Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: HZZ i HZZO

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno HZZ i HZZO

Ne zam uopće kako da nazovem ovu temu.Prijavljena sam na zavodu za zapošljavanje manje od mjesec dana.Po struci sam odgajatelj.Ne primam nikakvu novčanu naknadu sa zavoda,niti koristim pokaz.Ono što se sada na zavodu nudi vezano uz moju struku je rad u 3 privatna dječja vrtića.Dobila sam sms od savjetnice da se javim na natječaj i danas su me zvali iz jednog od vrtića na razgovor.Smijem li odbiti posao?Koliko puta?Trenutno bi mi odgovaralo da ne radim ,jer imam dijete kojemu je dijagnosticirano preddijabetičko stanje(čekamo ostatak nalaza),na strogoj propisanoj dijeti uz kontrole šećera-što on s obzirom da je na početku ne može sam raditi....
    Još me zanima ak me skinu s burze da li gubim i pravo na zdravstveno osiguranje?????

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da u pravilu možeš 3 puta odbiti posao, ZZ i HZZO koliko mi je poznato nije povezano

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne gubiš pravo na zdravstveno osiguranje ako te skinu s burze. Ne moraš biti prijavljena na HZZ da bi imala zdravstveno. Dovoljno je da se prijaviš na HZZO.
    Isto tako možeš se prijaviti na HZZ kao tražitelj zaposlenja, a ne kao nezaposlena osoba. Tada nema problema ako ne odeš na razgovor ( ako se nije nešto promijenilo u zadnje vrijeme).

Ako odeš u vrtić na razgovor i kažeš im da ćeš vjerojatno biti na bolovanju, sami će shvatiti da nisi dobar kandidat za njih. Tako nećeš morati odbiti posao, neće ti ga ni dati.

Ionako razgovor za posao nikako ne znači da ćeš taj posao dobiti. Ponekad je dovoljno da se "krivo" obučeš ili počešljaš i nema zaposlenja.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ellica moja savjetnica je meni savjetovala da sobzirom da me moje dijete treba jer ima nekih zdravstveni problema,da moja doktorica napiše da dijete treba moju pomoć i da privremeno zbog tog i tog... momentalno nisi u stanju prihvaćat nikakve ponude za posao.Odneseš joj to,ona to uvede u tvoje podatke i neće te zvati,i savjetnici u HZZ imaju komisiju koja im pregledava kome šalju a kome ne.A zdravstveno imaš nevezano jesi li na zavodu za zapoišljavanje ili nisi.I ja sam u sličnoj situaciji pa ti sa sigurnošću mogu potvrdit.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala.Sve ću provjeriti.Nisam jedino shvatila ovj dio kome šalju kome ne???Što šalju???Pitat ću pedicu za potvrdu.Zapravo mi je najbitnije da ne izgubim zdravstveno,ostalo mi nije bitno u ovom trenu.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pedijatrica ti nije radila probleme oko toga????Moja je nekad tako smotana,pa se bojim da nebu ono kao nikad čula ta takvo što???A i mislim da čim spomenem poslodavcu(još privatni vrtić)da me nebu ni htio....

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čak možeš i zadnju povijest bolesti priložiti jer meni je tako rečeno,a nebi ti trebala raditi probleme sobzirom da si kod pedijatrice moje dijte ima 9 g i kod obiteljskog smo liječnika već tri godine.I nevjerujem da joj je problem napisati da dijete sad ima takvih i takvih problema i da bez mame nemože.Vrijedi pokušat,nemaš što izgubit sretno.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala,ima 10 godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •