-
bolovanje,otkaz,prava
Pokušavam nači odg. na ono što me muči al mi nejde pa da pitam ovako.ukratko:nakon ivf postupka ostala trudna,otišla odmah na komplikacije,nakon 2 mj. imala spontani,prebacila se dakle na "obično" bolovanje za koje sam dobila 2 tj.No,nakon tjedan dana sam se htjela vratiti na posao jer sam bila fizički spremna da bi mi šef fino rekao da me osobno više ne treba i da ima dvije nove radnice.A kad mi završi bolovanje da ču morati doći potpisati sporazumni otkaz te da će mi ići na ruku i dati mi otkaz kao tehnološki višak tako da imam pravo na naknadu s biroa.otkazni rok od mjesc dana neću morati odraditi ali ću imati plačeno sve..ok.ja sam se odmah informirala o svojim pravima,s obzirom da sam u toj firmi provela više od 8 godina i to je bilo moje prvo bolovanje.i tako saznala da u biti imam pravo i na neku otpremninu za što ću biti zakinuta ako potpišem sporazumni otkaz.ali ono što me najviše zanima je sljedeće,prije 4 god. je umro vlasnik firme,naslijedio ju je njegov sin,dakle u jednom danu sam prekinula radni ugovor i potpisala novi.u biti ni to nisam,moja šefica je potpisala umjesto mene.dakle,firma ista,naziv isti,samo drugi vlasnik.Dali ja imam pravo na naknadu s biroa za svih 8 god.,pravo na otpremninu za 8 ili samo 4 godine??krajem ovog tjedna nosim doznake u knjigovodstvo firme da zaključim bolovanje i voljela bi se pripremiti na ono što me čeka i znati se postaviti,pa bi molila ako itko zna nešto da mi da neki savjet.unaprijed zahvalna!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma