Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Prehlađena beba i sljezov čaj

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Prehlađena beba i sljezov čaj

Beba mi ima za koji dan 3 mjeseca i prehlađena je. Kako kaže dr., ima upalu trećeg krajnika, nema temp., pun joj je nosić. Sve joj se cijedi niz grlo i zbog toga kašlje. Dr. joj je dala kapi za nos i rekla da joj dajem sljezov čaj na bočicu. Ja sam je do sad isključivo dojila, nisam joj davala nikakve čajiće, pa da vas pitam: mogu li joj dati pravi sljezov čaj koji imam doma ili postoji baš nekakva blaži pripravak za bebe, koliko žličica u koliko vode, da joj napravim malo rijeđe? I koliko toga da popije, da joj stavim šećera u čaj? I je li to stvarno potrebno, bebač kašlje zbog šmrkljića koji mu se cijedi niz grlo, po meni nije to baš zabrinjavajući kašalj, i ne kašlje baš stalno.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja sam mojima uvijek pravila pravi sljezov čaj, kupljen u apoteci, procjediš i davaš po malo na žlicu. ne treba ti šećer, to se pije bez i to je premala beba za šećer.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sljezov caj ti apsolutno nije potreban za ovo sto si navela.
    Prvo, caj od crnog sljeza je za iskasljavanje i tjera (blago) na kasalj kako bi se organizam rijesio suvisne sluzi, a caj od korijena sljeza je protiv nadrazajnog kaslja. Ako znas da kaslje zbog slijevanja sluzi iz nosa u grlo, ni jedan od ova dva caja nece pomoci.
    Ako dojis, svaki caj koji ti netko preporuci za dijete, mozes (nakon sto se konzultiras je li spojiv s dojenjem) ti piti i preko mlijeka ce do bebe doci aktivne tvari. Ali, u ovom slucaju vjerujem da nije potrebno.

U tvom slucaju, ja bih pokusavala odrzati nosic sto prohodnijim, cisteci ga fizioloskom. Nudila bih cesce dojenje jer veca kolicina tekucine isto razgradjuje sluz i eventualno bih nabavila koje etericno ulje koje pomaze protiv viroza i razblazeno u nekom drugom ulju baznom (ili kremi), umasirala djetetu u prsa i ledja.
    Mi smo koristili ravensaru, ona je snaznog antivirusnog djelovanja.
    Ovdje mozes vise procitati o etericnim uljima koja se koriste protiv prehlade i gripe, posebno je naznaceno koja su pogodna za djecu i samo takva smijes kupovati za dijete: http://www.etericnaulja.net/aromater...lijecenje.html

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja toplo preporučam čaj od sljezovog korijena. On uništava sluz; trenutno sam u sl. situaciji (mala mi je opet bolesna) koristim ga da napravim kapi te ga kombiniram s nekim dr. napitkom. Uvijek nam pomaže, jer ne daj bože da padne na pluća.
    Možda da napraviš samo kapi od sljez. korijena.. upute će ti dati u ljekarni.
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od Doga : 10.05.2012. at 09:33

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kupi fiziološku od pola litre
    i špricu
    i čisti nos, 100 puta dnevno ako je potrebno, s mlakom fiziološkom (špricu možeš ugrijati pod mlazom tople vode)
    nabavi balzam za prehladu, za male bebe (bez mentola) i maži prsa i leđa
    vlaži zrak u stanu
    ako treba nabavi ono čudo za vadit šmrklje koje se uključi na usisavač, to je nas spasilo

a sljez ako baš hoćeš, radije kapaj u nos

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi ti preporucila da joj ustrcas mlijeko u nos da ga odstopas.
    mi smo to rabili s puno uspjeha. nikakav sirup, caj, fizioloska.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sasvim dovoljno ti je ispiranje nosića s fiziološkom otopinom, ili štrcneš malo mlijeka. Šmrkljiće čistiš pumpicom (imaš baterijske ili kao nastavak za usisivač - ovaj za usisivač je super stvar). Ako je nosić zaštopan, postoje i kapi za nos za male bebe koje idu na recept pedijatra, ali to koristiš ako baš moraš.

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo, mi smo danas puno bolje, iako je još uvijek njurgast, puno manje papa nego inače i plače kad ga stavim u ležeći položaj, valjda mu ta sluz u grlu smeta. Ali više ne kašlje kao prije, polako mu prolazi. Dobili smo garasone kapi, to kapamo u nos tri puta na dan. Kupila sam električnu pumpicu i aqua maris, pa mu čistim nosić. Mislim da ću kupiti i sljezov korijen. Hvala na savjetima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •