Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Tepih - preporuka

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Tepih - preporuka

Svojevremeno sam naisla na neka vasa iskustva glede tepiha, postojao je i neki link, ali ga nikako ne mogu naci.

Tepisi su bili predivni, moderni, sareni i bilo je govora o tome da se lako odrzavaju. (nisam ziher, ali mi se cini da su bili spanjolski i da su se mogli nabaviti u ZG)

Puno hvala na pomoci!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisu španjolski već nizozemski.
    Evo:
    http://www.arteespina.com/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje se mogu kupiti u zg?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tepih-land, na Velesajmu (najistočniji dućan, imaju poseban ulaz i osiguran parking).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super!
    hvala

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj, poluditi ću kak ima dobrih
    hoću tepih!!! (derem se, oprostite)
    ne znam kako bih se odlučila - izbor bi išao u par krugova sistemom eliminacije
    a koliko kunića? to me strah i otići pogledati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od... do..., ovisno o veličini i sastavu.
    mislim da ih ima od 1000 do 4000 kuna.

Početno

Ovdje su ovi 120x180 oko 200 eurica.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

njami, spremiti ću si link kada bum išla kupovati novi tepih
    trenutno brijem na druge stvari

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a gdje ima lijepih dječjih tepiha osim tu?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su ovi s linka prekrasni, mi ih imamo dva komada već skoro 4 godine i izgledaju kao novi.
    Sad smo im baš zamijenili mjesto pa mi je sve nekako novo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam ja veliki (2x3), zeleni (više tonova).

Prekrasan je, ali s malim djetetom je bljak nakon nekog vremena. Očistili smo ga, ali nije to više to ... Mekan je, debeo je (mi smo stalno na podu), ali je izgubio svoje prekrasne boje ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I sada nam je prevelik jer smo mijenjali kauč pa je dio ispod kauča što s emeni ne sviđa

Baš sam se mislila gdje bih ga mogla razrezati i napraviti dva od njega ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Upravo stigli iz Tepih landa...
    Nismo ništa odabrali :/
    Ponekad mislim da bi bilo jednostavnije da mi daju dva pa da između njih odlučim...

Netko je pitao za dječje...
    Ima ih brdo, većina sa likovima iz Winnie the Pooha.
    Ima i nekakvih vila, ma svašta.
    A nisu ni skupi!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Upravo stigli iz Tepih landa...
    Nismo ništa odabrali :/
    Ponekad mislim da bi bilo jednostavnije da mi daju dva pa da između njih odlučim...

Netko je pitao za dječje...
    Ima ih brdo, većina sa likovima iz Winnie the Pooha.
    Ima i nekakvih vila, ma svašta.
    A nisu ni skupi!
    Možda znaš koje je radno vrijeme Tepih landa u subotu? Puno bi mi značila informacija obzirom da tada idem u Zg?
    hvala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Do 13 sigurno.
    najbolje da nazoveš 6524 455 i pitaš njih u dućanu.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Thnx

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Najstarija je počela muklo kašljati i MM je pobacao tepihe, doduše bili su fakat stari. Al vidim da mi sad mjerka i zavjese, hoda po stanu sa onom brošurom od Srebrnjaka ko s Biblijom.
    A meni je sve nekako tužno i prazno bez tepiha, ajde da imamo neki ogroman stan, pa nove parkete...ali ovako...Možda ako mu pokažem link....

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Samo kratak izvjestaj - tepih kupljen. 1,7m x 2,4m Artespina (mrak lijep) Tia je u jednom tjednu toliko napredovala s puzanjem i dizanjem na nogu (uz namještaj) da je to nevjerojatno. I još nešto... od kad je tako pojačano aktivna puno, puno bolje spava i po danu i po noći.

3x hura za tepih!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Liebe, koji ste kupili?
    Mi smo tri dana odlazili tamo i prevrtali... i na kraju smo se odlučili za narančastu podlogu sa crvenim i smeđim cvjetovima, te ljubičastim i crnim listovima.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...nama su zapeli za oko tepisi iz Neckermanna,100% vuna-bez boje i debeli cini mi se oko 3-4 cm..-cijena za dva za u nasu spavacu je oko 1000 kn....( :shock: ..)..-ima li negdje na potezu Pu-Ri a da je naka od vas vidjela vunene tepihe za kupiti ( Mercator,Tower centar.. i sl.)..?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bilo bi lijepo znati i da li su tepisi izradjeni u tvornicama koje imaju certifikat da ne koriste djeciju radnu snagu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ornela to cemo malo teze saznati :/

Ja vise nikad fineeee debeleee vunenee necu kupiti dala 2500 kn za njega nakon 4 mj. sve se ofucalo tj ispred kreveta doslovce rupe utabane koje se nedaju ispraviti sad sam uzela samo "ponjavu" i stavila ispred kreveta i nis vise

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, naš arte espina je 11 mjeseci star, izgleda ko da je jučer iz dućana došao.
    ili sam ja subjektivna

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...možda je stvar kakve je vune..-možda treba naći tepih od neke ovce koja je imala oštru vunu..hehmm..... :? ....da sad ne nabrajamo koja je to pasmina ovaca.. he he

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

OT ..-apricot..?....sad primjetila..mati mila-koliko postova imash....!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ti je benificirano: za svaki napisani post, pišu mi se tri

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tužit cu vas "zastitarima životinja"

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a kako održavate tepihe - samo usisavanje? koliko često?
    meni su tepisi prekrasni, ali me strah prašine i grinja... zbog alergije

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovako : mi smo kupili prije 5 godina u tepihlandu baš jedan takav artespina stripped 200x300 cm no na moju žalost sad izgtleda ogavno. A zato šo nije 100 % vuna nego kombinacija a upravo s tih kombinacija fleke ne idu dolje. Matija je sad 3 godine i uz sve naše moguće ''paženje'' na tepihu je bilo kave ( koje nikako ne idu dolje, n s čime . pogotovo ako su ove tzv. instantuše - capucciono i nescafe, sokova , čajeva i sl.) N e znam koliko puta je bio na pranju više ne znam s čime, no fleke samo se pojave nakon par dana pranja...
    Moji roditelji u u Regeneraciji Zabolk naručili tepihe po mjeri i odabrali sami boje 100 % vuna i peri deri uvije kao novi. Nema mirisa, nema fleka i sl.Al cijena je biber.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    Tužit cu vas "zastitarima životinja"
    naš tepih je od imjetnih vlakana

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi kupili na sniženju tepih od vune ručno tkani boje bijele kave, bio je predivan. Ljudi pa to je za poluditi, pranje pjenom svaki tjedan, ono očešala koljena i prste totalno pa onda svako malo zovnem sevis za čišćenje ali ne može se to više pratiti. Servisu treba 10 dana da dođe pa još 15 na pranju.. Pa još 10 jer je vozač zaboravio vratiti...
    Što da vam kažem, skinula ga i sad hodamo po parketu

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vlasnice arte espina tepiha kak ste zadovoljne s odrzavanjem? apicot jel jos uvijek ko novi? zanosim se mislju kak bum sljedece godine (koja je vrlo skoro), prefarbala zidove, kupila novi tepih, promijenila par detalja i hop-novi stan. nad ovima slinim vec jakooo dugo.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imamo ga oko deset mjeseci, bio jednom na profi čiščenju-koma. Boje su drugačije, oštriji na dodir. Fleke uopće neidu dolje. Izgleda ko da je deset puta stariji..
    Ne bi više ovako skup tepih a tako malo trajan..
    Bio je prekrasan kad smo ga kupili, naručivali smo ga iz kataloga pa mi je bio još draži kad je došao jer sam ga tada prvi put vidjela, paše u stan fenomenalno, al....preskup sport. Ja bi ga sa dvoje male djece mogla mijenjat svake godine, ma kako pazili..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi smo u pohodu za tepihom, ima netko kome su ovi Art Espina dobri? Ako ima, kakav je materijal, prirodni ili umjetni?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi smo u pohodu za tepihom, ima netko kome su ovi Art Espina dobri? Ako ima, kakav je materijal, prirodni ili umjetni?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi ga imamo već više od 2 godine. S obzirom da je u osnovi svjetle boje, često ga dajemo na čišćenje, ali se gotovo redovito s čišćenja vrati kao nov.

Zbilja za preporuku...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Liebe prvotno napisa
    Mi ga imamo već više od 2 godine. S obzirom da je u osnovi svjetle boje, često ga dajemo na čišćenje, ali se gotovo redovito s čišćenja vrati kao nov.

Zbilja za preporuku...
    Gdje ga daješ na čišćenje?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas sam posjetila tepih land i stvarno su prekrasni, a situacija je sljedeća:
    tepih koji si izabereš možeš dobiti za 4 moguće cijene, od najkvalitetnijeg koji je najgušće izrađen do onoga koji je najrijeđe izrađen. Ja još nisam izabrala, moram se sa mužom dogovorit
    Ali interesira me, da li je moguće da niste zadovoljni sa tepihom jer je rijeđe izrađen ili stvarno nije dobar niti on tzv. vioke kvalitete kao i cijene? :? Ili su pak oni zadovoljni kupili tepih visoke kvalitete i cijene?
    Znam da malo kompliciram, ali stvarno mi se dopadaju, ali opet ne toliko ako ne budem zadovoljna jer cjene stvarno nisu male., a ja ih još k tome trebam više komada.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo, ja sam opisala naše iskustvo još prije. Sad više neznam koje debljine je bio al koštao je 2500kn, za veličinu 1,40x2,0 m. Rekla bi, mali je..
    Rečeno nam je da sve fleke gotovo samo vodom idu dolje al nema šanse. potamnio i posivio na svjetlijim mjestima( u osnovi je crvenih nijansi).
    Dali smo ga jednom u Lemiu ( eko čistione) na čišćenje , nisu očistili ništa a dio koji je trebalo najviše čistit se vratip grub i lošijih boja.
    Odtada ga čistimo s onim turbo usisavačem ( kaj košta 20000kn, ima ga moja teta), i to je bolja varijanta al opet neide sve dolje. Naše sve fleke su od hrane isključivo.
    Ne vrijedi mi te novce, osobito sad kad su mi djeca mala. Al kad porastu pa se zaželim mali komadić teiha u dnevnoj vjerojatno bi opet artespina jer su im boje i dezeni neodoljivi....

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo imali arte espina tepih, dimenzije su bile mislim 3x2, koštao je 2700 kuna i to je 2700 nikad prežaljenih kuna. bio je plavo-zeleno-ljubičasti, dosta svjetao, na njemu se vidjelo sve i primalo sve, nikad se nije savršeno oprao a probali smo sve i profesionalno i neprofesionalno. uglavnom su to bile mrlje od hrane. s njega jednostavno ništa nije odlazilo. sad je zarolan negdje u šupi. neda nam ga se niti baciti. možda ga jednom luđački operemo i otfuramo na more.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...nakon mnogih godina "dižem" - kako ste zadovoljni arte espina tepisima?
    kada sam ih razgledavala prije nekog vremena nije mi se svidjelo to što kada sam "uštipnula" nekoliko ovih tepiha u salonu, za svakim bi mi ostalo dosta vlakana u ruci...

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Molila bih pomoc u odluci oko kupovine tepiha. Naime, kako je malac malo porasao tatami strunjace koje su bile u dnevnoj sobi (koja je pretvorena u igraonicu) se sele u novu dj. sobu, a dnevna soba se opet pretvara u svoj prvobitan oblik. U njoj imamo tamno sivu garnituru i tv ormaric isto sivih nijansi s bijelim. Na podu je parket od bukve. Pretpostavljamo da ce se malac i dalje dosta zadrzavati na podu dnevne sobe pa moramo izabrati tepih. S time do sada uopce nismo imali iskustva pa molim pomoc iskusnih mama. Koji materijal, koje boje (jel bolje sareni ili jednobojni) radi ciscsenja i sl)? Soba je dosta velika pa me i to brine u izboru. Financijski smo ograniceni tako da nesto jako skupo ne dolazi u obzir, pogotovo sad kad imamo malo dijete koje ce sigurno proliti po tepihu i sl.
    Svaki savjet je dobrodosao!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Molila bih pomoc u odluci oko kupovine tepiha. Naime, kako je malac malo porasao tatami strunjace koje su bile u dnevnoj sobi (koja je pretvorena u igraonicu) se sele u novu dj. sobu, a dnevna soba se opet pretvara u svoj prvobitan oblik. U njoj imamo tamno sivu garnituru i tv ormaric isto sivih nijansi s bijelim. Na podu je parket od bukve. Pretpostavljamo da ce se malac i dalje dosta zadrzavati na podu dnevne sobe pa moramo izabrati tepih. S time do sada uopce nismo imali iskustva pa molim pomoc iskusnih mama. Koji materijal, koje boje (jel bolje sareni ili jednobojni) radi ciscsenja i sl)? Soba je dosta velika pa me i to brine u izboru. Financijski smo ograniceni tako da nesto jako skupo ne dolazi u obzir, pogotovo sad kad imamo malo dijete koje ce sigurno proliti po tepihu i sl.
    Svaki savjet je dobrodosao!
    Eh, nisam ti ja neki stručnjak, ali iz cipela praktičnosti, evo ovako:

- materijal - šareni, ako je prostorija velika
    - dimenzije - ne prevelik
    - odabir materijala - nešto što ti se pod rukom čini finim i ugodnim
    - praktičniji je umjetni materijal (lakše se čisti) od prirodnog, ali možda je najbolja neka mješavina...
    - cijena - ne pretjerivati, jer se lako može dogoditi da neće preživjeti dugo, ali ni škrtariti

Imaš na tepisima kao i na odjeći one cedulje s deklaracijom gdje piše od kakvog su materijala i kako se održavaju.

Mi smo kupili djeci tepih u "pokojnom" Gramatu, neki šareni (špricani, ima nekih 4-5 boja i uzorak je nekakvih 3 boje u više nijansi). Nije ni tanak ni debeo, pod rukom je lagano kovrčav (kao bukle, ne znam kako to opisati). Pokrije polovicu golog poda, odnosno malo više od četvrtine ukupne površine sobe kad bi računala goli pod (i ono što je pod ormarima). Usisavam 1x u 2 tjedna usisavačem s vodenim filterom, a između toga po potrebi baterijskim (nekad jednom u 3 dana, nekad 2x dnevno). Perem na ruke samo ako je huda sila (jednom je naš L. prolio neki umak kad je htio jesti ručak i gledati tv).Dajemo ga očistiti 1x godišnje u servisu, što je vjerojatno prečesto.

Umjetni materijal je lakši za održavanje i bolje podnosi pranje, ali PROBAJ pod rukom jer zna biti grub, pa mi je teško reći... možda bi vuna ili mješavina bila bolja za valjanje.

Imam ja i jedan vuneni tepih (kratkodlaki) koji je isto preživio više pranja, ali taj je osjetljiv jer ima svijetlu sredinu i obrub u kontrastnoj boji. To nije pogodno za obitelji s malom djecom. Mi smo ga dobili, pa onda ok...

Najbitnije je da ti se tepih sviđa. I djetetu isto. Uživajte u odabiru!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nikakav

uzmi još koju tatami

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja ne bih tepih.
    Nikakav.
    Na svaki se skuplja prašina, kose, dlake...
    Puno je jednostavnije i čišće te lakše za održavanje bez tepiha.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A zašto ne Ikein tepih?
    peri deri, a jeftin.
    Imam prekrasan vuneni, ogroman 3x2 m (ne ikea) ali nije mi za stan, ovi ikeini su super zgodni za otresti proluftati, oprati vrećom, zdravo seljački. U dječjoj sobi imamo isto ikea kojeg više nemaju u ponudi i ko nov je već 5 godina.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam imala neki Ikein.
    Dizajnom sjajan, ali su se tako kose po njemu lijepile, za nevjerovat.
    I razvlačile prilikom usisavanja, a ja dugokosa. Fuuj.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I ja sam bila protiv tepiha, ali sad mi se u ovoj situaciji kad je mali stalno na podu cini neophodan.
    Hvala curke na savjetima, morat cu sad put pod noge...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja od kad živimo sami nedam tepihe, klinci sad imaju tatami u dnevnoj za igru (do pred mjesec dana nam je služilo za spavanje)

prije smo imali puzle složene po podu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.09.2014. at 17:27

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •