Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: mješovita vrtićka grupa

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno mješovita vrtićka grupa

Kakva su vam mišljenja o vrtićkim grupama 3-7 god.?
    Ako netko ima iskustva sa takvim grupama, pišite...
    Moje starije dijete išlo je u grupu gdje su bili složeni po šk. generaciji, pa nemam to iskustvo; mladja bi možda mogla ići u takvu grupu pa ni sama nisam sigurna što je pametnije (ako je uopće prime).
    Sutra idemo na inicijalni razgovor u vrtić u kojemu nam je već dva puta napomenuto da u grupama sa dodatnim jezičnim programom ima veće šanse za upis ali te grupe su mješane (3-7 g.). Ostale grupe u vrtiću su složene po dobi. Na stranu jezik i dodatno plaćanje, zanima me u stvarnosti kako funkcioniraju te grupe.
    Od stručnih osoba sam čula da su one puno bolje za djetetov razvoj ali da u praksi često baš i ne funkcioniraju. Kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oboje su išli, odnosno idu, u mješovitu grupu i prezadovoljni su i oni, a i mi
    nisam čula ni za jedan slučaj "nefunkcioniranja"; svi se druže, svi se međusobno pozivaju na rođendane, zajedno se igraju...
    meni je to za svaku preporuku

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj ide u mješovitu grupu, ali nije od 3-7 nego dvije školske generacije. Nikakvih problema nikad nije bilo, nije mu problem ni kada je ispračao školarce, niti sada kada on odlazi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji je bio u mješovitoj grupi - pola školaraca, pola malih (trogodišnjaka). Tu mlađu grupu su im prilijepili kad je pola starije otišlo u školu, ali bilo im je to sasvim ok iskustvo.

Jedino je odgajateljica rekla da je teže raditi s takvima jer nije homogena grupa, ali je sličnije proširenoj obitelji ili društvu iz ulice jer mlađi uče od starijih, a stariji su "face" i pomažu oko manjih.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

u teoriji super,u praksi kako kod koga... veliki plus-učenje jedni od drugih,međusobno pomaganje,raznoliki sadržaji (za svakog ponešto) minus- granični po godinama su ponekad zakinuti,npr,ako su samo par starijih, može im biti dosadno,a kad je malo mlađih "zezaju" ih ostali stariji,kod mlađih je najbitniji faktor koliko su samostalni...
    kao i kod svih ostalih grupa, veliku ulogu igra broj djece u grupi, kakva je atmosfera i pravila ponašanja(tu mislim na odgajatelje vode li računa o tome kako djeca pristupaju jedni drugima),a to ćeš vidjeti na licu mjesta

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    u teoriji super,u praksi kako kod koga... veliki plus-učenje jedni od drugih,međusobno pomaganje,raznoliki sadržaji (za svakog ponešto) minus- granični po godinama su ponekad zakinuti,npr,ako su samo par starijih, može im biti dosadno,a kad je malo mlađih "zezaju" ih ostali stariji,kod mlađih je najbitniji faktor koliko su samostalni...
    kao i kod svih ostalih grupa, veliku ulogu igra broj djece u grupi, kakva je atmosfera i pravila ponašanja(tu mislim na odgajatelje vode li računa o tome kako djeca pristupaju jedni drugima),a to ćeš vidjeti na licu mjesta
    upravo to sam čula, naročito ako ih je puno u grupi (a u ovom vrtiću ih jest puno u svakoj grupi)
    s druge strane, sve više vrtića ide za takvim formiranjem grupa, tako mi kaže prijateljica koja je pedagog, jer je to prirodnije okruženje za djecu (nisu ni doma djeca poslagana po godinama rođenja, lakše usvajaju, brže uče odnose)

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moji su oboje u mješovitoj (istoj), često im se pridruže i jasličari. Stvar funkcionira ovisno o teti koja je u smjeni, ali kad je puna grupa (oko 30, nikad ih nisam uspjela pobrojat) onda se na žalost većina vremena svede na održavanje reda, bez obzira kako dobra teta bila.

Idu već pune dvije godine, naše iskustvo je da se u takvim grupama puno bolje razvijaju socijalne vještine nego intelektualne (ali to nam i odgovara )

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    upravo to sam čula, naročito ako ih je puno u grupi (a u ovom vrtiću ih jest puno u svakoj grupi)
    s druge strane, sve više vrtića ide za takvim formiranjem grupa, tako mi kaže prijateljica koja je pedagog, jer je to prirodnije okruženje za djecu (nisu ni doma djeca poslagana po godinama rođenja, lakše usvajaju, brže uče odnose)
    i to je istina,zato i mislim da ima puno pozitivnih strana,kao što su ti već cure gore i napisale.najbolje profitiraju oni u sredini mislim da puno ovisi i o tome kakav je karakter... koliko ti malena ima godina? i hoće li biti jedina među mlađima,ako je trogodišnjakinja?

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Stvar funkcionira ovisno o teti koja je u smjeni, ali kad je puna grupa (oko 30, nikad ih nisam uspjela pobrojat) onda se na žalost većina vremena svede na održavanje reda, bez obzira kako dobra teta bila.
    oh, so true!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nitko nije uvijek u istoj poziciji
    moja djeca su došla kao najmlađa, a otišla kao najstarija
    i ostali tako; dođu sa 3, odu sa 7
    i nikako se ne bih složila da je itko zakinut
    nas su u školi pitali u koji je vrtić dijete išlo kad je tako dobro pripremljeno za školu
    tijekom dana imaju izdvojen jedan dio za predškolce, a ostalo vrijeme se radi zajedno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moja je u mešovitoj, tj. ceo vrtić (po jedna grupa 3,4,5 i 6 godina) je zajedno osim kada predškolci imaju svoje obavezne aktivnosti ili kad spavaju mlađi od 5 godina.
    Ja sam za sad zadovoljna, ima puno teta koje su stalno prisutne (5-6 teta je u vrtiću od 9-14 kad ima najviše dece, a dece upisane ima oko 70, naravno stvarno stanje je manje, tako da dođe jedna teta na desetoro dece otprilike). Moja N je oduševljena starijim devojčicama, igra se sa njima. A kad je tek krenula, sa 3.5 imala je jednu "veliku seku" koja ju je baš pazila i čuvala, i svaki dan kad dođem po nju podnosila mi izveštaj: nije ti ona danas plakala, lepo je ručala...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    ikoliko ti malena ima godina? i hoće li biti jedina među mlađima,ako je trogodišnjakinja?
    vjerojatno bi bila medju najmlađima, na jesen će puniti 3

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa nitko nije uvijek u istoj poziciji
    moja djeca su došla kao najmlađa, a otišla kao najstarija
    i ostali tako; dođu sa 3, odu sa 7
    i nikako se ne bih složila da je itko zakinut
    nas su u školi pitali u koji je vrtić dijete išlo kad je tako dobro pripremljeno za školu
    tijekom dana imaju izdvojen jedan dio za predškolce, a ostalo vrijeme se radi zajedno
    Pa da, to je bar lako rješivo - mali nakon ručka spavaju, ostali se igraju, a predškolci sjede za stolićem i rješavaju zadatke. Kod nas je uvijek sve fino klapalo. Pa i doma ne idu nam sva djeca iste godine u školu... Gdje je volje, nađe se i načina. I stvarno je tak bolje jer i u školu dođu djeca s različitim predznanjima, navikama i potrebama.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

što se tiče njenih socijalnih vještina, tu se nimalo ne bojim
    gospojica ih je poprilično usvojila probijajući se u društvo starijeg brata
    više se razmišljam oko toga kako se uopće bilo šta izvodi od programa kad su klinci različite dobi i interesa

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, to je bar lako rješivo - mali nakon ručka spavaju, ostali se igraju, a predškolci sjede za stolićem i rješavaju zadatke. Kod nas je uvijek sve fino klapalo. Pa i doma ne idu nam sva djeca iste godine u školu... Gdje je volje, nađe se i načina. I stvarno je tak bolje jer i u školu dođu djeca s različitim predznanjima, navikama i potrebama.
    pisale smo u isto vrijeme
    sad vidim odgovor

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni miješana grupa u nikinom slučaju nije baš sjela najviše zbog toga što ovi veći nespavači budu u istoj sobi dok manji spavaju i za to vrijeme moraju biti jaaako tiho pa uglavnom u to vrijeme bulje u comp, ili gledaju crtiće, ako pričaju moraju biti jaaako tiho

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod nas svi spavaju
    a spavali su i u bivšoj grupi

možda u našem vrtiću stavljaju nešto u hranu

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ja ne kažem da je to pravilo,ali npr. kad je mješovita grupa naziv za grupu u kojoj je 10tak predškolaca,15 tak 4-5god. i 1-2 minića od 3god.,može biti itekako zakinuto ili obrnuto...
    kako rekoh,ovisi o više faktora.ja sam generalno za mješovitu,ali sam navela i primjere minusa za uzeti u obzir.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ako te brine program,onda nemaš brige sve se može i veselije je

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa bilo bi da se djeca ne mijenjaju i ne rastu

recimo da se bojim kako bi moj sedmogodišnjak bio zakinut za nešto, zbog trogodišnjaka
    ali, i on je bio trogodišnjak i radio je s naprednijima, odnosno starijima

mislim da je ovo slično raspravama je li bolje ostati jedinac ili imati brata ili sestru

moj sin sada ima 4 godine i on se najviše igra
    nije mu bitan 2rad"
    stariji više "uče"
    i to je sasvim u redu
    ja ionako ne očekujem da u vrtiću nauče sve ono što trebaju znati
    pa nešto i mi roditelji moramo raditi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm... taj "luksuz" mješovite grupe u ovom vrtiću bih plaćala točno dvostruko više od normalne cijene
    (naime, kako samo napisala u uvodnom postu, tu su mješovite grupe samo one sa integriranim jezikom)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam, i kod nas je tako
    engleski plaćamo 300 kuna
    i redovno 300... ispadne 600

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    znam, i kod nas je tako
    engleski plaćamo 300 kuna
    i redovno 300... ispadne 600
    Znamo, znamo. Serif nam rek'o lol

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znači i vi ste u jezičnoj grupi? kako funkcionira adaptacija u takvoj grupi? pretpostavljam da ne pričaju na stranom jeziku od jutra do mraka, naročito ne u prvim danima?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mješovite grupe bi bile dobre kad motiv ne bi bio "utrpati sve prijavljene kako nitko ne bi ostao neupisan". pa onda imamo jednu tetu koja se polomi oko pune sobe djece različitih potreba.

npr. sad imamo u grupi puno male djece koja su još u pelenama, jedva pričaju... stariji ostaju zakinuti.

u starijoj grupi imali smo predškolarce koji su radili pripremu za školu a mlađi su htjeli spavati.

dakle, mješovita grupa kao nužno zlo - nije sretno rješenje. uz optimalne uvjete - dapače.

to podrazumijeva i da je grupa složena ujednačeno... moj 4-godišnjak voli svoje male prijatelje i pazi ih, ali za igru radije bira nekoiko vršnjaka. pa kad se s njima posvadi ne zna kamo bi.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mislim da je bitnije iskustvo djeteta, a iskustvo mojih cura je : Fenomenalno!!! One su u mješovitoj grupi puta 3, dakle 3 mješovite grupe, 6 teta, njihov prostor je kao ogromni stan, u svakom kutiću su neke aktivnosti, dijete bira gdje će ići, kod koje tete s kim će se igrati, mrak! Moje curke su u komi kad su bolesne i ne idu ili kad bi mi ujutro pili kavu malo duže, u 8 imaju tenisice na nogama i požuruju nas. jedna ima 7 godina druga će skoro 4. Ne čini mi se da je ijedna zakinuta za bilo što, rado idu, ono što sam primjetila da mlađa ima znatno detaljnije i zrelije crteže od starije u njenoj dobi, da li je samo nadarenija ili oponaša sestru, pojma nemam. I slovka naveliko! Ali imamo predškolarca u kući, čudno da MM i ja ne slovkamo svaku riječ!

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo u mještovitoj, "njemačkoj" grupi. I zadovoljni zbog sve gore navedenog.
    Ne pričaju cijeli dan na njemačkom, imaju vrijeme kad rade, s tim da mlađi kad im popusti koncentracija se odu igrati ili već nešto drugo raditi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas, u mešovitom vrtiću postoji odvojena soba u koju mali idu da spavaju, takođe i predškolci uče u odvojenoj sobi, pa nema tih problema o kojima pričate. I teta ima dovoljno, niko nije zakinut. Dešava se nekad kad je neka teta bolesna ili leti da ih je više na jednu tetu, onda to zaista jeste samo čuvalište, ali inače je sve stvarno super.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    mješovite grupe bi bile dobre kad motiv ne bi bio "utrpati sve prijavljene kako nitko ne bi ostao neupisan". pa onda imamo jednu tetu koja se polomi oko pune sobe djece različitih potreba.

dakle, mješovita grupa kao nužno zlo - nije sretno rješenje
    nažalost, imam predosjećaj da je u ovom našem budućem vrtiću ovo slučaj
    riječ je o vrtiću sa jednom od većih navala u Zagrebu
    budem pitala sutra na razgovoru koliko uopće ima mjesta, i kolika je veličina grupa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jezične grupe su u pravilu manje pa zato i mogu biti mješovite, a i djeca imaju zajednički interes - strani jezik. Mlađi mi je išao u takvu grupu s integriranim jezikom i bilo mu je odlično.

Mješovite grupe koje nisu jezične u principu nastaju na način "sila boga ne moli" kao što je to iskusio moj stariji sin, ali isto nije bila velika grupa pa je sve to lijepo i uredno prošlo. Kako je sada, ne znam, ali ne bi me iznenadilo da ima istine u ovom upisivanju po svaku cijenu... Za utjehu - za mješovitu grupu MORA biti manji broj djece (to je propisano) kako bi se odgajatelji mogli lakše posvetiti njihovim raznovrsnim potrebama.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.05.2012. at 12:40

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U mješovitoj smo od početka, u našem vrtiću i nema druge opcije, stariji uče da pomažu mlađima i nitko nije zakinut za ništa, dapače.
    Jedini problem sa kojim smo se susreli su različiti izleti koji se moraju prilagođavati prema broju onih najmanjih.
    Sada u grupi imamo jednog mićanog od 3 godine i svi ga paze ,maze i pomažu mu.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I L. je u mješovitoj grupi.
    Ima ih 26 - to mi se ne čini "manji broj djece". Ili postoje i veće grupe?
    Naš vrtić je mali - samo dvije (mješovite) grupe. Svaka grupa ima svoju sobu, kupatilo i kutak u hodniku. To mi se ne čini dovoljno infrastrukture za kvalitetno organizirati aktivnosti koje trebaju različitim dobnim skupinama.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    e da,ovo je uvijek diskutabilno
    nikak da skužim "kvotati" više odgovora-Peterlin, istina je da mješovite moraju biti manje po propisu,ali ja isto tako znam kako se propisi zgodno zaobiđu,pa se napravi mješovita jaslička koja može imati više djece od obične jasličke skupine
    konkretno znam i baš takvu grupu,gdje su većina jednogodišnjaci i jedno dijete od skoro 2 god. i mama koju to pomalo brine,a opet presretna je,jer je uopće dobila mjesto...
    da zaključim (da, sliči raspravi jedinac ili braća/sestre)kako rekoh teorija-super,izvedba-kako okolnosti dopuštaju i sve je vrlo,vrlo individualno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i nika je u mješovitoj engl grupi
    plaćamo je 350kn mjesečno +300 vrtić
    ne pričaju stalno na engl

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje najstarije dijete je bilo u mješovitoj grupi i bilo je super, sve do pred sam kraj kad on više nije želio ostajati u vrtiću jer je postao "faca" tj. bio je s najstarijima... E tu zadnju godinu smo jedva izgurali u vrtiću, ma i na posao sam si ga vodila kad nije htio van iz auta, cirkus živi... Zbog toga je i krenuo sa 6.5 g. u prvi razred...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod nas su sve grupe mješovite, nema drugačijih.
    oboje je bilo u mješovitim grupama i nemam zamjerki.
    nekako mi se to čini prirodnija okolina (kao doma, ima nas svakakvih).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je išla u mješovitu sportsku od 4-7 godina i to sve tri godine pa je prošla sve uzraste. I ona i mi smo bili zadovoljni.
    S time kada je ona krenula pola grupe su bili novo upisani četverogodišnjaci tako da je zapravo do kraja bilo njih više od pola koji su zajedno otišli u školu. Ja bi ti preporučila da se raspitaš koliko ih se upisuje novih malenih jer je kod nas recimo jedne godine bio slučaj da je došlo par malenih dečkiju i jedna djevojčica, mislim da godinu starije nije bilo ni jedne i onda hrpa uigranih predškolarki koje su već zajedno tri godine.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moje cure idu u mješane grupe. Dok su bile manje bilo je super jer su imali "velike" koji su ih pazili i mazili a sad je starija školarka pa ona pazi manje. U biti više se igra sa tim manjima nego sa vršnjacima. Kod mlađe ove godine nemaju školaraca a ostala djeca su razlika 1godinu. Ona se većinom igra sa starijim curicama. Uglavnom nemam nikakvih primjedbi na mješane grupe, osim što je to tetama teže organizirati nego kad su svi isti uzrast.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja cura treću godinu zaredom ide u mješovitu grupu. Jako sam zadovoljna i programom i svim drugim. Ove godine su otprilike pola predškolci kao ona, a pola manja djeca. Zanimljivo mi je vidjeti kako se često prijateljstva formiraju neovisno o godinama. Prvo je imala prijateljicu stariju godinu dana od nje, zatim se puno družila (tad je imala oko 5 godina) s dječakom od 2 i pol, a sad ima dvije super vrtićke prijateljice, jedna je skoro godinu starija, a druga godinu mlađa. Izgleda da joj teže pada ekipa čije su "bube" identične kao njene :D.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I još jedan plus mješovite skupine - kad mali dođu pa im još rastanci teško padaju ovi veliki ih lijepo znaju utješiti, povesti za rukicu i zaigrati. Tako je slatko kako u tim prvim danima ovi mali hodaju za tim velikim prijateljima kao mali pačići, a ovi ih prihvaćaju s razumijevanjem. Sasvim bi drukčije bilo da njih 30 u isto vrijeme prolazi adaptaciju.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pitali smo danas - do 20 djece je u takvoj grupi (s integriranim engl., mješovitoj)
    ove godine ih dosta iz te grupe ide u školu pa primaju grupicu malenih od 3 g.
    opet mi se dalo do znanja da bi tamo sigurno bilo mjesta za upis

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    pitali smo danas - do 20 djece je u takvoj grupi (s integriranim engl., mješovitoj)
    ove godine ih dosta iz te grupe ide u školu pa primaju grupicu malenih od 3 g.
    opet mi se dalo do znanja da bi tamo sigurno bilo mjesta za upis
    Da sam na tvom mjestu nebi se iopće preomišljala

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A kakva je situacija s mješovitim jaslicama (od 1 do 3)? Čini mi se da je tu problem mješovite grupe izraženiji jer se bebice od godinu dana i klinci od 2,5 godine razlikuju kao nebo i zemlja što se tiče potreba i mogućnosti? Jesu li u takvim grupama, gdje se tete htjele ne htjele moraju baviti najmlađima, starija djeca zakinuta?

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni se baš sviđa ideja o mještovitim grupama, to mi je nekako prirodnije, ali pojma nemam kako će biti u našem vrtiću. Upisujem ga sljedeći tjedan, baš ću pitati.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

moj stariji ide u mješovitu grupu, njih 25 upisanih valjda, raspon godina od 3-6 ( pa skoro i pred 7), a mlađi ide u malu englesku grupu koja je sačinjena praktički od tri grupe jasličara (naravno onih koji su željeli dodatni engleski) i tu su svi skoro pa vršnjaci. I uvijek bih izabrala ovo drugo, ovo sa prvim je bilo plači majko, ali doslovno. Ne krivim tete, one su stvarno dobre i trude se , ali ....primjer, dok jedna jadna presvlači malenog koji je sve obavio u gačice, pa traži rezervnu robu, pa mora mali u tuš, druga u rukama tješi plačljivog drugod malenog koji se ne da smiriti, moj i još jedan trče za tetom i povlače za rukav da im pročita zadatak iz radnog lista jer jadni sjede 10 minuta za stolom ne znaju dalje bez da im ona pročita, druga dva se posvađala i bacaju kocke jedan na drugoga, a teta kojoj maleni vrišti na uho viče sa drugog kraja neka se smire. To je bilo jednom kad sam ostala pred vratima namjerno u 9 kad sam ga dovezla jer mi je konstantno dolazio doma govoreći mi sjedimo čekamo tetu, ona dođe nešto pročita pa je nema dugo mi ne znamo naprijed pa se dignemo i odemo. Da ne govorim da su tete same do 10.30 i nakon 13.00!!
    Nažalost, to je moje iskustvo, jer vidim da je mali puno više dobio nego veći kad je bio njegovog uzrasta a da ne govorim sada kad je predškolac.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nasa situacija.
    Upisali smo se prije tri godine u mjesovitu grupu i ona je bila starija od prvog sljedeceg djeteta po dobi punih godinu dana. Na pocetku je bilo ok. Bila je vodja, pasalo je tetama, a ni ja nisam imala nista protiv.
    Godinama, situacija se promijenila. Sva djecica koja su u grupu upadala su bila mala. U istoj grupi je ona sada, jedina predskolka, i klinci od 3 godine. U tri godine jedan put su bili organizirano u kazalistu i to je sve. Kao, ne mogu zbog malih (pelene, etc). U grad mladih ju nisu ni pozvali, jer je jedina u grupi. Tek kad smo vidjeli kofere pred drugim grupama smo skuzili da predskolci idu u grad mladih. Ja mislim da je ona bila jako zakinuta i da je stalno slusala isti/slican program prilagodjen malima. Grupa je prvo imala 15tak djece, sada je velicine normalne grupe 25 djece (bez obzira sto nam je bilo receno da ce to zbog dodatnog engleskog biti i ostati manja grupa). Puno toga jos ima, ali ja mogu reci da sam potpuno nezadovoljna sa tim setupom.
    Posljednje uređivanje od Teta Eta : 20.05.2012. at 08:01

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I da, imam osjecaj da "u tim grupama ima mjesta i mogu se maleni sigurno primiti" samo zbog toga sto se to (mislim na engleski koji ide uz mjesovitu grupu kod nas) dodatno vrticu placa jos 300 kuna. Neke grupe u nasem vrticu odjednom postaju engleske grupe i roditelji ako hoce iste tete i ne seljakati trogodisnjake u drugu grupu pristaju na to da vise plate.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naša najstarija ide od početka (od 3g) u mješovitu skupinu, trenutno je najmlađa,
    njoj je super, sa svima se odlično slaže, uvijek je voljela starije klince pa je ova grupa pun pogodak....
    Sad veli da joj smeta što nemože sudjelovati baš u svim aktivnostima kako i ostali u grupi (jer je mislim 80%) predškolaca, ali to je jedini minus.......
    Mi ne plaćamo dodatno takvu mješovitu skupinu, valjda zatoo jer plaćamo punu cijenu vrtića....

Od jeseni će i srednji dečkić u mješovitu skupinu, tamo su klinci od 3-6g, tete su navodno odlične,
    jedina mana što sam čula; da zbog dosta natrpanog rasporeda manje vremena provode vani....

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja cura je išla u mješovitu "skupinu za poticanje darovitosti i kreativnosti" i bilo joj je odlično. Tete su bile super, sa svom djecom se igrala, i mi smo bili jako zadovoljni. Nisam primjetila niti da su mali, niti veliki tamo zakinuti u nečemu. Dapače, navala na skupinu je bila velika i formirali su još jednu takvu. Kod nas se u vrtiću ta grupa više plaća.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kakva su iskustva kad npr. brat i sestra idu u istu mješovitu grupu?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •