Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: Naslovnica koja je šokirala Ameriku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sviđa mi se takvu sliku stavljati na naslovnicu. Bez obzira imalo dijete 5 dana ili 5 godina.
    Po meni je dojenje intiman čin i nikoga ne treba zanimati doji li neka mama svoju bebu, ne doji ju, koliko i kad.

Ja sam prekidala dojenje za prvi rođendan ili u prvoj polovici druge godine. I meni je to bilo optimalno za mene i za djecu. Ali, to je moj optimum, nikako ne kažem da mora biti i nekom drugom.

Zamišljam tog dečka kao 13godišnjaka kad mu neki "prijatelj" u školi dođe sa slikom koju je iskopao na internetu. Neće mu biti lako, bez obzira na koju stranu krenulo zafrkavanje.
    Slažem se s drugim dijelom, ali mislim da je i nas malo opro taj neki čudni puritanizam. Prikaz dojenja u povijesti umjetnosti nikad nije nigdje cenzuriran osim u modernoj americi i komunističkim zemljama gdje je bočica i formula oslobodila žene okova i pružila im slobodu na radnim akcijama i za strojevima tekstilne industrije. Maria lactans, majka božja koja doji Isusa je bila normalna slika u kućama. Pjevalo se za rođendane "sretna tvoja mama bila koja te je dojila..."
    ovo skanjivanje nad dojenjem je staro možda 50tak godina
    Posljednje uređivanje od pikula : 11.05.2012. at 19:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •