Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Kakvi su to čudni zubi?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kakvi su to čudni zubi?

Ima 9,5 mj i 2 zubića, prvi je niknuo s 8 mj a drugi s 9. Oba su još skroz maleni ali nije to problem nego što su to samo mali šiljci, nisu lijepi ravni zubići. Koliko se sjećam zuba od starijeg to su odmah bili normalni ravni zubi koji su i sad predivni i zdravi. Šta je s ovim malim? Nije valjda da je mogao već otkrhnut negdje zubić? Pa nije baš da mu dam da kamenje jede al ono, gricka sirovu mrkvu, strpa i pokoju igracku u usta...ko i sve bebe... E da, ovaj koji je niknuo mjesec dana ranije nije puno veći od ovog "mlađeg". Jel to normalno?

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mom su mališi, sad ima 4 godine, izrasli maleni, neravni zubići... čudni... čekala sam da do kraja narastvu i to se nikada nije dogodilo. išli smo kod pedodonta i utvrđena je demineralizacija zubne cakline. nisu zahvaćeni svi, već samo neki zubići (gornje jedinice i dvojke i četvorke)... uglavnom, tako je kako je... redovito ih peremo i premazujemo jednom posebnom pastom, da se očuvaju što dulje, budući da su zbog nepostojanja cakline skloniji kvarovima. naravno, i brzo se troše... njemu su za sada zdravi, ali potrošeni... ništa strašno, ne smeta mu. trajni će, nadam se, biti ok. nije povezano. nadam se da te nisam prestrašila... to je naše iskustvo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uff...pa nije baš da mi je sad svejedno... Ma neću još paničarit, nek narastu pa ću vidjet šta je. Hvala ti na odgovoru!

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hm, sad ste i mene zabrinule... Mi imamo dvije donje jedinice i oba su onako nepravilnih rubova na vrhu... Kad mi ugrize prst boli ludo Ja sam mislila da su takvi zubići normalni...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ne znam, ja sam se sad bas zagledala, onako sam i posvjetlila s baterijom da bolje vidim. Uglavnom, njemu izlaze ukoso, onako su trokutici. Tako su i izbili, samo vrhovi. Ovaj prvi je mozda 2 mm veci od drugog a tom drugom je samo vrh vani. Kazem, koliko se sjecam sa starijim njemu su bili ravni odmah.

I da, kad me ugrize za bradavicu dođe mi da placem od muke...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mojem su krenuli na koso van i poslije se normalno izravnali.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam svojima danas virila u zube cijelo jutro, moram li reći da sam paranoična
    pa svakakvi su - ima i šiljatih i ravnih, sa razmakom, ukrivljenih, svakog bi mogla analaizirati za sebe
    ali onako zajedno čisto dobro izgledaju
    odbijam se plašiti i sa tim

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja necakinja ima isto takve mlijecne zubice, zubar je nevjesti rekao da pripazi na higijenu jer su takvi zubici skloniji kvarenju ali da ce kad se izmjene bit "normalni".

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iskoristit cu ovaj topic...

nepuna 3mj. nervozna, placljiva, zivcago gura sake u usta, pase joj masiranje desnih...zubici?
    jel moguce?

vec drugi dan slabog spavanja i nervoznog placa uz sake i prste. znaci, nece sisu, oce saku i onako ju trlja, ne cucla ju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mala susjeda prvi je dobila s 3 mjeseca

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne mora značit da će joj izrast uskoro, stariji je imao sve opisane radnje 6 mjeseci prije izlaska prvg zuba. Ali po opisu se čini kao da jesu zubi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

isuseboze. jadna ona. jadna ja!

starija je imala 2mj. upaljene dok joj u mj. dana nisu izniknuli svi koji su trebali u prvoj godini. bila je luda. i ja skup s njom. al to je pocelo dost kasnije.

ova ne spava, ima crvene oci od umora. uf...

nije soor? (ja imam neku fobiju i pik na taj soor )

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mozda su i zubi.
    A mozda neki strajk dojenja?
    I moj od dva mjeseca gura sake u usta, a od zubica jos nista. Zapravo, zadnjih mjesec dva ih puno manje stavlja nego s dva, tri mjeseca.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma kakav soor, beba nespavalica

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apdejtam; zubi su se poravnali, u međuvremenu niklo brdo novih, sad ih ima 8. Gornje jedinice su mu ogromne, 3 puta veće od ostalih zuba i razmak među njima je centimetar sigurno! Strava kak je smiješan!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    I moj od dva mjeseca gura sake u usta, a od zubica jos nista. Zapravo, zadnjih mjesec dva ih puno manje stavlja nego s dva, tri mjeseca.
    Ni par sati nakon sto sam to napisala, pogledam u usta, a ono zubic Sad mi se cini da ga to boli. Pomaze li im sta?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da najvise boli dok ne izbije, koliko se sjecam.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Podizem,jel ima nekakav vremenski period u kojem bi ti zubici trebali rasti? Npr. Konkretno, donje jedinice su mu izbile jedna za drugom doslovno dan za danom u svibnju. Onda pocetkom lipnja je izbila jedna donja dvica i tu se zastopalo. I vise nist nema, ne idu van, ja pipkam, ma nist. Je li to normalno?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod starijeg su izlazili po 2 svaka 3 mj. Tako je bilo s prvih 8. Dalje nisam ni stigla pratit, samo sam ih nalazila. Kod mlađeg skroz druga priča. Prvi s 8 mj, pa pauza 2 mj i onda u mjesec i pol izašlo još 6 komada. Ponekad 2 u istom danu a ponekad ga je jedan mučio tjednima.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I nama su donje jedinice izbile u razmaku od dan dva s 4 mjesesca, 3 mjeseca kasnije izbila gornja dvojka pa negdje istovremeno jedinica i dvojka i sad ocekujem vec par dana drugu jedinicu(vidim ju pod mesom ali nikako da izade). Donji izbili i izrasli za cas, gornji nam idu jaaako sporo(valjda zato jer su veliki).

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I ja stalno zagledam i čačkam. Donje jedinice su joj izašle sa 8 meseci, a evo skoro tri meseca je prošlo od tada i nije ni jedan više izbio. Kad se nasmeje izgleda kao one nevaljale bebe iz crtaća sa samo dva donja zuba.
    Posljednje uređivanje od cikla : 14.07.2012. at 11:51

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Gabrielle prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem,jel ima nekakav vremenski period u kojem bi ti zubici trebali rasti? Npr. Konkretno, donje jedinice su mu izbile jedna za drugom doslovno dan za danom u svibnju. Onda pocetkom lipnja je izbila jedna donja dvica i tu se zastopalo. I vise nist nema, ne idu van, ja pipkam, ma nist. Je li to normalno?
    to ti je totalno individualno. mojoj starijoj su izasli svi koji trebaju u roku mjesec, mjesec i pol.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala na odgovorima, ja sam se vec ponadala kako su krenuli da cemo u ovih par mjrseci rijesiti te muke sa zubicima, ali ocito tu zaista nema pravila. Moj isto ima samo te zubice dolje, smijesan.je.skroz, al jos ima.onaj neodoljivi krezubi osmijeh jer mu se ti slabo.vide

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podižem temu jer imam veliki problem. Malom izlazi zadnja četvorka tj. izašla je ali se oko zuba napravio nekakav mjehur koji izgleda kao da je pun tekučine. Zubić se vidi u tom mjehuru. To je sve skupa veliko ko manji badem, oteklo je i zubno meso. Zvala sam zubarku pa kaže nek mažem sa Gengigelom pa ako ne bude bolje da dođem u ponedjeljak k njoj. Mislim da ga to ne boli, ako i boli nije jako, jer prospava noć, jedino preko dana malo više traži sisu, malo više trpa sve u usta i tu i tamo ga uhvati cendravost. Ima ko takvo iskustvo?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

koksy - mom Dobrici je gornja jedinica, prije nego je probila meso, izgledala baš kao što tu opisuješ. Nije ga bolilo jer je sve grickao i sisao kao da se ništa ne događa.

A mene pomalo intrigira kako je Dobrici sa 9 mjeseci izbilo 6 zbuića, a Palčiću ni jedan jedini....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Izgleda da njega ipak boli

Probudio se bolno plačući s rukom u ustima, stavila sam mu čepić i sad mirno spava. Možda je puknuo taj mjehur. Vidjet ću ujutro šta je.

Šumskovoće, jel se tvom to samo povuklo ili...?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Je, nestalo je čim je zubić izbio. Sada mu druga gornja jedinica slično izgleda, samo manje napuhnuto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •