-
Pomoć informatičara!
Ili onih koji znaju više od mene.
Kako mi je laptop u kvaru zadnjih par dana koristim PC koji ima Vistu i počeli su problemi s internetom, tj. spajanjem na isti. U isto vrijeme mi je PC počeo izbacivati ovakvu poruku:
Warning!
Your system settings (connections limit) may cause software to function improperly! I pojavi se trokutić u kojem je žica, ista onakva koja spaja modem i PC i sad sam kliknula na fix this i otvori mi se stranica mediaget.com na kojoj piše half open limit fix i nudi mi da downloadam nekakav patch koji bi ovo trebao riješiti.
Blage veze nemam o čemu se radi i dali da to downloadam ili ću napraviti kakvo s.anje.
-
proguglaj malo taj "half open limit fix" pa ćeš vidjet na netu što je to
-
A gle, proguglala sam ja ali sam za takve stvari blento tak da ono, bila bih zahvalna ako netko zna nešto o tome da mi samo kaže dali da to skinem ili ne.
-
Jel zna netko nešto o ovome? Help!
-
Prvi glas. Smrdi na nekakvu napast. Ni slučajno nemoj ništa patchirati dok ne znaš o čemu se radi. "Limited or no connection" je normalno za konekcije gdje nema DHCP-a i mreža ti ne dodijeli IP adresu li to je onda mrežni problem i ne rješava se patchevima na PC-u. Ali ako ti normalno odeš na net gdje ti nude patch slobodno računaj da je najvjerojatnije nekakav grdi trojanac.
Skini "Spybot search and destroy" i riješi se napasti.
-
-
Molila bih još malo pomoći!
Kontaktirala sam svog operatera koji je rekao da je s njihove strane sve uredu i onda sam skinula Spybot i našao je kaže 170 prijetnji nešto cookiesa i naravno trojana. Nije baš da kužim što mi reče, ali vidim da se spominje i internet explorer. Tamo gdje je našao trojana je pod nazivom P2P.Mediaget i kad kliknem na to da vidim pokaže se kao razbijena zelena rubikonova kocka i piše ili registry value ili key. Nemam pojima o čemu se tu radi i zanima me dali mogu neku štetu napraviti ako kliknem fix, mogu li mi nestati neki podaci ili da mi neki programi nakon toga ne rade.
Stvarno sam tutlek za ove stvari pa molim malo pomoći.
-
Slobodno pusti Spybotu da to riješi (fix problems). Ova rubikova kocka ti je samo naznaka o kojoj vrsti problema se radi. Ako Spybot ne zna riješiti problem javit će ti da nije uspio.
Kad počistiš pusti ga još jednom radi provjere da nije nešto ostalo - neke napasti se znaju naseliti tako da ih je jako teško maknuti. U tom slučaju zapišeš kako se takva napast zove pa se onda potraži nekakav alat koji će upravo tu napast maknuti.
Kad sve pokrpaš bilo bi dobro instalirati nekakav dobar vatrozid (firewall) da se barem malo onemogući buduća zaraza. Vista je po tom pitanju jednako sirota kao XP.
-
Može još jedna mala pomoć. Dakle, spybot je našao trojana i kaže da se zove trojan C-04 i ne može ga riješiti i sad tražim po netu nekakav program da ga uništim ali izbacuje mi sve i svašta. Dali netko ima kakav siguran link koji će to sigurno riješiti?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma