Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: "apstinencijska duda kriza"

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mojoj 3-godišnjoj curici sam prije nekoliko dana sklonila dude.Ona je koristila dvije,jednu duda,drugu mazi rukom.Čini mi se da je baš dobro zeznula zagriz,nadam se da će se nekako moći popraviti.
    Uglavnom,ona ne voli med,baš nikako.I namazala sam dude medom i rekla da ih je pokakila pčelica.Ona stavi u usta,strese se i izvadi ih:fuuuuj!.Više ih u toku dana nije tražila.Pred spavanje je tražila.Ja sam ponovila isto.Ali ona i dalje traži i ja joj dam.I opet je :fuuuj! i izvadi ih iz usta.Bila je preumorna i brzo je zaspala(bez njih).Sutradan je tražila samo pred spavanje i opet su bile fuj i onda je zaspala malo teže,ali nije ih više tražila.Samo je govorila:mama meni je dooosadno! i prevrtala se.treći dan pred spavanje je samo rekla dude su fuj i nije ih tražila,ali je ponavljala da joj je dosadno,prevrtala se.Četvrti dan ih nije uopšte tražila,niti spominjala,ali je opet ponavljala kako joj je dosadno...Po noći se budi,ali ih ne traži,iako čujem da mljacka ustima.

Pred nama je peti dan i nadam se da će proći dobro i da joj više neće biti dosadno.
    Uglavnom,prolazi bolje nego što sam očekivala,bez neke drame,plakanja...Njoj je samo dosadno.

Moja mama je dudu namazala crvenom paprikom,dobro utrljala da primi boju i rekla da je maca pokakila.I tako me odvikla.

Ako bude baš plakala(uf,vjerujem da je to teško slušati),možda da uradiš nešto slično.Da joj vratiš i kažeš:evo,ali ove dude su fuj.Ptičica ih je isprljala(ili pokakila ili nešto slično)i više ne valjaju.Možda upali.
    Posljednje uređivanje od silkica : 15.05.2012. at 13:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •