pa i čekaju ih ludi tulumi, pretpostavljam, pogotovo s blizancima
mi upravo ovih dana raspravljamo s M. kako bi mogla početi spavati u kindiću koji je odmah prikeljen uz bračni krevet u kojem smo svi troje i zapravo služi kao ogradica
u kinderbetu je veš za peglanje, njezine igračke i knjigice s kojima se ona i tajo glupiraju prije spavanja - uglavnom, mjesto najvećeg drloga u stanu
super je smiješna kada nas bijelo gleda dok joj pokušavamo objasniti da je kinderbet njezin krevetić za spavanje i onda traži da joj pričamo kako je dva puta u njemu spavala
ne znam, kad slušam vas kojima djeca zaspu čim ih staviš u krevet, to mi je sjajno
ova moja nikada, ali nikada nije bila takva (nije da nisam pokušala, treba spavati, sisala je, namirena, ja ju staivm u kinderbet, a ona raširi svoje veeelike okice kao da se tek probudila)
neka djeca zaspu dok jedu, gledaju tv, sama od sebe... nikada joj se to nije dogodilo
navečer legnem pored nje, ona sisa i još uvijek gleda i znam da razmišlja o tko zna čemu i ne može se oteti tomu i odmah zaspati
no, i ja sam takva, da mogu, ne bih uopće spavala
a što se tiče ostavljanja djece u kindiću, drago mi je da je marti skužila u čemu je stvar
samo polako
gledaj svoje djetešce, voli ga, imaj ga uz sebe što više možeš, ono je malo, ništa, ama baš ništa ne razumije i samo tebi vjeruje
nemoj ju ostavljati samu, uplakanu, nikad, ali baš nikad (ok, ako trčiš u wc, toliko će istrpjeti)
ja sam svoju stalno furala u marami, bile smo i dalje kao jedno
kad je postala malo teža i kada je htjela "sudjelovati" u kuhanju, spremanju, onda bih ju ostavila u onoj korpi od kolica
kad je s nepunih 6 mj. počela izlaziti iz te korpe, nabavili smo gajbicu (vrtić), ali bi u tome bila samo u trenucima kada bih za vrijeme kuhanja radila nešto opasno ili usisavala ili dok smo jeli (što mi je bio užasan bed, na to me MM uspio ponekada nagovoriti - ali je bilo glupo, mi jedemo, a ona jadnica pored nas, gleda nas, i ona bi brljala po tanjuru, a mi ja ju ne uzmem)
kad je krenula puzati, bila je na puzlama, a onda i svud širom (bio mi je sjajan trenutak kada je skužila da nije opasno sići s puzli - he he, već tada se u njoj moglo prepoznati oprezno i promišljeno dijete)
a spavanje kad dijete spava - moram priznati da ja nisam nikada jer sam bila i ostala preželjna nekog svog mira, ono, vremena samo za sebe
i sada mi se dogodi da zaspem pored nje, nekada odspavam i po sat, dva i nakon toga ustanem, radim kućanske poslove ili jednostanvo surfam, čitam, gledam tv, mulim...