Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: ZADAR - subota, 09.07.2011 pregled autosjedalica

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno ZADAR - subota, 09.07.2011 pregled autosjedalica

Udruga RODA organizira besplatno pregledavanje autosjedalica u Zadru koje će obaviti Rodine savjetnice za autosjedalice.

Pregled će se održati u subotu 9. srpnja 2011. od 10 do 12 sati, na parkiralištu ispred Mercatora.

Ako je moguće, molimo donesite sa sobom upute proizvođača sjedalice te dovedite i vaše dijete.

Vidimo se!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hop

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

od 10 do 12 sati.mislim da ce biti slab odaziv roditelja sa djecom, jer je tada jaka vručina.mi tada nismo vani sa bebom.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure koje odrzavaju pregled dolaze sa svih strana , minimalno 2 sata putovanja do Zadra , pa se prilagodavamo njima , a pregled je u Mercatora tako da se moze uci u klimatizirani centar dok se ceka ili oni s malo vecom djecom se mogu zabaviti na igralistu. Nema mi smisla tjerati volonterke da se ustaju u cik zore da bi stigle ranije jer je sunce i vruce.
    Nemos nikako svima na volju napraviti!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da, da smo i do 10, 11 i opet bi bilo vruće
    kasnije poslije podne isto
    bilo bi lakše jedino na plaži

ALI za naše najmanje nije nam teško, preživjet ćemo tih 2 sata

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nisam ništa loše mislila.
    reci cu mužu da izađe s posla ako može,pa da nas doveze. jeli mora biti naš auto??jel može mene frendica dovesti pa u njen auto AS stavim i da vide jel ispravna.?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vjerujem da nisi nista loseg mislila , samo nama je nemoguce ko organizatorima nastimati da svima pase. Kad bi tako isli onda nikad nista ne bi uspili napraviti, ovako pokusamo , pa se uvik nade par zainteresiranih , a kad znas da se bar jedno dijete vozi sigurno napravio si puno!
    Tebe izgleda vise brine as nego samo njeno namjestanje , a podjednako je vazno oboje jer mozes imati najbolju as , ali ako nije ucvrscena kako treba nema bas puno koristi.
    Sama odluci , ali najbolje bi bilo kad bi dosla s djetetom i as u automobilu u kojem se nacesce vozite.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ništa loše mislila.
    reci cu mužu da izađe s posla ako može,pa da nas doveze. jeli mora biti naš auto??jel može mene frendica dovesti pa u njen auto AS stavim i da vide jel ispravna.?
    može se postaviti sjedalicu i u prijateljičin auto, bitno je da naučiš kako se pravilno postavlja. no postoji uvijek ona mogućnost da vam u autima nije sve jednako zato mi i savjetujemo da se prije kupnje uvijek proba montirati sjedalica. no najbitnije je da naučiš kako se pravilno postavlja i da se na pregledu ukaže na eventualne pogreške u postavljanju.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi bili , pregledali par as i lipo se nacakulali , sva pomalo i bez zurbe.

Ali jedna stvar mi je . Svi su se zalili na uru kad je zakazan pregled (sunce, vrucina , zaropek) , a ljudi su poceli dolaziti tek od 11!!! Sta je u 11 manje vruce nego u 10??

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Oće li bit skoro u zd opet kakav pregled as ?
    Ili bar neko ko se kuži da mi pomogne..?
    Imam od starije PP jaje i sad sam još kupila isofix jer ga u starom autu nismo imali..onu običnu bazu nismo ni koristili jer je s njom as stala skroz nahero i labavo..sad me frka da će sa isofixom nagib biti preokomit i zanima me jel se može isofix od ispod podić nekako da se poništi nagib sportskog sica u alfi..

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne mogu se isofix kukice nigdje pomicati.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

livo desno je fixno, al ove žute kukice, na tom dijelu kad bi podigla malo bazu da dobijem bolji kut... to mi je palo na pamet

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    livo desno je fixno, al ove žute kukice, na tom dijelu kad bi podigla malo bazu da dobijem bolji kut... to mi je palo na pamet
    prouči upute da li što kažu o tome

neke nove baze znaju imati mali zglob koji omogućuje da ISOFIX kvačice idu prema dolje (a ne ravno kao kod starih modela) i onda je moguće nešto i podmetnuti

btw, ISOFIX zna ići i lijevo desno jer kvačice znaju kliziti lijevo desno po ISOFIX kukama, no to je uvijek unutar 1 do 2 cm.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Idem pogledat, btw, radi se o ovoj novoj peg perego bazi koja ide i na as prve skupine

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav! Hoće li biti uskoro pegled AS u Zadru? Važno mi je jer relativno često putujemo na dalje relacije (Metković i Križevci), a bila bih mirna kada bi nam netko stručan pregledao je li sve štima Tim više što smo dobili sjedalicu staru nekih 6 godina od šogorice, ali oni je nisu niti koristili jer nisu baš držali do toga znam da je šogor malu vozio na prednjem sjedalu kad je imala dvije godine, ostalo je suvišno komentirati.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kad se ekipa u zadru složi, biti će pregled
    točan datum za sad ne znam, ali obično je negdje u proljeće/ljeto
    prati forum i portal gdje će sigurno biti obavijest
    sjedalica stara 6 godina je vjerojatno neupotrebljiva, naime plastika sjedalice nakon određenog vremena postaje krta i nije više u stanju u sudaru odraditi svoju funkciju
    treba pogledati točan datum proizvodnje i što proizvođač deklarira kao preporučeni rok upotrebe

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pratim, pratim, a vas jos nema : Ajmo ljudi, lipo vrijeme, sunce, orgulje Bas bih voljela da mi bacite oko na sjedalicu i date pokoji savjet, jer mislim da ćemo ubrzo prijeći na drugu, s obzirom na info koji sam dobila od vas o starosti plastike. Ne znam sad tocno koliko malac ima kila u ovom trenu, ali ubrzo puni 6 mj, idemo na pregled vaganje i mjerenje, pa ću znati kokretno. Inace je dosta visok za svoju dob, s 4 mj je vec imao 71 cm, pa mislim i da ce ju svakako prerasti (nismo odmah otisli kupiti novu zbog financija, a i trenutacno ne idemo nikud, kad se ide u kolicima je il u klokanici, šetamo) pa bi onda uzeli neku koja ce mu trajati duze. je li postoji nesto takvog?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gabrielle, u kojoj kategoriji sjedalice se beba sada vozi (od koliko do koliko kg je ta sjedalica)?
    Tvoja beba je svakako jos premalena za smjer voznje (za to mora imati barem 9 kg i mora moci samostalno napraviti par koraka). Jedina sjedalica koja bi ti sada duze trajala jest kombinirana 0-18kg, koja se najprije postavlja u obrnut smjer voznje, a kad dijete stekne uvjete (gore navedene) onda u smjer voznje.

Ukoliko sadasnjoj sjedalici nije istekao rok i ako je rijec o sjedalici koja odgovara razvoju tvog djeteta i montira se u suprotnom smjeru voznje- svako ostanite jos u njoj. Voznja u suprotnom smjeru je najsigurnija i sto je duze u takvoj sjedalici-to bolje. Moj se 14 mjeseci vozio u "jaju" i nije ga prerastao tezinom ni visinom, a dosta je visok. Tako da sumnjam da tvoja beba od 6 mj moze prerasti jaje visinom. Dijete prerasta autosjedalicu ako je od glave do ruba AS manje od 2 cm. Duljina nogu nije bitna i ne utjece na prerastanje AS. Onda ces iza moci kupiti kombiniranu sjedalicu 9-36 kg.
    Znam da ti se sada cini mozda kao trosak, ali vjeruj mi da je to ulog u sigurnost djeteta.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

MIslim da je 0-11 ili 0-13, jedno od to dvoje, naime dobili smo korištenu. Dala nam je šogi, ali njeni se uopće nisu vozili u njoj, meni su se svi rugali kad sam inzistirala da se u as izađe iz rodilišta, prvo moja vlastita stara pa svi ostali Tako da nije bila u sudaru, ali problem je taj što je ta as stara ili 7 ili 5 godina (ne znam za koje dijete su je dobili), tako da joj je očito istekao rok, što ja nisam znala da je uopće moguće Inače ide na isofix i ima onaj R nešto standard, ili je E nešto - nemojte mi zamjeriti, tek kavu pijem, a budna sam bila od 4-5 jutros... Tako da ćemo kupiti novu, jer neću izazivati sreću... Ako se ima za ostale gluposti, imat će se i za to. Znači 0-18? HVala

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

hajde nam napisi proizviodaca, mozda je neka koja traje 10 godina

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Našla, na pozadini ima naljepnicu i piše: meyster Tommy universal, pa u krugu E13, 0-13 kila, ECE R44/O3. I između su još neki brojevi 030019 0055282

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Gabrielle prvotno napisa Vidi poruku
    Našla, na pozadini ima naljepnicu i piše: meyster Tommy universal, pa u krugu E13, 0-13 kila, ECE R44/O3. I između su još neki brojevi 030019 0055282
    koliko znam ovo ECE R44/O3 znači da je stara, tj iz 2003-e. možda se varam ali mislim da meni piše 09 (a kupljena je 2009-e pa po tome nekako gledam).
    Hot N Cold

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nevenera prvotno napisa Vidi poruku
    koliko znam ovo ECE R44/O3 znači da je stara, tj iz 2003-e. možda se varam ali mislim da meni piše 09 (a kupljena je 2009-e pa po tome nekako gledam).
    Hot N Cold

ECE R/03 ili 04 se ne odnosi na godinu proizvodnje, nego na standarde atestiranja autosjedalica
    (oznaka atesta sigurnosti Regulacije 44 Ekonomske komisije Ujedinjenih naroda za Europu)
    R.04 standard je od ljeta 2006. godine (ako se ne varam), tako da ako je R.03, onda je sjedalica najkasnije iz 2006.g.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

aaaaaaaa, ok

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Gabrielle prvotno napisa Vidi poruku
    ECE R44/03 je stara direktiva koja jos uvijek vrijedi. No sve sjedalice prizvedene nakon lipnja 2006 su u skladu s direktivom ECE R44/04.

Znaci tvoja sjedalica je stara najmanje 6 godina i bojim se da joj je prosao voz.

Da li imas jos kavu oznaku koja bi se odnosila na datum proizvodnje, kao na slici s kruzicima na ovom linku autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemi d=48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •