Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: zagorena masnoca na staklenoj ploci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno zagorena masnoca na staklenoj ploci

evo ovako, imam staklenu plocu za kuhanje sa 4 plina, i sad staklo se kako tako dobro ocisti, ali ono bas oko plamenika (poviseni dio)
    ima po sebi tockice, pretpostavljam da je to masnoca, koje osim da ih zicom ne skinem se nedaju dole
    Zicom ne zelimr da ne izgrebem staklo.
    Probala sam podosta onih "cudotovornih sredstava za tvrdokornu masnocu" koje tako zdusno reklamiraju ali to nije vrijedno spomena
    probala sam i sa soda bikarbonom + ocat ali isto ne otopi a zastroparala sam plamenik
    Cak sam pokusala nakon kuhanja (dok je to toplo) sa jarom namociti ali opet nis...
    Any idea?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

i mene muči to, ne onaj dio koji se da skinuti (njega rješavam žicom i nekom lužinom) nego baš taj malo povišeni dio u kojem je smješten i onaj pimplač za plin. nije išlo niti sa jednim sredstvom na bazi lužine da otopi masnoću... nekako mi se neće probati ono sredstvo za pećnice da ne bi napravila još veće srajne nego što je. a ploča maltene nova, par mjeseci u upotrebi tek...

jel ima neka dobra duša za pomoći nama dvjema?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za sve masnoće, zapečene i ne zapečene, kao i za sve zakorene prljavštine (kojih ja naravno nemam u kući ) najbolje pomaže jedan talijanski proizvod, zove se: Chante clair - sgrassatore universale, kupujem ga u Europa star trgovini, ne znam da li ih ima u Zg, ali u Rijeci sigurno ima, firma je iz Rijeke.
    Samo pošpricaš, pustiš pet minuta i prebrišeš spužvicom, kao čarolija. Skine mi i prljavštinu iz pećnice, tada pustim malo duže da odstoji.
    Mislim da dođe nekih dvadesetak kuna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni takve stvari rješava Cillit Bang za čišćenje prljavštine i vodenog kamenca (ljubičasta plastična ambalaža). Nema te masnoće koja nije otišla s tim.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sa žicom. Ništa se ne izgrebe. ( Ili ja ne vidim dobro )

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja takve stvari rješavam sredstvom za čišćenje pećnice, to mi je otkrila teta čistilica.

Kupila sam onaj DM-ov sprej za pećnice. Pošpricam, ostavim 10ak minuta pjenu da djeluje i istrljam i zaista sve skine, a nema nikakvih posljedica.

Ne radim to često, nego kada se desi neka nezgoda sa masnoćom, a ne očistim odmah, recim primijetila sam da od plina donji dio tave bude mastan, pa onda s vremenom ta masnoća prelazi na ring i to je jako teško očistiti, ovako sa sredstvom za čišćenje pećnice ide sve dolje.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

piplica bas cu potraziti ali stvarno nisam na to naisla
    mogu probati i ovo za pecnicu, ali to je bas ovo o cem krvavica prica, onaj poviseni prsten

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cillit Bang ne djeluje. probala prvo. žica ne fercera. kao da se ugradilo u tu leguru, mamicu joj njenu, ne znam niti što je, znam samo da rostfrei nije... možda nešto leguraasto aluminijsko, niklano, cinčano? zna li itko?
    ništa. zovem tatu da proba u Rijeci naći to sredstvo o kojem piplica govori, a prije toga ću probati sa sredstvom za čišćenje pećnice. kad smo već kod toga, morala bih i pećnicu očistiti...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

bojim se malo koristiti to sredstvo za pećnice baš zato što ne znam od čega je napravljen taj ring prokleti... da ne bi neku koroziju još napravila na njemu pa da mi za vijeke vjekova bude izgrižen i pohaban...

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ak imaš "Cento gradi" ili bilo koji parni čistač, onda malo s njim otpi vrućom parom, jer je masnoća zapečena pretpostavljam, pa tek onda kemikalije i ribanje.
    Ja inaće za masnoću koristim iz Lidla kemiju u naranđastoj flaši s pumpicom, to mi je najbolje sredstvo za kuhinju, sve sa nji očistim.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam kupila viledine spužvice za čišćenje staklokeramike i odlične su, imaju grubu stranu s kojom se dobro očisti svaka nečistoća, čak i zapečena masnoća, vrijedi probat

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj valchy prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam kupila viledine spužvice za čišćenje staklokeramike i odlične su, imaju grubu stranu s kojom se dobro očisti svaka nečistoća, čak i zapečena masnoća, vrijedi probat
    prvi put čujem za ovo a gotovo isključivo kupujem viledine proizvode kupujem prvom prilikom, pretpostavljam da ima u DM-u!?

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jgrizan prvotno napisa Vidi poruku
    prvi put čujem za ovo a gotovo isključivo kupujem viledine proizvode kupujem prvom prilikom, pretpostavljam da ima u DM-u!?
    naravno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma kako vam se ne izgrebu oni nosaci za tece ako cistite sa zicom,ja sam jednom provala samo sa grezom stranom spuzvicom prec i odma se poceo skidat taj neki sloj pa sam odustala....meni izgledaju ko da su od gisa,onog materijala od cega se prave wokovi....
    staklo mi se super ocisti onim sredstvom iz DM-a bas za staklokeramicke ploce a trudim se odma svaki dan nakon kuhanja napunit pilo vrelom vodom,stavit detrdzenta za sudje i samo pokisat nosace i plamenike....i to je to...nicim ih ne trljam jer me strah da se ne izgrebu....

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ma kako vam se ne izgrebu oni nosaci za tece ako cistite sa zicom,ja sam jednom provala samo sa grezom stranom spuzvicom prec i odma se poceo skidat taj neki sloj pa sam odustala....meni izgledaju ko da su od gisa,onog materijala od cega se prave wokovi....
    staklo mi se super ocisti onim sredstvom iz DM-a bas za staklokeramicke ploce a trudim se odma svaki dan nakon kuhanja napunit pilo vrelom vodom,stavit detrdzenta za sudje i samo pokisat nosace i plamenike....i to je to...nicim ih ne trljam jer me strah da se ne izgrebu....
    i meni se čini da su se ti nosači na kojima stoje lonci počeli habati... i mislim da imaš pravo kad kažeš da su od gusa. ali ako ih ne očistim, onda ostane sve nešto zagoreno, pa se onda još i zapali kod sljedećeg kuhanja, pa se onda nakelji na dno lonca pa onda pak ne mogu lonac oprati kako treba... ma bezveze.

šteta da nemaju neka pokrivala za plamenike koji nisu u upotrebi, baš da ne šprica sve po njima dok se kuha. ili treba naučiti kuhati da ne šprica. ja uspjela u tome nijesam...

možda nešto improviziram uskoro jer me stvarno živcira stalno ribati cijelu ploču za kuhanje na jednom plameniku...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam uz štednjak dobila i onu špatulu (strugač) za staklokeramičke ploče i s njom sastružem sve masnoće, pa čak i one oko kolutova za plin.
    Nakon toga je operem u običnom detrđentu za suđe ili samo pošpricam nekim sredstvom za čišćenje stakla, prebrišem i ploča je ko nova.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ma nije problem u staklokeramici, ona se stvarno ok čisti. dobila sam i ja strugač za zagorenu masnoću i skinula samo jednom nešto masno (mislim daje bila kokošja juha u pitanju... ). nama je problem što imamo te plinske ringove koji se izdižu iz staklokeramike (znači nije električna ploča, već kombinirana ili samo na plin) koji su od tkoznakakvog materijala, a na njima se nakuplja masnoća koju ne znamo kako bi skinuli.
    zmajica, sad si me sjetila da imam onaj neki parni čistač iz Topshopa, baš bi mogla probati! ne sjetih se. truli mi u špajzi negdje... mislim da ću za vikend opaliti prvo s tim po masnoći. pa javim kako je bilo. nadam se da će biti !

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

krvavica kod nas je ista situacija, znači ringovi su problem i kao što sam već napisala, našpricala sam sa pjenom za čišćenje pećnica od DM-a i odlično se skida.
    Ja obično našpricam i pustim u sudoperu da djeluje i onda istraljam spužvicom ili starom četkicom za zube.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hej borka! kad ja ne mogu ringove skinuti. mogu skinuti povišeni dio od plina (ne znam kako da objasnim bolje, onaj dio kroz koji se formira plamen u krug) sa onom ravnom kapom (koja sve to pokriva, jel'te), ali ostaje mi metalni dio ufiksiran u staklokeramiku koji je problem. tako da ribanje nije baš najbolja opcija da se ne ošteti staklokeramika, plus što nisam sigurna da smijem na staklokeramiku sa sredstvom za čišćenje pećnica, a nisam još našla neko drugo pametno sredstvo koje bi to skinulo. do sad kad je piplica napisala ovo talijansko što ima za kupiti u Rijeci i zmajica dala dobru ideju za parni čistač. pa čekam vikend da se mogu maloga prepustiti mm, a ja zasukati rukave oko toga.

eh,da, ovaj dio koji se skida rješavam i ja sa žicom, sredstvom za čišćenje masnoća i ribanjem u sudoperu.

ma još sam imala najmanje problema kad je bio stari emajlirani šparet... bez kerefeka...

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj krvavica prvotno napisa Vidi poruku
    hej borka! kad ja ne mogu ringove skinuti. mogu skinuti povišeni dio od plina (ne znam kako da objasnim bolje, onaj dio kroz koji se formira plamen u krug) sa onom ravnom kapom (koja sve to pokriva, jel'te), ali ostaje mi metalni dio ufiksiran u staklokeramiku koji je problem. ..
    krvavica identično je tako i kod mene, isto taj dio ne mogu skinuti i onda ga izribam sa četkicom za zube, ona zaista nije agresivna, a ova pjena za čišćenje pećnica odlično otopi masnoću.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

permetal, i ništa drugo na svitu mi ne pomaže. on jedino ne smije na aluminij

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •