Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Uvjeti za tatin roditeljski?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Uvjeti za tatin roditeljski?

Naime, iz zakona mi nije jasno koliko tata mora biti zaposlen da bi mogao na roditeljski dopust. Situacija je sljedeća; muž mi je bez posla bio do unatrag dva mjeseca, i ovaj posao se ''klima'' pa bi i poslodavac bio sretan da uzme roditeljski dopust. Trenutno sam ja na roditeljskom za treće dijete...Budući da mu je to jedina prijava unatrag godinu dana, ima li uopće uvjete za to i ukoliko ne, koliko mora biti zaposlen da bi ostvario pravo na roditeljski? Da bi stvar bila bolja, poslodavac mu uopće nije platio nikakve doprinose a niti mu je plaću putio preko računa nego samo ''na ruke''

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, iz zakona mi nije jasno koliko tata mora biti zaposlen da bi mogao na roditeljski dopust. Situacija je sljedeća; muž mi je bez posla bio do unatrag dva mjeseca, i ovaj posao se ''klima'' pa bi i poslodavac bio sretan da uzme roditeljski dopust. Trenutno sam ja na roditeljskom za treće dijete...Budući da mu je to jedina prijava unatrag godinu dana, ima li uopće uvjete za to i ukoliko ne, koliko mora biti zaposlen da bi ostvario pravo na roditeljski? Da bi stvar bila bolja, poslodavac mu uopće nije platio nikakve doprinose a niti mu je plaću putio preko računa nego samo ''na ruke''
    Na hzzo su mi rekli da je samo bitno da je otac zaposlen. Nema uvijeta staza. Nek mu poslodavac da potvrdu da se slaze da uzme roditeljski.
    Mozete zajedno biti na roditeljskom ili da jedno od vas radi ili da jedno ili oboje zajedno koristite pravo na skraceno radno vrijeme.

Znas li da nezaposleni otac ima pravo na godinu dana staza na ime djeteta?
    Nek se javi na mirovinsko za to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •