Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: Učiti bebu da sama zaspe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno Učiti bebu da sama zaspe

Imam bebu od mjesec i pol dana i počela sam ju navikavati da sama zaspe u krevetiću.Inače savjetovali su mi da bude čak cijelo vrijeme u krevetiću jer to je kao njeno mjesto i da se treba naviknuti da je tamo. Kada malo naraste i kada počne više biti svjesna okoline oko sebe onda da smije biti samnom npr. malo u dnevnom,gledati igračke oko sebe i sl. Da li je to malo rigorozno za tako malu bebu ili postupam pravilno? Inače ja budem uz njega dok ne zaspi,malo ga miljujem po kosi,dam dudu ili držim za ruku.A ako je budan pustim ga malo samog pa ako baš počne jako plakati dođem ga smiriti 5 min i onda opet odem.U tom vremenu on najčešće zaspi ili nastavi gledati.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je ovo što radiš grozno
    zašto bi dijete bilo po cijele dane samo u svom krevetiću?
    ne znam, svako ima neke svoje teorije, moja je skroz suprotna od tvoje, moje dijete je non stop s nama. evo je iza mene na kauču spava, dok se sestra igra na podu pored nje.
    nikad mi nije palo na pamet da je odvajam od nas
    čini mi se da je djeci prirodno da budu što više uz majke, da im treba bliskost i toplina

ali, kažem, to je moja teorija

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moje je mišljenje da NE postupaš pravilno i to ne da je malo rigorozno nego strašno rigorozno.

Beba je član obitelji i mjesto joj je s članovima obitelji a ne da bude izolirana od njih.

Kasnije, ako primijetiš da beba npr. voli sama zaspivati tj. da joj više paše mir - tada ćeš joj to i pružiti.

Ovo što radiš je tužno - beba komunicira plačem - treba te i zove a ti joj ignoriranjem šalješ poruku da je navažna.
    Posljednje uređivanje od enchi : 07.05.2012. at 16:22

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Beba treba imati svoje mijesto, ali čemu odvajanje. Jel ne možete u boravku napraviti kutak koji će biti samo za bebu? Navečer kad je okupate stavite je u sobu, ali cijeli dan da je sama beba... Ja znam da ja tako neću.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj eva133 prvotno napisa Vidi poruku
    Beba treba imati svoje mijesto, ali čemu odvajanje. Jel ne možete u boravku napraviti kutak koji će biti samo za bebu? Navečer kad je okupate stavite je u sobu, ali cijeli dan da je sama beba... Ja znam da ja tako neću.
    meni je i ovo rigorozno , tako da ono tvoje o bebi samoj u sobi cijeli dan, mi, sori, podsjeća na psa na lancu kojemu daš jesti, piti i malo ga podragaš...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je i ovo rigorozno , tako da ono tvoje o bebi samoj u sobi cijeli dan, mi, sori, podsjeća na psa na lancu kojemu daš jesti, piti i malo ga podragaš...
    X

beba je po cijele dane tamo di sam ja.
    ako sam u dn.sobi, ona je samnom, bio dan ili noc.
    ako sam u spavacoj, samnom je.
    samnom je u krevetu od rodjenja.
    no ok mi je da je i u kreveticu. al tamo di si ti.

na stranu sve, al ja bebu moram, zelim, vidjeti, cuti da bi, ako treba, mogla reagirati. pravovremeno.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Marti i eva pogledajete malo koje su benefiti co-sleeping-a za bebin razvoj, za povezivanje roditelja i djece isl. informiran izbor je najbolji izbor, zato potrzai clanke o AP and prednostima zajednickog spavanja -iznenadit ces se . Ja se slazem da beba ima svoje mjesto uz roditelje ( sto vise). ( mjeseci ste bili jedno, je li ti logicno da nakon poroda to malo stvorenje koje trazi tovju paznju toplinu blizinu ostavis samu u krevetu meni je to tuzno

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

slažem se u potpunosti sa svim napisanim...
    i meni to isto savjetuju ali naravno kroz jedno uho mi uđe a kroz drugo izađe..klimnem glavom, u redu je, al nastavim po svojem..
    čim sumnjaš u takve savjete odmah možeš zaključiti da ne valjaju..

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne slušaj babe oko sebe nego svoje srce. Bebi je misto uz mater i njenu cicu koliko god to beba želi

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Samo malo, šta tu nije u redu??? Ne kužim. Preko dana će bebe biti sa mnom cijelo vrijeme, a navečer idu u sobu, a u sobi spavamo i mi, naravno. Samo ako stavim bebu na spavanje u 8 navečer neću i ja tad ići leći.
    Molim pojašnjenje na ovo gore.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Samo malo, šta tu nije u redu??? Ne kužim. Preko dana će bebe biti sa mnom cijelo vrijeme, a navečer idu u sobu, a u sobi spavamo i mi, naravno. Samo ako stavim bebu na spavanje u 8 navečer neću i ja tad ići leći.
    eva, ti ćeš prvi put postati mama? Zato ti treba pojašnjenje. Sve mi smo imale pravila kako postupati s bebom prije nego smo rodile.
    Ako budeš imala puno sreće moći ćeš ih staviti na spavanje, a ti ne ići, nego imati vremena za sebe ili dragog. Otprilike se to događa često kao i dobitak na lutriji . Uglavnom, bar prve tjedne spavaš tu i tamo, tj. uhvati svaki trenutak kad bebe spavaju da zaspiš, samo tako izdržiš.
    Posao oko bebe, a naročito beba je 24/7, ali htjet ćeš ga raditi, samo nemoj si postaviti nikakva očekivanja. Ako bude lako-super, a ako ne bude- na to si ionako spremna.

A sad još par riječi o puštanju bebe da leži sama u krevetiću. Svaki roditelj koji ne želi da se beba intelektualno razvije najviše što može će napraviti tako. "Neka leži, ionako ništa ne zna."

Što više bude u društvu, što više podražaja prima (vidnih, slušnih, taktilnih, mirisnih...), što mu se više priča, to će biti pametnije.
    Prve tri su najvažnije, a PRVA godina najnajvažnija. Naravno da se neće pretjerati sa novorođenčetom i izlagat ga naporima, ali pustit ga samog...nikako i nikada. Samo je jednom beba.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 07.05.2012. at 17:22

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo da ti jedna mama malih blizanaca odgovori.
    moje su tek sada, sa 10.mjesecom pred vratima, počele spavati u istoj prostoriji u toku dana.
    do sada je bilo - jedna beba spava u jednoj sobi, druga u dnevnom ili drugoj sobi. obično bi jedna bila sa mnom u dnevnom, druga u sobi uz upaljeni babyphone. nema fuqin šanse da spavaju u istoj prostoriji jer čim jedna kmekne budi drugu, a ovoj koja kmeči obično ispadne cuca, koju druga ni nema (ne voli je). onda bi cuca princeza nastavila spavat, ali sestra urla jer ju je probudila i za par minuta imaš dvi pospane, nervozne bebe.
    isto tako, pripremi se na ludnicu budeš li dojila. pola godine bi mi najprije jedna visila na sisi, pa bi je isporučila mužu da joj da još malo ad-a (nisam imala mlijeka dovoljno za dvi bebe), za to vrijeme ja dojim drugu pa dajem bocu drugoj. a samo bi ih dojila po 20 min svaku. budila sam se svako dvi ure, uru ipo, strava.
    naspavaj se sada, tko zna kad ćeš ponovo.
    zaboravi i na noćne idile tipa cjelonoćno spavanje jer kad jedna grakne, budi drugu i nastaje kaos.
    mi uvijek imamo evakuacijski plan - kad jedna udre u plač u 3-4 ujutro, muž je grabi i ostatak večeri spava s njom u dnevnom (on je pravi ljubitelj co sleepinga za razliku od mene) a ja ostajem sa drugom bebom.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    budila sam se svako dvi ure, uru ipo, strava.
    naspavaj se sada, tko zna kad ćeš ponovo.
    to je živa istina
    ako slučajno odspavam 2h u komadu imam feeling da sam bila na wellness vikendu

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne znam na koga se referiraš ali ću se nadovezati svejedno - budeš li umorna kao prosječna mama - o itekako ćeš ići leći!
    Jedan od važnijih savjeta koji sam dobila i obilato koristila jer upravo taj da spavaš kada i beba spava!
    Posljednje uređivanje od enchi : 07.05.2012. at 17:12

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Jedan od važnijih savjeta koji sam dobila i obilato koristila jer upravo taj da spavaš kada i beba spava!
    i ja bih, tako radoooooooooo
    ali ne mogu
    jer ručak se neće sam skuhat dok spavam, veš se neće sam stavit u mašinu ni na sušilo, stan se neće pospremit i posisat

u drugom životu ću imat nekog ko može te stvari obavljat dok ja spavam

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Beti hvala ti na postu.
    Šta god mislili moja djeca neće sigurno biti sama i ne nadgledana. Jedva sam ih dočekala, a sada da ih ostavim same.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Upregla sam koga sam god mogla! MM je naučio štošta u tom periodu!
    A meni su se kriteriji snizili, kaj ću...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Upregla sam koga sam god mogla! MM je naučio štošta u tom periodu!
    A meni su se kriteriji snizili, kaj ću...
    mogu jedino mm-a, nemam drugih kandidata za upregnjavanje
    i upregnem ga, ne štedim ga
    kad je doma skuha ručak, stavi sušit veš, posisa
    za to vrijeme ja hendlam njih 2
    stvarno ne vidim kad bih se mogla odmorit
    ali navečer ponekad zaspim s njima, oko 9, ne mogu izdržat dulje.
    osim kad moram radit, a to mogu samo noću, onda uopće ne idem leć

ipak je bilo lakše kad smo imali samo 1 dijete

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne kužim zašto me MoMo napala, a i cvijeta73. Napisala sam da se ne slažem s Marti, ali i dalje mislim da beba treba imati negdje svoje mjesto. Ja sigurno neću stalno svoje 2 bebe držati na kauču, a onda ih prebacivati vamo-tamo, kad mi mama, svekrva, muž budu htjeli sjesti.
    Moje će bebe spavati u dnevnom preko dana ali će biti u kinderbetu. Opet nisu same, a navečer, baš me zanima koja mama ide odmah spavati u 8 sati navečer kad okupa bebu.
    Ako tako radite, onda ću morati obavjestiti sve svoje prijateljice, kume i šogorice da krivo rade.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Napisala sam da se ne slažem s Marti, ali i dalje mislim da beba treba imati negdje svoje mjesto. Ja sigurno neću stalno svoje 2 bebe držati na kauču, a onda ih prebacivati vamo-tamo, kad mi mama, svekrva, muž budu htjeli sjesti.
    Moje će bebe spavati u dnevnom preko dana ali će biti u kinderbetu. Opet nisu same, a navečer, baš me zanima koja mama ide odmah spavati u 8 sati navečer kad okupa bebu.
    Ako tako radite, onda ću morati obavjestiti sve svoje prijateljice, kume i šogorice da krivo rade.
    eva, nhf ali ono što ne štima u tvom postu je prije svega što govoriš u futuru.
    možda će i biti kako pišeš, ali je vjerojatnije da će tvoja svekrva kad ti dođe i poželi sjesti na kauč, morati skupa s tobom prebacivati s kauča i djecu i njihove igračke i dekice. I ja sam mislila da ljudi pretjeruju kad pričaju o tom dječjem urlanju.

A o uvodnom postu, trol ili ne, što reći osim - kako se razvija malo dijete ako se navikava da satima sjedi u svom krevetiću i gleda u zid? Što ga potiče, što veseli? Što uči? Odrasti će i preživjeti, ali moglo bi biti i bolje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    eva, nhf ali ono što ne štima u tvom postu je prije svega što govoriš u futuru.
    možda će i biti kako pišeš, ali je vjerojatnije da će tvoja svekrva kad ti dođe i poželi sjesti na kauč, morati skupa s tobom prebacivati s kauča i djecu i njihove igračke i dekice. I ja sam mislila da ljudi pretjeruju kad pričaju o tom dječjem urlanju.

A o uvodnom postu, trol ili ne, što reći osim - kako se razvija malo dijete ako se navikava da satima sjedi u svom krevetiću i gleda u zid? Što ga potiče, što veseli? Što uči? Odrasti će i preživjeti, ali moglo bi biti i bolje.
    Pa naravno - postoji velika razlika između toga da je dijete OSTAVLJENO u kinderbetu (i još uz televizor) dok je mama u drugoj sobi pa ga nitko ni ne pogleda satima ili djeteta koje BORAVI u kinderbetu uz mamu koja radi nešto drugo u istoj prostoriji, razgovara s djetetom, pjeva mu, komunicira s njim, pogladi ga, ali ga ne drži 100% vremena na rukama. Mislim da je tu netko jako pobrkao lončiće... S druge strane, djetetu TREBA ostaviti periode vremena kad će se baviti samo sa sobom, razgledavati svoje noge, gukati i mirno se zabavljati. Kad zatreba nekoga, zvat će i tada se treba odazvati.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne kužim zašto me MoMo napala, a i cvijeta73. Napisala sam da se ne slažem s Marti, ali i dalje mislim da beba treba imati negdje svoje mjesto. Ja sigurno neću stalno svoje 2 bebe držati na kauču, a onda ih prebacivati vamo-tamo, kad mi mama, svekrva, muž budu htjeli sjesti.

eva oprsoti zaista nisam imala namjeru napasti te. Jako mi je zao ako si u mom postu iscitala neki napad. Ja sam samo iznijela svoje misljenje.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

eva, vjeruj mi na riječ da će ti bebe biti svugdje gdje budu bile dobre i sretne, da će se svi i sve prilagođavati njima, da im ne moraš naći mjesto i da ako budeš mogla u 8 navečer s njima ostati u krevetu pjevat ćeš najveselije pjesme, tu noć i dan nakon. To ti pričam ja koja imam palčića u rukama dok tipkam, dobricu na kuhinjskom stolu u viperu, 2 baby gyma, auto sjedalice, 3 komada kolica, nebrojenih čuda samop za njih a sve kako oni ne bi plakali, da bi se malo sami poigrali dok ja kuham/perem tone odjeće/ surfam uglavnom s twinsima nema pravila - daj im tonu ljubavi, svu tvoju energiju i razumijevanje, pažnju i pjevaj, pleši, radi budalu od sebe i možda ćeš imati ugodan dan i mirnu noć.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo i ja idem spavati skupa s bebom od 4 mj.. i ne u 8 nego u 7h navečer

a stariji sin i tata rješavaju večeru i igraju se....

i bebač ne spava po danu....ni u dnevnoj ni u spavaćoj.... eventualno dremne u AS dok vozimo bracu u/iz vrtića.... nije neka spavalica...

i ja sam s prvim mislila da je bebi "mjesto" u kinderbetu a ne s nama u krevetu.... srećom, spametila sam se pa sad nekad znamo i svi 4 skupa spavati....

bebe imaju svoj ritam i "pravila" i mi se moramo prilagođavati njima a ne one nama....

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Marti prvotno napisa Vidi poruku
    savjetovali su mi da bude čak cijelo vrijeme u krevetiću jer to je kao njeno mjesto i da se treba naviknuti da je tamo. Kada malo naraste i kada počne više biti svjesna okoline oko sebe onda da smije biti samnom npr. malo u dnevnom,gledati igračke oko sebe i sl.
    Reagirala sam na ove dvije boldane stvari.

od ostalog bi izmjenila jedino ono ..ako baš počne jako plakati.. i reagirala malo brže na plač

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eva, zašto ti je tako bitno da ti bebe budu u kinderbetu?
    to ti je ok rješenje za početak, ali čim postanu malo pokretnije, možeš zaboravit da će tamo htjet bit

moja je na kauču i na podu od početka. malo je kompliciranije nego s prvim djetetom, jer moram stalno pazit da starija ne ostavi neku sitnu igračku na podu, pa da je ova ne pojede
    ili da je starija u naletu plesa ne pogazi
    ostatak vremena provodi na rukama, u biti u nekoj nosiljci, uglavnom mei taiju

i nema svoj kutak, u biti ima, njen kutak je naš stan

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam govorila baš o bebama,jer sam odgovarala na Martin post, a govori se o bebi od mjesec i pol. Nije bitno da budu u kinderbetu, ali gdje da ih stavim prvih par mjeseci. Naravno, čim budu malo veće ići će na pod i u vrtić(mrežu) za blizance.
    Ja mogu zaboraviti na mei tai i ostala pomagala za nositi djecu. Jer već nakon mjesec dana, ja više neću imati pomoć drugih od 0-24 i bit ću sama po cijeli dan s njima, dok muž ne dođe s posla.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije bitno da budu u kinderbetu, ali gdje da ih stavim prvih par mjeseci. Naravno, čim budu malo veće ići će na pod i u vrtić(mrežu) za blizance.
    Ja mogu zaboraviti na mei tai i ostala pomagala za nositi djecu. Jer već nakon mjesec dana, ja više neću imati pomoć drugih od 0-24 i bit ću sama po cijeli dan s njima, dok muž ne dođe s posla.
    Meni je baš sling bio spas u hendlanju blizanki dok u blizini nisam imala pomoć. Ne mogu ni zamisliti kako bi izgledalo da ga nisam imala. Što kad obje bebe plaču u isto vrijeme? Jednostavno mi nije bilo prihvatljivo da ostavim dijete da bespomoćno vrišti jer ja, eto, nemam dovoljno ruku.

Nisam za učenje djeteta da spava samo. Ako je neka beba takvog temperamenta i karaktera da joj odgovara mir, ona će to i pokazati - neće joj trebati poduka, ako nije, ne vidim svrhu prisilnog modeliranja osobnosti prema roditeljskim željama i potrebama. Vjerojatno oni koji posegnu za tom odgojnom metodom misle da je to zgodan način da si kupe malo mira, a pritom ne razmišljaju ili im nije važno kako će to utjecati na dijete.

Ali da dijete može naučiti biti kuš

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam za učenje djeteta da spava samo. Ako je neka beba takvog temperamenta i karaktera da joj odgovara mir, ona će to i pokazati - neće joj trebati poduka, ako nije, ne vidim svrhu prisilnog modeliranja osobnosti prema roditeljskim željama i potrebama. Vjerojatno oni koji posegnu za tom odgojnom metodom misle da je to zgodan način da si kupe malo mira, a pritom ne razmišljaju ili im nije važno kako će to utjecati na dijete.
    Ovo sa djetetom koje voli mir imala sam doma. Moj mlađi sin je bio takav (i danas ima potrebu da komad vremena svaki dan provede sam sa sobom, tako je od rođenja). Ali stariji, taj je visio na meni kao mali oposum, pa sam se baš iznenadila kad je mlađi okrenuo na drugu stranu. Starijega sam uspavljivala na rukama ili ležeći uz njega, a mlađi me doslovce gurao od sebe. I bolje da je tako bilo jer bilo bi puno teže zadovoljiti ih da su imali iste potrebe.

Ne možemo utjecati na karakter djeteta. Ono na što možemo utjecati i što je meni puno puta spasilo glavu je uvođenje USTALJENOG RITMA kod beba - spavanje svaki dan u isto vrijeme, buđenje u isto vrijeme, jelo u isto vrijeme, igra u isto vrijeme... To ide negdje od šestog ili devetog mjeseca (kad odustanu od noćnog obroka) pa do treće godine. Čak i kasnije, taj predvidivi dnevni ritam puno pomaže. Mi smo se toga držali "ko pijan plota" i iako su naša djeca različita i imali jako različito ponašanje, neke fiksne točke dana bile su zajedničke. Znalo se da je ručak u toliko sati, večera u toliko, kupanje u toliko itd. I gosti su se morali prikloniti našem ritmu, sve je bilo tome podređeno, ali ja sam znala da nakon kupanja djeca idu u krpe i dan je (za njih) gotov. Osim prilagodbe zbog dobi, ni danas nema bitnih razlika.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kinderbet je dio folklora. Tako se bar meni činilo kada sam kupovala stvari za starije dijete. Pa sam rasprodala jer se malo toga upotrebljavalo.

Mlađi dobro da je dobio i kolica.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mi nećemo moći svi četvero spavati u našem krevetu i morat će se bebe naviknuti kako god to grubo zvučalo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kinderbet je dio folklora. Tako se bar meni činilo kada sam kupovala stvari za starije dijete. Pa sam rasprodala jer se malo toga upotrebljavalo.

Mlađi dobro da je dobio i kolica.
    ja nisam htjela ni za starije dijete, ali je sveki kupila
    služio je za odlaganje veša za peglanje

za drugo dijete ga nisam ni montirala, samo zauzima mjesta bezveze
    a drugo nije ni kolica dobilo, u biti je, nasljedila je od starije, koja je naslijedila od nećakinje itd.

Mi nećemo moći svi četvero spavati u našem krevetu i morat će se bebe naviknuti kako god to grubo zvučalo.
    ili ćeš morat nabavit veći krevet
    ovo nas 4 spava u jednom krevetu, velikom, ali jednom. ok, ponekad mm ode spavat u dječju sobu, ali uglavnom smo zajedno

ne kažem da moraju svi tako, samo kažem da je kod nas tako. eto.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eva, nisam ništa loše mislila, više u stilu beti. ovo beba mora imati svoje mjesto - može, al ne mora. onda poslije kupanja je stavite u krevet - moš mislit, ko da beba zna šta je poslije, a šta prije kupanja, i da se poslije kupanja ide spavati odnosno, moje bebe to nisu znale. što ne znači da nije super ako znaju.
    i tako.
    rigorozno mi se čini jer mi, iz današnje perspektive, sva pravila (osim da nema pravila) s tako malim bebama izgledaju rigorozno.

vidim sad ovo zadnje, ma nije ništa grubo u dječjem krevetiću, šta ti je. ne vjerujem baš previše u te dobrobiti co sleepinga ilitiga spavanja s djecom. al tako je na kraju kod nas ispalo.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam vidjela i kod šogarice(ima ih troje) i kume i prijateljice koje su nedavno rodile da poslje kupanja bebu stave u krevetić i ako se beba ne dere ostave ju da zaspe i naravno da ju obilaze. Sad od kume i prijateljice bebe imaju 3 mjeseca i točno znaju da poslje kupanja slijedi krevetić u sobi. Smire se i zaspu, a to je sve stvar neke rutine. Ja ću probati kao i one, mada ne znači da će moje tako htjeti.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam vidjela i kod šogarice(ima ih troje) i kume i prijateljice koje su nedavno rodile da poslje kupanja bebu stave u krevetić i ako se beba ne dere ostave ju da zaspe i naravno da ju obilaze. Sad od kume i prijateljice bebe imaju 3 mjeseca i točno znaju da poslje kupanja slijedi krevetić u sobi. Smire se i zaspu, a to je sve stvar neke rutine. Ja ću probati kao i one, mada ne znači da će moje tako htjeti.
    Samo je pitanje da li doje svoju djecu, da li maju dermatitis pa se ne mogu kupati svaki dan, pa nema rutine... pa ima tu previše paaaaaa. Mi oko 7-8 idemo spavati, dojimo i zaspemo skupa, ja budem toliko slomljena nakon cilog dana da mi ne pada na pamet da ustajem iz kreveta. Ujutro s ebudim u 5 a malac u 6.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam imala bebu kraj sebe u rodilistu kad se pocela daviti s plodnom vodom. iako je bila kraj mene, ja sam ju jedva "sredila", vec je pocela mijenjati boju.
    takve stvari iz druge sobe ne vidis i ne cujes i ne mozes reagirati. pa ako cu i pustiti "dresuru" na stranu, ovo mi je sasvim dovoljan i legitiman razlog da beba bude meni uvijek na oku, narocito tako mala. bas tako mala o kojoj ti pises.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 07.05.2012. at 17:51

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala bebu kraj sebe u rodilistu kad se pocela daviti s plodnom vodom. iako je bila kraj mene, ja sam ju jedva "sredila", vec je pocela mijenjati boju.
    takve stvari iz druge sobe ne vidis i ne cujes i ne mozes reagirati. pa ako cu i pustiti "dresuru" na stranu, ovo mi je sasvim dovoljan i legitiman razlog da beba bude meni uvijek na oku, narocito tako mala. bas tako mala o kojoj ti pises.
    I moj se, triput... Uzasan prizor...
    I da, samnom je uvijek ali ne zbog tog gusenja nego zato jer mi je to normalno, tako sam radila i sa starijim iako je s njim bilo pokusaja da spava u kreveticu i uspava se sam i slicnih nadobudnih fora. Pa sam shvatila da smo najsretniji zajedno u krevetu. Sad je on u svojoj sobi a maleni kraj mene, ni ne trudim se da bude drukcije.
    Ali ne, neidem spavat u 8 jer ne mogu. Osim ako ih obojicu spremim spavat zajedno pa si mogu priustit da "slucajno" zaspim, inace dok mali zaspi mene jos ceka kupanje i spremanje za spavanje starijeg, pospremanje i naravno, vrijeme samo za mene. Imam baby phone i cujem svako meskoljenje pa sam ipak mirnija....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i nas je 4. u 1 krevetu, a starija i nije tako mala vise :mrgren:

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i mi smo svi skupa..

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Eva, samo cekam koliko ce ti sa dvoje trebati da i ti pocnes odlaziti na spavanje u 8. U trudnoci se sve cini lako cu, a i onih par mjeseci kad beba samo spava...
    A kad pocnu traziti paznju non stop, kad ih ni minute ne mozes ostaviti na samo pa ih i na wc pocnes voditi sa sobom, pitat cu te onda kad ides u krevet. A jos k tome kad pocnes raditi, ne mogu sve mame ostati na porodiljom 12 ili vise mjeseci.
    Da skratim pricu, idem spavati u 9 s bebom i ne sramim se toga.
    Kucanski poslovi i kuhanje su na repertoaru u 6 ujutro dok mali jos spava.

Da se vratim na temu. Moj se sam uspavljivao i spavao u kreveticu negdje do treceg mjeseca, nitko ga nije ucio, takav se rodio. Onda dijete valjda pocne kuzit neke stvari, pa ga je najprije trebalo pocet uspavljivati, da bi nakon dva mjeseca trajno preselio u nas krevet. Tako da mislim da svo to ucenje i navikavanje nije dugog vjeka.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Da skratim pricu, idem spavati u 9 s bebom i ne sramim se toga.
    Veliki potpis na sve kaj si napisala, a na ovo posebno...kad curka ide u krevet, e onda i ja idem,ne pada mi na pamet nešto brljati po kući, odmaramse i skupljam energiju za slijedeći dan...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajd ne plašite žene s tim ranim odlascima na spavanje

bolje da im napišemo da ih čekaju ludi tulumi cijele noći

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku

bolje da im napišemo da ih čekaju ludi tulumi cijele noći

pa i čekaju ih ludi tulumi, pretpostavljam, pogotovo s blizancima
    mi upravo ovih dana raspravljamo s M. kako bi mogla početi spavati u kindiću koji je odmah prikeljen uz bračni krevet u kojem smo svi troje i zapravo služi kao ogradica
    u kinderbetu je veš za peglanje, njezine igračke i knjigice s kojima se ona i tajo glupiraju prije spavanja - uglavnom, mjesto najvećeg drloga u stanu
    super je smiješna kada nas bijelo gleda dok joj pokušavamo objasniti da je kinderbet njezin krevetić za spavanje i onda traži da joj pričamo kako je dva puta u njemu spavala

ne znam, kad slušam vas kojima djeca zaspu čim ih staviš u krevet, to mi je sjajno
    ova moja nikada, ali nikada nije bila takva (nije da nisam pokušala, treba spavati, sisala je, namirena, ja ju staivm u kinderbet, a ona raširi svoje veeelike okice kao da se tek probudila)
    neka djeca zaspu dok jedu, gledaju tv, sama od sebe... nikada joj se to nije dogodilo
    navečer legnem pored nje, ona sisa i još uvijek gleda i znam da razmišlja o tko zna čemu i ne može se oteti tomu i odmah zaspati
    no, i ja sam takva, da mogu, ne bih uopće spavala

a što se tiče ostavljanja djece u kindiću, drago mi je da je marti skužila u čemu je stvar
    samo polako
    gledaj svoje djetešce, voli ga, imaj ga uz sebe što više možeš, ono je malo, ništa, ama baš ništa ne razumije i samo tebi vjeruje
    nemoj ju ostavljati samu, uplakanu, nikad, ali baš nikad (ok, ako trčiš u wc, toliko će istrpjeti)
    ja sam svoju stalno furala u marami, bile smo i dalje kao jedno
    kad je postala malo teža i kada je htjela "sudjelovati" u kuhanju, spremanju, onda bih ju ostavila u onoj korpi od kolica
    kad je s nepunih 6 mj. počela izlaziti iz te korpe, nabavili smo gajbicu (vrtić), ali bi u tome bila samo u trenucima kada bih za vrijeme kuhanja radila nešto opasno ili usisavala ili dok smo jeli (što mi je bio užasan bed, na to me MM uspio ponekada nagovoriti - ali je bilo glupo, mi jedemo, a ona jadnica pored nas, gleda nas, i ona bi brljala po tanjuru, a mi ja ju ne uzmem)
    kad je krenula puzati, bila je na puzlama, a onda i svud širom (bio mi je sjajan trenutak kada je skužila da nije opasno sići s puzli - he he, već tada se u njoj moglo prepoznati oprezno i promišljeno dijete)

a spavanje kad dijete spava - moram priznati da ja nisam nikada jer sam bila i ostala preželjna nekog svog mira, ono, vremena samo za sebe
    i sada mi se dogodi da zaspem pored nje, nekada odspavam i po sat, dva i nakon toga ustanem, radim kućanske poslove ili jednostanvo surfam, čitam, gledam tv, mulim...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

k još uvijek traži da budem kod nje dok ne zaspi i spava s nama u krevetu.
    d je u svom krevetu i svojoj sobi jer je sama tražila tako, ali i ona voli da je netko kod nje dok ne zaspi.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I moja je od rođenja konstantno samnom, zato što želim da bude u mom društvu, da joj pričam, da ju učim, da plešemo, da pjevamo...znala mi je reći baka od muža:"Joooj, pa kaj, mi smo svoj ostavljali u kinderbetu, malo su plakale, malo su gledale pa bi zaspale kaj ti svoju stalno cukaš sa sobom?"
    Pa meni je nepojmljivo da ja, npr., kuham, perem, lakiram nokte i slično, a mala plače u kindrebetu i vapi za mamom ili tatom, a ja ju pokušavam na taj način "naučiti", a na kaj? Pitam ja vas? Na kaj da naučim dijete dok je samo u sobi i plače? Na samoću? Na osjećaj straha? Na osjećaj da nema nikoga?
    Ma daj, pa te su metode ukinute u 18.st. kad su konačno ljudi osvjestili da su djeca mali ljudi koji zahtjevaju osjećaje, nježnost, majčinu blizinu...Što je sa svim plemenima gdje majke nanašaju svoju djecu posvuda, ali doslovce posvuda, na rijeku gdje peru robu, na polje, ma svuda...I onda su oni, kao primitivniji, a mi smo kao moderno društvo?
    Djeca moraju biti uz nas, moraju znati da smo tu i da ćemo uvijek biti kad nas zatrebaju, a posebice dok su tako mali da razviju normalnu emocionalnu ličnost...Prve 3 godine su najvažnije za djetetov psihički razvoj...Zašto im ne pružiti blizinu i sigurnost...Koja je svrha cry-out metoda i osamostaljivanja tako male djece?
    Kakvog osamostaljivanja?
    Ne vrijeđam ničije metode,samo smatram da je beba malena i nesposobna da se izbori za sebe i da smo mi, roditelji, ti koji joj trebamo pružiti osjećaj sigurnosti, a taj osjećaj sigurnosti debelo proizlazi iz našeg prisustva uz dijete, bilo to u sobi, bilo u dnevnom boravku - dijete zaslužuje našu blizinu.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    I moja je od rođenja konstantno samnom, zato što želim da bude u mom društvu, da joj pričam, da ju učim, da plešemo, da pjevamo...znala mi je reći baka od muža:"Joooj, pa kaj, mi smo svoj ostavljali u kinderbetu, malo su plakale, malo su gledale pa bi zaspale kaj ti svoju stalno cukaš sa sobom?"
    Pa meni je nepojmljivo da ja, npr., kuham, perem, lakiram nokte i slično, a mala plače u kindrebetu i vapi za mamom ili tatom, a ja ju pokušavam na taj način "naučiti", a na kaj? Pitam ja vas? Na kaj da naučim dijete dok je samo u sobi i plače? Na samoću? Na osjećaj straha? Na osjećaj da nema nikoga?
    Ma daj, pa te su metode ukinute u 18.st. kad su konačno ljudi osvjestili da su djeca mali ljudi koji zahtjevaju osjećaje, nježnost, majčinu blizinu...Što je sa svim plemenima gdje majke nanašaju svoju djecu posvuda, ali doslovce posvuda, na rijeku gdje peru robu, na polje, ma svuda...I onda su oni, kao primitivniji, a mi smo kao moderno društvo?
    Djeca moraju biti uz nas, moraju znati da smo tu i da ćemo uvijek biti kad nas zatrebaju, a posebice dok su tako mali da razviju normalnu emocionalnu ličnost...Prve 3 godine su najvažnije za djetetov psihički razvoj...Zašto im ne pružiti blizinu i sigurnost...Koja je svrha cry-out metoda i osamostaljivanja tako male djece?
    Kakvog osamostaljivanja?
    Ne vrijeđam ničije metode,samo smatram da je beba malena i nesposobna da se izbori za sebe i da smo mi, roditelji, ti koji joj trebamo pružiti osjećaj sigurnosti, a taj osjećaj sigurnosti debelo proizlazi iz našeg prisustva uz dijete, bilo to u sobi, bilo u dnevnom boravku - dijete zaslužuje našu blizinu.
    potpisujem!!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo Mayato, da smo na facebooku sad bi ti lajkala post

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo Mayato, da smo na facebooku sad bi ti lajkala post

al fejsu fale ovak dobri smajlići

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A da ne spominjem da bolje spavamo i ja i on od kada je s nama u krevetu. Prije bi se probudio pa dok ga nahranim, dok zaspi, pa ga spustim u krevet, a on se opet probudi i tako pola sata dok se ne razbudim vec i onda budna docekam i sljedece budjenje jer ne nogu zaspat.
    A ovako on zakmece dok je jos u polu snu, ja ga pristekam i nastavim spavat, a on kad je gotov, pusti sisu, otkotrlja se u svoj kutic i svi smo kao da se nista nije dogodilo.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj srednji je svaku večer nakon kupanjca i cice bio najsretniji kada sam ga spustila u krevetić,
    kao da bi odahnuo, baš mu je pasao mir i tišina,
    malo bi se namještao i zaspao za pet minuta, svaku večer u isto vrijeme, točno u osam.
    Tako bi spavao puna tri sata sam u sobi, dok bi mi ostali ukućani bili u dnevnom boravku,
    bavili se sobom, starijim djetetom, kućanskim poslovima ili kajgod.
    To nam je bio hajlajt dana.
    Nakon toga bi se probudio i krenulo bi cjelonoćno nacicavanje, svakih pola sata.
    Sa ovom ostalom dvojicom nisam mogla tako, oni jednostavno nisu htjeli biti sami.
    Da jesu, ne bih niti trenutka dvojila da ih stavljam spavati u kinderbet,
    no nije bilo šanse, derali bi se čim sam ih počela spuštati, dok još plahtu ne bi takli...
    Htjedoh samo reći da ne paše svoj djeci isto,
    a ako nekom djetetu paše da ima svoj mir, ne vidim razloga zašto bi kinderbet bio zlo, dapače...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •