Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: anestezija za pregled djeteta

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno anestezija za pregled djeteta

Danas smo probale obaviti uzv kod kardiologa i bezuspjesno. dr je rekla da je dovedemo iduci put i da ce joj dati nesto kao klorofir.....(pojma nemam sta je rekla) i to bude gotovo za 10 min. sta je ta anestezija i da li je opasna i stetns i koliko traje. bas me je strah a moramo raditi preglef

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko je dete staro. gdi ste bili, mi idemo u klaićevu, a najveći je i par puta morao ić na rebro.

Ak je malo do cca 1-1.5 to se može možda uspavati, tak sam ja radila , i svo troje nakon divljanja, i šetnje su zaspali u kolicima i tam je i napravljen uzv,jednom je dte bilo i na cici , a teta radila uzv, kod malaca od 20-30 mj.je najgore, mali se tolko bacao, s 3-9 godina je najlakše sami se postave kud treba i više ne cendraju, naprosto se tuku ko čće prvi, bar moji tak.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja kće je dobila anesteziju za uzv u Njemačkoj (čepić), ne znam što daju u Hrvatskoj. To je plitka anestezija koja djeluje samo desetak minuta i nije potpuna. Siguran sam da ne daju nešto opasno i štetno za dijete. Stvar sa uzv-om srca je ta da se ne može dobro pogledati stanje jer su tada drugačiji protoci (u naporu i deranju) . Mora se dobiti i slika u mirnom stanju da bi nalaz bio potpun.
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.05.2012. at 09:29

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Slažem se sa @sirius. Nemoj se bojati.. Ja sam kao dijete s mjesec dana, te ponovno s 3 mjeseca, operirala bruh, pod potpunom anestezijom. Znam da se majka bojala, ali oba puta je sve bilo uredu.. a ovo je sasvim druga stvar i mislim da nema mjesta strahu.
    Sretno!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

lamy, moje iskustvo je takvo da u bolnicama izvan Hrvatske puno češće daju anesteziju ako se dijete boji i nije moguće napraviti pretragu , jer je to humanije za dijete, a jednostavnije za dijagnostičara.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja je za magnetnu rez. imala sedaciju ne anesteziju. dobila je injekciju i zaspala. Kad se probudila sve bilo ok. nemoj se bojati biti će sve ok

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih ipak pokušao dijete uspavati na rukama hranjenjem i nošenjem.
    Rizik od svake anestezije je mali, ali stvaran i ozbiljan.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ima 4 god. i panican strah od doktora. Nemoguce je da je uspavam a da se ne probudi za vrijeme pregleda. sta je taj rastvor hlorofil....tako nesto

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

?
    ne znam.
    znam za kloroform, koji se nekada koristio kao anestetik, ali mislim da se više ne koristi.
    ne znam za druge sa sličnim imenom.
    možda neto drugi zna. ?
    Posljednje uređivanje od mujica : 11.05.2012. at 00:28

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovdje se radi o eter anesteziji.
    Jako je kratkog djelovanja, za 15 minuta dijete je budno, a za 25 vec skace po ordinaciji
    Moji decki su je imali kada su isli na MR.
    Bili smo naruceni u 17h, prvo jedan pa drugi, u 17.50 smo s njima vec napustali kliniku i prehodali su pola grada nakon toga bez ikakvog problema (bili smo pjeske).
    Nemas se cega bojati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi baš s tih 4 godina nismo imali nikakvih problema, deca išla kud je kaj trebalo, davalo ruke za pikanje, ma milina, za razliku od onda kad su bili cca 1.5-2.5 .

Koja je to bolnica mi smo kod Herceg u Klaićevoj, još od rođenja prvog deteta, i svo troje pretežno idu skupa na pregled.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma id privatno. jest u pitanju kloroform-to je kao neki rastvor ali kakav?!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar nije kloroform kao anestetik odavno zabranjen zbog štetnih učinaka na organizam?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ne koriste kloroform, mozda diklormetan, ali kloroform ne sigurno

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja mislim da se kloroform više ne koristi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

strašno kako dajete savjete

kad ja nešto ne znam, šutim, a ne lupetam

eter i klorofom su davna povijest

anestezija je vrlo, vrlo štetna, pogotovo za mozak koji se razvija i pogotovo do 3 god.života

anestetici ostavljaju dugotrajne neuronalne i neurološke posljedice

i naposljetku, nijedan anesteziolog neće anestezirati dijete za uzv srca

tu se radi o sedaciji, a to je velika razlika

i vjerojatno je u pitanju phenobarbiton

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Stid me je sto sam laik ali jest dr.govorila o sedaciji a zatim su sestre zvale za kloroform rastvor. da li je ovo dvoje povezano?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Stid me je sto sam laik ali jest dr.govorila o sedaciji a zatim su sestre zvale za kloroform rastvor. da li je ovo dvoje povezano?
    Možda sestre nešto drugo tako nazivaju u žargonu - iz zafrkancije.
    Ali, uzevši u obzir što je princess puffy napisala, ipak pitaj što će točno dati djetetu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da ti za te pare promjeniš doktora? miožda bi se i detetu sviđala promjena. Jel to sad jako hitno za napravit, traži stvarno drugog doktora ako jest.

Tak je moja mala s 2.5 godine išla kod ORL i dete neće ni zinuti jednomm doktoru, nakon nekog vremena, slučajno upali u kombinaciju drugom doktoru i dete ne da zeva nek i pritom pjeva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •