Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: crven samo jedan obraz!?

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno crven samo jedan obraz!?

nisam nigdje konkretno našla na temu o kojoj se priča o samo jednom crvenom obrazu...ali ako postoji ispričavam se...slobodno me obrišite...
    naime....ovako je krenulo: (moj miš ima 4mj i 10tak dana) cjepljenje di-te-per....davanje predvečernje baby prve kašice od hipa koja sadrži kukuruz i rižu...drugi dan crven jedan obraz kao da je ozeb, ali samo jedan jednini obraz..drugi je sasvim u redu boje..temperaturu nema....malo je razdražljiv....tako razdražljiv je bio i nakon prve pikice(cjepljenja)...žvače prste do iznemoglosti ali ne od gladi(to traje već duže vrijeme)....kada jede sav se izvija i počne plakati kao da mu je dosta a tek je počeo papati(ali to traje još prije cjepljenja i prije predvečernje kašice..ima tjedan dana)kao da ne želi jest..a zapravo je gladan..meni to sve izgleda kao da zubi izbijaju..daj bože da su zubi
    , a ne neka alergija....pliz help..dajte par primjera biti cu vam neizmjerno zahvalna

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam nigdje konkretno našla na temu o kojoj se priča o samo jednom crvenom obrazu...ali ako postoji ispričavam se...slobodno me obrišite...
    naime....ovako je krenulo: (moj miš ima 4mj i 10tak dana) cjepljenje di-te-per....davanje predvečernje baby prve kašice od hipa koja sadrži kukuruz i rižu...drugi dan crven jedan obraz kao da je ozeb, ali samo jedan jednini obraz..drugi je sasvim u redu boje..temperaturu nema....malo je razdražljiv....tako razdražljiv je bio i nakon prve pikice(cjepljenja)...žvače prste do iznemoglosti ali ne od gladi(to traje već duže vrijeme)....kada jede sav se izvija i počne plakati kao da mu je dosta a tek je počeo papati(ali to traje još prije cjepljenja i prije predvečernje kašice..ima tjedan dana)kao da ne želi jest..a zapravo je gladan..meni to sve izgleda kao da zubi izbijaju..daj bože da su zubi
    , a ne neka alergija....pliz help..dajte par primjera biti cu vam neizmjerno zahvalna
    Kod nas čim bi se zacrvenio samo jedan obraz ja bih znala da dolazi i novi zubić, mi smo gotovo uvijek u kombinaciji s tako crvenim obrazom imali i blago povišenu temperaturu.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

upravo sam htjela napisati da su često pisali kod izbijanja zubića da bi se obraz crvenio,možda je to to

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može bit i alergija, ali ak je to onda bi nakon nekog vremena trebalo nestat to crvenilo, ako je stvarno alergija, može bit iz više razloga alergija na bilo rižu, kukuruz ili mlijeko ( jel da je to unutra). Kaj dete inače jede?

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lauri se često crvenio samo jedan obraz, s tim da to kod nje nije bilo pračeno nikakvom nervozom.
    Nervoza koju ti opisuješ povezujem sa izbijanjem zubića

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

na ad-u je već 2 mj..piše na kutiji babys first pap(milk) ...prah koji se miješa sa vodom jer vec ima u sebi mlijeko..mlijeko je prijelazno tak piše i da se koristi sa 4 do 6 mjeseca...ima u sebi kukuruz i rižu.....(možda da pričekam par dana da mu ne dajem ništa nego samo ad pa da vidim....za par dana ću mu dat opet pa ako se zacrveni može biti alergija...za sada je blago crveno....još uvijek samo jedan obraz i malo bradica sa te strane...primjetim da struže tim obrazom o posteljinu i moje rame kao da ga svrbi....kenjkav je strašno...zaista je možda trenutno glupo da istražujem kad nisam sigurna da li je možda i od cjepljenja....
    dala sam mu pola čepića lekadola da se malo smiri jer plače li ga plače....
    neće jest,neće spavat,neće se igrat....samo bi se nosio...za popiz.....nikad nije takav..ali baš nikad....vec mi glava puca...moram vam se amlo izjadat izvinite

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako možeš ostavi se ti kašica još najmanje 2 tjedna, i hrani dete s time kaj većjesi prije, a kad kreneš ponovo na dohranu skuhaj doma detetu pojedinačnu žitaricu i daj je posebno, a telk nakon par dana drugu.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ako možeš ostavi se ti kašica još najmanje 2 tjedna, i hrani dete s time kaj većjesi prije, a kad kreneš ponovo na dohranu skuhaj doma detetu pojedinačnu žitaricu i daj je posebno, a telk nakon par dana drugu.
    iskreno...to sam i mislila...tek nakon toga kad ne budem imala vremena dati mu kupovnu gotovu u prahu..

obraz je i dalje crven i nije mi jasan...pa dal se desila ikome alergija sa samo jednim crvenim obrazom....to još nisam čula al nikad ne znaš

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da se može samo jedan zacrvenit, evo ti mog primjera klinac je bio u bolnici na opterećenju s hranom ( sad koja tebi nije važno, ali je to prvi put okusio),i nakon nekog vremena samo mu se pojavilo crvenilo ko 1 kuna , koje je nestalo nakon 2 sata, istina mali je odma dobio Fenistil, ali i da nije prošlo bi nakon nekog doba, s vremena na vreme mu se opet pjača ta kovanica, a i dobi neki drugi osip na drugom mjestu. Ak imaš namaži s nekom bebi kremom ( možeš i s maslinovim uljem),i smo namazavali doma s Posuškom kremom jer ga i mažemo s time.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače klinki mi je tak znalo stajati i do 2 tjedna.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moram reći da to crvenilo nije pravilno recimo kao kovanica u tvom slučaju jelena....kod njega je to više difuzno onak kao kad ti se normalno zacrveni obraz kad ti je vruće,kad trčiš,kad je hladno vani...čini mi se kao neka refleksija na upalicu koja god to bila..i topao je...topliji od drugoga koji nema nikakve bojice..moram samo nadodati da se to već desilo negdje prije mjesec dana isto je imao crvenilo na jednom obrazu ali puno manje i kraće je trajalo..nestalo u jednom danu...sada traje već dva dana....
    u svakom slučaju curke kak bilo...ja ću za par dana javiti što je u pitanju.....neću za sada davati nikakvu dohranu samo ad kao i do sada....pa ćemo vidjeti...

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo ovo sam našla na stranici: http://www.simillimum.edu.rs/index.php?id=48

Zubi

Ako djeca pri izbijanju zubića imaju jake bolove, pomaže sljedeće:

• Chamomilla – ako dijete ne može spavati, kmečavo je, stalno želi da ga nose i ima zelenkasti proljev. Često je jedan obraz crven, a drugi blijed.
    • Phytolacca – ako ih umiruje grickanje nečeg tvrdog, npr. koluta za grickanje.
    • Belladonna – ako se poteškoće javljaju iznenada, zubno meso postane natečeno i jako crveno, dijete pocrveni i znoji se.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo da vam samo kažem da sam se sjetila kako je bilo nakon prvog cjepiva...slično..vrlo slično samo što se ne sjećam nikakvog crvenila u obrazima ili obrazu....bio je također cendrav...plakao često..loše spavao....nije htio jesti....bože sačuvaj....joj što mrzim ta cjepiva...sve u svemu...sve živo smo sada iskombinirali da ni sam bog više ne zna što je..danas je već bolje..spavao je cijelu noć ko top da se nije pomaknuo....crvenilo je puno manje ali ipak još malo je tu i malo na bradici sa iste strane....danas je puno bolje volje...i zuba nema još...kažu neki da se to crvenilo može pojaviti i kad zubi polako izlaze ali da ne moraju još mjesecima proviriti...hm

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    inače klinki mi je tak znalo stajati i do 2 tjedna.

jelena imala si pravo...
    ej samo da se javim.....radi se o neurodermatitisu ili nekom dermatitisu već...nije bitno...ali ima uglavnom veze sa onim kaj sam mu dala....(sok od jabuke i (kršitelj koda)ov mix žitarica od riže i kukuruza u prahu koji se miješa sa vodom).....naime,crvenilo se maknulo,ali se kožica na tom mjestu malo ljušti...mažem sa kremicom za atopijski dermatitis od bioderme ili aderme i popravilo se....počinjem od sada sa domaćim...izbacujem sve moguće sokove(kupovne)...dajem bebi domaći sok od jabuke-zapravo vodica u kojoj se prokuhala jabuka za kašicu npr...bez ičega dodanoga ili čiste vode..dajme mu kašicu koju malo pomiješam sa ad mlijekom....malo po malo se navikavamo i za sada je sve u redu...tako ćemo jedno tjedan dana...samo jabuka

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ima još jedva značajna stvar koja je najvjerojatniji uzrok crvenom obrazu a tako je glupa i banalna da čovjek nemre vjerovat...
    evo nakon 5 dana uzimanja domaće skuhane kaše od jabuke i ad mlijeka i vode....beba se probudi ujutro sa crvenim obrazom na istoj strani...cijelo vrijeme se osjeća super, sretna zadovoljna,nema reakcija,stolica normalne konzistencije bez proljeva, nema temperature..ništa....a inače u zadnjaih 2 tjedna voli spavati isključivo na trbuhu i to upravo okrenutom glavom na taj obraz i to po cijelu noć(ali na mom krevetu i na mojoj plahti naravno opranoj u deterđentu koji nije za bebinu kožu....plahta je od flanela..)...e sad.....crvenilo točno od pritiska na toj strani....pa sad vi mislite...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moguće da je zubić, nama je tako bilo
    moguće d aje dermatitis i namaje izbilo na obrazu prvo
    ali meni nije jasno zašto ti njemu daješ već sad ,a ima tek 4 mjeseca, jabuke... kašice? To je prerano za njegov stomačić.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    moguće da je zubić, nama je tako bilo
    moguće d aje dermatitis i namaje izbilo na obrazu prvo
    ali meni nije jasno zašto ti njemu daješ već sad ,a ima tek 4 mjeseca, jabuke... kašice? To je prerano za njegov stomačić.
    X

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak je detergent u pitanju a to isto može bit ćesto, pčeri u sodi bikarboni, i 2x isperi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.09.2012. at 14:08

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

vjerujte mi nije mu prerano..jer je velika beba..bio još i kad se rodio i vec tada cicao dosta....kasnije više nisam mogla pratit njegove potrebe pa smo prelazili na AD...sada je pedrica rekla da krenemo sa kašicama polako jer mu ni mlijeko više nije dosta....možda to nekima izgleda čudno ali fakat je tako....( genetski smo svi bili tako velke bebe i puno papali i da naglasim nitko u familiji nije pretil)....beba jednostavno traži...otvara usta želi...sva je sretna kada papa kašice....a i došli smo do zaključka da nije od papice...zajedno sa pedricom..već od "pip" plahte...mazala sam za kremom i prošlo danas..nastavljamo sa kašicama...polako i sigurno.....pa ćemo vidjeti....
    ps.zubiju niotkud još uvijek!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i još da nadodam....stavila sam mu njegovu plahticu preko svoje na mom krevetu i sada je sve u redu..također spava i dalje na trbuhu na jednom obrazu ko i uvijek...

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo samo da javim...moj dragi mužić je stavio bebu da spava na naš krevet..opet....i to na istu plahtu.....ja nisam znala za to.....mali se okrenuo..opet...na lice..i eto ti vraga...opet crveno.....eeeeee mužiću mužiću...
    kaže pedrica...ma biti ce tog crvenila koš i još...da puno bebača to ima na licu te da se zadrži samo na licu i to je to....što se alergije tiče.....hm...daj bože da je tak

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma imate pravo u vezi uvođenja dohrane prije 6 mj...ja se dvoumim još uvijek da li da mu dajem i dalje ili ne......jabukicu bih trebala smanjiti jer on je dost pojede..možda ja pretjeram..ali bebač sve češće traži ad mlijeko što dovodi do toga da će na kraju svakih pola sata piti ogromne količine...što da radim?
    rižine pahuljice bi trebale biti hipoalergene jel tako?to sam mislila uvesti sutra....
    joj sve to skupa nije lako....dijete hoće na žlicu..a ja mu naradije ne bih dala..jer sam mišljenja da su crijeva još nrazvijena....a on gladan....baš mi se plače...treba biti strpljiv jako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •