Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: PMS-užasni bolovi

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno PMS-užasni bolovi

Od kada znam za sebe imala sam bolne mjesečnice,toliko bolne da sam povraćala ili bila zdrogirana tabletama prva dva dana ili u najgorem slučaju završila na hitnoj i dobila pikicu i sve pet.
    Napravila sam sve moguće pretrage i nisu ništa našli;čak je jedna liječnica tvrdila da sam razmažena i da pretjerujem :shock:
    Mama je imala takve mjesečnice,sestra isto i kod njih se sve riješilo nakon poroda.
    Meni su mjesečnice još uvijek bolne,ali uz tabletu mogu normalno funkcionirati;no dešava se nešto drugo.
    Noćas u 4 me probudila takva bol da sam plakala ko malo dijete i došlo mi da lupam glavom o zid od bolova :shock:
    Mjesečnicu bi trebala dobiti za cca 7-10 dana.
    Ta bol je trajala oko 20 min.,MM nije znao što bi:voziti me na hitnu ili...uglavnom zgrijao je na radijatoru jedan jastučić i to sam si stavila na trbuh i još me dobro utoplio,tabletu nisam popila i prošlo je.
    I to traje već sigurno 7 mjeseci,i mislila sam možda sam se malo prehladila,možda ovo ili ono...
    Ima netko slična iskustva ili barem savjet kako ublažiti tegobe?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: 7 mjeseci te tak boli???
    pa daj odi k doktoru!!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mija, imaš li kakve ciste na jajnicima, to zna jako boliti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Možda je to bila ovulacija. Ja imam tako bolne ovulacije da moram popiti tabletu. 2 tjedna kasnije dođe menstruacija. Bol je obično locirana na jednoj strani (ili lijevi jajnik ili desni) s tim da me boli i naprijed i na leđima. Kao da me neko probo mačem. Jel kod tebe slično?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mukica pa ne boli me kontinuirano 7 mj. to se dešava pred mjesečnicu (7-10 dana prije cca 3 puta)

Mamazika nemam nikakve ciste 100%, nažalost borim se s neplodnošću tako da svako toliko radim sve briseve,papu,uzv....i svaki put do sada je sve bilo čisto

Brigita2 kad mi je ovulacija osjetim probadanje na lijevom ili desnom jajniku i to je bol koja je podnošljiva;ovo me boli cijeli dio trbuha ispod pupka,između zdjeličnih kostiju :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A da pregled prosiris i izvan djelokruga ginekologa?
    Tako jak bol je zabrinjavajuci. Jesu ti bubrezi i mokracni kanali OK?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

To se događa samo pred mengu i zato to i povezujem s ginekološkim dijelom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa onda, ako je sve ginekoloski OK....voltaren cepic ili trpi... (jesam te utjesila)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da zvuci nevjerojatno tj. neobjasnjivo je,ali u zadnjih 4 mjeseca otkad koristim platnene uloske nemam nikakvih bolova. a dotad sam svaki put drugi dan menstruacije trebala ostati doma u krevetu u polozaju fetusa, u kuknjavi i plakanju.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ej ni mene nista nije boljelo ovaj mjesec!!!!!!!!!! :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Endometrioza je isključena?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mija 32 i ja sam imala bolove i sve one ostale simpotome koje nosi PMS, doduše moji bolovi nisu bilo tako jaki ali su bili prisutni.
    Ja sam se svega toga riješila uzimanjem kapsula PMS Free od Enciana koje u sebi sadrže biljku Vitex Agnus Castus koja djeluje tako što rebalansira nivo hormona u organizmu. Kao što i sama znaš treća faza ciklusa je lutealna i njoj se dešavaju mnoge hormonalne promjene,npr. nivo progesterna raste i sl. S toga uzimanje ovih kapsula to sve fino "poravna" i problema više nema. Samo da napomenem da se ne smiju uzimati uz neku drugu hormonsku terapiju i pilule.
    i još nešto po studijama i istraživanjima ova biljičica povećava i šanse za bebom, znači dvostruka korist riješi te tegoba i pridonese jednom bebicom.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    svaki put drugi dan menstruacije trebala ostati doma u krevetu u polozaju fetusa, u kuknjavi i plakanju.
    Tak sam se i ja osjećala prije,no sad je ta menstrualna bol postala podnošljiva,a ova predmenstrualna neizdrživa :shock:

Mamazika zdrava sam ko dren,sve super,jedino MM ima loš spermiogram zato idemo na IVF.

Mila baš ću pitati za ove tabletice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoras pitati otidji na google i ukucaj Vitex Agnus Castus, ili PMS Free+Encian i dobit ces brdo informacija. Mislim da se neces pokajati, nisu skupe a sto je najvaznije ucinkovite su. Nadam se da ti je bolje.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dobro mi preko dana,noćas me opet grčilo,no bol je bila manjeg intenziteta i brže je prošlo :/

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mija tek sad vidim ovaj tvoj post.

Ja isto umirem od bolova kad dobijem M, bez tableta ne mogu izdržati, popijem već kad mi dođu prvi znaci, a pošto mi M nije baš redovna, dolazi na 33-34- 36-38-40 dana možeš mislit kako je.. Ubadam s tim tabletama samo tako, a ponekad završim i na hitnoj na inekciji.
    Mama imala isti problem, riješio se nakon što je rodila.
    Dakle draga, što prije mi dobile bebu, daj Bože!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I kod mene isto, kljukam se već godinama ketonalom (ili knavonom) retard 150mg i to mi nekad ne pomogne pa često dok čekam da mi počne djelovati držim termofor s toplom vodom što mi dosta pomogne.
    I mama mi je uvijek imala jake bolove, tako da je valjda nasljedno, inače prijateljica koja je išla u srednju školu je za prof. imala neku medicinsku sestru ili dr. koja ima teoriju da se tako snažni bolovi javljaju u žena kojima u krvi nedostaje ili je smanjen neki enzim, i sad meni to zvuči logično jer ja i mama imamo kolinesterazu tj. manjak tog nekog enzima (donja granica je mislim 4000 , a meni je 1500), a to smo saznale tako jer je mama išla na neku operaciju i imala problema s buđenjem jer ti enzimi razgrađuju taj lijek u roku od 10 min., a kako ona ima manjak onda je trebalo 2 sata za razgradnju...a kako je naslijedno ja sam morala ići vaditi krv to provjeriti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam imala uzasnih problema s PMS-om i prvi dan menstruacije. Probala sam sve i svasta. Krenula sam sa voltarenom, pa spazmexom forte na kraju mi nije pomagao ni ketonal forte. Bojala sam se da cu postati ovisna, pa sam trazila alternativu. Mama mi je jednom prilikom kupila neke kapsule. Mislim da su se zvale regenerin (pakovane su u ruzicasto - crvenoj kutiji). Dosljedno sam se drzala uputa i nakon prve "terapije" od tri mjeseca osjetila znatno poboljsanje. Nisam sigurna za ime jer sam ih pila prije desetak godina.
    U medjuvremenu sam ustanovila da u vrijeme PMS-a i menstruacije trebam jesti laganiju hranu i izbjegavati slano. Isto tako dosla sam do zakljucka da me vise boli onaj mjesec kad sam prehladjena ili izlozena izrazito velikom stresu. Zato sam se trudila da mi se noge ne smrznu i ne navucem prehladu. Moram priznati da me sad nije briga kako izgledam u strikanom prsluku, jer kad vec nemam krajnike moram dobro brinuti za jajnike.
    Ah, da jos nesto... kad me ipak boli malo jace uzmem nekoliko kockica cokolade i polako ih otopim u ustima. To mi pomaze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •