Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Najbolje novčano ulaganje za dijete-bebu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Najbolje novčano ulaganje za dijete-bebu

Dobili smo neke novčeke za rođenje i krstitke a i uplaćivali bi svaki mjesec za malca, pa me zanima jer nemam baš vremena pretraživati, gdje bi se i koji oblik najviše isplatio za štednju da ima kad bude punoljetan, možda i koju godinicu prije? Za malecku već imamo Reiffeisen stambenu štednju. Hvala na svim sugestijama.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

to smo mm i ja proucavali i ispalo je da je najbolje staviti u osiguranje, navodno je najbolji omjer sigurnosti uloga i prinosa
    ja bi isto da drugi kazu svoje misljenje jer nismo jos nigdje stavili novceke

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo curama u Zagrebačkoj banci otvorili Pčelicu i tu uplaćujemo svu lovu koju dobiju. u jednu ruku mi i odgovara ovaj zakon da mjesečno možeš s tog računa dignuti maksimalno 1000 kuna (sve iznad moraš dobiti odobrenje od CZZ-a), na taj način im stvarno štedimo lovu, a ne vadimo za gluposti. S 18 godina one s tom lovom mogu normalno raspolagati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja mijenjam u eure i stavljam na oročenje u Raiffeisen, a u početku sam uplaćivala u stambenu štedionuicu(dok su još bila pristojna državna poticajna)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imamo stambenu za klince, bolji je poticaj nego na dječjim štednjama.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

be free od volksbanke.... pisali smo na nekom topicu o tome....
    nije dječja štednja,nego obična štednja uz dobru kamatu....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

danas je u večernjem tekst da su limitirane isplate kako s dječje tako i sa stambene štednje otvorene na dječje ime. moram priznati da mi se to ne sviđa, primjerice ako želimo platiti djetetu neku edukaciju prije 18te godine, nećemo moći raspolagati sredstvima. znala sam da je tako za štednju u štedionicama, ali mislila sam da se to ipak ne odnosi na stambenu štednju. sad moramo dobro razmisliti gdje ćemo uložiti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e da, limitirana su zbog Obiteljskog zakona, da se ne misli da je to zbog poslovanja banaka.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

možeš ti djetetu platiti što god želiš, ali za svaki trošak iznad 1000 kuna moraš ići u CZZ i računom dokazati da si tu lovu stvarno potrošila na dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    danas je u večernjem tekst da su limitirane isplate kako s dječje tako i sa stambene štednje otvorene na dječje ime. moram priznati da mi se to ne sviđa, primjerice ako želimo platiti djetetu neku edukaciju prije 18te godine, nećemo moći raspolagati sredstvima. znala sam da je tako za štednju u štedionicama, ali mislila sam da se to ipak ne odnosi na stambenu štednju. sad moramo dobro razmisliti gdje ćemo uložiti.
    Ja sam u svezi ovog jučer pitala svoju bankaricu i rekla mi je da za stambenu štednju na djetetovo ime nema u Zagrebačkoj banci nikakvih ograničenja.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najbolje provjerite sa djecjim pravobraniteljstvom ili min. obitelji, sluzbenik u banci mozda nema potpunu informaciju. Meni tako jedan nije htio isplatit djecju stednju a drugi koji nije bio upucen isplatio mi je sve bez pitanja. Bolje se dobro upoznati sa zakonom prije potpisivanja ugovora o stambenoj.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Trenutno ne stedim preko banke nego kupujem male zlatne poluge

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno ne stedim preko banke nego kupujem male zlatne poluge
    Male poluge? koliko male?
    Gdje se to kupuje i pošto?
    Zvuči baš zanimljivo...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji imaju Tigar Teo u alianzu,
    to je štednja + osigurenje....

Starije dvoje plaćaju ratu 150,00kn, najmanji 100 kn mjesečno...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Male poluge? koliko male?
    Gdje se to kupuje i pošto?
    Zvuči baš zanimljivo...
    https://www.moro.si/ pogledaj si dobro cijene pa ces vidjet koliko je isplativo. Ovdje kupujem cisto zlato

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.moro.si/ pogledaj si dobro cijene pa ces vidjet koliko je isplativo. Ovdje kupujem cisto zlato
    aj ti to malo objasni na hrvatskom!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    aj ti to malo objasni na hrvatskom!
    Kad kupujes zlatni nakit to je vecinom 14 karatno zlato. U tom zlatu je 58,5 cistog zlata. U sloveniji kupujes cisto 24 karatno zlato u obliku poluga,plocica,zlatnika itd. U slo mozes kupiti i prodati. Koliko sam upoznat kod nas tako nesto ne postoji. Moja strategija je kupovanje po 10g cistog zlata,to ti je cca 4000kn. Cim vise zlata kupujes ili prodajes cijena je bolja za tebe. Nemam puno novaca pa kupujem po 10g. Jednog dana,ako ode sve u bananu zlato je najsigurnija investicija. Mi mali ulagaci se ne moze bas lako obogatit ali da kupis vake godine 10g i das djetetu kad postane punoljetno to su ti dobri novci. Predvidjana su da ce zlato jos porasti. Ako imas jos kakvih pitanja slobodno pitaj

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj ima stambenu, a vidim da smo "u trendu", kupili smo mu malu zalihu dukata, onih starinskih pravih.
    Ljudi su ih početkom krize prodavali kao lom zlato za sitne pare.
    Čini mi se da su polugice zabranjene za kupovati/prodavati, ali nisam sigurna, mm mi tako nešto rekao?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ima firma koja legalno prodaje zlato u tim listicimai jos nudi dodatne pogodnosti uz sirenje posla- piramida
    Posljednje uređivanje od josipal : 27.06.2012. at 18:50

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a osiguranje- mi nismo vise u mogucnosti placati, necemo dobiti niti 10 % ulozenog. uf

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    pišem za wustenrot štedionicu, jer za nju znam - stambena štednja se otvara na djetetovo ime uz zakonskog zastupnika. kada se predaje zahtjev za isplatu, sredstva mogu biti uplaćena na račun zakonskog zastupnika. to se radilo i radi se još uvijek bez problema. isto tako ako imate svoju štednju, a blokirani su vam računi (ovrhe), sredstva mogu biti uplaćena na račun supružnika, brata ili sestre,roditelja-uz kopiju njihovih kartica i osobnih iskaznica i obavezno napisati na neki papirić da je vlasnik ugovora blokiran i da se sredstva uplaćuju na brata/sestru/roditelja.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mi smo odlučili da što god budemo štedjeli za dijete, bit će na naše ime. Kako se ti zakoni mijenjaju i kako banke dobivaju sve veće ovlasti, uskoro ni plaću neću moći dizati bez prethodnog elaborata na što ju planiram potrošiti

Znam ljude koji su stvarno imali velikih problema kad su htjeli podići dječju stambenu štednju po isteku petogodišnjeg ugovora.

Uglavnom, ova B-Free štednja koju spomnije Lucas čini se jako dobra. Gdje je kvaka?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dugoročno - ja sam za dobrovoljni mirovinski fond, istina da ga treba dočekat do 50 godine, ali najviše se dobije. uplaćuje se 100 kn mjesečno, a kada se zaposli nek si sam/a plaća. kroz neko vrijeme i kod nas će se ugasiti i 2 stup i neće više biti mirovina kao takvih, a sigurno će im biti lakše kad jednog dana dobiju novčeke. ja čekam da otplatim kredit još 6 godina , pa ćemo onda štediti. mali su pa stignemo skupiti nešto
    kratkoročno - stambena štedionica

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod b-freea nema kvake..
    To je kao ajmo rec tekuci racun sa kamatom od 3,25 % godisnjr..novac ti je uvijek.likvidan,a uplacujes kad hoces i koliko hoces..znaci,nisi vezan ni rokom ni iznosom i jos nema nikakve naknade..
    i sve uplate i isplate radis prek internet bankarstva,tj.kad radis isplate moras si prebacit
    na tekuci racun gdje imas redovne prilive(referentni racun)

tekuci racun.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pisem s moba pa mi pobjegne..
    Odlicna stednja..
    sto se tice osiguranja,to je zeznuto zato sto si.primoran uplacivati svaki mjesec ugovoreni iznos a dobit nije zagarantirana uopce..dobit ovisi o.poslovanju drustva,moze je bit a i ne mora..znaci ako ugovoris da ti osigurana svota bude 3000 eura na 15 god.mjesecno moras uplacivati 20 eur i ako dozivis dobis te 3000 eur sigurno i plus dobit ako je ima a dobit se pripisuje svake godine..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

S tim kad pogledas da mjesecno uplacujes 20 eur 15 god.to ispadne vise od 3000 eur..
    Tako da po meni ima puno boljih oblika stednje..
    Stambena mi je dosta bolja,em dobis kamatu ,em poticaj..a

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

najozbiljnije- ako imate nesto novaca, kupujte zlato
    znam sto pricam jer mi je m u tom fahu, to vam nikad nece pasti, a ima samo tendenciju rasta (dokazano kroz povijest)
    to vrijedi za bas dugorocne investicije

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod b-freea nema kvake..
    To je kao ajmo rec tekuci racun sa kamatom od 3,25 % godisnjr..novac ti je uvijek.likvidan,a uplacujes kad hoces i koliko hoces...
    Već godinu dana tržim tako nešto, a ovo sam uspjela propustiti. Hvala!

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    najozbiljnije- ako imate nesto novaca, kupujte zlato
    Pa to je jasno samo po sebi i od pamtivijeka je zlato najbolje ulaganje, ali nije to uvijek tako jednostavno. Treba to negdje čuvati. Lakše ti netko ukrade 50 g zlata, nego da ti provali u račune ili štajaznam.
    I kako možeš biti sigurna da je to što kupuješ čisto zlato (btw, čisto zlato ne postoji, odn. ne postoji u 100% čisto obliku), a ako ćeš dati pločicu u rafineriju da se uvjeriš da je to to, gubiš nekoliko postotaka mase, što znači i love. Zapravo, mislim da mi kao "civili" i ne možemo doći u rafineriju. Eto, imam i ja nekog u tom biznisu.

Dobro ajd, da ne shvatiš krivo - i mi već neko vrijeme škicamo gdje ćemo i kako kupiti zlato i to stvarno jest najbolji oblik štednje, odn. ulaganja (osim možda kupovanja stana u Zagrebu ), ali nije najjednostavniji. I kako se stvari kreću na globalnoj razini, možda uskoro nećemo ni smjeti imati zlato... :zavjerašica:
    Posljednje uređivanje od mishekica : 20.07.2012. at 06:43

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Plocica od 10g 24-karatnog zlata 454€? Preskupo mi se cini

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mishekica odi na volksbank hr.i tamo moras popunit zahtjev za otvaranje b- free racuna i posaljes u poslovnicu koja ti je najbliza..
    djelatnik ti otvori rn,ti samo dodes potpises ugovor i preuzmes token- sve besplatno.a kta 3,25..
    Ja imam i prezadovoljna,kad dobim placu prebacim si sve na taj i ondaprebacujem i.dizem koliko mi treba- na taj nacin si ustedim oko 500 kn mjesecno..ovako kad imas lovu na tekucem samo poglas a ovdje to nije opcija

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    I kako se stvari kreću na globalnoj razini, možda uskoro nećemo ni smjeti imati zlato... :zavjerašica:
    daj mi to objasni, ne kuzim

sto se ostalog tice, da, ne mozes doci u rafineriju i kupiti zlato, samo pokrasti rafineriju
    ali zato kupujes pločice, to je za obicne smrtnike i to je normalna valuta (mislim zlato), sto mislis sto je dukat? dukat je u stvari novac, (koji ne gubi vrijednost). ne treba ti 100% zlato da bi vrijedilo, nitko ne kupuje fajn (100% zlato), nije ni potrebno, kupujeu se plocice
    netko je gore stavio link gdje kupuje zlato, mislim u sloveniji
    sto se krađe tice- ne kuzim tvoj point, pa sve ti mogu ukrasti, po tome nista ne bi trebalo imati? a veca je vjerovatnost da ce propasti banka (ljubljanska npr kad su moji izgubili gotovo svu životnu ušteđevinu), novac izgubiti vrijednost isl- dugoročno gledajuci (tipa 20-30god), svasta se dogada i bude se dogadalo u svijetu.
    mi ne mozemo stedjeti u zlatu, jer moj dragi sve potrosi kad mu usfali materijala tako da mislim da je druga dobra opcija stednje- osiguravajuca drustva. oni mi se cine nedodirljivi

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

OT

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    daj mi to objasni, ne kuzim
    Ma to je moja zavjeraška paranoja. Ništa više nije tajno, privatnost skoro više uopće ne postoji, sve što imaš i radiš je pod nadzorom... U Švedskoj izbacuju gotovinu iz uporabe - skoro sve se plaća karticama, uključujući i tramvajske karte. Kad nešto plaćaš karticom, onda se točno zna koliko imaš i koliko si potrošio. Nema ono baka mi je dala 100 kn, davao sam instrukcije pa zaradio 250 kn ili našao sam 50 kn u parku... Jok. Sve je pod nadzorom. Tako kažem, ako se takav nadzor još više postroži, uskoro obični smrtnici neće ni smjeti kupiti ili prodati zlato.

Srećom, nisam uvijek ovako raspoložena.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

aaa, kužim, mislila sam da se nesto sprema a ja nisam upucena

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    OT

Kad nešto plaćaš karticom, onda se točno zna koliko imaš i koliko si potrošio.
    da se nadovežem na ovo- i gdje si bio i kad
    ja totalno pušim te teorije zavjere

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

naši su klinci imali obične štednje u bankama.
    onda se promjenio zakon i rečeno je da se dječiji novci ne smiju dizati osim u dozvoljenim sumama mjesečno. međutim o tome me nije obavijestila moja banka, nego sam saznala tek kad je prijateljici umiralo dijete a njoj socijalni rad nije dao da digne novce koji su joj trebali za podmićivanje doktora. ( to naravno nije mogla obrazložiti računom).
    onda sam počela svaki mjesec dizati maksimalnu sumu i stavljati na svoja dva računa, a vjerujte da mi je došlo da ih dižem i skrivam u čarapu-jer očito je da banke i država mogu doći na najraznovrsnije ideje.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Podmicivanje doktora za umiruce dijete? Đizs mamitzi pa di toga ima

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam i prezadovoljna,kad dobim placu prebacim si sve na taj i ondaprebacujem i.dizem koliko mi treba- na taj nacin si ustedim oko 500 kn mjesecno..
    Ček, ne kužim kak. Imaš plaću 15 000 kn ili kaj? Mislim, ja ne mogu toliko uštedjeti.

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Podmicivanje doktora za umiruce dijete? Đizs mamitzi pa di toga ima
    Kak misliš di toga ima? Ne živiš u Hrvatskoj?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

a gle,kad ti je novac dostupan trošiš i na gluposti..tipa odeš u dm ili muller po gel za tuširanje i ostaviš 200 kn..pa šta nije? a ovak si prebacim sa tog b-freea točno koliko moram taj dan potrošit i nema kupovanja bedastoća..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi imamo pčelicu za dečke odavno, ali otkad se promijenio zakon malo smo na nju uplatili. Dečki imaju stambenu štednju na dugi rok i to mi se čin ok. Kad budu veći i počnu samostalno putovati, eventualno ćemo im otvoriti cool junior račune, ali to nije štednja nego tekući račun za maloljetne, s limitom.

Za svoje potrebe štede doslovce "u čarapu" tj. u namjenske koverte na kojoj piše ono što žele kupiti (štajaznam - mobitel ili laptop) ili im mi držimo dogovorenu sumu na svom novčanom fondu. Na pčelicu stavljaju minimum novaca od plastičnih boca i iz kasice, odnesu sami u banku. Djeca su vrlo disciplinirana i ne posežu u svoje ušteđevine bez razloga (tj. jedva da se mogu sjetiti kad je netko posegnuo u to). Taman će im se ovim tempom na pčelici skupiti cifra za auto školu kad bude trebalo, he he he... Zlato isto imaju (u obliku nakita, što su dobili za krstitke i slične prigode) ali to mi je više u rangu uspomena nego nekakvo ulaganje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •