Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Rh-

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Rh-

Pozdrav svima

Prije svega da kazem da sam nova clanica na forumu i vjerovatno se necu snalaziti dobro na pocetku

Drugo, ako je tema vec negdje otvorena ili je nasa draga Roda vec pisala o tome, molim vas da me obavijestite. Unaprijed hvala.

Naime, nesto vise od 85% populacije je Rh pozitivno. Ja sam medu onim negativcima Nakon prvog poroda, primila sam neku injekciju jer je beba bila Rh+. Tada nisam znala nista vise od vec napisanog no sada u ovoj drugoj trudnoci sam se puno vise edukovala.
    Primila sam ustvari RhoGam injekciju koja u sebi sadrzi antitijela. Sada me zanimaju vasa iskustva ali prije svega STRUCNO misljenje - da li trebam primiti istu injekciju tokom trudnoce (ako da, onda kada?) ili samo poslije poroda ( u prva 72 sata) u slucaju da i ova beba bude Rh+?
    Takoder, ako znate neku/-og dr. koji BRZO odgovara online molim lijepo da preporucite. Takoder, molim i za vase brze odgovore jer trudnoca odmice. Za koji dan ulazim u treci mjesec.

Vjerovatno se pitate zasto se ne konsultujem sa svojom dr. Naravno, to obavezno ali ne zelim da mi ona bude jedini i osnovni izvor informacija. A u zadnje vrijeme vise se pouzdam u strucnost Rode nego ovih danasnjih ginekologa koji kao da su postali masine a ne ljudi sa srcima

Hvala svima i srdacni pozdravi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam rh- i ovo mi je 3. trudnoća
    tijekom svake trudnoće moram u petrovoj kontrolirati antitijela (2-3x), a nakon svakog poroda sam dobila tu zaštitnu injekciju
    ništa posebno

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam isto rh negativna muž je rh pozitivan i djeca isto.
    Injekcije sam dobila nakon oba poroda u trudnoći nisam.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ak si primila već rhogam, možeš eventualno kontrolirati antitjela i vidjeti što bude.

Ja sam Rh-, mm je +, starije dijete je rh - na mene i u drugoj trudnoći nitko me nije pitao za krvnu grupu starijeg djeteta. na kraju je i on bio rh - na mamu.

Čini mi se da se jako razlikuju prakse od mjesta do mjesta i nije mi baš jasno zašto.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ups, on je 2. dijete nisam precizirala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •