Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Isofixsjedalica 15-36 kg

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Isofixsjedalica 15-36 kg

Zna li netko da li takve sjedalice uopće postoje i ako da gdje ih ima kupiti u Hrvatskoj, Sloveniji ili Austriji? Gledamo sada te veće sjedalice i izbor je pao na Romer Kid Plus 06, ali posto u novom autu imamo isofix mislili smo kupiti takvo nesto... Thnx

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja znam nema sjedalica ove kategorije sa Isofix sustavom.
    Jedino ako je neki novi model izbačen.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ISOFIX sjedalice su samo u kategoriji sjedalica koje se zasebno pricvrscuju za vozilo a dijete se u sjedalicu veze pojasom sjedalice.

Sjedalice za 15-36 kg koriste se tako da se i dijete i sjedalica direktno vezu pojasom vozila pa stoga nema potrebe za ISOFIX sustavom. Zato nema ISOFIX sjedalica za ovu kategoriju tezine djeteta.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Isofix sjedalica 15-36 kg

Hvala na odgovorima , definitivno idemo na Romer Kid Plus 06, na testovima je dobro prošla.

Početno

I ja sam došao u situaciju da tražim sjedalicu s ISOFIX-om u grupi 2/3. Malo Googlanja i evo linka http://www.jane.es/faqs/dsp_frame.php?id_categoria=indy Tu se nalazi odgovor zašto ne postoje ISOFIX sjedalice u grupi 2/3 od drugih proizvođača. Dakle, JANE INDY autosjedalice ( www.jane.es ) imaju ISOFIX! Još da pronađem gdje se mogu kupiti

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Dupin prvotno napisa
    I ja sam došao u situaciju da tražim sjedalicu s ISOFIX-om u grupi 2/3. Malo Googlanja i evo linka http://www.jane.es/faqs/dsp_frame.php?id_categoria=indy Tu se nalazi odgovor zašto ne postoje ISOFIX sjedalice u grupi 2/3 od drugih proizvođača. Dakle, JANE INDY autosjedalice ( www.jane.es ) imaju ISOFIX! Još da pronađem gdje se mogu kupiti
    Oni na svojim stranicam nude mogućnost montiranja sjedalica na suvozačko mjesta - strašno!!!!!!!!!!!!!!!!!
    http://www.jane.es/seguretat/index.p...yplusteam#box2

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JBT, u nekim zemljama smiju djeca ici na suvozacko mjesto.

Dupin, ADAX je uvoznik Jane sjedalica, pitaj kod njih.

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    JBT, u nekim zemljama smiju djeca ici na suvozacko mjesto.

Dupin, ADAX je uvoznik Jane sjedalica, pitaj kod njih.
    Hvala Ancica! Već sam u kontaktu s njima pa ću probati posebno naručiti sjedalicu jer u ponudi imaju samo one BEZ ISOFIX-a .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim te daj obavijest kad je nabaviš jer mm je ufuran da želi takvu za našu malu

tellii

Početno ISOFIX

Citiraj sarasabina prvotno napisa
    molim te daj obavijest kad je nabaviš jer mm je ufuran da želi takvu za našu malu
    U ADAX-u sam vidjela neku novu autosjedalicu koja ima ISOFIX, cini mi se da je talijanska i izgleda jako kvalitetno. Ima poseban nosač koji je metalni i na nju se klikne autosjedalica. Pokušajte pogledati kod njih pa neka Vam ih prezentiraju.

tellii

Početno autosjedalica

Citiraj JBT prvotno napisa
    Citiraj Dupin prvotno napisa
    Oni na svojim stranicam nude mogućnost montiranja sjedalica na suvozačko mjesta - strašno!!!!!!!!!!!!!!!!!
    http://www.jane.es/seguretat/index.p...yplusteam#box2
    U svijetu je dozvoljeno bebu voziti na prednjem sjedali u obrnutom smjeru, jedino kod nas je zakon drugačiji, a to je očito jer je prepisan od zakonika bivše juge koji nije poznavao nikakv model autosjedalice!!!!

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bez obzira što je zakonom dozvoljeno, ali mislim da je strašno dozvoliti montiranje sjedalice na najnesigurnije mjesto u automobilu.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih da se sjedalica ucvrsti pa da se onda dijete veze pojasom, nekak mi to "u jednom" ne sjeda. A kaj kad nema djeteta u autu? Treba stavljati pojas da sjedalica ne bi letjela po autu?

I ja bih vrlo rado isofix na toj kategoriji

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

unatoc isofixu, ovaj jane indy nema bas neke ocjene -
    http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=147655
    I moze vam se desiti da nakon montaze ne mozete "ustekati" pojas (jer nema mjesta).
    Taj Jane mi se ne svidja, mada volim isofix.

tellii

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    unatoc isofixu, ovaj jane indy nema bas neke ocjene -
    http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...ePageID=147655
    I moze vam se desiti da nakon montaze ne mozete "ustekati" pojas (jer nema mjesta).
    Taj Jane mi se ne svidja, mada volim isofix.
    Znaš onu "svaki cigan svoga konja hvali", test su proveli njemci i naravno da je njihova roemer najbolja, da rade talijani ili španjolci, roemer bi sigurno bio na zadnjem mjestu kod njih. Tako je to kada se svi bore za tržište svim mogućim sredstvima, a na kraju sve nas dovode u dileme!! :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sjedalice za 15-36 kg koriste se tako da se i dijete i sjedalica direktno vezu pojasom vozila pa stoga nema potrebe za ISOFIX sustavom. Zato nema ISOFIX sjedalica za ovu kategoriju tezine djeteta.
    Ančice, Sad postoji - Romer kidfix je sa isofixom i razmišljamo to kupiti za Leu.
    Jel se isplati ili ne?
    Ja nekako mislim da je isofix uvijek najsigurniji, a mM misli da je to više radi praktičnosti, da je jednako sigurno i ako se pravilno veže pojasom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bas sam gledala na stranicama Baby Centra, kosta 200 EUR-a.

Inace, mislim da je vjerojatno sigurniji od ostalih, barem se Isofix tako deklarira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije par dana sam kupila Roemer kidfix u Brezicama i odusevljena sam. Imala sam Maxi cosi Rodi XP i ova je dosta masivnija, pa cak i teza i cini mi se jako udobna. Narucila sam boju koju sam htjela telefonski i za par dana su je imali. Dosla je 208 eura i mislim da je povrat poreza cca 35 eura.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali Maxi cosi nema isofix, jel?

Znači, dobra je ova romer-ova?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maxi cosi nema, zato sam se i odlucila kupit jos jednu (ovo nam je u biti treca ) a MM sizi
    Super je a da se montirati u nas auto iako nije na popisu koji pise na roemerovim stranicama...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ančice, Sad postoji - Romer kidfix je sa isofixom i razmišljamo to kupiti za Leu.
    Jel se isplati ili ne?
    Ja nekako mislim da je isofix uvijek najsigurniji, a mM misli da je to više radi praktičnosti, da je jednako sigurno i ako se pravilno veže pojasom
    ovak mislim i ja.

iako, kako smo nauceni da nam se sjedalice ne mrdaju u autu malo se teze priviknuti da se mice

i da, kad nema djeteta u autu, sjedalicu treba zavezati da ne bi odletila nekom u glavu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znači, Nika, i ti misliš da je isofix jedino radi praktičnosti i jednostavnosti? meni je pak on uvijek bio sinonim za najsigurniju vožnju.

Ako je tako, jel se onda isplati kupovati isofix za Leu (15-36) ili ne? Ili je bolje kupiti onu koja se može podesiti po širini, a nema isofix? (govorim o Romer-u)

I isto pitanje za Lanu. Za nju imamo Leinu Kiddy 9-18, ali ja forsiram za novu isto radi isofixa

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Također, ti Leinu Kiddy smo isto vezlai tako da leu vežemo pojasom od AS i onda još preko svega (nje i AS) pojas od auta. To je onda isto normalno?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Također, ti Leinu Kiddy smo isto vezlai tako da leu vežemo pojasom od AS i onda još preko svega (nje i AS) pojas od auta. To je onda isto normalno?
    U vezi isofixa, upravo to jednostavno i prakticno jednako sigurno. Znaci nemozes pogrijesiti. A pojasom se isto moze dobro namjestiti, samo sto ovdje treb povremeno provvjeravati, jel pojas moze otpustiti.

E sad, isofix kod boostera, vjerujem da je zgodna stvar i znam dosta roditelja koji bi uzeli radje to, iz razloga sto se booster mice tj. ne ucvrscuje se pojasom vozila. No jel potrebno?!

A ovo sto pises za Kiddy, nije mi jasno.
    Leu ste vezali pojasom sjedalice i onda preko svega pojas od auta?!
    Ne kuzim, zasto?
    Pricamo o as 9-18 kg?

A kak ste onda as uglavili?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sorry što tek sad odgovaram

Ja ne znam otkud nam to za tu kiddy 9-18 AS, ali prije smo je vezali tako da pojasom od auta pričvstimo AS, a Leu vežem s pojasom od sjedalice. Onda smo nakon nekog vremena počeli ovako. Ne znam tko nam je rekao da je to bolje. dakle, AS nije nikako posebno pričvršćena, već ovako kao i ova 15-36
    Ali koja je razlika ako tako vežem 9-18 ili 15-36 sjedalicu?
    Samo zato što su u prvoj djeca manja ili nešto drugo?

I još jedno pitanje. Kad kažeš booster misliš na cijelu AS 15-36?
    Meni je pojam booster uvijek značio samo ono donje sjedište

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ovih dana došla u Turbo Limač nova Romerov booster za djecu od 15-36 kg, ili ti ga do 12 g sa isofixom, košta 1500 kn, i postoji u Adaxu model Indy, također sa isofixom i košta 1170 kn.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tea, o tome ja i pričam - zove se Romer kidfix

samo me zbunjujete jer ja boosterom nazivam samo onaj donji dio za sjedenje, a očito je to naziv za cijelu sjedalicu 15-36

mi smo namjeravali kupiti baš taj za cca 1500,00 jer je razlika 300-tinjak kn od običnog, a ovaj ima isofic. Samo što nema mogućnost da se širi sa strane
    I nema još nikakvih testova jer je novi

E sad, Nika i ostali, jel bolje kupiti romer sa isofixom ili Romer bez isofixa, a koji ima mogućnost da se proširi sa strane?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja, moram priznati, sam tek jucer skuzila da romer ima booster s isofixom (KidFix)

Na ovo tvoje zadnje pitanje - nemam pojma :/ Kako mislis, da se prosiri sa strane?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa dio na kojem se sjedi ima drške sa strane, ogradice, ne znam kako bih to opisala. I onda, valjda kako dijete raste i deblja se te drške se mogu proširiti, da se napravi veća površina za sjedenje

A što ti misliš općenito o boosterima sa isofixom? Jel se ispalti dati još 300 kn više ili ne?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I, općenito, jel bi preporučile romer ili Maxi Cosi?
    Znam da je ot otprilike tu negdje, ali...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, ja sam uzela Kidfix u Brezicama, 20min os Zagreba za 208 EUR, cak ima i nekih par eura jeftinijih i na to dobijes povrat poreza koji mislim da je bio cca 35 eura.....Definitivno se isplati otici do tamo!

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

koliko znam, niti jedna sjedalica 15-35 se ne može proširiti u širinu. samo ove tipa 9-18 od Comfort Bebe.

jedino se mogu širiti u razini ramena, i to Rodi XP, a Romer Kidfix ne sigurno.

mi jučer kupili Romer XP plavi na cvijetiće. danas sam ga montirala u auto, i ok je. još nisam pod nekim dojmovima, jer je smo jedanput sjela u nju. vidit ćemo kako će biti tokom duže vožnje.

jedino mi je krivo, što ove sjedalice do sada nije mogla sama otkopčati, a ovaj pojas bez problema sama stisne.

jel postoji kakva zaštita? :?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, ja kad kazem booster mislim na sjedalicu za vece djete.

Razlika kod sjedalice 9-18 kg i 15-36 kg je i u kilazi, ova prva je puuuno teza, pa kad se ne bi pricvrstila pojasom, zdrobilo bi djete, to su jako velike sile u prici...

Ne znam sto bi ti odgovorila na pitanje koju kupiti.
    :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koliko znam, niti jedna sjedalica 15-35 se ne može proširiti u širinu. samo ove tipa 9-18 od Comfort Bebe
    može. ja vidjela na svoje oči kako se donji dio može proširiti. Ali ne radi se o kidfixu, već o nekoj drugoj bez isofixa, isto Romer

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bok mame, i tate, ne svidja mi se bas kako stvari stoje, citam da za dijete iznad 18kg ide booster sjedalica, a opet na drugom topicu pise da su takve sjedalice gdje se dijete veze pojasem od auta nesigurne u smislu da takav nacin vezanja ne bi trebalo prijenjivati na djeci ispod 5god!

Zasto onda ne prave sigurne autosjedalice sa svih 5 tocaka vezivanja i za djecu do 5 godina, odn za kilazu iznad tih 18kg???!

Nase dijete ima 3 godine i 16 kg, to znaci da ce 18kg sustici brzo, a po nekim sigurnosnim postavkama ne bi ju jos trebalo stavljati u booster, pa ja ne znam koju autosjedalicu da uzimam onda uopce ili da dijete ne vozimo uopce u autu?!!

Oprostite ako moj post djeluje prenagljeno ali me je uzrujalo to saznanje da je puno sigurnije vezati dijete sa isofixom do 5.godine, ima na drugom topicu i filmica sa youtubea...pa cisto ne mogu vjerovati!

Ako sam u krivu molim ispravite me, ali zar ne bi trebalo biti autosjedalica sa isofixom i za djecu iznad 18kg!!!

Nadam se da se nisam zamjerila, ako jesam ispricavam se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ps: dobro vidim nema odgovora, sve sam vas preplasila, ispricavam se...gledala sam po netu, pa vidim da bi mozda mogli uzeti sjedalicu u kategorji 9-36kg, to bi onda bilo to - vezivanje samom autosjedalicom, a da je autosjedalica prcvrscena auto pojasevima? Takve sjedalice imaju taj 5 point harness, imate li kakva iskustva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •