Moja je rodica tako dojila svog (poviseg) dvogodisnjaka, on stoji na klupici u parku i sisa, a stare zene prolaze i zgrazaju se... Ja sam bila najmladja unuka u obe obitelji tako da dok rodice nisu dobile djecu nisam imala skoro nikakvog dodira sa malim bebama i dojenjem - ali sam na temelju rodicinog primjera zakljucila da je dojenje nesto sasvim normalno i da sve zene dojeNemalo li sam se iznenadila kad sam saznala da to bas nije tako (ne da nije normalno nego da sve ne doje). A jos kad sam cula da je mama brata dojila tri mjeseca, a mene sest... Ja bila uvjerena da nas je dojila godinu dana. I ja svog malog zasad dojim tek tri i po mjeseca, i nije da nema problema, ima, ali voljela bih ga dojiti sto duze (al opet ne godinama). Ali cini mi se da je ta potpora dojenju vise figurativna nego stvarna bar, u mom slucaju. Od mame koja stalno daju krive savjete (dodaji mu vodu izmedju obroka, doji ga po rasporedu... ) do jedne tete koja stalno ispituje imam li dovoljno mlijeka i napreduje li i zasto mu pobogu ne dam dudu, dobit ce dijete kilu od placa (a nije ga prakticki ni cula da place) do druge koja ponavlja da on nije bucmast ko njeni unuci, da je mrsavko (a dobio je tri kilograma u prva 2 mjeseca, sad sto se usput i izduzio dosta pa nije bucmast, a Boze moj... ) pa do susjeda na ulici koje zanima koliko ja imam mlijeka i dodajem li mu, pa do mm-a koji bas i ne odobrava dojenje u javnosti (kao moze, ali tamo gdje njega ne poznaju) i koji mi navodi kao pozitivan primjer neke prijatelje koji imaju djecaka mladjeg od naseg i koji su otputovali negdi na dva dana, a njega ostavili baki (a ja svoga jedva nekad na sat vremena ostavim... a sto mogu kad mi je neodoljiv...) i koji bi nekad da mi pozurimo s tom prehranom jer moramo negdi hitno ic pa do pedijatra koji mi je sa dva mjeseca savjetovao da mu dodajem vodu i cajeve (da se dijete navikne)... itd... Ma da nema interneta, ko zna bi li ja jos dojila uz sve te savjete i te skokove u razvoju.
A uglavnom da se vratim na naslovnicu, makar ne sumnjam da je razlog za nju prodaja novina, a ne poticanje dojenja, meni kao dojilji drago je znati da ima zena koje doje cetverogodisnjake i smatraju da je to normalno... i sto se tko ima zgrazati nad tim?!