-
dipl. ing. ili dipl. inž. ?
što je ispravno: dipl.ing. ili dipl.inž.? dipl.ing.građ. ili dipl.inž.građ. ?
odakle uopće dolaze te kratice iz kojeg jezika?
molim pomoć stručnjaka (dipl.nekog
)
-
-
-
Osoblje foruma
pa zato što su neki po Vuku, a neki nisu
-
-
ja sam bila i jedno i drugo, ovisno kako su se starije kolege potpisivale.
sjećam se objašnjenja kako je dipl. inž. "hrvatskije" i kako je inženjer ženskog roda inženjerica, a ne inženjerka (jer je inženjerka srbizam). hoću reći davno sam počela raditi, kad su ljudi bili opsjednutiji razlikovanjem jezika.
zanimljivo da nikad nisam razbijala glavu s titulama. imam dva dugačka prezimena tako da se predstavljam s imenom, a kad me pitaju što sam, npr. na sastancima, kažem -električar.
-
Nas je pradavno prof. hrvatskog jezika učila da je ispravno napisati (radi se o 80-ima, a ne o poraću) dipl. inž. A sad... Bog zna što je više ispravno...
-
kloolk prvotno napisa
ovdje kao da namjerno izbjegavaju dipl. ing./inž. građ. ili sl. tu je po meni probjem miješanja internacionalnih i hrvatskih kratica pa ispada neki nespretni mix. ako se slijedi logika dipl. iur. i dipl.oec., onda bi trebalo biti dipl.ing.civ. (valjda). da ne spominjem da u diplomi piše diplomirani inženjer graditeljstva, a ne građevinarstva...
-
Osoblje foruma
iskreno mislim da se radi o servisnim ili dr. informacijama. prebacujem topic. pogledati pravila ovog pdf-a.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma