PATNJA

Sigurno si se nekada susreo s patnjom.
Nikoga ona ne mimoiđe i nitko je ne izbjegne.
Udari svakoga. Nekoga udari nekom vrstom biča, drugog nekom bolešću,
... nekog iznenadnim gubitkom drage osobe, drugog razočaranjem, bolom kojemu ne znaš početka i ne vidiš kraja... Patnje se bojiš, od nje bježiš, želiš joj se ukloniti. No što joj više izmičeš, ona ti je za petama ili te čeka iza prvog ugla.
Protiv nje negoduješ, vičeš i prijetiš Nebu zašto te kažnjava.
Patnja je pratilica naših dana i nesanica naših noći.
Patnja nas tjera u očaj, obuhvati nas poput crnog mraka koji gura u bezdan.
Ipak patnja moze imati i svijetlu stranu. Ona nam otvara vrata u humana iskustva i dobrotu. Ona nas senzibilizira za nadnaravno, u nama dubi i kopa prostore do kojih inače nikad ne bismo dospjeli. Patnja te kao na rukama izdiže iznad zida da vidiš-osjetis i ono nevidljivo. Kad iziđeš iz patnje, osjećaš se bogatim i bogatstvo želiš podijeliti drugima. Čovjek koji je propatio može danonoćno pripovijedati i ljudi ga slušaju otvorenih usta. Patnja može biti blagoslov, može produbiti život i stjecati iskustva o kojima se pišu čitave knjige.Trpljenje nas može dovesti do susreta s Bogom.Kroz patnju su se mnogi obratili, priblizili Bogu, osjetili Bozju blizinu.
Sigurno te je patnja već posjetila. Ako nije, vjeruj doći će. Važno je kako je prihvatiš i kako ćeš je dočekati. Ona ti može donijeti novi život, ali, ako joj je neprijateljski pristupiš, može te i pregaziti. Jer u patnji i kroz patnju te čeka uskrsnuće i živi Bog. Mnogi znaju reci: Ono što me ne ubija, to me ojača!
Znaj da u patnji nisi sam, Isus je uvjek uz tebe. Prati svaki tvoj korak.
Kada se umoris od svega, kada pomislis da vise ne mozes izdrzati, da ces se slomiti, tada zavapi Isusu: Gospodine, ne molim te da mi maknes svaki kamen sa puta, vec da mi dadnes snage da ga mogu sam maknuti. BVB

Naisla sam na ovaj tekst, jako mi se svidio i morala sam ga podijeliti sa vama