-
Ja sam protiv tog megalomanskog mosta.
Ove price o suverienitetu su cisto bacanje pijeska u oci. Nisam nikada cula da je itko tvrdio da zapadni Berlin nije dio SR Njemacke samo zato sto je bio potpuno odsjecen od teritorija. Ili danas Kalingrad od Rusije. Takvih primjera u svijetu ima koliko hocete. Ne cini suverenitet nekog teritorija to da mozes autom doc bez pokazivanja putovnice.
Druga je stvar da li je to zgodno ili nije zgodno za lokalno stanovnistvo. ako moze napravi se koridor (kao sto je sad i prijedlog). Ne vidim kako koridor moze odsijeci Peljesac. Pa treba samo napraviti pristupnu cestu na autoput. I recimo svim gradjanjima RH s prebivalistem ispod Neuma omoguciti besplatno koristenje te autoceste. To bi sve nase gradjane doslo puno manje od cetverotracnog mosta visokog 70 metara (ili koliko vec) na muljevitom tlu koji ce kostati na kraju ne znam ni sama koliko, pa ce na kraju mostarina biti skuplja od trajekta pa ce lokalno stanovnistvo i dalje ici preko Neuma i zaliti se (ne kazem da nije opravdano).
Sto se tice autoceste u zaledju vs. one uz obalu - zar nije i Jadranska magistrala pravo prokletstvo kad si u apartmanu iznad magistrale i moras cekat 20 minuta po zvizdanu za prijec cestu do plaze ili nazad. Zar bi autoput trebalo nakeljiti uz samu obalu? Na sto bi to licilo? A ove lovacke price o jeftinom aerodromu u Trebinju (ma kud Trebinje, bas je to selo neki faktor) - em ne vjerujem da u tome ima i mrvica istine (zvuci kao lokal-politicka prica koju onda preuzimaju nasa ekipa koja obozava sve oko sebe plasiti cetnicima i busati se u nacionalna prsa). Em cak i da je istina - onda bi Dubrovnik trebao biti sretan da ce mu doci toliko vise turista koji si to mogu priustiti zbog jeftinijeg prijevoza (ali opet - ponavljam - mislim da je to cista patka). Pa valjda je veca zarada na smjestaju i prodaji hrane, suvenira, zabave itd nego na aerodromskim taksama...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma