Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: dani prebrzo prolaze...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno dani prebrzo prolaze...

dani prolaze prebrzo i moje malo novorođenče ima već 4 mjeseca. iza nas su grčevi, nespavanje, cicanje i nacicavanje do beskraja, nošenje i nanašanje, spavanje isključivo u kontaktu sa mnom: ili u marami ili na meni; strah od nepoznatih osoba (i kolica), prvi osmijeh, prvi okret...
    moja beba sada doji svaka 3 sata, spava nekoliko puta po danu (i ponekad i cijele noći), sve više voli vožnju u kolicima, igračke i nova lica, grčeva se više niti ne sjećamo...
    ono što želim reći jest da vrijeme prebrzo prolazi i da treba uživati u svemu, i u onome lijepome, ali i u onome što prividno izgleda kao poteškoća: meni već sada fale noći kada je moje malo zlato spavalo na mojem trbuhu, a znam da će mi uskoro faliti i dani kada sam mog malog sina nosala po cijele dane...
    zato želim reći svim sretnicama koje se mogu zvati majkama: nosajte, dojite, uspavljujte, neka bebe spavaju na vama, neka spavaju pored vas, igrajte se s njima na podu, mazite i ljubite, pričajte, pjevajte i smijte se, imate pravo biti sebične i uživati uz svoju bebu u svakom trenutku... jer vrijeme prebrzo prolazi, a na koncu, sve prije ili kasnije dolazi na svoje...i djeca već su ljudi...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Potpuno se slažem s tobom.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpuno se slažem s tobom.
    x

Svaki novi korak za njih je izgubljeno vrijeme za nas... mene uvijek rastuži kad oni postanu važniji i veći (kolikogod da me i raduju). Moji trenutno misle da je dječja sobica, koju sam uredila onako slatko - bebasta, i gule naljepnice Winnie Pooh sa zidova... nisu bebe. I zastor je ružan. On hoće sive zidove, ona roze, on žel vojnike, ona bi bila princeza... nitko više nije moja beba...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja danas spremila u kutije baldahin, tetra pelene, male ručnike, mobil, vreću za kolica,
    as 0, košaru od kolica, izdajalicu, i svašta nešto...
    Nakon 5,5g nemamo više bebu u kući... šmrc

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i onda se netko čudi kad kažem da razmišljam o četvrtom ....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Istina... meni je 6 mj. proletjelo. Zapucketaš dva put prstima i to je to.
    I što je ona aktivnija, veća, samostalnija to vrijeme brže leti...
    Baš šmrc.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni uopće ne fali vrijeme kad su bili bebe . Jedva sam dočekala da malena progovori i prestane mi se držati za nogu. I kad razmišljam o trećem (što je za sad vrlo rijetko), razmišljam o djetetu starom cca 2 godine, ovo prije bih rado preskočila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni uopće ne fali vrijeme kad su bili bebe . Jedva sam dočekala da malena progovori i prestane mi se držati za nogu. I kad razmišljam o trećem (što je za sad vrlo rijetko), razmišljam o djetetu starom cca 2 godine, ovo prije bih rado preskočila.
    ovako je i kod mene, samo mogu spustit na godinu dana (moji su brzo prohodali i propričali pa mi ne čini razliku) i riječ bi bila o četvrtom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jedna moja kolegica mi je pred mirovinu ispričala kako žali za djetinjstvom svoje djece jer, kad se sjeti tih vremena, vidi sebe kako užurbano posluje po kući i uvijek, dok pegla, kuha, neko od njene djece visi na rubu njene suknje. Sad joj je žao - njena djeca su odrasli ljudi i ne može vratiti vrijeme.
    A nije ona jadna kriva; takvo je bilo vrijeme. Od mlade žene se očekivalo savršeno vođenje kućanstva, morala je ispuniti mnoga očekivanja.

Ja neću imati puno sjećanja na djecu koja me lovaju dok usisavam jer ja najčešće biram sjesti s njima na pod nego pospremati. Ali svejedno, tisuću je trenutaka koji nam kliznu kroz prste kao pijesak. Baš se bojim prolaznosti i zaborava. Jer kad se sjećaš, kao da te trenutke ponovo proživljavaš.
    Kako da zapamtimo sve, i miris bebina tjemena, i prvi smijeh, i prvi dan škole?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Baš se bojim prolaznosti i zaborava. Jer kad se sjećaš, kao da te trenutke ponovo proživljavaš.
    Kako da zapamtimo sve, i miris bebina tjemena, i prvi smijeh, i prvi dan škole?
    Ovako se i ja osjećam!

Tema me asocirala na trenutak kada je prvi puta moj L. kao beba primio svoju sestricu za ruku ona se sve rastopila od sreće i rekla mi "Mama, ja ću ovo pamtiti zauvijek!".

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Tema me asocirala na trenutak kada je prvi puta moj L. kao beba primio svoju sestricu za ruku ona se sve rastopila od sreće i rekla mi "Mama, ja ću ovo pamtiti zauvijek!".

+ brišem suzu
    Posljednje uređivanje od Jurana : 09.05.2012. at 08:54

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

samo ću reći da dani stvarno prebrzo prolaze, sve stoji da bi neke dijelove rado preskočila,ali sve u svemu neke trenutke bi da traju zauvijek već me sad lovi muka što ću se kad-tad morati vratiti na posao...

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

e da i slažem se s ovim što Jurana piše, od koliko žena iz svoje obitelji sam čula to žaljenje jer su prije svega morale biti dobre kućanice i još su radile ,a za dijete nisu imale toliko vremena.da,takva su bila vremena

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

itekako prolaze,,sad kad je dosao drugi sin,sve vise gledaam stare fotke i filmove starijeg,prisjecam se kako nam je bilo,i kako je sad sve drukcije,i imam osjecaj da sam tolko toga zaboravila, i da nisam dovoljno uzivala u njemu.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja u zadnje vrijeme srečem ljude koji nakon što im odgovorim koliko mališan ima mjeseci,odmah kreću sa onim...aaaa,još malo pa na posao..
    I to mi ide jako na živce jer me stalno podsjećaju na to..i sve više mi se stvara kamen u želucu..

Da mogu ostat prirodno trudna,odmah bih ostala..i ostala bih doma i uživala u novoj trudnoći i svom maleckom..

I tako ide to vrijeme,da barem malo stane..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ima vise i manje zahtjevne djece,razumijem kad neki kazu da su jedva cekali 8h mira na poslu da ih nitko ne poteze za nogu,ne kmeci isl....
    Na stranu karakter djeteta,nekom mozda stvarno i fali posao,odgovornost te vrste i sve ostalo sto ide s tim...ja sam se iznenadila koliko meni ne...film se totalno okreno u glavi....mislim da vise nikad necu ostajati prekovremeno ko prije...

Citiraj mia74 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u zadnje vrijeme srečem ljude koji nakon što im odgovorim koliko mališan ima mjeseci,odmah kreću sa onim...aaaa,još malo pa na posao..
    I to mi ide jako na živce jer me stalno podsjećaju na to..i sve više mi se stvara kamen u želucu..
    oooo da,bas jucer u setnji sam to dozivjela....nedavno sam sa MM-om diskutirala kako cemo se stisnut dodatnih 2-3mj pa da uzmem neplaceno...presretna sam sto imam tu mogucnost! sa N. sam se tek odnedavno skroz opustila i prepustila, sa 2gim cu nadam se bit pametnija i to postic ranije!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, dani prebrzo prolaze, shvatiš kako je bilo lijepo možda tek kad prođe.. jer dok su nam djeca sasvim mala tu je toliko toga za obaviti svakog dana, pa nespavanje, umor.. ali stvarno, treba i u tome uživat jer će proći i biti samo uspomena.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

posebno sam ovih dana osjetljiva na ovu temu
    imam bebu od nepuna 2 mj. i prolazimo sve lijepe i malnje lijepe trenutke tih prvih dana
    zapravo, svi su lijepi na svoj način ako razmišljam na duže, na ovo što opisuje postavljačica teme
    želim uživati u svakom trenutku i mirisu, želi da još dugo pamtim te jedinstvene doživljaje
    makar dok pokušavam pojesti i istuširati se u sto i jednom pokušaju, priznajem teško mi je mozak prisliti na taj način razmišljanja
    moj mozak u tim trenucima samo smišlja kolim trikom dobiti 15 min. mira u komadu

s druge strane, imam dijete od 8 godina i čini mi se da je prebrzo odrasla i odrasta
    čini mi se da je još jučer učila sjesti na tutu i da je dudala dudu i promatrala znatiželjno svijet oko sebe svojim velikim lijepim očima
    a danas, danas je jedva mogu utjerati u kuću, danas je okružena svojim prijateljima koji su važniji od onoga što mama kaže
    danas i sutra ima još toliko toga otkriti i doživjeti, a meni kao da je krivo
    valjda zato što to neće otkrivati sa mnom
    znam da bih trebala biti sretna i pustiti je da polako dobiva svoja krila
    samo meni je to prerano, prebrzo, prenaglo
    osjećam kao da je pukla neka nit među nama i teško to podnosim
    i nikada nisam mogla pomisliti da bih se ovako mogla osjećati al eto osjećam baš to i tako
    uglavnom, bezveze
    ne znam jesam jedina mama kojoj teško padaju ovakve stvari jer oko mene mi se čine sve neki normalniji ljudi koji to proživljavaju mirno i sa smješkom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja se osjećam slično, flopice. Kad sam rodila drugog, moj je prvi sin imao 5 godina, i tako je naglo narastao, preko noći. Pred porod sam poljubila za laku noć malo dijete, a sutradan vidjela velikog klipana. I više mi skoro nikad nije bio onako mali (osim u rijetkim prilikama, na prvi dan škole i sl.). Nije više moje malo dijete.
    I ja sam sad jako nostalgična - imam osjećaj da ono malo, moje prvo dijete, i ovaj samostalni momčić nisu skroz ista osoba. Topim se kad mi na trenutak da ruku ili legne na kauč naslonjen na mene (ali više ne stane na kraću stranicu kauča ).
    I dalje je on moje dijete, ali nema više onog laštika što veže mamu s malim dijetetom, osobito jedinim.
    Trebam se naviknuti da novu vrstu veze. Imam malog mazuljka pa me on stalno podsjeća na rane dane starijeg.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se osjećam slično, flopice. Kad sam rodila drugog, moj je prvi sin imao 5 godina, i tako je naglo narastao, preko noći. Pred porod sam poljubila za laku noć malo dijete, a sutradan vidjela velikog klipana. I više mi skoro nikad nije bio onako mali (osim u rijetkim prilikama, na prvi dan škole i sl.). Nije više moje malo dijete.
    I ja sam sad jako nostalgična - imam osjećaj da ono malo, moje prvo dijete, i ovaj samostalni momčić nisu skroz ista osoba. Topim se kad mi na trenutak da ruku ili legne na kauč naslonjen na mene (ali više ne stane na kraću stranicu kauča ).
    I dalje je on moje dijete, ali nema više onog laštika što veže mamu s malim dijetetom, osobito jedinim.
    Trebam se naviknuti da novu vrstu veze. Imam malog mazuljka pa me on stalno podsjeća na rane dane starijeg.
    Točno tako se i ja osjećam, čak je i ista razlika među dečkima.
    Nikad neću zaboraviti kad je doša s tatom u rodilište vidjet brata, kako mi je prošlo kroz glavu "kad je on toliko narastao?!".

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Istina je da vrijeme prebrzo prolazi. Kad pogledam svoje curke, 4,5 i 6,5 godina puno puta se pitam pa kako je to vrijeme brzo prošlo. I ponekad žalim da sam možda mogla ipak više, kvalitetnije provoditi s njima vrijeme koje je prošlo a opet se mislim pa još su male stignem sve to nadoknaditi.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne mogu pisat jer bebica spava na meni, samo ću se složit sa vama i obrisat dvi suze....

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam sretna jer imam blizance i porodiljni do 4. mjeseca 2014., kad ih gledam pitam se di je vrime nestalo..

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj margaretica prvotno napisa Vidi poruku
    dani prolaze prebrzo i moje malo novorođenče ima već ...
    4,5 godine
    sve sam rekla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •