evo da ti jedna mama malih blizanaca odgovori.
moje su tek sada, sa 10.mjesecom pred vratima, počele spavati u istoj prostoriji u toku dana.
do sada je bilo - jedna beba spava u jednoj sobi, druga u dnevnom ili drugoj sobi. obično bi jedna bila sa mnom u dnevnom, druga u sobi uz upaljeni babyphone. nema fuqin šanse da spavaju u istoj prostoriji jer čim jedna kmekne budi drugu, a ovoj koja kmeči obično ispadne cuca, koju druga ni nema (ne voli je). onda bi cuca princeza nastavila spavat, ali sestra urla jer ju je probudila i za par minuta imaš dvi pospane, nervozne bebe.
isto tako, pripremi se na ludnicu budeš li dojila. pola godine bi mi najprije jedna visila na sisi, pa bi je isporučila mužu da joj da još malo ad-a (nisam imala mlijeka dovoljno za dvi bebe), za to vrijeme ja dojim drugu pa dajem bocu drugoj. a samo bi ih dojila po 20 min svaku. budila sam se svako dvi ure, uru ipo, strava.
naspavaj se sada, tko zna kad ćeš ponovo.
zaboravi i na noćne idile tipa cjelonoćno spavanje jer kad jedna grakne, budi drugu i nastaje kaos.
mi uvijek imamo evakuacijski plan - kad jedna udre u plač u 3-4 ujutro, muž je grabi i ostatak večeri spava s njom u dnevnom (on je pravi ljubitelj co sleepinga za razliku od mene) a ja ostajem sa drugom bebom.