-
Energičan sedmogodišnjak... doma... chaos!
Cure, ajd pomozite, ne mogu više da živim.
Moj sin, 143 cm, 33 kg, hoću reć mrga od djeteta, darovito dijete, ekstrovert, obožava ekipu, živahan... zakačio je bio te neke boleštine, pa su mu otkrili ovog i onog u pozadini svega, i dobili smo liječničku preporuku da ga ispišemo iz vrtića, da mu se sluznice oporave, sluh dođe k sebi, i da ide na more čim prije...
Još par tjedana i idemo na more, al ja mogu reć da nakon dva mjeseca boravka doma s njima, više ne mogu... razumijem ja sve - djetetu je dosadno, prijepodne nema nikoga za ekipu, u parku često i nema tih kao velikih, vikednom redovito idemo s prijateljima posvuda, trudimo se da smo što je moguće više u društvu, al preko tjedna objektivno - jako teško. Ljudi su po treninzima, klavirima i čudima... a ovaj moj jadnik je dobio preporuku da se od svega odmori, da dođe k sebi, pa smo ga ispisali sa sporta... kao - nek ide planinariti (idemo vikendom...), nek bude u dvorištu...
E, to moje eksplozivno dijete je - naravno - i agresivno i bijesno jer je doma, sam, seka ga gnjavi, i razumijem ja da on ima potrebu za ekipom, a bude dana da ja ne mogu tek tako otići i sjediti dok su oni negdjes igraju (treba to nahraniti, pozabaviti se svom logistikom...)...
Dajte mi predložite gdje ima nešto - da je vani, na zraku, da ga upišem, sad je već prekasno za išta ozbiljno - idemo subotom na radionice u muzej Richter, a za drugo - ja ne znam... da par sati bude negdje, igra se, druži jer ćemo propuvat i on i ja...
-
Samo šaljem
...
Kod nas u kulturnom centru ima svega i svačega. I u knjižnici... Bit će i kampus (besplatni) u prvim tjednima praznika:
http://www.kcp.hr/radionice_tecaji.asp?id=33
Ne znam što bih ti savjetovala jer si na drugom kraju grada. Mi smo znali ići na radionice u Prirodoslovni muzej u Demetrovu, ali ne znam kako je sada.
Klanjam se do neba starijoj susjedi koja je imala živce i volje jedno popodne tjedno zabavljati moje dečke (pojedinačno ili obojicu). To mi je bilo taman dovoljno da povremeno udahnem zrak.
A doma, evo baš danas smo imali ekipu koja je cijelo popodne s prozora na 2. katu bacala papirnate avione (home made) i sjajno su se zabavljali od završetka nastave do iza pet sati. Malo njima treba, ali morali su naučiti kako se zabaviti bez nas (to dođe kad krenu u školu, barem je tako kod nas bilo).
Sretno!
-
Tnx, Peterlin!
Mi idemo na more početkom lipnja, taman kad ima svega. Sad ima nešto u Botaničkom, al mi se zaredalo poslova doma, ne mogu mrdnut, a nema ga tko vodit... to mi je daleko, a blizu nisam ništa uspjela nać...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma