Drage moje, davno je to bilo kad sam upisivala mog starijeg sina u vrtic, a koliko vidim stvari su se bitno izmijenile.
procitala sam na Internetu sljedece, pa me interesira je li to tocno i znaic li to da ne moram otici u MUP izvaditi potvrdu o prebivalistu. Nadam se da cu dobiti upis za malog (2. god) od ove jeseni (zagreb).
VAŽNA NAPOMENA: GRAĐANI OD 2. SVIBNJA PROŠLE GODINE VIŠE NE MORAJU SAMI PRIBAVLJATI uvjerenje o prebivalištu radi ostvarivanja socijalnih prava prema odlukama Grada Zagreba, već će taj dokument prema službenoj dužnosti probaviti nadležni gradski ured.
To se odnosi i na aktualne zahtjeve koje roditelji dostavljaju dječjim vrtićima Grada Zagreba:
1.) zahtjevi za upis djece u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2012/2013
2.) zahtjevi za ostvarenje prava na olakšice u plaćanju redovitog prpgrama
Roditelji od 2. svibnja 2011. godine nisu dužni uz zahtjev priložiti ranije tražena uvjerenja MUP-a o prebivalištu djeteta, roditelja, odnosno drugih članova zajedničkog kućanstva, a dječji vrtić će putem Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport pribaviti dokaze. Nove odluke su utemeljene na Sporazumu o pravu pristupa podacima i razmjeni podataka iz evidencije Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Zagreba potpisanog 28. travnja 2011. godine