endometrioza je bila moj glavni problem kod zaceca (ne i jedini ), a kako je stanje bilo jako lose, prvi pokusaj MPO-a, 01/2008 bio je potpuni fijasko.
onda sam se okrenula tzv. alternativnim nacinima lijecenja, totalna dijeta koju sam preuzela iz e-kuharice sa www.endo-resolved.com. (pokusavam naci soft copy u kompjuteru, ali nazalost samo imam isprint).
dijeta se sastoji od svega sto se navele, dakle ne mlijecno, ne crveno meso, ne meso hranjeno hormonima (stvarno dosta rigorozno), ne psenica (zaboravite skoro svaki kruh), ne slatko, ne kava, ne alkohol, ali dalo je rezultata. stanje se donekle poboljsalo, endo je bila u povlacenju i simptomi su se povukli, a i na svoju srecu sam skinula oko 6 kg. tih 6 kg su bili strateski rasporedeni oko trbuha pa su me ljudi cesto pitali jesam li u drugom stanju, a ja se lijecim i idem na MPO.
no, jos uvijk nije bio dovoljno da bih zacela prirodno , ali je zajedno s kineskom medicinom koju sam pocela prakticirati u travnju o.g. , akupunkturom, nebrojenim dodacima prehrani ipak dovelo do toga da sam u 9/2008 uz pomoc MPO-a (ICSI) uspjela doci do troznamenkaste bete 8) sto je za mene i moju dijagnozu bio ogroman uspjeh :D :D :D jer su mi doktori davali minimalne sanse i odmah rekli da nemam u HR sto traziti vec da odmah trebam ici u neku stranu kliniku. kako krivo.
nakon ovog planetarnog uspjeha s mojoj betom 8) za kojeg je zasluzan dr. Luci Carobnjak idemo dalje, dan po dan.
moram priznati da sam u pocetkun bila veliki fanatik te dijete (prije sam bila makrobioticarka, ali sam tu i tamo jela kruh, slatko narocito), a sto je vrijeme odmicalo, a narocito sada u trudnoci, svasta mi se omakne... ali uglavnom slijedim taj pravac ...