Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: produženje ciklusa nakon ivf-a

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno produženje ciklusa nakon ivf-a

zanima me koliko su vam se produžili ciklusi nakon neuspjelog ivf-a?

dakle nakon koliko ste dobile M (ne racunam ono prvo krvarenje nakon samog postupka nego slijedeci ciklus) i jesu li vam ciklusi nakon toga bili duži, odnosno koliko je trebalo da se sve vrati u normalu?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nakon ivf-a ciklus mi se obično skrati za 4-5 dana i nakon toga se u potpunosti unormali. dakle kod mene je obrnuta situacija :/ .

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    nakon ivf-a ciklus mi se obično skrati za 4-5 dana i nakon toga se u potpunosti unormali. dakle kod mene je obrnuta situacija :/ .
    I meni je nakon prve stimulacije prvo krvarenje došlo na 17. dc, a iza toga je sve išlo normalno.
    Nakon druge stimulacije je svaki put M došla točno na dan!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i meni je nakon IVF-a uvik ciklus duži mada s obzirom da mi je uvik točan u minutu još uvik mi se desi da mi ili puno urani ili zakasni iako je prošlo jedno 4 mj od zadnjeg IVF-a valjda još organizam nije ustalio cuklus.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prvi ciklus nakon neuspjelog ICSI-ja bio je 26 dana, znaci nesto kraci nego prosjecni, sljedeci tacno 28. Krvarenje je bilo uobicajeno jako.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cesto se desava da prvi ciklus posle neuspelog IVF kasni.Meni se desilo prilikom 1.pokusaja ICSI,da mi se ciklus poremetio.Kasnila mi je menstruacija nekih 8-10 dana.Bilo je uvecano z.telo i morala sam da pijem antibiotike kako bi se to saniralo.Pisala sam o tome na forumu na nekoj slicnoj temi.
    Mada se desavalo da zene ostanu i prirodno trudne,posto im u organizmu ima puno hormona.
    DRZIM PALCEVE!!!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Imas razlicite odgovore zato jer su u pitanju i razlicite stimulacije.
    Kod mene je obicno nakon stimulacije u kojoj sam koristila i decapeptyle,bio prvi ciklus nakon neuspjelog IVF-a do 35 dana..Odmah nakon tog produzenog su mi se obicno ciklusi uskladili na mojih 29dana..
    U svakom slucaju je uvijek nakon decapeptyla,ciklus nakon neuspjelog bio produzen.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je danas 36dc, nikakve naznake da cu dobit M nema

nisam mjerila temp, ali mi se prema svemu drugome cini da O uopce nije ni bilo

tak da nemam pojma koliko ce mi se sve to otegnut, zato sam htjela cut kako je bilo ostalima

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Morala bih potražiti stari kalendar, ali, ako me sjećaje služi, nakon neuspjelog IVF-a slijedeću M sam dobila točno dva tjedna po punkciji (znači uobičajeno).... a nakon toga sam imala pauzu i M mi je došla nakon cca 60 dana :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moji su se ciklusi znali produžiti do čak 40 dana. I to me užasno ljutilo, jer sam svaki put mislila da nešto nije u redu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    meni je danas 36dc, nikakve naznake da cu dobit M nema

nisam mjerila temp, ali mi se prema svemu drugome cini da O uopce nije ni bilo

tak da nemam pojma koliko ce mi se sve to otegnut, zato sam htjela cut kako je bilo ostalima
    Pujica, meni je to osobno bio glavni problem s IVF-ovima. Ja sam ekstrem, takvi su znali bit još 2 forumašice. Dvije od njih nisu imale mengu mjesecima. Ja nisam ovulirala 6 mjeseci nakon kratkog protokola, nakon dugoga normalno. Imam mikrocistične jajnike. Čini mi se da teže reagiraju žene kojima je i inače ovulacija kasno u ciklusu - meni koji put i 22 dc - i koje zbog toga prime bitno više ampula (dulje se pikaju) nego žene koje ovuliraju, npr., 11 dc. Meni bi OBAVEZNO ona druga menga (ne prva nakon postpuka, nego druga) došla tipa za 40-50 dana, ovo 36 dana mi je bilo samo nakon kratkog protokola, ali moji ciklusi su inače 32-35 dana. Jednom davno je isto bio ovakav topic, uspostavilo se pravilo da barem 60-70% žena ima problema s tom drugom mengom, zabriju da su trudne i sl. Većini od tih 60-70% to bude problem samo s tom drugom mengom (pretpostavljam jer nema ovulacije nakon stimulacije), a nekolicini nesretnika (ja i još par forumašica - do 5 nas) imamo kravale doslovno mjesecima. Ono što možeš napraviti je javiti se svom MPO-ovcu pa da vidi kakav je endometrij, jel' bilo ovulacije i slično. Ja sam jednom bila Lučiju s endometrijem 9 (inače oko ovulacije 13, prije menge oko 20) na tipa 45 dc, kaže on nema šanse od menge, a ipak je došla sutradan i to obilna, tako da ti neće baš ni UZV prosudba bit 100% točna a propos kad će menga doć', ali eventualno će ti možda dat dabrostone da procuriš. Mislim, ipak, da će te najvjerojatnije odmorit od svega i pustit da čekaš, ne možeš stalno bit u hormonima. Zato se kaže da pauze između stimulacija trebaju bit 4-6 mjeseci, kako ko reagira. Meni su svi FET-ovi (osim ovog u Mariboru koji je bio nakon dugog protokola koji sam lakše podnijela u tom smislu) bile s klomifenima jer inače ne bi ovulirala, ali onda imaš problem dodatnog tanjenja endometrija od klomifena.

Doduše, ima rijetki broj forumašica da im se i skrate ciklusi nakon IVF-a, ali u velikoj većini se produlje. Nekih, po mojoj procjeni, 30% sretnica ovulira nakon IVF-a, ali to su žene koje i inače imaju redovne cikluse i imaju cikluse normalnog ili kraćeg trajanja.

S obzirom da vjerojatno sad nisi u nekom postupku (FET, prirodni IVF ?), nego te to kad ćeš dobit mengu vjerojatno zanima u kontekstu ljeta i kupanja, možeš škicnut do svoga ginića i ev. vidjet može li se kako pripomoći. Ali, ako nije hića, ja bih pričekala barem do 40 dc. za to i dala bi si šansu da procurim sama od sebe.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tnx Ina

bila sam kod Lucija, jajnici jos uvijek povecani, rekao je da ocekuje kako bi se stvari mogle normalizirat do rujna i da mi nece sad nista davat

ne planiram sad postupke nego sam znatizeljna kolko ce mi trajat ovaj ciklus jer imam feeling da cu poludit od nekoliko tjedana pms-a koji me lovi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    tnx Ina

bila sam kod Lucija, jajnici jos uvijek povecani, rekao je da ocekuje kako bi se stvari mogle normalizirat do rujna i da mi nece sad nista davat

ne planiram sad postupke nego sam znatizeljna kolko ce mi trajat ovaj ciklus jer imam feeling da cu poludit od nekoliko tjedana pms-a koji me lovi
    Koliko ti inače traju? Računaj onako, odokativno, produžetak od max 15 dana, rekla bih. Ako bude i više, normalno je, relativno - nekih 60% žena tako.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nakon prve stimulacije mi je prvi ciklus poslije trajao 40-ak dana, al je ovulatoran bio. Poslije normalno.
    Nakon druge je trajao notmalno, ali je bio anovulatoran.
    Nakon ove treće mini stimulacije 27 dana (to je meni malo krace od uobičajenog). Sve u svemu - nije loše.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ciklusi su mi 23-26 dana, a nakon IVF-a dođe M 28-30-ti dan. Kasnije sve ok, možda u zadnje vrijeme malčice kraći ciklusi. Znači nemam s time problema.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meni je prva M nakon drugog ICSI-ja kasnila 6 dana, dalje sve opet po starom 28 dana. nakon prvog postupka imala sam prvu M jaaaako neugodnu, kasnila 2-3 dana. tada sam umjesto utrogestana stavljala jedan gel koji mi je prvo izlazio u komadima (oprostite na detaljima) pa mi je možda zaštopao "odvod". i tada sam imala jaku endometriozu.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kopam kopam da nađem neku sličnu temu, i eto pa da malo obnovimo

ovo mi je bila 3 stimulacija, prva 2 puta mi je kasnila M ali ono tipa 3-4 dana a sada već 2 tjedna

i tako meni danas 44dc, inače mi ciklusi traju 28dana
    bila kod ginkaca (naravno da sam pišala test, koji je naravno bio -)
    i endo mi je tanak, kao iza M a ne kao prije
    definitivno nije bilo O, jajnici ful mirni, ni traga aktivnosti
    treba im da se malo odmore

e sada kada će biti ??? kaže ona ne zna se točno , opustite se .....
    jel ću imati ovulaciju?
    i da šoraju me valunzi, uff. kaže da je to samo znak da mi još jajnici nisu proradili, VALJDA BUDU aaaaaaaaaaa
    a lupi me takav nalet vrućine da se preznojim ko stoka zadnja

tok misli mi uopće nije kaotičan, ne ne

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Linalena, meni je isto i jedva čekam normalu. 49 dc je, a nema nikakvih naznaka ničemu, a tako iscekujem ciklus kako bih mogla na pretrage za skupit papire... Valunzi, luda sam bila od njih, sad je ipak malo lakše... Proći će

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ovaj put sam oborila osobni rekord čekajući M nakon stimuliranog postupka - 58 dana
    inače, M bi stigla s tjedna dana zakašnjenja u odnosu na uobičajenih 28-30 dana

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a mene sada muči što mi je endometrij tanak kao iza menge
    dal to znači da ću prije sljedeće M imati i ovulaciju, kada mi konačno počnu raditi jajnici??

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj put sam oborila osobni rekord čekajući M nakon stimuliranog postupka - 58 dana
    inače, M bi stigla s tjedna dana zakašnjenja u odnosu na uobičajenih 28-30 dana
    evo i meni kasni...s tim da sam stimulirani zadnji imala u 12 mj....prošle godine,a prirodne prije 3-4 mj....poslije stimuliranog sam dobila ranije a druga m mi je došla 31 dc...i poslije sve normalno...a zašto sada kasni-a nisam imala postupke......ne znam...test nisam radila..
    nemam simptome trudnoće (mada ih i ne mora biti),a bojim se VM jedino....
    mislim da se nešto poremetilo...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

test negativan 36 dc....menge nema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •