-
Evo me tu sam, u frci sam za ove praznike, sutra putujemo na mali odmor ali evo jos par rijeci.
Tako pošto smo dobili podobnost i tu bitku dobili krenuli smo u sljedeću potraga za djetetom. Bili smo puni nade i jedva smo čekali da se sve kockice poslazu. Imali smo razgovor u nekoliko centara i iz svakog smo izlazili sve više zalosni, opet ista priča da smo mladi neiskusni, u jednom su nas pitali kako mi zamišljamo svoj zivot bez djeteta a ja sam onako iskreno naivno rekla da ga i nezamišljam bez djeteta i tu sam odmah kiksala, jer sam valjda trebala reći, ako nebude djete onda će biti put oko svijeta, karijera ili šta ja znam tako nešto. I ona mi se desio jedan susret koji mi je tako bolno otvorio oči, tu mi je jedan sluzbenik rekao: e čuj te gospodzo da vam iskreno kazem mi ako budemo imali izbora dijete dati vama ili bračnom paru gdje su obadvoje nijemci mi če mo se ipak odlučiti protiv vas i ne samo mi. Nemogu da nadzem onoga smajlića što plače. Došli smo kući zaprepašteni i nijemi. Moj je svekar odmah poćeo da psuje da će on sutra ići da se zali u kakvoj mi drzavi zivimo a ja sam mu rekla neću da se borom sa vjetrenjačama snaga mi treba za nešto bolje što će doći u moj zivot, i da je juče taj čovjek samo izgovorio ono što mozda svi centri misle. Zanijemili smo ali samo na trenutak( dva tri dana) i onda sam pomislila ili ću imati za svako rješenje jedan problem ili obrnuto, naravno obrnuto je bolje. Moje rješenje je tad bila pomisao na Bosnu ( tu sam rodzena odrasla i tu mi zive roditelji). Nazvala sam moju mamu i rekla da se raspita da li to ide i šta nam treba. Da vam ne pričam da je mama istog trenutka uzela izlaznicu i krenula u " potjeru". Imali smo srecu sto smo već imali sva rješenja tu u njemačkoj i rekli su nam da je najbolje da dodzemo u bosnu i da još povadimo dokumentaciju ko ja će nam u bosni trebati. To je bilo pet sedmica do našega planiranog odmora u bosni. Rekla sam taj dan svome M, vidiš bolan da je zivot tako lijep. Tog ljeta smo izvadili svu dokumentaciju, ljekarska uvjerenja, potvrdu o drzavljanstvu( naravno mome) itd. A u oktobru su nas zvali iz jednoga centra da imaju malu djevojcicu koja ima zdravastvenih problema i da bi za nju najbolje bilo da ide za Njemačku. Ja sam tad pitala o kakvim se problemima radi a u centru su nam rekli da joj treba operacija nogu ima rahitis i nekih problema sa krvi a sve ostalo je ok. Mi smo tada mogli reći da ili ne, jer sam ja već sutradan morali ići direktoru da kazem ja idem na, neznam kako se na hrvatski kaze, mislim odgojiteljski odmor. Koji ovdje u Njemackoj traje tri godine bez obzira jeli djete biološko ili usvojeno, do djetetove sedme godine. Ja sam rekla da će mo im sutra nazvato, joj sutra nikako da dodze. Moj M je rekao mi će mo ići po djete toje sigurno naš put, a kad me upitao koliko je djete, tek sam se tad sjetila da mi nisu rekli. Rekoh sutra kad ih nazovemo da im kazemo da hoćemo pitaću kolika je mala. Ona je tad imala 18 mjeseci, mala slatka bebica bila je tako medena a i sad je medena. Rekla sam direktoru, familiji i prijateljima, moj M je uzeo odmor pokupovali kolica malo robice, boćice, pelene i krenuli......biće nastavak obećavam. Pozdrav
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma