... a da su kvalitetni (mrzim one vodene i tempere koji se ne daju razmazivat, blijedi su ili šugavih boja), i da su povoljnij (jer nam treba hrpa...)?
Hvala!
... a da su kvalitetni (mrzim one vodene i tempere koji se ne daju razmazivat, blijedi su ili šugavih boja), i da su povoljnij (jer nam treba hrpa...)?
Hvala!
Kaj nema TOZ tam na tvom dijelu grada dućan, probaj tamo. http://www.toz-penkala.hr/kontakt
Davnih dana mi je pričala prijateljica učiteljica da se ona predloži roditeljima na početku svake školske godine da u hoby centru(sad kojem ne znam) kupe velika pakiranja boje, onda podjele troškove i imaju punoj povoljnije i kvalitetnije tempere, vodene i sl.
a kako se onda dijele te boje?
ako je boja u velikoj kantici
Ne znam kako se dijele, ali moglo bi se koristiti paletu (koja je obvezni dio pribora za likovnu kulturu). Učiteljica može utočiti svakom klincu po žličicu osnovnih boja u svaku rupu i to je to. Poslije opereš i sve je ok.
Naši su klinci koristili tempere u boci u vrtiću (nabavljalo se u nekoj veleprodaji, pakiranje od 0,5 litre ili od litre, ne znam da li je to bilo iz Chemaca ili neke slične trgovine ali mogu provjeriti). To se koristilo za zajedničke plakate i velike slike kad je trebalo puno boje.
mozda se moze uliti iz velike kantice u male bocice ili tako nesto
evo podižem temu, ne treba mi za školu nego za doma, potroše mi jednu kutiju tempera u jednom slikarskom danu!
U Ikei je bilo tempera u 'većem' pakiranju -ne znam sad ću bubnuti-ali jedna boja otprilike 1-1.5 dl .. Mislim da je 6boja u paketu. A u Lidlu sam kupovala dobre vodene boje-na kat ( znači kao duplo pakiranje) mislim da su bile 22kn.
Imaš u Narodnim novinama tempere u boci.
Rjeđe su od ovih u tubi, ali super pokrivne. Odlične za slikanje prstima.