Čula sam da je ovaj vikend u SV.Heleni
Jel zna netko nešto o tome?
Čula sam da je ovaj vikend u SV.Heleni
Jel zna netko nešto o tome?
Imaš 2.6. u Gornjoj Stubici. Meni je super, osim naravno užasne gužve.
mi smo bili prošle godine...bilo je super...
malac je jahao na ponijima, dragao velike konjeke, kupili mu drveni štit i mač (još se igra s tim)
preko dana su bile borbe a navečer "opsada zidina" il kak se to već zove, bilo je pucanja, vatre, mačevanja, urlikanjasvega...uživao je....
uglavnom, to je na jednoj veeeeelikoj livadi, ne naplaćuje se parking (nije zadnji put) al imaju postavljene redare tak da nisu stihijski naparkirani auti
s druge strane livade su šatori od sudionika (sjećam se da se ispred svakog krčkao kotlić)
konjeki, đinđe i ostalo....
na vrhu brda su bile "zidine" i ispred njih borbe vitezova
bio je i neki šator sa cugom i klopom i klasika- pečenjara sa lepinjama
savjet - obut tenisice
evo i slike od prošle godine
http://www.putovnica.net/pstyle/doga...ta-helena-2012
Last edited by Lucas; 17.05.2012 at 14:09.
a evo i karta
http://www.tz-zelina.hr/helena/karta.hr.htm
Samo da pripomenem da se na viteški turnir u Stubici plaća "upad"
Ne znam hoćemo li se ove godine ukazati, imamo za odraditi jedan rođendan u subotu popodne. Vidjet ćemo (ovisno kakvo bude vrijeme). Već smo vidjeli svega - i vrućine i hladnoće i gužve i koječega... Najbolja nam je Koprivnica, pa ako propustimo Helenu, uvijek tješim klince da će u Koprivnici biti bolje.
Na Heleni ima lijepih predstava s konjima, mogućnosti jahanja (moji ne bi) i vožnje u kočiji (to idu i opljačkaju me do kocena).
Ima toga još, ne samo Stubica, ima i u Podsusedu i na Sljemenu s obilaskom rudnika (to bude na jesen) tako da se ne žderete ako nešto propustite, treba samo upisati "viteški turnir" na tražilicu i naći onaj koji vam najbolje paše po lokaciji, tajmingu i slično.
u lipnju ima i u Sisku.
mi obavezno idemo u Helenu, o stubici razmišljamo zbog plaćanja upada (recesija), u rujnu u podsusedu na brdu bude mrakb (lani nam je to bio najbolji dio rođendanske proslave), a Koprivnica je baš posebna.
kažu neki da je sve to isto, ali nije. mi ih posjetimo skoro pa sve, svake godine, i klinci baš uživaju, a i mi.
Bili jučer u sv. Heleni, bilo je super. Djeluje mi spontanije i bogatije nego lani, osjetno više sadržaja i puno bolja ponuda. Ovaj put su bili i Talijani.
ovo je bio do sada najbolji turnir u Sv. Heleni (svake godine idemo)
puuno vise svega nego proslih godina, i Talijani, i Madjari, Slovaci, nase domace skupineDjeluje mi spontanije i bogatije nego lani, osjetno više sadržaja i puno bolja ponuda. Ovaj put su bili i Talijani.
razglas (koji je plasio konje, pa ove godine N. nije jahala)
divno vrijeme
super je bilo!
Toliko nam je bilo dobro da smo morali ići dva dana za redom
Uživancija za sve...
Odgledali noćnu opsadu grada pa drugi dan i nastavak, super pravo su se makljali.
Princezin dvorac s labirintom klincima je bio fora; teta koja pada u vodu, kad pogodiš krug, najzanimljiviji dio; streličari iz Mađarske su nas oduševili...
Jedino nismo popili tursku kavu pod šatorom...to je bilo jako zgodno, na onim jastucima pod baldahinima.
i nama je bilo fenomenalno, dečki se oduševili princezinim dvorcem.
mi smo bili prvi put na turniru u sv. Heleni i baš smo oduševljeni
priblizio se i ovogodisnji viteski turnir u Sv. Heleni
http://www.turnir-svetahelena.com/intro/hr.html
To je blizu mog grunta. Nije loše, ali znamo i za bolje (Koprivnica u rujnu - obično je ugodnije vrijeme) pa se ne uzrujavamo ako ovo i propustimo. Najbolja nam je vožnja kočijom i znaju imati krasne predstave s konjima, ali znalo je biti jako jaaaako vruće, a nigdje hlada i nema baš bogznakaj sadržaja okolo. Kako god bilo, za svaku preporuku.
Ima još nešto slično viteškom turniru, pa kome je blizu, sljedeći vikend je Sajam vlastelinstva u Dubovcu kraj Karlovca.
http://www.karlovac-touristinfo.hr/?...id=29435&dog=1
evo malo podižem temu. ove nedjelje, 9.3. je u Samoboru jako lijepo "viteško događanje":
http://www.samoborskimuzej.hr/zandog_detail.aspx?otvorena=1&sif=25&tipakt=0
bili smo prošle godine i jako je bilo lijepo.
Drage Forumašice/Forumaši,
Od 23. do 25. svibnja 2014. u neposrednoj blizini Zagreba - Svetom Ivanu Zelini, održat će se 8. međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih. Ove godine održat će se na novom, još većem prostoru, u samom centru Svetog Ivana Zeline (površine Sportsko-rekreacijsko centra), sa još bogatijim i još raznovrsnijim programom.
Na turniru sudjeluje preko 30 viteških, streličarskih, artističkih skupina iz Poljske, Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske. Uz viteške borbe i opsadu grada, te noćnu bitku, najmlađe očekuje Začarana šuma s brojnim iznenađenjima, vilama i čarobnicama, patuljcima i drugim likovima iz bajki.
Manifestacija predstavlja jedinstvenu priliku doživljaja oživljene povijesti srednjeg vijeka sa ciljem jedinstvenog doživljaja zabave i akcije ali i povjesne edukacije kroz igru te privlači prvenstveno obitelji, djecu i mlade ali i mnogo avanturista i entuzijasta zaljubljenih u srednjovjekovne borilačke viteške vještine. Sportski dio događanja je turnir natjecateljskog karaktera u vještinama baratanja mačem (bohurt, melee, viteški dvoboji) kao i streličarski turnir.
Paralelno sa događanjem organiziran je sajam starih obrta, različite radionice te bogata gastronomska ponuda sa koncertima poznatih izvođača.
Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite i uživate...
Vaši Vitezovi zelingradski