Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Mini quiche

  1. #1
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno Mini quiche

    Jel ima netko ideju kako napaviti mini quishe?
    Trebalo bi svakako uzeti u obzir da ja ne volim slano prhko tijesto pa bi ja probala sa lisnatim.
    Mislila sam izrezat lisnato pa utisnut u kalup za muffine i ubacit nadjev.
    E još bi bilo idealno kada bi to mogla danas zamrznit i onda sutra samo sve ubacit u vrelu pećnicu .
    Šta mislite hoće li to biti ok?
    Ako ne rađe ću sutra radit svježe netom prije dolaska gostiju.

  2. #2
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    bit će dobro i friško i smrznuto pa ispečeno.
    samo nisam sigurna koliko će se lisnato zalijepiti za kaluip i mrviti kada ga budeš vadila.

  3. #3
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    ja sam mislila napuniti kalupiče pa staviti u duboki, pa izvaditi nakon nekoliko sati i ostaviti u dubokom te nepečene pitice van kalupa, sutradan izvaditi i peći sve u običnom protvanu.

  4. #4
    TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Postovi
    506

    Početno

    Kosjenka - ovako ja radim:
    Otopim jedan list zaleđenog lisnatog - izrežem na 6 kockica (imam 6 rupa u kalupima, slilikonskim) utisnem u kalup, nema veze ako ide malo preko, nakon što se ispeće izgleda lijepo, stavim malo sitno izrezanog luka ili mladog luka na dno, na to brokulu ili tikvicu (ne treba kuhati) i sve prelijem mješavinom 2 jaja, 2,5 dcl. vrhnja za kuhanje, naribanog sira cca 100g, 1 žlicom gustina, sol, papar (ne brini ako bude jako tekuće, stisnut će se prilikom pečenja)
    peće se cca 40-ak minuta na 200 C, provjeriti jer neka lisnata tijesta uhvate boju vrlo brzo

  5. #5
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Kosjenka ja radim tijesto koje nije prhko i meni ima puno bolji ukus od prhkog tijesa

    150 gr brasna
    75 gr svjezeg sira
    malo soli
    pola pp
    3 zlice maslinovog ulja
    3 zlice mlijeka
    zamjesis tijesto koje je onako gumeno ne lijepi se lako se valja ma divota a meni je ukus puno bolji nego li ukus prhkog tijesa

    e sad ja radim u onim malim kalupicima za kosarice sa vocem- imam ih preko 3 komada. Ja pecem i posluzujem kad mi dolaze gosti moja mama ispece zaledi i vadi kad joj treba i bude jako dobro

  6. #6
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,983

    Početno

    Hvala na savjetima.
    ja sam ipak pravila svježe taj dan s lisnatim.
    MoMo ovo tvoje tijesto djeluje fino.

  7. #7
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    od kad sam otkrila to tijesto kod mene je quiche brzinski rucak a volimo ga svi doma sa razlicitim povrcem

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Da ne otvaram temu - molim ako netko ima ideju kakvo brašno bi moglo zamijeniti bijelo glatko u prhkom tijestu za quiche?

    Raženo koje mi prvo pada napamet, ne bih jer "pušta" vodu, a guiche obično radim s povrćem koje samo po sebi već pušta vodu....

  9. #9
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja po najnovijem radim quiche sa korama za savijače, tj. listovima. Nauljim kalup, pa trgam vece komade i slazem, pa nauljim malo s kistom toliko da se zalijepe i tako 5,6 slojeva i gore najčešće sir kravlji sa šunkom, jaja, jogurt i jako brzo je gotovo a i fino. I onda mi tih listova ostane dosta, zamrznem ih i imam za idući put

  10. #10
    Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Postovi
    229

    Početno

    Pa možeš raženo, s tim da najprije 10 min pečeš samo tijesto, pa tek onda uliješ nadjev i pečeš dalje (tako bi se i inače trebalo raditi),

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    noa, ja sam u zadnje vrijeme tek počela raditi quiche, radila par puta i zadnji put sam stavila 2/3 crnog, a 1/3 bijelog i bilo je odlično. Slijedeći put sam planirala skroz izbaciti bijelo.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,384

    Početno

    Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    noa, ja sam u zadnje vrijeme tek počela raditi quiche, radila par puta i zadnji put sam stavila 2/3 crnog, a 1/3 bijelog i bilo je odlično. Slijedeći put sam planirala skroz izbaciti bijelo.
    Dobra ideja!

    Danas sam kupila pirovo brašno, pa ću vjerojatno isprobati i s njim.

  13. #13
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Da ne otvaram ponovo temu, kada se pravi s ovim tijestom od MoMo, treba li prvo tijesto malo ispeći pa onda dodati nadjev ili se sve zajedno peče? Na koliko stupnjeva se peče?

    Pravila sam ga davno, baš kada je MoMo stavila recept, pa sam zaboravila, samo mi je ostalo u sjećanju da je izvrsno tijesto.

  14. #14
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,264

    Početno

    nisam radila, ali sam pročitala recept peče se skupa s nadjevom

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    12

    Početno

    To još nisam radila, baš bi mogla !

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •