Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Popodnevni spavanjac i duda

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Popodnevni spavanjac i duda

Joj ne znam kaj da radim prekjučer navečer mu je MM oduzeo dudu kao za kaznu.
    >E kad je išao spavati tražio ju je i onda je MM doneso ali se on naljutio i nije htio i bacao ju je stalno.
    Tak je i zaspao bez dude.
    Onda sljedeći dan kad je tražio rekli smo da ju je mrav odneso pa smo tražili mrava i dudu i uglavnom nije bila neka velika strka.
    E kad je išao spavati nije zaspao ( naravno radi se o popodnevnom spavanju) i onda sam ga digla i bio je ok nije ju ni tražio.
    E navečer je pitao jednom i onda je zaspao nakon nekih 15 minuta.
    Dana slična stvar ujutro je pitao jedno stavljali smo ga dva puta popodne na spavanje i nije spavao i sad je vani i ne pita za nju.
    Ali baš mu fali za spavanje danas je par puta skoro zaspao i htio je podudlati i kad je skuži da nema dude naljutio se i razbudio.
    Baš je dosta umoran ali je ok nije cendrav,
    Ne znam kaj da radim da mu vratim ili će to brzo proći.
    I uz to sad ne znam jel je povezano sa tim je postao dosta ljut, nekad kad mu nije po volji odmah se duri.
    To nije prije nikad radio.
    E jesam udavila ali stvarno ne znam kaj da radim.
    A i premali mi je da prestane popodne spavati ima 26,5 mjeseci

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nemoj mu vraćati dudu!
    bez brige proći će ga to "ludovanje"!
    lovi ga apstinencijska kriza, dudanje im stvara hormon ugode, a sada to ne dobiva...
    E. smo skinuli sa dude kada je imala 2,5 godine i bila je živčana 5 dana, 6. kao da ništa nije bilo..

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zaboravih napomenuti: za spavanje sam ja lijegala s njom (inače je uvijek sama zaspala u krevetu) i skupa smo mazile njenog zeca za spavanje...taj 6. dan kada je od jutra bilo ponovo sve po starom, sama je zaspala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne daj dudu više, ovo ti je šansa da ga " skineš "

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne daj. M. se tak skinula s dude s 2 godine. Jedan dan je zaboravila, onda sam se ja malo izmotavala i to je bilo to.
    A bila je stvarno ovisna od 1-2 godine, na svim fotkama je s dudom.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a joj evo prije sat vremena smo išli spavati čim smo ušli u sobu urlanje i anika onda mso išli mazati usta i onda je prestao plakati kad smo se vrnuli opet.
    A kaj je najgore on ni ne pita za nju danas je pitao dva tri puta svega.
    Onda sam ga ja pitala kaj je bilo kaj hoće i on niej htio reći pa sam ga stavila u vreču još se derao 5 minuta i onda se smirio, pa opet malo plakao pa opet smirio i tak još pet minuta.
    Joj nadam se da će biti sutra gotovo

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i anas smo ili 2 sata u sobi i ema šanse da zaspi.
    Jel moguče da izbaci popodnevno spavanje zbaog dude.
    Ali ono umoram je ko pas ali nema šanse da legne i da se smiri 5 minuta zaspao bi, ali neće

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Izbaci dudu varalicu svakako, može zeznuti zagriz, potiče oralnu 'fiksaciju', itd. Nema smisla ukidati popodnevno spavanje, pogotovo ako vidiš da je umoran. Ja bih pustila par dana da se navikne na novu situaciju.. Sigurna sam da će uspjeti

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam ni mislila ukidati.
    Svaki dan smo legli i ležali po sat dva i ništa i onda je ok mislim vidi se na njemu da je umoran ali nije cendrav i dobro to podnosi.
    Pa i ja se nadam da će sa vremenom odustati i naviknuti se samo kada ne znam.
    Bojim se da ako prođe vrijeme da će se naviknuti na ne popodnevno spavanje ali nekako mi je mali da ne spava.
    inaće je zaspivao kro 10-30 minuta i obićno spavao popdne od 2-4 sata
    tako da stvarno ne znam kak mu to dobro ide i dobro igleda ima energije za poluditi

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da jednostavno mora stvoriti novu naviku: spavati bez dude.. ma proći će sigurno. Radije pričekaj nego da se vratite na staro zbog straha da ne će popodne spavati.. u što sam gotovo sigurna da se ne će dogoditi

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

domy, nestrpljivo očekujem razvoj događaja kod vas, jer i ja imam doma jednog dudoovisnika (samo za spavanac) i stvarno se ježim trenutka kada ćemo krenuti na odvikavanje. držim fige da prođe što brže i bezbolnije.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa Vidi poruku
    domy, nestrpljivo očekujem razvoj događaja kod vas, jer i ja imam doma jednog dudoovisnika (samo za spavanac) i stvarno se ježim trenutka kada ćemo krenuti na odvikavanje. držim fige da prođe što brže i bezbolnije.
    Ovako je i kod mene, tako da me isto zanima kako je prošlo..

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa evo još smo u komi.
    tri dana za redom popdne nije spavao a bio je mortus i onda je navečer legao ranije i plakao 5 minuta i zaspao.
    Onda je u utorak četvrti dan spavao kod dede i to je super prošlo zaspao kroz 30 minuta, a jučer je meni ordinirao 1,4minuta i zaspao.
    E navečer je onda trauma plače čim krenemo proceduru spavanje i jučer je plako 15minuta i na kraju je spavao sa MM a do sada nikad nije htio sa njim samo mene.
    Ali pošto sam ja galamila i bila ljuta onda je rekao da hoće sa tatom.
    Fora je u tome kaj on dudu opće ne spominje prvih par dana je preko dana par puta spomenuo a kad legnemo spavati kad plače ne traži dudu nego samo plače.
    Evo vidječemo danas pa javim kako je bilo.
    Iako sam ja mislla da će to kroz 3-4 dana proči evo danas je već 6 dan.
    Nije još nijednom spomenu ali bumo vidjeli.
    On je bio dosta vezan za dudu u zadnje vrijeme je bila stalno u ustima pogotovo jer je zadnjih tjedan dana bio bolestan

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jučer i danas je spavao samo što je jučer kad smo išli spavati plakao jedno 5 minuta i onda je ordinirao 1,4 i zaspao kad je već bio mortus.
    A danas je išao sam u krevetić i večinu vremena je ležao ali nikako zaspati.Onda sam ja poludila i galamila i izašča van iz sobe ali on je već bio gotov.
    I onda je malo plakao i zaspao.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Joj, dakle bit će 'muke po dudi'
    Samo tako @domy, drži se!
    Posljednje uređivanje od Doga : 11.05.2012. at 10:54

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo danas je rekord.
    nije se bunio ni ništal legli smo i bio je ok i zaspao kro 30 minuta.
    E da tako ostane ja zadovoljna

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znači ono - kroz tri dana zaboravit će da ju je ikad imao nije baš istinito.. uh!
    moj zaspe kada mu dam dudu u roku par minuta, a pogled kada mu je približavam kao da hostiju prima

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

neće kroz tri, ali hoće kroz pet dana

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa Vidi poruku
    znači ono - kroz tri dana zaboravit će da ju je ikad imao nije baš istinito.. uh!
    moj zaspe kada mu dam dudu u roku par minuta, a pogled kada mu je približavam kao da hostiju prima
    E ovak su i meni pričali i ja sam mislil da je tak.
    mi imamo veliki pomak to što zaspi i zaspi dosta brzo kroz 30-40 minuta tak mu je i trebalo sa dudom.
    E ali sa dudom je tako zaspivao u jutarnjim satima nakon 4,5 sata a sad tek nakon 5,5-6 ali ok zaspe.
    I jučer je pitao kad smo išli popodne spavati duda je sam rekla da nema on je rekao ne.
    onda kad smo išli navečer u autu doma s akrizme tražio je vauča (to mu je uz dudu bilo za spavanje) i dudu onda mu je sveki rekla da je mrav pojeo on se nasmija i rekao ne ali nije dramatizirao.
    #Eto a prošlo je 8 mdana tako da mislim da je već to sve ok.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

@domy Uskoro i mi u istu borbu.. Baš mi je drago da ste uspjeli.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj znaš kaj stalno sam o tome muku mučila.
    I već mu je duda i bila pri kraju napola izgrižena i puknuta i već je i zaudarala.
    I eto igrom slučaja je bilo da se on naljutio i tu večer nje htio i zaspao bez nje i tako je počelo.
    Ali trebalo je zdurati tih par dana da ne spava i malo je bio i nurgav i svakakav ali nadam se da je to iza nas.
    Jedion kaj sad kad stavlja ruke u usta nemrem uvalitit dudu a on fakat voli stavljati ruke u usta često su mu prsti u ustima.
    I baš sam primjetila jučer da je ruka sva crvene a to valjda kak stavlja pa se grize i onda mu pocrveni.
    A prije bi grizao dudu sve ima svoj...

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Stvar je u tome da se s dudom ne treba ni počinjati.. jer upravo ona i stvara oralnu fiksaciju.. Ja, sestra i brat kao bebe nikad nismo imali dudu, nikad prste niti igračke stavljali u usta.. No mi smo maloj dali, valjda da si olakšamo, ali eto ti sad; kad pogledaš na duže staze..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

najbolje je dete malo vani prošetati bez obzira na vreme, pa nahraniti, pa onda leći s njime i zaspe nakon nekog doba. A kak spava u vrtiću(? spava li tam ili doma)

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moj malac ima 3 godine i3 mjeseca ,prije mjesec dana smo mu uzeli dudu i nije bilo nikakve frke
    par puta je pitao za nju al je sve proslo ok
    ali od tada nijedanput nije popodne zaspao,
    znaci totalno je izbacio to popodnevno spavanje a mrtav je umoran,
    legnemo mi i vidim da bi zaspao ali kao da mu fali ta duda da ga umiri
    nakraju lezimo dva sata i onda ustanemo,a mislim da bi on ipak jos uvijek trebao popodne odspavati

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kik@ prvotno napisa Vidi poruku
    moj malac ima 3 godine i3 mjeseca ,prije mjesec dana smo mu uzeli dudu i nije bilo nikakve frke
    par puta je pitao za nju al je sve proslo ok
    ali od tada nijedanput nije popodne zaspao,
    znaci totalno je izbacio to popodnevno spavanje a mrtav je umoran,
    legnemo mi i vidim da bi zaspao ali kao da mu fali ta duda da ga umiri
    nakraju lezimo dva sata i onda ustanemo,a mislim da bi on ipak jos uvijek trebao popodne odspavati
    e upravo smo mi to prolazili 3 dana i onda četvrti je to prestalo jer je uspio zaspati.
    A isto tako mi se činlo da je imao dudu bi zaspao samo tako.
    Ali dobro mi smo manji pa mu fakat treba spavanje mi imamo 26 mjeseci

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

supe domy, drago mi je da ste uspjeli!
    naš je prvi orak bio uskraćivanje dude u bilo kojem trenutku osim za spavanje (dakle, preko dana) i prošlo je nevjerovatno dobro; prihvatio je da je duda samo za spavanje i da ga čeka u krevetu. Tada smo i ukinuli dudu u autu i prihatio je novo stanje.
    Moj ima sada 25 mjeseci i voljela bih ga odviknuti prije vrtića najesen, tako da nas ovo ljeto čeka ozbiljan posao
    razmišljam i da dudu umaljam u nešto gorko (tipa senf), čisto da mu ne bude više fina..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •