oni i dalje traže potvrde,isto ko i prije
    bzvze

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa predaj kopije, nitko ni ne traži oriđiđi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemaju svi kopije doma.
    a originali, za svaku sitnicu ti trebaju,pa skopiraj i dobiš koju kopiju

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa predaj kopije, nitko ni ne traži oriđiđi
    ma sve ok, ne mora biti oriđiđi nego kopija, jasno
    ali ne mora biti ni kopija kad su potpisali ugovor u jbnoj suradnji i sad ti ne treba nikakva potvrda, a oni i dalje drve po tome. zaštooooooooooooooo?????

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zahtjev za ostvarivanja prava su ak je dete borca invalida, umrlog, razvedenog, ak je u programu socijalne skrbi i pomoći
    kolko ja znam, a ne kak je pred godinu dana bilo ovisno o plačama.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zahtjev za ostvarivanja prava su ak je dete borca invalida, umrlog, razvedenog, ak je u programu socijalne skrbi i pomoći
    kolko ja znam, a ne kak je pred godinu dana bilo ovisno o plačama.
    ili ako se dijete upisuje u vrtić, bez bzira na status
    pa lijepo piše u prvom postu

imaš popis papira koji predaješ za upis, ne trebaš npr. uvjerenje o prebivalištu jer to pribavljaju po službenoj dužnosti, samo potpišeš da se slažeš.
    to je tako na papiru
    u praksi moraš sam pribaviti uvjerenje o prebivalištu, može biti i fotokopija, ali ne smije biti stara (jer, kako je meni žena u vrtiću objasnila: od kud da ja znam da se u međuvemenu niste selili? - od kud? pa lijepo provjerite u kompjuteru )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neka fino netko nazove Gradski ured, traži onoga tko je napisao ovo iz prvog posta i objasni da to ne vrijedi, da vrtići to ipak ne rade nego da svi fino opet trebaju nanašati papirologiju
    sigurno su i vrtići dobili naputke kako treba postupati, ali se toga ne drže

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje pitanje je OT,
    ali možda će netko znati pa da ne tvaram novu temu;

Najesen se selimo u drugi grad, pa ćemo i djecu prebacit tamo u vrtić... Zanima me dali ih trebam upisati sad kad su upisi u petome mjesecu s obzirom da neznamo točno kad ćemo se seliti, sa sigurnošću mogu reći da neće biti baš oko 1.9. kad počinje nova vrtićka godina... Već kasnije , negdje krajem desetog mjeseca...
    Pa me zanima da li mogu samo klince iz sadašnjeg prebaciti u novi, ili ih baš treba upisati?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja danas predala papire, zaokruživši da vrtić sam pogleda podatke o prebivalištu. Tajnica pregledala i prihvatila bez ikakvih komentara.
    njihova je dužnost da to pogledaju, ako je tako propisano. Nije li to bolje, nego da stotine roditelja hodočaste na MUP.

Uvijek se nađe neka baba koja bi prema sebi posložila sve, jer njoj tak paše. A mi kod takvih organa smo navikli pognut glavu, jer nikad ne znaš hoće li ta ista baba metnut tvoj zahtjev na kraj i da li još moraš bombonjeru nosit da te ona tretira kak spada...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a originali, za svaku sitnicu ti trebaju,pa skopiraj i dobiš koju kopiju

Pa kaj misliš da imam doma originale?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Moje pitanje je OT,

Najesen se selimo u drugi grad, pa ćemo i djecu prebacit tamo u vrtić... Zanima me dali ih trebam upisati sad kad su upisi u petome mjesecu s obzirom da neznamo točno kad ćemo se seliti, sa sigurnošću mogu reći da neće biti baš oko 1.9. kad počinje nova vrtićka godina... Već kasnije , negdje krajem desetog mjeseca...
    Pa me zanima da li mogu samo klince iz sadašnjeg prebaciti u novi, ili ih baš treba upisati?
    to ovisi i o gradu i u vrtiću. najbolje bi bilo da nazoveš konkretan vrtić koji te zanima.
    tako smo mi napravili kad smo se selili, kontaktirali školu i vrtić da vidimo što treba.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Treba li uz ostale dokumente predati i liječničku potvrdu? Nije navedena u popisu priloga na zahtjevu za upis...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

liječničku potvrdu treba donijeti ili na upis ili onog dana kad dijete kreće s vrtićem

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Pa kaj misliš da imam doma originale?
    Ma daj me nemoj zafrkavati da doma nemaš originale rodnog lista i domovnice za djecu/sebe/tm-a... Pa kaj ste ih hitili kad ste ih podigli u Matičnom uredu!? Ja to čuvam ko oko u glavi i svako malo izradim kopiju/dvije baš za ovakve slučajeve...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Moje pitanje je OT,

da predaj papire kad vam je upis, a djecu dogovori da ćeš preselit kad se selite,u našem naselju se često selilo, i dosta njih je ostavilo dete još koji mjesec u starom naselju, pa kad su se preselili uzeli i djete sa sobom ( tak su i školarce ist znali seliti)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja isto nemam sve originale, zašto je to tako čudno?
    za neke stvari smo trebali predavati baš originale i tako smo ostali bez njih, a ne da mi se ići podizati novo dok nema potrebe

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a za kaj si trebala dat oriđi rodni list, baš me zanima, svugdje traže kopije osim kod upisa u srednju školu i faks?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja jednostavno zagubim sve te puste papire...pa svako malo moram vaditi...za p...oludit

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a za kaj si trebala dat oriđi rodni list, baš me zanima, svugdje traže kopije osim kod upisa u srednju školu i faks?
    Evo i mene baš zanima iz praktičnih razloga to isto.

Jelena - netreba već godinama ni za upis u srednju original rodnog lista, dovoljan je potpis da pristaješ na njihovu provjeru isto kao i za vrtić

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok , nisam u toku, do srednje škole imam dobrih 4 godine

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    ja jednostavno zagubim sve te puste papire...pa svako malo moram vaditi...za p...oludit
    mi imamo u jednom fasciklu košuljice, i u svakoj po oriđiđi nekog papira za svako čeljade u kući,a ima na 5. nađe se i koja kopija

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi imamo u jednom fasciklu košuljice, i u svakoj po oriđiđi nekog papira za svako čeljade u kući,a ima na 5. nađe se i koja kopija
    Tak i mi slično; svaki od nas 5 ima svoju fasciklu, u njoj u plastičnoj košuljici original, a mimo toga od svakog originala bar 1-2 kopije svakog dokumenta + još na svakoj fascikli napisano čija je + jmbg i oib od svakog na njegovoj napisan (za brzinske slučajeve diktiranja).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nisam rekla da nemam original rodnog lista, nego da za neke dokumente nemam originale. pa nije rodni list jedini.
    a za kaj su mi trebali originali, fakat se ne sjećam. vozačka? vjenčanje? nemam pojma, ali znam da su trebali i da ih zato trenutno nemam.
    btw, sinak mi npr. uopće nema rodni list, nismo ga nikad napravili. imamo izvod iz matice rođenih, ali nemamo rodni list. i tako.
    jedina za koju imam sve originale i budno ih čuvam je margita, jer je rođena u varaždinu, pa mi nije baš usput ići po njih ako mi hitno zatreba.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ja sam i rodni list i izvod iz matice dobila kod prijave deteta, valjda si i ti, gdi si radila prijavu u Zagrebu ili Samoboru. Inače za vrtić je svejedno dal je izvod iz matice rođenih ili rodni list, važno da pišu točni podaci deteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena, nisam senilna ni mutava, nismo izvadili rodni list kod prijave rođenja, i nemamo ga. nebitno iz kojih razloga. nismo ga nikad izvadili, ok?
    i da, predala sam papire za vrtić s izvodom iz matice rođenih i znam da mi za to ne treba rodni list.

ja ti samo objašnjavam kako je moguće, na tvoje veliko čuđenje, da neki ljudi nemaju doma originale svih dokumenata. i da rodni list nije jedini dokument.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam ni ja originale pola dokumenata, ne sjecam se ni kad su nam zadnji put trebali
    ali mi je jednom neko objasnjavao da to tako roditelji jednog djeteta, oni sve neuredno, a oni sa troje djece, e u njih sve u registratorima i plasticnim umetcima
    pa me lut cudi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono što imam, i meni je u registratorima LOL

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    pa nisam rekla da nemam original rodnog lista, nego da za neke dokumente nemam originale. pa nije rodni list jedini.
    a za kaj su mi trebali originali, fakat se ne sjećam. vozačka? vjenčanje? nemam pojma, ali znam da su trebali i da ih zato trenutno nemam.
    btw, sinak mi npr. uopće nema rodni list, nismo ga nikad napravili. imamo izvod iz matice rođenih, ali nemamo rodni list. i tako.
    jedina za koju imam sve originale i budno ih čuvam je margita, jer je rođena u varaždinu, pa mi nije baš usput ići po njih ako mi hitno zatreba.
    nije li to trebalo biti umreženo pa da možeš vaditi u svakom matičnom uredu?
    inače, kad mi je za vjenčanje trebao izvod iz mr (matični ured split a ja u zg) rekli su mi da im napišem šta trebam i u kuvertu stavim 25 kn

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    nemam ni ja originale pola dokumenata, ne sjecam se ni kad su nam zadnji put trebali
    ali mi je jednom neko objasnjavao da to tako roditelji jednog djeteta, oni sve neuredno, a oni sa troje djece, e u njih sve u registratorima i plasticnim umetcima
    pa me lut cudi
    šta je s onima s dvoje djece?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nemam pojma, nadam se da je umreženo.
    mi smo isto tako slali kuvertom u varaždin, i poštom dobili dokumente. ali ako je neka frka (a kod nas je sve u zadnji čas), onda mi to slanje poštom simo tamo i nije opcija.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, nisam senilna ni mutava, nismo izvadili rodni list kod prijave rođenja, i nemamo ga. nebitno iz kojih razloga. nismo ga nikad izvadili, ok?
    i da, predala sam papire za vrtić s izvodom iz matice rođenih i znam da mi za to ne treba rodni list.

ja ti samo objašnjavam kako je moguće, na tvoje veliko čuđenje, da neki ljudi nemaju doma originale svih dokumenata. i da rodni list nije jedini dokument.
    Lutonjice ja zaista ne vidim potrebe za takvim agresivnim nastupom... Nemaš - nemaš, tvoja stvar zašto, o.k. Jelenu i mene je zanimalo gdje su se npr. morali predati originali za djecu (kako sam napisala gore, iz praktičnih razloga), a s obzirom da kod nas u Zg. odmah prilikom prijave djeteta izdaju Domovnicu, rodni list i izvod iz matice rođenih, te OIB. Nije te nitko prozivao senilnom ili mutavom, kakvi su to izrazi uostalom?!
    Inače, primjetila sam na ovom forumu meni novu i neugodnu pojavu, a to je da ukoliko ne djeliš stav većine budeš agresivno ispljuvan. Ne liči to na dobro...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam registrator i svatko u njemu svoj odjeljak s fasciklima - originali i još koja kopija da se nađe

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    originali i još koja kopija da se nađe
    Tako i ja doma, ali uvijek nešto fali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisala sam da nisam nikad izvadila rodni list za dijete
    jelena mi je odgovorila:
    sad ja sam i rodni list i izvod iz matice dobila kod prijave deteta, valjda si i ti,
    dakle smatra da sam ga dobila, ali se toga očito ne sjećam (senilna sam) ili ne znam (mutava sam)
    eto, ako sam baš morala objasniti

jesam, bila sam agresivna, ali ne oko stava vecine (netko ima stav oko imanja/ nemanja dokumenata?) nego skroz osobno jer me jako izživciralo što netko drugi sigurno bolje od mene zna jesam li ja ili nisam izvadila neki dokument, i je li mi ili nije za nešto trebalo predati originalne dokumente.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a možda je i u škorpion u mjesecu
    a možda smo i u šumi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

valjda si i ti, znači da se to inače dobiva u kompletu rodni list, izvod i domovnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •