Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: što je bolje? savjet molim

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno što je bolje? savjet molim

trenutno smo u potrazi za kolicima i sjedalicom za bebu i malo smo u nedoumici, pa molim savjet iskusnijih.
    Naime, kad su dečki bili bebe, nisamo imali auto, pa se nismo ni opterećivali sa sjedalicom.
    a sad ne znam dal mi je bolje uzeti 3 u 1 kolica, pa tu sjedalicu koristitit... koliko dugo u prosjeku ?
    ili da uzmemo sjedalicu samu za sebe - sa izofix bazom ili bez?
    ima li negdje testova tih 0+ sjedalica? traž
    ila sam, ali nisam našla ništa za tu kategoriju.

i kako je najbolje smjestitit troje djece na stražnje sjedalo - malu bebu, 6-godišnjaka i 11 godišnjaka koji se veže pojasom od auta bez boostera (velik je)? njega u sredinu?

hvala na odgovorima.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

0+ je do otprilike godinu dana, ovisno o velicini djeteta...

Koje auto imate? Jel u sredini pojas u tri tocke vezanja?
    Kad budete kupovali AS, obavezno isprobaj prije kupnje, po mogucnosti sa ostalom djecom

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

putnički kangoo, je, pojas je u 3 točke. booster smo izbacili kad ga je doslovce nažuljao prije par mjeseci (ima153 cm i 40 kg).sjedalica za bebu iza vozača ili suvozača?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Svejedno, statistike ne pokazuju razliku, tako da mozes na onu stranu na koju ti je zgodnije izvaditi kad parkiras.
    Najsigurnije mjesto (ako se pravilno montira) jest srednje sjedalo, ako upute auta dozvoljavaju postavljanje sjedalice na to sjedalo (obicno izgleda kao zasebno sjedalo, a ne kao polusjedalo izmedju lijeve i desne strane)... Joj ne znam trenutno bolje objasniti...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U sredinu stavi najstarije dijete, a sjedalice iza vozača odnosno suvozača... Čisto zbog lakšeg vezanja i ulaska/izalaska iz auta, jer on ipak može sam..... (mi imamo tri as i srednjeg uvijek najteže vežem).....

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

još pitanja.
    da radije uzmeme 0+ ili 0/1? mislim, koliki je problem položaj u 0/1, koristi li onaj dodatak zaista? neće se beba puno boraviti u sjedalici, a i financije mi nisu zanemarivca stavka. na njihovoj siugurnosti ne štedim, ali nismo baš u situaciji dat hrpu kuna dsad, pa dopgodine opet za sjedalicu.

totalni sam tudum što se tiče tako malih sjedalica, pa pozorno slušam.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kombinirane sjedalice uvijek moraju raditi kompromis, da bi odgovarale razlicitim velicinama djeteta, jer obuhvacaju veci raspon ...
    Cesto se dogodi da se novoredjence u sjedalici 0+/I ne moze ispravno postaviti, nekad je nagib pre strm pa pada glavica. No to ovisi o sjedalici i o sjedalima auta... Zato treba probati prije kupnje.
    Razmisli o opciji da se par prijatelja udruzi i da za poklon kupe AS, umjesto da svaki pojedinacno donosi bodije i sl... Mozda nadjes i odlicnu polovnu AS 0+ tu na burzi...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    još pitanja.
    da radije uzmeme 0+ ili 0/1? mislim, koliki je problem položaj u 0/1, koristi li onaj dodatak zaista? neće se beba puno boraviti u sjedalici, a i financije mi nisu zanemarivca stavka. na njihovoj siugurnosti ne štedim, ali nismo baš u situaciji dat hrpu kuna dsad, pa dopgodine opet za sjedalicu.

totalni sam tudum što se tiče tako malih sjedalica, pa pozorno slušam.
    Ja imam kombiniranu i moja je npr. jako velika, tako da osoba koja sjedi u sredini izmedju 2 sjedalice je kao sardinica stijestena A auto nije mali.
    Mislim da ti je bolje neko jaje, takvo koje mozes staviti na kolica - pa samo pazi da su komaptibilni (kod kombiniranih je drugi "problem" da uvijek moras vaditi bebu jer je stolica fiksno vezana u autu, makar je upravo zaspala a ti ides na 5 minuta nesto obaviti samo - a beba se u 99% slucajeva probudi prilikom vadjenja iz AS)
    Prednost kombinirane je da mozes dijete dulje ostaviti u smjeru suprotnom od voznje nego u jajetu, jer sigurno nece prerasti AS s 9, 10 mjeseci (ja sam moju okrenula s nekih 15 mjeseci, do tada sam je vozila obrnuto a sto s jajetom sigurno ne bih mogla jer bi ga prerasla). Druga prednost je to sto se sjedi visoko pa beba bolje vidi van, ali ako se vozi s drugom djecom onda ce joj oni ionako biti interesantniji od okoline...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bolje je uzeti 0+. Kombinirane su uvijek kompromis (pa i po pitanju sigurnosti), a 0/I se obično ne mogu dovoljno položiti da budu ok za novorođenče.

Što se tiče prvog pitanja, ja bih uvijek kupovala odvojeno. Odnosno, pažljivo bih birala AS, ona mi je puno važnija od kolica. A onda dalje, ako kolica pašu sjedalici, super, ali nije mi to nužno. Ionako nikad nisam vozila dijete u AS na kolicima, iako sam mogla.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Molim savjet;
    MM kupio umjesto Maxi cosi rodi XP AS ( 15-36), bebeconfort rodi XP 2, nije vidio da ne piše maxi cosi a prodavačica mu nije rekla makar je za nju pitao.
    Malo smo tužni ali ne možemo naći nikakve ocjene za tu AS.
    Neka mi netko kaže dal je ta AS dobra jer mi ju se neda vračati, tj. ići ponovo u Zagreb mijenjati imamo još 2 dana, kupljena je u west gate-u u petak.
    Meni se čini ok samo ništa o njoj ne znamo to nas je rastužilo.
    Neka mi netko odgovori molim i hvala unapreijed.
    Posljednje uređivanje od lasada : 18.07.2012. at 20:46

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam negdje pročitala da je maxi cosi kupio bebe confort tako da je moguće da su to iste sjedalice

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliko sam uspjela sad pretražiti to je ta ista sjedalica, tj. Bebeconfort preuzeo Maxi Cosi
    i ima dobre ocjene po ADAC testu iz 2011.
    http://www.adac.de/infotestrat/tests...ndersitz-test/
    možda su samo ove godine promijenili natpis Maxi Cosi u Bebeconfort

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To je sada ista firma. Imaš i tu ocjene:

http://djecja-oprema.net/bebe_confor...p__1-3-196.htm

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Super, baš ste mi svi puno pomogli već smo mislili da smo nasjeli, rekao MM da više nikad neide sam kupovati takve stvari jer uvijek škicne u druge trgovine pa vidi bolje AS ili jeftinije
    Hvala
    LP,
    Sanja

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    To je sada ista firma. Imaš i tu ocjene:

http://djecja-oprema.net/bebe_confor...p__1-3-196.htm

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da, dorel je u biti kompanija koja je vlasnik brandova maxi-cosi i bebe confort (i mnogih drugih) pa je na nekim tržištima zadržao ime kompanije koja je poznatija. vjerojatno je to uvoz s jednog takvog tržišta. tako da sad imamo Rodi ili Axiss i pode jednim brandom i pod drugim.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam svima na odgovorima. mi smo se odlučili za Cybex aton, idemo u subotu po nju u SLO.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •