Pozdrav svima

Prije svega da kazem da sam nova clanica na forumu i vjerovatno se necu snalaziti dobro na pocetku

Drugo, ako je tema vec negdje otvorena ili je nasa draga Roda vec pisala o tome, molim vas da me obavijestite. Unaprijed hvala.

Naime, nesto vise od 85% populacije je Rh pozitivno. Ja sam medu onim negativcima Nakon prvog poroda, primila sam neku injekciju jer je beba bila Rh+. Tada nisam znala nista vise od vec napisanog no sada u ovoj drugoj trudnoci sam se puno vise edukovala.
Primila sam ustvari RhoGam injekciju koja u sebi sadrzi antitijela. Sada me zanimaju vasa iskustva ali prije svega STRUCNO misljenje - da li trebam primiti istu injekciju tokom trudnoce (ako da, onda kada?) ili samo poslije poroda ( u prva 72 sata) u slucaju da i ova beba bude Rh+?
Takoder, ako znate neku/-og dr. koji BRZO odgovara online molim lijepo da preporucite. Takoder, molim i za vase brze odgovore jer trudnoca odmice. Za koji dan ulazim u treci mjesec.

Vjerovatno se pitate zasto se ne konsultujem sa svojom dr. Naravno, to obavezno ali ne zelim da mi ona bude jedini i osnovni izvor informacija. A u zadnje vrijeme vise se pouzdam u strucnost Rode nego ovih danasnjih ginekologa koji kao da su postali masine a ne ljudi sa srcima

Hvala svima i srdacni pozdravi