Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Nuchal test

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Nuchal test

Zdravo svima u Petak sam radila nt test do sada je sve bilo OK ali posle ovog testa ja sam sokirana ...
    fetal heart activity 168bpm
    CRL 70.5 mm
    nt 4.3mm
    BPD 21.9mm
    nosal bone present
    skul brain appears normal
    stomach visible
    bladder kidneys blader visualised
    Da, zaboravila sam da kažem da sam vadila krv i
    Free b-hcg 70.7 IU/I 0.941 MoM
    Papp-A 0.176 IU/I 0.338 MoM
    ja sam 12 nedelja i 4 dana
    IvF trudnoca i imam 39 god.
    sledećeg Cetvrtka idem na CVS test...
    Poludecu do tada da li se nekoj od vas ovo dasilo i da je na kraju sve bilo OK ...ivo prošlo je 11h od testa ja sam i dalje pod sokom ne mogu da jedem ,da spavam svasta mi prolazi kroz glavu...
    Pomozite...
    Hvala unapred

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pročitaj malo ovu temu. puno smo pisale tu, o svemu.
    http://forum.roda.hr/threads/6480-Pr...=nuhalni+nabor

Inače, ja sam protiv prenatalne dijagnostike i nisam išla ni na što, rodila sam u 40-oj zdravo dijete.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mocica, ne znam poimence nikoga s losim rezultatima kod koga je ispalo sve ok, ali dok god ti/vi znate sto i kako zelite dalje, bit ce vam lakse odluciti trebate li ili ne trebate daljnje testove. Koliko vidim, vec si dogovorila CVS pa se nadam da znas sto ces s tim rezultatima.

Meni osobno argument da je netko rodio zdravo dijete i s 50 godina ne znaci nista. Znam ih mladjih i od 30 koji su rodili bolesnu djecu. Zapravo mi je jako ruzno kad se 'ja to ne bih' u ovakvim situacijama koristi kao argument, ili cak savjet.

mocica, sretno!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kaae, a ja znam mlađih od 30 koje su rodile mrtvo dijete. I?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I? Kakve to veze ima s necijom odlukom da izmjeri nuhalni nabor?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, a ja znam mlađih od 30 koje su rodile mrtvo dijete. I?
    ???

sad si kao i stray

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja osobno ne znam niti jednu trudnicu koja u prvom tromjesječju nije plakala (i ja isto) zbog nekog od nalaza koji je mogao upućivati na nešto. Jedna jedina žena od tih desetaka žena o kojima sam čula, ili koje su mi bliske da su sa mnom i meni plakale oko nuhalnih nabora, srca, kičmice, pokazatelja genetskih malformacija... je rodila dijete s problemom, ajmo reć ozbiljnim, ali je imala povećanu skrb i nakon potrebnih zahvata dijete je relativno dobro, hvala Bogu, dobro se razvija, sve je u redu.

Eto, takvo ti je moje iskustvo. Svi imamo zdravu i normalnu djecu, i iskreno se nadam da ćeš imati i ti! Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nuhalni je samo jedan od faktora.Naša mala susjeda koja danas ima 12 god je imala nuhalni oko 4.Želim ti puno sreće.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da, svesna sam toga da ako nije dobro onda nije dobro samo sam htela da mi neko kaze sto se ovih rezultata tice tj. krvnog nalaza da li je ok ili ne ..............posot sa proslom trudnocom nuhalni nabor je bio ok ali zato nizak protein u placenti tako da sam morala isto da radim CVS i ako je rezultat bio OK isla sam veoma cesto na uz da prate razvoj bebe posto je bila malo manja nego sto bi trebala biti za taj period.............Sada ce skorije napuniti 11meseci iteska je 10 kilograma i 400grama!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mocica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, svesna sam toga da ako nije dobro onda nije dobro samo sam htela da mi neko kaze sto se ovih rezultata tice tj. krvnog nalaza da li je ok ili ne ..............posot sa proslom trudnocom nuhalni nabor je bio ok ali zato nizak protein u placenti tako da sam morala isto da radim CVS i ako je rezultat bio OK isla sam veoma cesto na uz da prate razvoj bebe posto je bila malo manja nego sto bi trebala biti za taj period.............Sada ce skorije napuniti 11meseci iteska je 10 kilograma i 400grama!
    prema ovom napisanom nitko s foruma ne može ništa reći. vjerujem da je na nalazu još puno parametara i teksta i protumačiti ga može jedino osoba koja vidi cijeli nalaz pred sobom.
    no i tada, trebaš znati da je kombinirani probir SAMO statistički test koji ne daje egzaktni nalaz OK JE ili NIJE, već mogućnost (veću ili manju) da plod koji majka nosi ima i down ili edwards
    Posljednje uređivanje od magriz : 15.05.2012. at 08:58

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

http://forum.roda.hr/threads/64172-v...molim-iskustva

Moje iskustvo je tu, isto IVF/ICSI, zatrudnila s 39,5 g.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mocica, jesi kod istog lječnika bila i u prethodnoj trudoći?
    Imam feeling ta taj voli raditi CSV.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sad ću pokušati obrazložiti, možda moja rečenica nije bila svima jasna.
    Ništa nije garancija da ćeš roditi zdravo dijete. Nikakav test. Može biti savršen fetus, pa opet se može dogoditi svašta na porodu.
    Otvaračica teme si je mogla uštedjeti, kako sama piše-šok. Da li joj to treba u ranoj trudnoći? A 50% do 70% je vjerojatno da će sve biti u redu.

Naravno da razumijem da netko želi sve znati unaprijed. No, valjda ima i onih koje to ne žele. Nego jednostavno uživaju u trudnoći i bebi, bez pomišljanja na milimetre, cvs, amnioc...I to napišu.
    Da je meni netko rekao u 11om tjednu da ću "zabadave" biti trudna još 29 tjedana i neka "to" prekinem. što bi napravila? Nikad se ne bih odrekla tih 40 tjedana. Drugačije je kad nešto isprobate same.

Trudnoća je sreća, a ne dijagnostički poligon.

Zalažemo se za prirodan porod, a u trudnoći bi trebale sve neprirodno raditi. Gdje je tu logika?

mocica, nadam se da ćeš biti u ovom velikom postotku kod kojih je sve u redu. No, prije ikakve konačne odluke odi po drugo, pa i treće mišljenje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa onda oni koji ne zele znati jednostavno ne idu, Beti. Oni koji zele znati idu i ne treba im dusebriznik, u slucaju loseg rezultata, koji ce im reci - trudnoca je sreca i ja ne bih nikad isla. Usput, btw, rodila sam i zdravo dijete.

Nekima su bitne i druge stvari osim srece, nade, vjere u Boga, leptirica i ostalog.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.05.2012. at 20:59

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mojca, evo dacu ti malu istoriju sto se tice mene ja sam imala 6 spontanih i dvoje dece dobijene putem IVF-a Katarina ima sada 3god. i od svezih enbriona , Aleksandra 11meseci i od smrznutih ..........uradili smo jos jedan IVF i stavili su mi 3 enbriona i trenutno sam u drugom stanju
    Ovde u Kanadi je praksa vodite klinika gde radis IVF i kada ostanes u drugom stanju onda porodicni doktor mene jos uvek vode i klinika i porodicni posto imam iza sebe dosta spontanih i zaboravih reci idem i kod akusera koji mi je vodio trudnocu i porodio ........ovde kada ides na nuchal test i ako nije nesto ok, oni ti odmah predloze CVS tako da se taj test radi u istoj ustanovi .......naravno ako pacient odluci da radi taj test ili ne ..............ja sam postavila topik u nadi da razmenim iskustva ili misljenja sa drugim zenama koje su mozda bile u slicnoj situaciji......davljenik se i za slmku hvata ...............nadam se da nisam nekoga povredila ili iziritirala sa svojim pitanjima .........

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mocica, jesu ti predlagali onaj novi test iz krvi, gdje s 99% vjerojatnoscu, preko bebinog DNA pronadjenog u tvojoj krvi, mogu reci je li trisomija 21? Meni je ponudjen taj kao alternativa kombiniranom (nuhalni + hormoni iz krvi), ili kao nastavak, za slucaj da kombinirani bude los. Ja sam u SAD-u pa vjerujem da je i tebi dostupan taj novi test. Jedino sam zaboravila ime, ali ako treba, mogu nazvati i pitati.

Sve u svemu, rijec je samo o vadjenju krvi, nicemu drugome i radi se u bilo kojem trenutku trudnoce, od zaceca do poroda.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Kae, ne nisu mi pondili taj novi test krvi .....a ja stvarno nisam znala da postoji .........nista sutra idem na taj CVS pa onda cekanje dok ne nazovu sa rezultatima............hvala ti na obavestenju!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam ni ja imala pojma da postoji, pitali su me znam li i zelim li to kad sam dosla na kombinirani (NT/PAPP-a/free bHCG). Nisam mijenjala plan cisto zato sto mi, naravno, nitko nije mogao reci koliko to kosta i bi li osiguranje pokrilo bilo sto, tako da sam otisla na ovu 85% varijantu i rekla da cu raditi ovaj drugi ako kombinirani ispadne los. Na svu srecu, ispalo je zadovoljavajuce dobro pa necu dalje nista.

Sretno sutra!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

http://forum.roda.hr/threads/64172-v...molim-iskustva

Evo tu je jedna tema s bar dvije-tri sretne price, veliki nuhalni ali CVS je bio OK
    Samo zapamti da je nuhalni indikator, ne i dijagnoza, znaci - moze a i ne mora biti nesto lose s bebom. Smiri se, posveti djeci i pricekaj da dobijes nalaze, tek onda ces znati sto dalje (znam da je to tesko, meni je isto bio los kombinirani test ali sam srecom radila tih dana i odlucila sam da ne brinem dok ne dobijem nalaze amnio i srecom bili su dobri)

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Zdravo svima samo da se javim i da vam kazem da su rezultati CVS testa normalni i da cemo dobiti jis jednu davojcicu!!!!!!!!!!
    Pozdrav svima !!!!!!!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odlicno, cestitam!

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mocice, hvala ti na lijepim vijestima!!! odlicno!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Predivno!
    Sad u miru uživaj u trudnoći.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Sad u miru uživaj u trudnoći.
    A da nije bila na testu ne bi nikako mogla u miru uživati u trudnoći? Stvarno....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Beti, zbunjuješ me... em kasno pališ, em ne pratiš na nastavi... nije mi ovo nalik na tebe.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma išla sam gledati koliko mi je postova u profilu ( radi neke druge teme...), pa sam otvorila ovo, datume nisam ni gledala...Treba ić' spavat, vidim ja.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ćao cure, pzdrav i pretoplog Sarajeva.
    Nađoh ovu temu jer i sama 21.8. imam zakazan termin za mjerenje nuhalnog nabora, tada će trudnoća biti 12+3, bar tako kaže moja dr. Ja nosim blizance, a prvu bebicu sam izgubila, 4 dana nakon termina, mrtav rođen.Nuhalni mu je bio dobar, mjerili smo , isto nekad u 13-toj nedjelji, ja sam bila zdrava , sve je bilo ok.ali eto Bog ima svoj plan.
    Htjela bih reći da iako budu nekakve prognoze zastrašujuće ili ne znam šta već, ja nemam namjeru uzeti život svojoj dječici, ma šta doktori rekli, Bog ih je dao , pa neka se ON i pobrine za njih, mislim da bih skupa sa njima umrla. Doktorima svakako više ne vjerujem , pa tako, mislim da je sve u Božijim rukama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ne moras odraditi test, ako ne vjerujes doktorima i ako unaprijed znas da ti rezultat nije bitan. Nije obavezna pretraga.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kaae, pa ti si promijenila mišljenje u ova dva i pol mjeseca! Trudnoća jest sreća, zar ne?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam uopce promijenila misljenje; zena je lijepo napisala da zna sto hoc tj. sto nece, pa mi se nekako cini da joj onda nije bitno koliki je nuhalni. Ono, cemu gubiti vrijeme, i svoje i doktorovo kad joj taj broj nece utjecati na odluke.

A trudnoca je sreca onima kojima tako padne grah, to svakako.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

OK, neću više.. Apsolutno poštujem trudnice, ma kako god im pao grah. Laku noć, ovdje je skoro sutra.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    OK, neću više.. Apsolutno poštujem trudnice, ma kako god im pao grah. Laku noć, ovdje je skoro sutra.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

beti ti si zakon

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •