Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Tate na porodu - iskustva molim

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tate na porodu - iskustva molim

Kako MM namejrava prisustvovati na ovom porodu, ali je još uvijek poprilično nesiguran, djelomično i radi pritiska okoline, konkretnije, njegovih frendova koji veze nemaju sa ženama i djecom (svi još imaju cure, a neki ni to), molila bih hrabre očeve koji su "preživjeli" to iskustvo da mi to ovdje ukratko opišu kako bih mogla to kasnije isprintati i dati MM da pročita.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga Iva, ja mislim da to nije pitanje hrabrosti, nego ljubavi, ako je njemu pritisak okoline važniji od tebe (a ti tako silno želiš da bude s tobom) onda ti možda i neće biti od koristi. On to mora sam željeti. A ako mu je baš svejedno, barem da onda želi tebi udovoljiti. Ako nema niti jednog od toga, bolje da budeš sama, nego da on glumi frajera, pa se mora poslije opravdavati pred friendovima. Oprosti što grubo zvučim, ali MM isto nije baš imao želju biti, i nije mi bio od neke velike pomoći, ali kada sam mu rekla da ja to želim zbog njega, ne zbog sebe, jer čaroliju tog prvog trenutka i prvog plača ne može nigdje doživjeti, pristao je i sad mu je drago. Sada želim da bude, samo zbog toga što se primalje i liječnici puno pristojnije ponašaju kad je M na porodu. Želim ti sreću! Ne moj forsirati, to mora biti njegova odluka.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MM sigurno neće sjesti za komp i pisati o tome, ali ja ti mogu reči da je sav ponosan na sebe zbog tog iskustva. Svima koji ga pitaju kak je izdržao i kako to da se nije srušio u nesvjest govori da uopće nije bed tj. da je sve to normalno ( krv i sl. )
    Njemu je to bilo jedno predivno iskustvo,a sada se veseli i našem drugom kojeg ćemo dočekati zajedno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Svima koji ga pitaju kak je izdržao i kako to da se nije srušio u nesvjest govori da uopće nije bed tj. da je sve to normalno ( krv i sl. )
    iva, ovako je nekako i moj muz to dozivio, nema tu nekog beda, krv i sve to, ne gledas to onda na taj nacin jer se ipak radi o rodjenju vaseg djeteta. mislim da krv itd. pada u drugi plan jer ima tu toliko emocija i drugih jakih dozivljaja...neka mu glavna motivacija bude da tebi pomogne, a i njemu ce iskustvo biti neprocjenjivo. ako nemate podrsku okoline, ne morate drugima niti reci. mi uopce nismo to svima pricali, i danas malo ljudi zna da je mm. bio na porodu, to je ipak nasa privatna stvar. sretno!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM je presretan što je TO podijelio sa mnom i kaže da jedva čeka sljedeću bebu.Čak je rekao da bi volio imati bezbroj djece samo da TO još bezbroj puta doživi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najpozitivnije iskustvo u životu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mm svaki čas gleda andrejčeka kako skakuće naokolo pa kaže - a sjećaš se kakav je bio kad je izašao, kao flaša od litre i pol. ja se ne sjećam jer nisam vidjela, a on tu sliku nikad neće zaboraviti.

(a dugo je mislio da neće sa mnom jer ga je bilo strah)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Miro se isto dugo nećkao bi-ne bi i nije čak ni mogao suvislo razgovarati o tome, ali kad je došao trenutak da idemo u rađaonicu bez imalo premišljanja je ušao sa mnom i ja zaista ne znam kako bi rodila da mi nije bilo njega

Da ne duljim, evo ti link na Leoweb, na moju priču s poroda, podugačka je jer sam rađala tri dana, ako ti se ne da čitati sve, odskrolaj na donju trećinu ekrana na datum 7.10. i vidjet ćeš koliko mi je moje zlato značilo onda kad mi je bio najteže

Kako smo zajedno rodili Leonu

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MM nije htio propustiti to iskustvo jer to se ne može više nadoknaditi, a i htio je biti uz mene i pomoći mi što se poslije pokazalo jako korisno, uostalom pogledaj na

http://public.fotki.com/aries24/kako_su_me_rodili/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aries, preeeeeeeeeeeeeekrasne su fotkice, ne znaš tko više zrači srećom

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću te nažalost obeshrabriti. Ne zato što mislim da je loše imati muža na porodu, nego zato što ti porod pada u vrijeme kad je kod nas obično epidemija gripe. A onda ne puštaju tate, čak ni kad su cijepljeni (MM je bio cijepljen, ja bolesna tj. prehlađena, i nisu ga pustili). Moj porod je bio 1. ožujka, oni su 2 dana prije proglasili epidemiju.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm je u mojoj prvoj trudnoci MENE gnjavio da hoce ici sa mnom na porod :D
    ja sam bila na bi-ne bi; na kraju sam ipak odlucila da ide

drugi put nije bilo ni razgovora o tome dal ce ic ili ne- jednostavno smo oboje podrazumijevali da ide jer mi je na prvom porodu puno znacilo sto je sa mnom a i njemu je to bilo jedno od najljepsih iskustava u zivotu.
    napominjem da je drugi put doslovno cijeli porod vidio ( a ja rodila dvoje djece i okrecem glavu kad bude snimka poroda na tv-u) i sav je ponosan i svima prica da je ON prvi vidio malu ( valjda prije mene- mislim da ju je doktorica ipak prva vidjela dvalj

u svakom slucaju- nadam se da nece past pod utjecaj 'frendova' ( a mislim- i kakvi su to ljudi i kaj ih se to uopce tice; i mi smo prvi imali dijete u blizoj i daljnjoj ekipi pa se opet nitko nije nasao pozvanim da komentira nesto sto je samo moja i njegova stvar.... uostalom- da su i imali koju 'pametnu' za dodat mislim da mm-u takvi vise ne bi bili frendovi) i da ce odluciti ono sto je najbolje za njegovu zenu i dijete

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    ... i sav je ponosan i svima prica da je ON prvi vidio malu ( valjda prije mene- mislim da ju je doktorica ipak prva vidjela dvalj

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovdje (SAD) nema trta mrta. . Niko tate i nepita jednostavno 'moraju' ici na porod sa mamom. MM je prezivio samo je bio blijed ko krpa i odbio je prerezati pupcanu vrpcu.

Nedaj TM da ovo procita. A naravno MM i ne razmislja o odsustvu od sljedeceg.

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ovdje (SAD) nema trta mrta. . Niko tate i nepita jednostavno 'moraju' ici na porod sa mamom.
    Moram priznat da mene ovo malo smeta...

Da je poželjno da tata bude na porodu, je...Ali ako on do zadnjeg dana to stvarno ne želi, i ako ga se doslovno natjera, odnosno ne da mu se to pravo izbora, ni to nije u redu prema njemu...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I mm je odbio prerezati vrpcu koliko je bio prestravljen u tim momentima.Al priznaje ipak da je to bilo nezaboravno iskustvo.I meni je bilo jako stalo da bude uz mene na porodu

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Anči prvotno napisa
    Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ovdje (SAD) nema trta mrta. . Niko tate i nepita jednostavno 'moraju' ici na porod sa mamom.
    Moram priznat da mene ovo malo smeta...

Da je poželjno da tata bude na porodu, je...Ali ako on do zadnjeg dana to stvarno ne želi, i ako ga se doslovno natjera, odnosno ne da mu se to pravo izbora, ni to nije u redu prema njemu...
    Pa i ja sam se prepala kada su me spremili u sobu gdje cu se porodit. Uhvatila me tolika panika da sam plakala ko malo dijete. Nije ni mene niko pitao hocu li ili ne!

A ovdje ionako nema tog 'pritiska okoline' tako da skoro svaki tata i zeli ici sam od sebe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MM je cijelu prvu trudnoću govorio da neće ići na porod,ali kad smo došli u rodilište negdje na pola uha sam čula da sestri na prijemu govori da bi htio biti na porodu i kaže da je to nešto neponovljivo i divno,ali i da nije za one sa slabim želucem!Ali ja bih svima preporučila prisustvo oca jer je lakše,vrijeme brže prođe,može ti dodati vode...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mm je bio mrtav umoran kad je tamo stigao (cijeli dan selidba, a u bolnici završili oko 2h u noći), ali u tren se razbudio i kaže da mu ni trenutka nije bilo dosadno kao, sve je išlo polako, ali vrijeme je proletilo. ctg ga je fascinirao, poslije je pitao može li dobiti ispis, ali mu nisu dali
    naravno, oduševljen je svime, a sam čin poroda ... to je nepropustivo!
    velika podrška meni, velika sreća njemu!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

MM je od pocetka bio za to da prisustvuje na porodu i tako je i bilo.
    Bio je presretan i ponosan jer je on bio prvi koji je vidjeo malu glavicu svog sina i kaze da nije prisustvovao porodu, da si to nebi mogao nikada oprostiti.
    Prije je to bilo normalno da zena radja a tata ceka u baru novosti a
    danas je cudno kad tata ne prisustvuje na porodu ako je vec omoguceno.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

MM je odmah odlučio da će ići i od tada je totalno raspamećen; još uvijek to prepričava kao da sam jučer rodila; stalno gleda fotke s poroda i kaže da si nikada ne bi oprostio da nije bio

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja si ne mogu oprostiti da nismo ponijeli fotić; uopće mi nije pao na pamet.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

MM bi za koji dan trebao prisustvovati porodu po 1. put. Oboje smo uzbuđeni kao da do sad nisam rađala, jer se sad u našem rodilištu tek otvorila takva mogućnost. Odlučio je prisustvovati jer sam mu oba poroda opisivala kao najljepše iskustvo na svijetu. Nadam se da se neće dogoditi ništa nepredviđeno, jer je ovo najvjerojatnije zadnja šansa.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a ja si ne mogu oprostiti da nismo ponijeli fotić; uopće mi nije pao na pamet.
    budeš slijedeći put, draga

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dotad više neću biti za slikanje

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    dotad više neću biti za slikanje
    ha, ha, da vidiš moje slike, sve se super vidi, naročito celulit na nogama

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma sve je vec napisano !
    Ne znam kako da ti opisem taj osjecaj ali znam da ce tvoj MM biti jako nesretan ako ne ode.
    Vidim da je i prvi porod propustio...

Pih...da prvi vidio...PRVI I POLJUBIO !!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    E, sjetio sam se jedne pjesme...
    Nije bitno tko pjeva i dali ga volis samo sam ti htio napisat rjeci !

Molio sam Boga za te

prvi sam te poljubio
    oko moje plavo
    ime sam ti nadjenuo
    i srce ti dao

molio sam Boga za te
    i on mi te dao
    da te nema, što je sreća
    nikad' ne bi' znao

a kad jednom odem zlato
    kad mi slome krila
    znaj da si mi u životu
    prva radost bila

molio sam Boga za te
    i on mi te dao
    da te nema, što je sreća
    nikad' ne bi' znao

ETO...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Raznjež

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TATA MATA, da volim - obožavam!
    Pogodio si baš u sridu.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Po meni bi trebalo propisati da očevi budu na porodu. Bio sam oba (2. put jedva stigao na vrijeme, ali zato prerezao vrpcu ) i sigurno ću biti i treći puta (hvala doktoru što me oslobodio tečaja :D ). Osjećaj kada ugledaš ružno zgužvano stvorenje, tebi tada najljepše na svijetu ne može se usporediti ničim na ovom svijetu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj MM bio samnom.... to nam je definitivno najljepsi dogadjaj u zivotu ....

Mislim da je jedna stvar vrlooo indikativna:

Jedini koji pricaju protiv prisustvovanja porodu su oni koji nikad nisu bili.. Nikad, ali NIKAD nisam cula za niti jednog tatu koji je bio na porodu da je rekao i jednu losu stvar o tome - naprotiv - svi su taj dozivljaj hvalili u nebesa, zahvaljivali Bogu sto su mogli prisustvovati rodjenju vlastitog djeteta, i priznavali da su imali suzu u oku od silnih emocija tog trenutka... Tko to nije prozivio, ne moze niti pojmiti kako je to divno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Jedini koji pricaju protiv prisustvovanja porodu su oni koji nikad nisu bili.. Nikad, ali NIKAD nisam cula za niti jednog tatu koji je bio na porodu da je rekao i jednu losu stvar o tome - naprotiv - svi su taj dozivljaj hvalili u nebesa, zahvaljivali Bogu sto su mogli prisustvovati rodjenju vlastitog djeteta, i priznavali da su imali suzu u oku od silnih emocija tog trenutka... Tko to nije prozivio, ne moze niti pojmiti kako je to divno
    upravo tako!

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MM je bio, oduševljen je. I sad svima preporuča odlazak.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni i MM-u je isto prvi put. Oduvijek je govorio da će prisustvovati porodu i da mu je nezamislivo da sjedi negdje u birtiji i da grize nokte. On mora sve imati pod kontrolom.
    Čak je i na trudničkom tečaju pitao smije li otac prerezati pupčanu vrpcu, uz više nego začuđene izraze lica ostalih prisutnih budućih očeva.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam M od Nitice.

Bio sam na porodu.-stop-Jedinstveni osjećaj.-stop-Prisustvo TM obavezno.-stop-Ja bi išao opet.-stop-Vidi link ispod (naša priča sa poroda).-stop-Ajde bok.-stop

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=13314

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

m od nitice, mrak post - stop

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

e da fora je i da onda on svima priča kako je bilo, dok se ti sa strane samo smiješiš...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma, čovjek jednostavno nije uračunljiv

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam svog jučer pitala da mi kaže što preporuča budućim očevima, a one se samo zagonetno smješkao.
    Tak da ne znam.
    On uvijek kad priča o porodu, hvali mene, bebača i doktoricu.
    Prekratko je to trajalo da bi on stigao steći dojmove.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U mojoj priči s poroda opisala sam što je meni značilo Mirekovo prisustvo, a jučer sam baš pitala njega što bi rekao budućem tati koji se premišlja bi li iša ili ne bi...

Odgovorio mi je bez imalo razmišljanja da mu je to bilo nešto najljepše u životu i da si nikad ne bi oprostio da je to propustio

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Jedini koji pricaju protiv prisustvovanja porodu su oni koji nikad nisu bili.. Nikad, ali NIKAD nisam cula za niti jednog tatu koji je bio na porodu da je rekao i jednu losu stvar o tome
    kod nas recimo nije uopce bilo ovako i mm i ja smo si imali itekako puno losih stvari za reci nakon poroda, jer na zalost bas nije bio idilican, ali bas zato, mm je rekao da me nikad ne bi pustio da to sama prozivim, a i meni je bilo neizmjerno drago sto je bio sa mnom.
    dakle, kakav god scenario bio na porodu, mm je vise nego pozeljan!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, gotovo je...
    Pravi i ozbiljniji trudovi su počeli oko 23, sve je bilo gotovo u 2:25...
    Mali Benedikt ima 3 kilograma i 50 centimetara i prekrasan je...
    A moj doživljaj...
    PREDIVNO!
    Još je sve friško - prvo smo disali zajedno, ja sam štopao trudove i razmake, koji su postajali sve duži i kraći.
    Toliko sam se unio u sve to (CTG nije niš pokazival) da nisam mogao vjerovati kada sam ugledao glavicu i kosicu kako vire... a onda - samo je ispuznuo van i odmah kmee, kme...
    Sestra ga pere, on plače, i onda ga stavi mami na prsa... i mir!
    Tišina, ZASPE i pljucka i kašljuca tu i tamo.
    Nakon podužeg slikanja, sestra ga je zamotala (odmah je upišal pelenu ), oprostih se od njih dvoje i eto me ovdje... zbunjen....

Kao prvo - podrška je neopisivo značila Niki. Malo štopanja, malo špricanja, RAZGOVORA, bez veze ako treba, samo da se priča... Rekao sam joj da to nije bol (a pjesnika)) nego je bol kad netko umre, a ovo samo naš sinčić hoće vidjeti svoje starce i tak to, pa je brže prošlo i imala je više snage... nakon 6-og tiskanja (ako se ne varam) već je bio vani.

Kao drugo - fakat prođe brzo - cijeli porod sve skupa s malo jačim trudićima je trajao četiri sata (dakle u rađaoni) - ali, moj bože, pa to je preletjelo kao ovo pisanje posta (inače brzo pišem, da netko ne posumnja).

Kao treće, last but NOT LEAST - kakvo je to prekrasno iskustvo, biti tamo u trenutak kad smo svi postali obitelj, vidjeti to malo lišce i sićušnog anđelčića, smežuranog, nježnog, nezaštićenog, zbunjenog... (kad se samo sjetim da će za 18-20 godina vikati PUSTITE ME NA MIRU!! i I AM FREEE )
    No dobro, nek mu bude...

Ovaj post je MM napisao kad je došao doma koji sat nakon poroda.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Svaki put kad pozovemo kumove i prijatelje u goste ili ako mi idemo, ne prodje vece a da se ne spomene neka tema iz trudnoce a sa poroda obavezno i to muski uglavnom prepricavaju (svi su ocevi i prisustvovali su porodima).
    MM je sve bilo o.k jedino mu se posteljica nije bas svidjela, inace rado prica o porodu i svom iskustvu sa poroda.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    Svaki put kad pozovemo kumove i prijatelje u goste ili ako mi idemo, ne prodje vece a da se ne spomene neka tema iz trudnoce a sa poroda obavezno i to muski uglavnom prepricavaju (svi su ocevi i prisustvovali su porodima).
    isto i kod nas

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj ispočetka nije htio ići jer kao njemu bude bed kad vidi da mene boli, a on mi ne može pomoći i takve neke spike (po struci je medicinski tehničar i radi u operacionoj sali ), ali sam ja bila uporna i to ne radi sebe, nego radi njega... i bio mi je totalno zahvalan što sam ga ugnjavila da ide sa mnom jer mu je porod bio fenomenalan i ne bi si oprostio da nije bio tamo i vidio našeg mišonju čim se rodio i to prije mene...

(istini za volju, nije mi se dalo s njim previše komunicirati u rađaoni jer su me rasturali bolovi, a tak je ozbiljno shvatio vlaženje usta da je ižmikao gazu tak da u njoj nije ostala kap vode - sestra koja mi je svaki sat dolazila mjeriti tlak i stavljati čistu posudicu kraj usta ostavljala mi je na gazi puuuuuno više vode)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ha, ha
    tak je i moj predoslovno shvatio da mi mora držati glavu na prsima kad tiskam; mislila sam da će mi vrat slomiti, a kad je trud prošao, pa babica kaže- dobro, sad se malo odmorite, ja se hoću leći, a on ne da; gura mi glavu na prsa

Početno

Nakon prisustvovanja porodu sam mislio da bih bas mogao ici svaki dan na porod.
    Nije bezazleno ali je definitivno super iskustvo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrea

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Danas smo bili u posjeti kod kumova- opet se prepricavali dozivljaji sa poroda!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •