Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Kuhanje bez vode i soli na 90 stupnjeva...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Kuhanje bez vode i soli na 90 stupnjeva...

Ja imam posebni sustav za pripremu i čuvanje namirnica u kojemu se namirnice kuhaju na 90 stupnjeva (ne vriju na 100 stupnjeva!!!) i kuhaju se bez dodatka vode: ja stavim u posudu razno narezano povrće i meso, poklopim, zagrijem i zatim ostavim na najslabijoj vatri oko 15 minuta (ima pokazivač topline na poklopcu). Povrće i meso se skuhaju od svoje vlastite vode i ništa od hranjivih sastojaka se ne baci! Puno više nutrienata, posebno termolabilnih i topivih u vodi, ostane u hrani.
    Također se ne mora dodavati sol jer je puni okus ostao u hrani.
    Za nas velike se može i peći bez ulja! Zagrijem posudu - stavim meso, poslije okrenem i "dinstam" zaklopljeno. Kad je gotovo bude tako sočno i puno - umaka! Niotkuda - tj. iz samoga mesa. Isto se ne dodaje sol.
    Zdravo a u isto vrijeme i ukusno!
    Mislim da je zdravo jesti raznoliko, ali da je najvažniji zdrav način pripreme hrane!
    Usput - nema miješanja, raskuhavanja, meso ostane iste veličine kao kad ste ga stavili unutra , poklopac pišti kad je gotovo, sve se kuha zajedno i ne poprimi miris... prava revolucija! :D

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cijena? Prava sitnica!
    Jel' tak'?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako rjesavate problem joda vi koji ne koristite so?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Cijena? Prava sitnica!
    Jel' tak'?
    Nije strašno. Kupili smo ga na karticu na 36 rata. Ima još puuuno praktičnih stvari i štedi energiju.
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Kako rjesavate problem joda vi koji ne koristite so?
    Koristim ja sol! Sreća je što oni koji ne smiju jesti sol mogu jesti jednako fino kao i prije (npr. bebama se ne preporučava sol). Ja nama stavim malo soli ali to je 10x manje nego prije. Tako dobivamo i jod!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

gdje ima za kupit?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I koliko broji to "nije strasno"?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pricaj LeiA! Koji brand? Cijena? Zapremina?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O cemu seradi? kakav je to proizvod?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svi smo znatizeljni!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

je to nešto tipa zepter?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

LeiA, reci, to je AMC?

Moj set je na putu :D , stiže kroz koji dan.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo me, ne znam da li smijem napisati brand... da ne bih povrijedila pravilnik. Nije Zepter. Tehnologiju su osmislili NASA-ini znanstvenici i načinjeno je od Alfa metala kao i space shuttle-ovi. Skroz je netoksičan.
    Cijena je različita za svakoga. Ne prodaje se u trgovinama i ne reklamira se na klasičan način. Postoji već 30 godina (mislim). Moja kuma (tj, njena mama) to koristi već 20 godina i preko nje sam saznala i kupila. Dobiješ popust na cash i sl. Imaš različite setove s više ili manje posuda.
    Ja sam kupila tzv. Comfort set koji ima skoro sve najnovije igračkice. Ima 6 posuda s termoosjetljivim poklopcima, 2 posebna poklopca za brzo kuhanje pod niskim tlakom, pomično kuhalo na struju, sustav za vakumiranje i dodatak za poklopac što pišti kad je ručak gotov i koštalo je oko 20 tisuća kunića. Ima i manjih setova.
    Zove se AMC - Alfa Metal Craft.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj LeiA prvotno napisa
    Ima 6 posuda s termoosjetljivim poklopcima, 2 posebna poklopca za brzo kuhanje pod niskim tlakom, pomično kuhalo na struju, sustav za vakumiranje i dodatak za poklopac što pišti kad je ručak gotov i koštalo je oko 20 tisuća kunića. Ima i manjih setova.
    Zove se AMC - Alfa Metal Craft.
    :shock: Idem brzo pasti u nesvijest...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    LeiA, reci, to je AMC?

Da!!!!!
    U isto vrijeme smo postale!
    Čestitam! Najbolji shopping ikada - vidjet ćeš!
    Ako ti treba koja pomoć oko "novog" načina kuhanja - slobodno me pitaj! Na ovom topicu ili PP ili mail!
    Ja sam isto kao i ti kupila kad mi se trebao roditi Noa...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    gdje ima za kupit?
    Prodaje se uglavnom tako da te tvoj prijatelj pozove na večeru doma (koji ima taj set), ali imaš predstavništvo valjda u svakom gradu i možeš ih kontaktirati!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    LeiA, reci, to je AMC?

Da!!!!!
    U isto vrijeme smo postale!
    Čestitam! Najbolji shopping ikada - vidjet ćeš!
    Ako ti treba koja pomoć oko "novog" načina kuhanja - slobodno me pitaj! Na ovom topicu ili PP ili mail!
    Ja sam isto kao i ti kupila kad mi se trebao roditi Noa...
    ! Čim stigne, bacam se na kuhanje! A onda zovem upomoć
    Baš smo i uzeli to jer želim da moja bebica zdravo papa. To jest investicija, ali je za život, pa smatram da se isplati.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Potpisujem Momtobe!
    Na 36 rata nije tako strašno... A to je zdravlje za cijelu obitelj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ne kužim bitnu razliku između toga i Zeptera.
    Navodno je to sve nekad bila jedna firma AMC pa su se podijelili na dvoje (tipičan raskol), a tehnologija je otprilike tu negdje.

Ima moja mama doma i jedno i drugo i veli da uopće ne vidi razliku (kad kuha na taj turbo svemirski način).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

20 000 :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ja ne kužim bitnu razliku između toga i Zeptera.
    Navodno je to sve nekad bila jedna firma AMC pa su se podijelili na dvoje (tipičan raskol), a tehnologija je otprilike tu negdje.

Ima moja mama doma i jedno i drugo i veli da uopće ne vidi razliku (kad kuha na taj turbo svemirski način).
    ljudi iz AMCa tvrde da je Zepter loš pokušaj kopiranja AMCa... ali normalno je valjda da to kažu kad im je konkurencija
    Mene je večera oduševila. Ima toliko još pojedinosti da ne stanu sve u postiće... a tek moje osobno iskustvo s AMCom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    20 000 :shock:
    ako je Romina stavila :shock:

ja ga stavljam puta 1000000000000000000000000000

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    :shock:

ja ga stavljam puta 1000000000000000000000000000
    Cure, znate što je najzanimljivije: muževi su najčešće ti koji su još više impresionirani tim "šerpama za 20 milja", kako kaže MM!
    Moj je npr. gotovo preuzeo kuhanje kad je kod kuće: kaže ja ću to bolje - to je sofisticirana tehnologija - da ne smrdaš nešto! :D

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma da mi se ručak sam skuha i dočeka me serviran na stolu, ne bih dala toliko za lonce
    a ostalima dobar tek!

ispravak netočnog navoda- bih kad bi mi ta suma bila ekvivalent današnjih 10 kn

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tehnologiju su osmislili NASA-ini znanstvenici i načinjeno je od Alfa metala kao i space shuttle-ovi. Skroz je netoksičan.
    Koliko sam ja shvatila s njihove web stranice, to posuđe je napravljeno od nehrđajućeg čelika (Edelstahl, Stainless Steel), kaj ne? :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, LeiA, što je ovo??
    prezentacija lonca na forumu?
    pa tko se zainteresira dobije na PP poziv kod tebe doma na prezentaciju?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sistem pripreme hrane je sličan kao i kod Zepter posuđa. Ja moju tavicu nosim i na more, imam je 13 godina i imati ću je vjerojatno do kraja života jer je neuništiva.
    Nekome se čini preskupo, ali činjenica je da je to dugoročno isplativa investicija koja svojim višestrukim načinima štednje sama sebe otplaćuje.

Povrće "skuhano" na taj način jednostavno je neusporedivo sa bilo kojim drugim načinom kuhanja i pripreme.

Jednom sam u velikom loncu ostavila krčkati na laganoj vatri oko 8 l sarme. I zaboravila cijelu noć. Ujutro podignem poklopac, sarma fino krčka - nikad bolju u životu nismo jeli.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

LeiA, nadam se da dobivaš pristojnu proviziju za ovakvu reklamu. Ako je i 5 %, nije loše obzirom na cijenu i broj potencijalnih mušterija na forumu.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma kuham i ja na pari od Zeptera
    nije reklama
    razliku vidim ja
    al i MM kojemu se ne sviđa

vridi svake i najmanje lipe ikad u njega uložene

posebno radi male

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja zivim u Canadi i stvarno sam upoznala ljudi i ljudi koji bi si ovako nesto mogli priusti ko od sale ono bez rata ali kad sam par frendica ovo spomenula iskreno su se opalile smijati kao i ja sama u krajnjem slucaju.

20.000 kuna

Na 36 rata u Hrvatskoj za lonce
    Mene bi bilo sramora reci da sam za lonce dala tolko para.

Ma da sami povrce isjeckaju i operu i stave sami sebi u lonac ja i dalje ne bi tako nesto kupila. Dragi moj Crock-Pot Slow Cooker za 60$.

20.000
    Valjam se.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taman prodamo auto i kupimo rajngle

isla sam tri puta brojat nule dok nisam povjerovala da stvarno pise 20 tisuca kuna
    ne znam kak drugi- al ja ne bi nikad dala tolke novce za rajngle ( osim ak uz njih ko poklon ne dodje i dozivotno 'koristenje' j. olivera )

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Opet vi sa "Ja ne bih nikad..."
    Ma ja bih. Da imam...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koliko sam ja shvatila s njihove web stranice, to posuđe je napravljeno od nehrđajućeg čelika (Edelstahl, Stainless Steel), kaj ne? :?
    Ne. Od alfametala. Posebna vrsta čelika.
    LeiA, nadam se da dobivaš pristojnu proviziju za ovakvu reklamu. Ako je i 5 %, nije loše obzirom na cijenu i broj potencijalnih mušterija na forumu.
    Ne. Samo sam htjela podijeliti s vama nešto s čim sam oduševljena. MM i ja imamo niske radničke plaće, (2 i 3 tisuće kunića) tek toliko. I imamo auto star 20 godina i stan od 30 kvadrata na otplatu 30 godina. Ne postoje prezentacije! Samo neformalne večere kod tvog prijatelja.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne postoje prezentacije! Samo neformalne večere kod tvog prijatelja.
    anbelivbl

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    taman prodamo auto i kupimo rajngle

isla sam tri puta brojat nule dok nisam povjerovala da stvarno pise 20 tisuca kuna
    ne znam kak drugi- al ja ne bi nikad dala tolke novce za rajngle ( osim ak uz njih ko poklon ne dodje i dozivotno 'koristenje' j. olivera )
    Za auto.

I ja sam mislila pa nemoguce 20 tisuca pa isla citati jos par puta. Majke mi sam mislila da se LeiA zabunila ali vidim ne prepravlja se

Mene si jos strah to preracunati u Canadske dolare.

Ma mene je ovo tako nasmijalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Opet vi sa "Ja ne bih nikad..."
    Ma ja bih. Da imam...
    Vjeruj mi da ne bih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    anbelivbl
    I Tupperware nije prezentacija nego samo neformalna kava kod nekog

Početno

Natasa, cca 3700 cad-a.

I ja se planiram baciti u tu investiciju. Mozda ne za bas 20000, ali bar par komada. :D Samo ne smijem MM-u reci...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da je vrlo relativna stvar da li je nešto skupo ili nije. Neke stvari imaju svoju kvalitetu i štednu komponentu, to može biti i štedljiviji auto pa ispadne da pola rate kredita sam sebe otplaćuje. Pa npr. neki sistemi grijanja koji su u postavljanju daleko skuplji od nekih klasičnijih ili "normalnijih" sistema, ali dugoročno štede i kroz godine se otplate i na kraju donose dobit na neki način.

A tu postoji i stvar prioriteta u životu, moja kolegica s kojom radim izjavila je da je njoj Tuperware preskup i da si ga ne može priuštiti. To je laž jer ona mjesečno odvoji na garderobu i šminku (istina, ne preskupu, sniženja, šverceri), boju za kosu, cipele, torbice određenu svotu koja kad se zbroji daleko premašuje ono što bi ona dala za koji komad posuđa.

Onaj koji puši redovito jednostavno ne može reći da si nešta ne može priuštiti ili da je preskupo. On je samo odabrao cigarete umjesto nečeg drugog.

Istina, postoji i kategorija ljudi koja si zaista ne može priuštiti ništa od svega toga jer jedva preživljavaju i nemaju za najosnovnije. Ali ako izuzmemo tu kategoriju, sve ostalo je stvar prioriteta.

20 000 kn zvuči jako puno, ali samo zvuči. Kad se stvari stave na papir u konkretnim brojkama dođe se do jako zanimljivih saznanja...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovu reklamu bi trebalo zaključat i pobrisat.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

reklama il ne ovo gore
    meni fakat zanimljivo

sad ispadam i buržuj
    a ja daleko od toga
    i stvarno s obzirom na uštedu samo u struji i ulju
    ja sam na dobiti

ne prodajem ništa
    ne prezentiram
    i ne uvaljujte mi slučajno ništa

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne znam može li se to nazvati reklamom jer onda bi se tako trebalo zaključati i topice gdje se razmjenjuju iskustva, imena i cijene autosjedalica, odjeće i obuće, platnenih pelena, proizvoda za čišćenje kućanstva i svega ostalog o čemu se na forumu piše.

Ja osobno volim kada se rade usporedbe ovog tipa i kada ljudi iznose svoja iskustva sa upotrebom određenih proizvoda i stvari. Oni koji nemaju ili tek razmišljaju o nabavi tako lako mogu odvagnuti i vidjeti konkretnu situaciju na terenu.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Ne znam može li se to nazvati reklamom jer onda bi se tako trebalo zaključati i topice gdje se razmjenjuju iskustva, imena i cijene autosjedalica, odjeće i obuće, platnenih pelena, proizvoda za čišćenje kućanstva i svega ostalog o čemu se na forumu piše.

Ja osobno volim kada se rade usporedbe ovog tipa i kada ljudi iznose svoja iskustva sa upotrebom određenih proizvoda i stvari. Oni koji nemaju ili tek razmišljaju o nabavi tako lako mogu odvagnuti i vidjeti konkretnu situaciju na terenu.
    ja ovo totalno potpisujem!

zena je odusevljena sa posudjem i to je rekla na glas. nije nikoga pozvala doma na neformalno druzenje u svrhu kupnje posudja. pa cak nije odmah rekla proizvodjaca nego kad su svi skocili da kaze.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nemojte se ljutiti
    Ja sam samo sretna što tako nešto postoji!
    Naravno da bih i ja radije da je 10 kn i da dobijem proviziju

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni ovo zvuči kao reklama i neka vrsta prezentacije pa molim da više ne ide u tom smjeru.
    Koga zanima nešto konkretnije ili eventualno i prezentacija

molim da se dogovorite preko pp

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemrem vjerovati, pa dajte pogledajte gdje živimo, razbacani smo po svuda!

Uostalom, ja imam dovoljno godina i odavno sam prerasla sve moguće vrste prezentacija, susreta domaćica, akviziterstva, mogla bi seminar održati o svim prednostima i manama sličnoga. Uopće me sve to ni najmanje interesira jer sam sve svoje suđe odavno kupila i ne trebam novo niti ću trebati. A takvih ovdje ima podosta. I zašto onda nebi smjele reći svoja iskustva oko korištenja istoga?

Ovo mi je sad stvar principa, u čemu je razlika između posuđa za zdravu prehranu, platnenih pelena ili autosjedalica?Znači da bi o svakoj takvoj stvari trebali preko pp-a jer je to na forumu reklama.

Iskreno, ja sam se iznenadila kako nam LeiA potanko objašnjava u svom oduševljnju nešta za šta sam mislila da je već zastarjela stvar koja je odavno izišla iz mode (ne mislim tu na suđe nego na prezentacije) i da za to svi znaju. Onda sam skužila da je očito jako mlada, kao što sam ja već očito prestara...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Meni ovo zvuči kao reklama i neka vrsta prezentacije pa molim da više ne ide u tom smjeru.
    Koga zanima nešto konkretnije ili eventualno i prezentacija
    molim da se dogovorite preko pp
    JA NE RADIM NIKAKVE PREZENTACIJE NI VEČERE NITI UGOVARAM SASTANKE NITI ŽELIM PRODATI SUĐE!
    NI NA FORUMU NI PREKO PRIVATNE PORUKE!
    JA SAM SAMO KUPAC TOG SUĐA!
    HTJELA SAM VAM PREPORUČITI NEŠTO ŠTO JA SMATRAM KORISNIM I ZDRAVIM ZA DOHRANU DJECE!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Iskreno, ja sam se iznenadila kako nam LeiA potanko objašnjava u svom oduševljnju nešta za šta sam mislila da je već zastarjela stvar koja je odavno izišla iz mode (ne mislim tu na suđe nego na prezentacije) i da za to svi znaju. Onda sam skužila da je očito jako mlada, kao što sam ja već očito prestara...
    Imam 28 godina. Udala sam se prije skoro 2. Dugo sam studirala i još studiram. Nisam razmišljala o djeci i kuhanju do prije kratkog vremena. Dok nisam bila trudna jeli smo fastfood, pizze, sendviče na poslu i sl.
    Nisam uspjela dojiti. Najviše iz svog neiskustva i straha. Primijetila sam da ovdje na forumu svi reklamirate uzorno i zdravo ponašanje prema sebi i svojoj djeci. Imate čvrste stavove i ne odstupate od njih.
    Prehrana mi je bolnija točka od možda nekih drugih stvari jer imam prekomjernu težinu i volim jesti.
    Sjetila sam se da i ja nešto jako zdravo dajem svom djetetu jesti i to sam htjela s vama podijeliti.
    Meni je s mojim djetetom sve bilo novo. Nisam znala ništa. Sve prolazim po prvi put i Roda mi u tome pomaže.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

LeiA, ne moraš vikati.

Moja je procjena bila takva kao što sam napisala.
    Pogotovo radi ovog citata.

ako nije tako, ispričavam se.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa

zena je odusevljena sa posudjem i to je rekla na glas.
    Ovo ni sama ne bih bolje rekla.
    U cemu je problem? Ja bih dala toliki novac da mogu odvojiti.
    Recimo, MM je prije 6mj smanjio/skinuo dioptriju s -8.5 i -9 i platio oko 2.500 eur-a, neko bi rekao da ce za toliki novac do kraja nositi naocale/lece. Tako i sa ovom sistemom za kuhanje. Svatko od nas ima prioritete.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Već sam odgovorila i mislim da nema smisla dalje nastavljati raspravu o tome

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •