-
Mogu li se bradavice pripremiti za dojenje, za vrijeme trudnoće?
Zanima me postoje li neke tehnike da se uvučena bradavica, za vrijeme trudnoće, izvuče, kako bi ju beba mogla lakše prihvatiti?
-
Osoblje foruma
evo jedan dobar tekst
http://www.breastfeedingbasics.com/a...verted-nipples
za početak vidi jesu li baš uvučene ili ravne?
-
Radi se o jednoj, uvučena je i to jako. Drugu je curka uspjela izvući...uz višetjedno mučenje, frustracije i obostrano plakanje, ali na kraju smo uspjeli. Voljela bih u ovoj trudnoći, ako je ikako moguće, izvući i tu drugu pa da ova bebica može sisati obje.
Hvala ti na linku, bacam se na čitanje
-
Osoblje foruma
i meni je s prvom bebom jedna bradavica bila uvučena
u početku je bilo teško, ali nakon nekog vremena smo uspjeli
poslije se više nije uvlačila
-
Uspjeli ste dojiti na obje? To je i moj san!
Je li protestirala kad bi joj nudila uvučenu i je li ju na kraju ravnopravno prihvatila ili si više dojila na drugu?
Meni su obje bile uvučene, zapravo ne znam je li to pravi opis...nepostojeće, pola areole je bilo uvučeno. S prvom bebom nisam uspjela dojiti, curka je uspjela osposobiti jednu (isto je ostala izvučena i ne uvlači se više) i sad sam posvećena ideji da s trećim dojenje bude uspješno od početka, na obje dojke :D
Čitam tekst, došla sam do dijela o oralnoj stimulaciji...negdje mi je ostalo da stimulacija bradavice sisanjem može dovesti do preuranjenih trudova!? Pretpostavljam da je to glupost budući da mnoge mame normalno doje za vrijeme trudnoće.
-
Osoblje foruma
uspjeli smo dojiti na obje
za tu uvučenu sam prvih mjesec dana koristila šeširić jer se tako bradavica lakše izvukla
ALI šeširići se ne preporučuju jer se na taj način dojka slabije stimulira za proizvodnju mlijeka
postoje one prsne školjke koje se nose u trudnoći kako bi se izvukle bradavice, to je bolje rješenje (ja za to nisam znala kad sam imala prvu bebu)
vidi, imaš ovdje nešto http://www.roda.hr/article/readlink/1142
-
Osoblje foruma
mislim da se oralna stimulacija bradavica ne preporuča kad postoji opasnost od prijevremenog poroda
-
Postoji jos jedna mogucnost, a to je NEnošenje grudnjaka. Kad se ne nosi grudnjak bradavice se lagano stimuliraju odjecom.
-
Osoblje foruma
starija je odbijala uvucenu desnu mjesec dana. mjesec dana iskljucivo je sisala lijevu, dok nije "ojacala" pa da i desnu moze primiti. no desna nikad nije bila toliko u prometu koliko i ljeva jer osim bradavice, u lijevoj su kanalici bili protocniji bilo ih je vise, pa se dami nije dalo muciti na desnoj kad na lijevoj samo otvori usta i mlijeko curi.
desnu je skroz izbacila godinu dana prije nego je prestala dojiti.
skoro cijeli dojilacki staz imala sam limun-lubenicu vocnu salatu za ponuditi 
naravno da je tako ostalo i kad sam prestala dojiti. desna je bila puno manja i manje objesena.
kad se mladja rodila, imala sam fobiju kako cu opet prolaziti muku po uvucenoj bradavici i od starta forsirala desnu. no ugodno sam se iznenadila. mala je skroz ok prihvatila desnu. ponekad sam ju promatrala (bradavicu) nakon sto bi izasla iz njenih usta i primjetila da je izvucena i da je fakat neznatno kraca od lijeve.
cak sam primjetila da su i kanalici prohodniji. neki dan sam ju dojila na lijevoj, a na desnoj, za vrijeme LD mlaz. ok, samo jedan tanak mlaz, ostalo su bili potoci.
tako da mislim da je starija, ne znajuci, napravila fini posao za mladju. moguce da se ista stvar dogodila kod tebe.
da napomenem, u trudnoci nisam nista radila s njom. osim sto inace nisam ljubitelj grudnjaka, pa ga po doma ni ne nosam.
i jos nesto- primjetila sam da je bradavica puno uvucenija kada je sisa punija, a toootalno ravna kad je prepunjena. i to okolo bradavice, ispod areole. taj dip se zna zaboraviti, a kvrgice znaju biti i ispod nje i onemogucavaju bebi da pravilno uhvate dojku pa samim time i izvuku bradavicu.
sretno.
-
-
limun-lubenica :D i kod nas je bilo identično...ova dojeća je bila 3x veća od nedojeće
vaša iskustva zvuče obećavajuće + što znam sigurno da je jedna dobro razrađena pa ne strahujem od mogućeg nedojenja...ali ovaj put svakako ne želim odustati ni od druge.
zna li možda netko gdje se mogu kupiti prsne školjke za nošenje tijekom trudnoće?
-
Mene je splet nesretnih okolnosti:ravne bradavice,upaljene i nabujale grudi(mlijeko je naglo naišlo),moje neiskustvo u izdajanju,prezauzete sestre koje mi nisu mogle pomoći,i još nejaka beba koja nije imala snage da vuče...sve me to koštalo dojenja još u rodilištu.Ponovo sam trudna i strepim.Dugo planiram postaviti pitanje da vidim da li sam i gdje pogriješila,da te greške ne bih ponovila.
-
-
meni je problem uvucenih (odnosno ravnih) bradavica rijesila izdajalica, koju sam prvih tjedana koristila samo da mi mrvicu izvuce bradavice prije dojenja. posebno ujutro kad bi cice bile tvrdeee. i stvarno je upalilo, par poteza, bradavice van, dijete ih uspjevalo prihvatiti bez problema!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma