Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: problem s letećom bubom u dvorištu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Naježila sam se samo od pogleda na onu sliku.
    I ja imam problem s bubama. Letećim. Zujavim. Svih vrsta.
    Bile one stvarno opasne ili bezazlene, ne volim ih sresti.
    Kud zuje, i još k tome lete takvom nepredvidljivom putanjom i brzinom, da ne znam na koju stranu bi zbrisala.
    Leptirice su mi noćna mora. I još kad vidim da me gleda onim crnim okicama, brrrrr.

Kad smo uređivali kuću - mrežice na prozorima su mi bile prioritet.
    Neću dati petama vjetra jedino pri bliskom susretu s muhom, komarcem i bubamarom. Sve ostalo - nestajem s mjesta događaja u trenu.

Tako da razumijem. Suosjećam. I pratim da vidim o kojoj se beštijici radi.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj SarahB prvotno napisa Vidi poruku
    Naježila sam se samo od pogleda na onu sliku.
    I ja imam problem s bubama. Letećim. Zujavim. Svih vrsta.
    Bile one stvarno opasne ili bezazlene, ne volim ih sresti.
    Kud zuje, i još k tome lete takvom nepredvidljivom putanjom i brzinom, da ne znam na koju stranu bi zbrisala.
    Leptirice su mi noćna mora. I još kad vidim da me gleda onim crnim okicama, brrrrr.

Kad smo uređivali kuću - mrežice na prozorima su mi bile prioritet.
    Neću dati petama vjetra jedino pri bliskom susretu s muhom, komarcem i bubamarom. Sve ostalo - nestajem s mjesta događaja u trenu.

Tako da razumijem. Suosjećam. I pratim da vidim o kojoj se beštijici radi.
    Hvala! Opisala si mene u slovo! Još sam se nekako vremenom malo skulirala, a i dalje je loše. Ma najviše bih voljela da ne osjećam taj strah, tu paniku, pa nek lete, ali što ću, iracionalno je, znam...

Hvala vam svima puno na idejama i savjetima. Nije bumbar, njih imam dolje u dvorištu na šljivi. I njih se čak ne bojim toliko. Ova je buba tanja i duža i nije dlakava. Bumbar mi čak nekako simpatičan takav dlakav.

Nije golupka, koliko vidim sa googla, tu bubu ja zovem kolibri i isto mi je simpa (al ne bi bila sretna da mi leprša okolo).

Imam bolju sliku od lani samo je sad ne znam smanjiti, pa ću poslije staviti. Na njoj se baš lijepo vidi.

Kad je Beti jučer rekla da je možda podvrsta stršljena, odmah sam se više bojala.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Nije golupka, koliko vidim sa googla, tu bubu ja zovem kolibri i isto mi je simpa (al ne bi bila sretna da mi leprša okolo).
    da, skuzila sam i ja kad sam otvorila fotku na kompu, a ne na mobu. ja ne da ga zovem kolibri, ja sam kao "mala" mislila da je to kolibri
    sretno s istrazivanjem, zao mi je sto kao biolog ne mogu pomoc (idem gurnut glavu u pijesak).

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    da, skuzila sam i ja kad sam otvorila fotku na kompu, a ne na mobu. ja ne da ga zovem kolibri, ja sam kao "mala" mislila da je to kolibri
    sretno s istrazivanjem, zao mi je sto kao biolog ne mogu pomoc (idem gurnut glavu u pijesak).
    pa onda mora da je u rodu s kolibrima!

nemoj gurati glavu u pijesak, znam da su mi slike malo jače... ovogodišnji primjerci se baš ne daju uslikati, jako su aktivni. lanjski je često gmizao po zemlji i između kamenja, pa sam ga mogla fino slikati. ova četiri sada stalno lete, jedino ak sjednu, onda na cvijet. čim mm ustane, stavljam bolju fotku.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj gurati glavu u pijesak, znam da su mi slike malo jače... ovogodišnji primjerci se baš ne daju uslikati, jako su aktivni. lanjski je često gmizao po zemlji i između kamenja, pa sam ga mogla fino slikati. ova četiri sada stalno lete, jedino ak sjednu, onda na cvijet. čim mm ustane, stavljam bolju fotku.
    pokušaj tu sliku koju imaš kropati - izreži sve osim bube. Ova koju imaš na kompu mora biti veće od ovoga što se otvara na fotki.com. Kad izrežeš te perunike i ostane samo buba, opet uploadaj.

I samo da ne bi netko nešto ružno pričao o macaklinima, to su prekrasne životinjice

SarahB avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Još sam se nekako vremenom malo skulirala, a i dalje je loše. Ma najviše bih voljela da ne osjećam taj strah, tu paniku, pa nek lete, ali što ću, iracionalno je, znam...
    I ja sam se malo, mrvicu, ohrabrila kako sam postala mama. Pa u slučaju "opasnosti" saberem se onih 5-6 sekundi koliko mi treba da pokupim dijete sa sobom i odem na sigurnije mjesto.
    Pokušavam se kontrolirati koliko god mogu jer znam da me ona gleda i bilo bi mi jako žao da joj prenesem takvo ponašanje... Ali jače je od mene. I meni treba terapija.

Mislim da bi mi bilo lakše da svaka ta leteća bubica imaj onaj "mute" gumbić, da ju utišam i ne čujem zujanje jer je reakcija na taj zvuk najjača. Svaka dlaka mi se nakostriješi. Bit će da mi ne odgovara frekvencija.

I drago mi je pročitati da je tvoja "aždaja" identificirana i da ustvari nije opasna niti malo, čak ju je i dobro imati u vrtu.
    Ali moja luda glava tu informaciju ne procesuira na ispravan način. I moj bi veš ostao neobješen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •