Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: Forumska rodinska maminska hitna pomoćna patrola

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Forumska rodinska maminska hitna pomoćna patrola

... Hm... čitala sam Koksynu temu gdje je sirota premorena, nema joj muža, mama radi, baka šopa dijete atopičara sa krokijima i moš ga frigat.... i sama sam to prošla i frendice su prolazile... i ponekad stvarno nema nikoga tko bi uzeo tu djecu (obično imamo bebe u društvu istodobno, ili radimo...). A u bunilu je najteže odlučit nać sitericu, intervjuirat, odlučivat... ponekad treba odmah i sad.

Pa ja predlažem da mame koje su doma ili imaju vremena i volje oforme SOS grupu pomoći i kad se neka forumašica ruši u nesvijest, da javi, pa da se jedna, dvije ili više tih mama nađu i prošetaju dijete... ili operemo kupaonicu, ili odemo do dućana, što već mami treba? Možemo i sjedit u dnevoj sobi i zabavljat bebu dok mama spava, sve u interesu sigurnosti i najboljeg interesa mame i bebe ili klinca.

Kad se upoznamo i predstavimo (neke od nas se već znaju, vidjele smo si djecu, obitelji, kuće, možemo reć jedna o drugoj da imamo potvrdu o psihofizičkom zdravlju i nekažnjavanju) vjerujem da možemo steći neko povjerenje, i u okviru nekih granica pomoći mamama koje se nađu u nesvijesti.

Tko je za?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je nedavno mama ptičice predlagala i bojim se da nije zaživjelo

meni je ideja fantastična jer iskreno vjerujem u tu mama-mami pomoć, ali je malo žena koje stignu i svoje obaveze obavljati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to je nedavno mama ptičice predlagala i bojim se da nije zaživjelo

meni je ideja fantastična jer iskreno vjerujem u tu mama-mami pomoć, ali je malo žena koje stignu i svoje obaveze obavljati
    Slažem se, nažalost je tako. Meni bi takvo nešto jako često trebalo, a baš ne mogu uzvratiti pa bi mi bilo neugodno i tražiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, nažalost je tako. Meni bi takvo nešto jako često trebalo, a baš ne mogu uzvratiti pa bi mi bilo neugodno i tražiti.
    ne bih ja kretala od te pretpostavke.
    pomisli kako je nekome dovoljno samo druženje, komunikacija...
    ne trebamo tražiti ekvivalent

sjećam se, dok sam bila na porodiljnom... patronažna sestra mi je bila - Bog
    samo zato što je netko bio u stanu, što je progovorio riječ sa mnom, pa makar i nešto tako banalno kao što je temperatura vode u kojoj dijete treba kupati

tako, kada bi tebi netko došao pomoći, vjerujem da bi ono što biste dobile zajedničkim druženjem puno veće i ljepše od nekakvih mjerljivih pokazatelja

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja mogu. Možda ima još mama koje mogu. Mislim, ne moramo biti u kostimiću, ne moramo mi imati babysitting; uz svoju djecu (kad smo doma s njima) - još bolje, u trenirci, s kosom u repu, pa u park...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni se ideja jako sviđa ali stvarno za druženja s nikim (na svoju veliku žalost) sad, zbog situacije s maminom bolešću, nemam jednostavno vremena... Inače, Ifigenija - odlična ideja koja treba zaživjeti: par forumašica se treba upoznati, djeca se uklope i kliknu, poslije nije bed ostaviti ih 45 min skupa dok se obavi pregled/shopping/nešto... Odlično! Čim budem u prilici pridružujem se! Meni odgovara Zagreb zapad regija

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Super ideja,ja bih rado pomogla al nazalost daleko sam vam ,ako ima neka mama iz Sarajeva da joj treba pomoc neka vice(naravno ako zeli)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

gdje se nabavlja ta potvda od psihofizičkom zdravlju? nisam sigurna da bih je dobila
    inače, mislim da je ideja savršena.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se ideja jako sviđa ali stvarno za druženja s nikim (na svoju veliku žalost) sad, zbog situacije s maminom bolešću, nemam jednostavno vremena... Inače, Ifigenija - odlična ideja koja treba zaživjeti: par forumašica se treba upoznati, djeca se uklope i kliknu, poslije nije bed ostaviti ih 45 min skupa dok se obavi I jregled/shopping/nešto... Odlično! Čim budem u prilici pridružujem se! Meni odgovara Zagreb zapad regija
    I ja sam Zagreb Zapad!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Fenomenalna ideja ! Odmah me uračunajte jer mi je jako dobro poznata situacija u kojoj je Koksy i znam kako je to kad padaš s nogu i fizički i psihički a nemaš nikoga ni na 10 minuta.
    Iskreno, jučer kad sam pročitala temu htjela sam se odmah ponuditi da Koksy na 2-3 sata pričuvam klince kad dođem s posla, ali sam odustala jer sam pomislila šta će žena misliti, niti me ne poznaje a nudim joj se da joj pričuvam djecu, pa sam odustala, ali evo nudim se za pomoć Koksy jer te razumijem.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam Zagreb Zapad!

Ifigenija, mi se onda vidimo za cca 15 dana (kad završim s maminim ciklusom kemoterapije). Nadam se da budem onda imala malo mira... Baš se veselim! Evo, i Nevena me isto čeka za ponovni susret (ona je isto Zg. Zapad), ima nas tu još dosta... Nekome od nas bi stvarno samo topla riječ na klupici u parku bila super i dovoljno da si napuni malo baterije...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    gdje se nabavlja ta potvda od psihofizičkom zdravlju? nisam sigurna da bih je dobila
    Ja bih još povjerovala u fizičko zdravlje, kad vidim da ima obje ruke, noge i tako to, ali u psihičko bome nisam sigurna...to mi je malo upitnik, svašta se tu piše po forumu.

No, dobro, ideja o mama-mami-servisu je zbilja dobra, i ja sam Zg-Zapad, nemam baš vremena za šetnje po parkićima, osim tu i tamo, ali čuvanje djece kod mene doma ako zatreba mi je OK, a možda s vremenom dođu i neke druge varijacije u igru, okolnosti se mijenjaju. Bilježim se sa štovanjem.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene trenutno nema doma nikad, ali prijavljujem se preko ljeta , od kraja školske godine dokle god smo u ZG za pomoćnu patrolu. Mama sam alergičara tak oda što se tiče klope i slično možete računati da će biti kako vi kažete.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A kaj mi koje smo Zagreb jug ne znamo doći na zapad?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mitovski Zapad je in.... hihihi - samo nam ti dođi, dapače! Ovo je plan, a u stvarnosti ćemo vidjeti hoće li tako nešto zaživjeti...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    ... ali sam odustala jer sam pomislila šta će žena misliti, niti me ne poznaje a nudim joj se da joj pričuvam djecu, pa sam odustala, ....
    Meni je to jasno, to i nije baš tako zgodno ostvarivo kako se na prvi pogled čini. Stvarno nas ima različitih, netko bez problema izlazi na kraj s ne znam koliko djece, a nekome je preteško s jednim, treba baku, svekrvu, tatu, siterici, spremačicu, cijelu logistiku, znam par takvih žena osobno...ima vikendicu na moru, ali nipošto ne želi biti tamo sama s djetetom od 8 mjeseci ni jedan jedini dan "jer je njoj preteško, treba pomoć" i čeka se da dođu u ispomoć muž i njezina mama.
    I šta, da ja sad tu uskačem kad dođem s posla jer je ona "u komi"?
    S druge strane, žene rade po cijele dane, lome se, vozikaju djecu tamo-amo, posla je preko glave, i one koje su doma pa su im i djeca doma trebaju društvo, svatko treba nešto obaviti, bilo šta, ideja kao ideja je super jer je to tako i funkcioniralo po selima i malim mjestima, ali nije baš ekspresno lako ostvariva u velikom gradu. Treba malo vremena.
    Osobito, ovako, preko foruma, nemojte se ljutiti, ali meni ovdje ne izgledaju baš sve babe super čiste u glavi..., a tko bi i pregledao što je sve netko napisao pa išao izvoditi zaključke?
    Niti si vidio ženu niti znaš jel' bi ta djeca uopće htjela ostati s nekim, pa nije to samo tako se upustiti, ne znaš tko što jede, kakve su mu navike...neki su super odgojeni, neki pak psuju ili koješta, otkud to možeš znati preko foruma?
    Meni se najbolje pokazalo kad upoznaš nekoga u kvartu, bliže ili dalje, svejedno, pa jednostavno face to face vidite šljaka li to s djecom.
    Nisu djeca iste dobi, spola, jedni spavaju popodne, drugi ne, jedni idu u školu, imaju svoje obveze, drugi su premali.
    E, sad, ne znam kako to Ifi misli izvesti? Da se okupi više mama pa da vide kolika su ta djeca, tko gdje može i na koji način uskočiti? Možda u nekom parku da se nađu pa se osobno upoznaju i vide kakvo je brojno stanje i tko šta uopće može izvesti ?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ponavljam se:
    Nekome od nas bi stvarno samo topla riječ na klupici u parku bila super i dovoljno da si napuni malo baterije...

Nena, nitko ne očekuje od mene/Mitovski/Ifi da jedna drugoj npr. usisavamo stan, prozore peremo, skuhamo ručak i čuvamo djecu... Bar neko vrijeme )
    Znamo i same što znači roditeljska odgovornost, hvala na dobronamjernim uputama

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku

Ja imam, majkemi, napismeno! Trebalo mi za volontiranje u jednoj udruzi...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Fenomenalna ideja ! Odmah me uračunajte jer mi je jako dobro poznata situacija u kojoj je Koksy i znam kako je to kad padaš s nogu i fizički i psihički a nemaš nikoga ni na 10 minuta.
    Iskreno, jučer kad sam pročitala temu htjela sam se odmah ponuditi da Koksy na 2-3 sata pričuvam klince kad dođem s posla, ali sam odustala jer sam pomislila šta će žena misliti, niti me ne poznaje a nudim joj se da joj pričuvam djecu, pa sam odustala, ali evo nudim se za pomoć Koksy jer te razumijem.
    Ma i mene Koksy inspiriala za topic (iako dugo već mislim o ovome...). Koksy, možda ti je riskantno jednu ludu babu, al ako nas više dođe, možda nas bude htjela da prošetamo bebu, a ona da se sabere. Onako, imale bismo više kontrole jedna na drugu; jedna ne bi dala smoki, druga ne bi dala po dupetu, treća ne bi dala da se psuje, i eto ti odgoja za deset. Inače, mislim da ta cijela priča ne bi trebala biti neki odgoj, nešto, nego ono, hitna pomoć - dok nema muža, mame, dok se žena nije snašla i to. Ako se netko udruži, super. Ali meni žao čut da netko kaže - ja padam s nogu, treba mi samo dva sata - a mi sjedimo u parku, ja se češkam i ne znam gdje bih sa sobom... Rasipanje resursa.

Ono, ne mogu ja u svemir letjet i spašaavat neke astronautske misije i prisustvovat svemirskom porođaju. Al umjesto u jedan park doć u drugi i zabavit bebu - pa mogu. PUno mama koje su doma, ili na porodiljnom ili već u nekoj kombinaciji - mogu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ifigenija, mi se onda vidimo za cca 15 dana (kad završim s maminim ciklusom kemoterapije). Nadam se da budem onda imala malo mira... Baš se veselim! Evo, i Nevena me isto čeka za ponovni susret (ona je isto Zg. Zapad), ima nas tu još dosta... Nekome od nas bi stvarno samo topla riječ na klupici u parku bila super i dovoljno da si napuni malo baterije...
    d

Odlično! Nadam se da će ti mama biti dobro! Držite se! Ja sam apsolutno za kavu. Tamo po Gajnicama i Španskom je super - mame kava, djeca park. Javi se!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih još povjerovala u fizičko zdravlje, kad vidim da ima obje ruke, noge i tako to, ali u psihičko bome nisam sigurna...to mi je malo upitnik, svašta se tu piše po forumu.

No, dobro, ideja o mama-mami-servisu je zbilja dobra, i ja sam Zg-Zapad, nemam baš vremena za šetnje po parkićima, osim tu i tamo, ali čuvanje djece kod mene doma ako zatreba mi je OK, a možda s vremenom dođu i neke druge varijacije u igru, okolnosti se mijenjaju. Bilježim se sa štovanjem.
    Čuvanje po sistemu - nahrani pse i ništa ne diraj. Ne daj potajno meso vegetarijancu, ne podmeću čokoladu sugar-free djetetu i budi kuš

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako ima koga iz Varaždina, za jutarnju šetnju, nek se javi. Ne mislim na normalnu šetnju s djecom, nego samo sa mnom, da mi bude pratnja za hodanje i usputno brbljanje.

Djecu pošaljem u park s bakom, ali često ja ne mogu van a lijepo je vrijeme jer nemam s kim, a dobro bi mi došlo žensko društvo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nena, nitko ne očekuje od mene/Mitovski/Ifi da jedna drugoj npr. usisavamo stan, prozore peremo, skuhamo ručak ...
    Šteta. A baš mi to treba.
    Šalim se. Možda pričam bezveze jer nisam pročitala ni riječi s teme od koksy pa nagađam. Očito se radi o jako maloj djeci.
    Meni je općenito najteže životno razdoblje bilo imati dijete mlađe od 6 mjeseci, vječno nacicavanje i presvlačenje, kmečanje, nosanje.... Nakon toga sve mi je lakše.
    Zapravo, tada ni ne znam što bi mi pomoglo osim da iskočim iz vlastite kože.
    Sad s većima imam sasvim druge potrebe i želje i sve je daleko bolje.
    Zato sam spominjala da djeca ipak trebaju biti "usklađena" po dobi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mogu. Možda ima još mama koje mogu. Mislim, ne moramo biti u kostimiću, ne moramo mi imati babysitting; uz svoju djecu (kad smo doma s njima) - još bolje, u trenirci, s kosom u repu, pa u park...
    Kakvom kositmiću?

Ja kao i sirius, puno više bi mi vjerojatno trebala pomoć nego što bih sama mogla sukočiti...Uz posao, njih troje i muža na putu....

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvom kositmiću?

Ja kao i sirius, puno više bi mi vjerojatno trebala pomoć nego što bih sama mogla sukočiti...Uz posao, njih troje i muža na putu....
    Ana.m, a propos kostimića - to znači da ne moramo mi biti nešto poslovne, reprezentativne, kao da nešto radimo za ozbač, nego kakve jesmo, mame preko dana, takve uletimo drugome nekome. Ja još uvijek za sada nikome ne mogu obećati da ću odraditi neki veći posao kroz dulji period (nadam se da ću moći kad se vratimo s mora i kad sinko prizdravi i oporavi se i ako Bože daj sve bude u redu sa zdravljem u školi i vrtiću), ili doć na vrijeme u kostimiću i s aktovkom i dvoje male djece nekam... ali uz svoje pričuvat još nečije u parku - mogu. To sam htjela reći.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A taj kostimić...Moj ormar ne zna kak toi zgleda, ja mogu doći po nečije dijete jedino u trapkama i starkama...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji dječaci su veliki.....zaželim se beba (iako radim u jaslicama/vrtiću) i često uzimam od prijateljica bebače i vodim ih u šetnje dok mame predahnu ili jednostavno odrade poslove koje uz bebače ne mogu
    to je super stvar i super funkcionira....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A meni srce ovoliko

Divne ste...stvarno!

Ja uskacem susjedi dok ona sprema stan, opere kosu i nesto slicno jer je njen bebo tek nepuna 4 mj star pa je dovoljno da ga vozam u kolicima dok je moj na rukama. Njoj je malo teze pricuvat mog jer bi on puzao, igrao se sa psom, penjao se... pa joj je to tesko manevrirat s malenim na rukama.

Evo ja vam dajem svoje dijete, on ce bit sretan ako ga netko sece u kolicima, samo da se nekud ide, njemu nije bitno kud, bitno da se ne stoji na mjestu i da nemora stalno jadan iz kolica gledat kako se mama sa velikim bracom lopta i uci ga rolat se i vozit bicikl bez pomocnih....

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super ideja

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da ni ja nisam mislila na neko cjelodnevno čuvanje to bi bilo jako komplicirano ovako preko foruma sto ljudi sto ćudi, ali ako se dogovorimo npr ciljano za kavu, ali kavu na kojoj ću ja vozati kolica oko jaruna sa svojom curkom, a dotična mama na miru popiti kavu ili odrolati krug, zašto ne. I meni su već tako čuvale frendice i ja njima. Ostanu kod mene dok mama obavi špeceraj i vrati se na gotov ručak i kavicu. To kad te zadesi jednom mjesečno u toj dobi djece presretan si, a u tih sat vremena ako je beba nahranjena i zdrava taman su svi svima još zanimljivi i zabavni.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga, ti imas dobre preporuke, mozes proc

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Baš sam jučer pomislila nešto slično, ali uz dolazak doma s posla u pola šest nemoguće mi je odlaziti u drugi kvart. I baš si mislim kad bi barem koksy bila tu negdje bliže (a i ja sam Zagreb-zapad). Ne bi mi bio problem uz svog klinca uzeti i nečije tuđe u park. Ali iskreno, sad kad malo čitam, nije to baš tako jednostavno. Ja naprimjer imam jako visoke standarde i najvažnija mi je sigurnost. Baš jučer gledam u parku jedne roditelje s kikićem kao moj (dakle nešto više od dvije godine). Oni fino sjede na klupici, a mali se penje na penjalicu, trči ispred ljuljački na kojima su druga djeca, a oni mrtvi hladni, sjede i razglabaju neku valjda jako važnu stvar.
    Ali ideja je super, možda početi s nekim organiziranjem po kvartovima, nešto kao što već postoje npr. grupe za potporu dojenja. Za početak da se mame upoznaju, pa se već mogu organizirati razne vrste pomoći.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se jako sviđa ideja, moglo bi to profunkcionirsti.
    Ja sam neki dan nešto slično mislila, ali u smislu da se na učiteljskom fakultetu napravi grupa studenata viših godina da ih vodi netko od profesora i da volontiraju na ovaj način. Mislim d ato en bi bilo loše.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super ideja ali po meni, malo naopaka
    čini mi se da bi se prvo trebale upoznati, družiti malo, pa tek onda krenuti u ovo
    bez obzira na potvrde o psihofizičkom zdravlju malo bi mi bilo bed čuvati tuđe dijete, čiju mamu ne znam osim preko forumskih rasprava. niti poznam dijete...ma ništa. Bilo bi mi malo bed i svoje dijete tako ostaviti

npr. ja sam na ovom forumu i u rodi u upoznala stvarno puno super cura, koje su mi milijun puta uskočile kad sam bila jadna i nikakva. evo, sirius se na drugom topiku hvalila kako mi je donjela bolonjez koji je kuhala 4h Ali nije napisala da je to bilo par dana nakon poroda, kad sam bila sama doma i nije mi imao ko skuhat ručak. nikad joj to neću zaboravit.
    ili cure koje su se pojavile isto u prvim danima nakon poroda pravit mi društvo
    javile su se i za pomoć u kućanskim poslovima (iako to na kraju nije zaživjelo, na moju veliku žalost hihihi)

ali, ako nekom treba pravit društvo u parkiću tu na istočnoj strani grada, tu sam, na porodiljnom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja isto čitam i ne mogu vjerovati..pa na kraju vidim ovaj punticin post koji mi je skroz na mjestu. Vi bi stvarno pustile u kuću da vam čuva dijete nekakvu Jabučicu, Miškicu ili Cicoljupku? Ste se vi makle ili? Super ste vi meni sve ali najintimnija osoba s ovog fouma mi je ana s kojom sam prijateljica na fejsbuku pa joj slike vidim. I to je sve. Pa mi nije jasno..da li se vi inače družite međusobno u životu i prijateljice ste za zapravo ili ste toliko lakovjerne? Ja nisam i nema teoretske šanse da bi mi ovakva ideja uopće pala napamet. A nedajbože nekome od vas dati ono što mi je najvrijednije na svijetu-svoju djecu. Sve je to krasno i divno ali otkud ja znam tko je iza kojeg korisničkg imena?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trina, malo je drugačije ovdje u Zagrebu; viđamo se i družimo po Rasprodajama, na prosvjedima... malo, malo netko svrati u Gnijezdo, a ima nas i puno iz Rode...
    Srećemo se po rođendanima i svakojakim događajima.

Naravno da ne bih nicku dala dijete, već osobi koja stoji iza nje.
    A to pretpostavlja da je poznajem.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja oko sebe u susjedstvu imam 3 rode, i svakoj bi ostavila svoju djecu, evo sinoc mi je najbliza cuvala klince dok sam ja frednici isla pomoci. dakle lanac poznanstva je bitan,
    ali ne bi ni ja tek tako svoje ostavila nekoj klamerici bez obzira kako simpaticna bila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

spajalici, misiš?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo i mene tu istočno. Ali sa mnom se nikad ne zna da li sam u Novskoj ili u Zagrebu pa prije provjerite. Ja mogu i usisavat

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

heej cure, pa i ja sam Zagreb zapad!

i vidiš, ipak! možda ćemo se uspjeti naći, upoznati, pomagati ..

ja se naravno javljam za druženjeeee

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dakle, Zagreb zapad nam je natalitetan i spreman za veći iskorak u RL (real life ).
    Ja se veselim!
    Trina ima pravo, naravno da je prvo potrebno upoznavanje.

Jel možemo mi to polako uglavljivati, da se vidimo?
    Ja idem na more već u lipnju, pa bih svakako vidjela mame-forumašice prije toga, da započnemo druženje, pa u rujnu da nastavimo.
    Što kažete na iduću srijedu (tko ne može iz nekih objektivnih razloga, kao naša Winnerica - čuvamo joj mjesto, i vidimo se čim bude u mogućnost)?

Aplikacija na smart phoneu kaže da će biti loše vrijeme i grmljavina idući tjedan, pa predlažem da računamo na neko zatvoreno mjesto, i to kafić u Super Konzumu u Gajnicama - djeca mogu u igraonicu, ili se jednostavno igrati okolo nas.

Vi, mame za, jeste li doma, pa možete prijepodne, ili ćemo poslije posla?

Prijepodne:
    1.
    2.
    3.
    4.

Poslijepodne:
    1.
    2.
    3.
    4.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto čitam i ne mogu vjerovati..pa na kraju vidim ovaj punticin post koji mi je skroz na mjestu. Vi bi stvarno pustile u kuću da vam čuva dijete nekakvu Jabučicu, Miškicu ili Cicoljupku? Ste se vi makle ili?
    Evo jedne maknute

Ifi, ovo je super ideja, bravo!

Ja bi isto isla prvo na upoznavanje pa onda na pomaganje.

Kad sam doma onda imam svu logistiku za cuvanje djece i pomaganje, mama, svekiji, braca, sestra, hrpa prijatelja, al sam nedavno bila na duzi period u zbg i svi oni mi nisu bili na raspolaganju.

Osim nekoliko dugogodisnjih prijateljica koje zive u zgb, osobe na koje sam se mogla oslonit cinile su moje prijateljice, rodine forumasice koje sam tu upoznala na rodinom forumu i kasnije razvila prijateljstva. Stvarno su me spasavale, rodjendani, setnje, izlasci, kavice, a jedna mi je cuvala najmilije dok sam ucila i polagala ispite kad mm ne bi mogao. Uopce ne mogu opisat rijecima koliko mi je to znacilo, stvarno jako puno i naravno imala sam puno povjerenje. Neke od tih cura tj. zena sam prije dolaska u zgb vidjela par puta, a odnosi su izrasli iz virtualnih druzenja. Od dugogodisnje prijateljice (iz RL ) malena je dane provodila s nama jer je ona bila tek rodila pa da joj olaksam uzela bi njezinu stariju djevojcicu s nama. Meni je to sve normalno.

Doma mi je skroz normalno da uskacem prijateljicama ili rodbini, a i da oni meni priskoce, to je nesto sto se zapravo potpuno podrazumijeva, u setnje se ide coporativno, u kino se ide coporativno, rodjendani se slave doma, coprativno, bar je tako kod mene. I jučer mi je bila prijateljica sa malenom na cjelodnevnom oporavku dica se igrala, nas dvi cakulale, trebalo je i njoj, a i meni, a sad vodim zhapca baki pa kod ujne na igranje i rucak.

Zato mi je super ova ifina ideja! Pisem ovo sve da ohrabrim cure koje bi htjele pomoc i kojima je potrebna pomoc, u zivot vam mogu uci neke prekrasne osobe samo ako im dozvolite

Mojim prijateljicama forumasicama, necu ih nabrajat, znaju one koje su, veliko
    Posljednje uređivanje od zhabica : 14.05.2012. at 10:26

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Trina ja sam shvatila da se naravno prvo upoznamo, pa ne bih ni ja dijete dala nepoznatoj ženi, a na prvi sastanak svakako treba donjeti potvrdu o OIB-u, jer bez toga ne postojimo, zatim izvadak iz matice rođenih, potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o dohotku s porezne uprave, a nebi bilo loše ni da damo stolicu pregledati na parazite (neće mi umetnuti smajlića) pa evo LOL.
    Super bi bilo da sa malo upoznamo, tko zna možda ima srodnih duša, pa se izrode i kakva prava prijateljstva a dovoljno je i da se nađemo u parkiću i da npr. Koksy sjedne na klupu, stavi naočale na oči i gleda u nebo dok joj ja klinca vozim po parkiću u krug.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno pustile u kuću da vam čuva dijete nekakvu Jabučicu, Miškicu ili Cicoljupku? Ste se vi makle ili? ?
    Super, sad se još i vrijeđamo.

Ne, sve , oK, i ja sam napisala slično, no onda mi je Ifi lijepo objasnila što je imala na umu (ja to ranije nisam skontaala pa sam se prepala da će mi se u kafiću pojaviti jedna baba tu iz kvarta koja je živa strava).

A stvarno, u Zagrebu se već masa, masa žena s foruma upoznala u RL, o Rodama ne trebam ni govoriti, one se znaju, jel', ali i druge, ja osobno znam ih barem desetak, i to sve, od djece, gdje muževi rade, di im je sveki(...)

sasvim slučajno eto baš ne znam ništa o onima koje su se na početku javile na ovom topicu, čak ni dojam nisam uspjela steći, (one pred kraj znam), ali za babe koje prodaju pamet tamo na Filozofskom, recimo, steknem i unaprijed nekakav stav.

Imam dosta obveza ovaj tjedan, no u srijedu kao slučajno baš idem nešto u Super Konzum u Gajnicama pa svratim na kafu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam veliko dijete pa nisam u tom filmu, ali i ja bi bila skeptična
    em što sam sama asocijalna pa ne mogu održavati ni već stečena poznanstva, em što se ne mogu zamisliti u situaciji da preuzmem odgovornost za tuđe dijete
    lakše bi svoje dala nekome u ruke nego uzela tuđe
    prolaze mi kroz glavu sve crne stvari koje se mogu dogoditi
    uvijek sam dizala spomenike tetama u vrtićima i učiteljicama što imaju hrabrosti brinuti se za tuđu djecu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zainteresirana i podrzavam

ja sam na granici centra i zapada, u bilo koje doba dana i noci mogu pokrit vase odlaske u klaicevu, na goljak, u centar cuvanjem vaseg djeteta u parku u blizini

puntica, pa naravno da cemo se prvo upoznat. ti si se zblizila s curama kroz rodu, ali dosta cura s foruma se zblizilo kroz one dobne skupine, mi smo se redovito druzile tu prvu godinu kad su bebe bile male, neke cure su se i nastavile druziti do danas. mozda bi to trebalo opet uvesti (iako znam sve razloge protiv)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina, ja sam kroz godine i godine forumašenja uživo upoznala jako puno forumašica, s mnogima od njih sam se nastavila družiti i u RL, a s nekima sam postala bliska prijateljica.
    Tako da je meni jako bliska ideja upoznavanja i druženja s forumašicama na kavi ili u parku, pa onda i pomaganja oko djece ili u kući.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja dosta cura znam s foruma i sve koje poznajem dala bih im djecu na čuvanje.

Eto ja sam u banani!
    Muž otišo na put u Dlamaciju, ja cijeli tjedan sama s djecom. I sve bi bilo ok (ne padam s nogu, nije to moj problem) da mi je smejna ujutro.
    Kaj je najgore dogovorila sam se na poslu u petak da budem ujutro ovaj tjedan i sve bi bilo dobro da me direktorica nije jučer popodne nzavala i rekla da ne može to tako, da sam ja rekla od srijede, a ne od poendjeljka (prvo je trebao u srijedu na put), da nemre ona utjecati na njegovu firmu i da ću se ja morati snaći s djecom....Što reći?
    Nemam koga žicati da skuplja mojih troje klinaca, a na posao moram.
    Janko je dobio ključ oko vrata i sam će doma poslije boravka.
    Za danas sam dovukla šogoricu iz NZ da pokupi cure i čekaju me doma dok se ja vratim.
    Za sutra ne znam što ću. Probat ću se još zamjeniti. Ovo je situacija gdje baš i ne mogu upregnuti nekgo s foruma.
    Kaj je najgore sve frendice imaju klince i ne pada mi ni na pamet da ih pitam....
    A sve je od danas do sutra..

I tak...samo se jadam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni ne treba čuvati djecu
    treba mi društvo da temeljito očistim i pospremim kuću
    ta neka ne treba ništa raditi, samo meni mora zapovijedati što da radim i što da bacam
    i gdje da stavim i držim stvari za koje ne znam što bih s njima

i sve to u prijepodnevnim satima

ali, što ako s tom osobom ne klikneš?
    ono, počne ti ići na živce nakon pola sata
    ili ja njoj
    kako se onda "razdružiti", a da nitko ne bude povrijeđen

i još k tome... bi li postojao neki ugovor o tajnosti podataka
    a ne da sutra pola foruma zna gdje ja držim prljavi veš (iako vjerujem da smo na nekim temama čak i sve to napisale)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aaa, Ok onda ako se poznajete. Ja ne znam nikoga. Mislim ono, ja stvarno nemam vremena ni za moje prijatelje, iz stvarnog života. A i nisam tip koji bi ikom živom na ovom svjetu dozvolio da čisti moju kuću i dira moje stvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •