Results 1 to 46 of 46

Thread: što se služi uz pizzu?

  1. #1
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default što se služi uz pizzu?

    ja nisam neki picojedac
    ni mi doma, općenito

    imamo danas hrpu ljudi na druženju i kako sam u velikoj gužvi s poslom, naručit ćemo picu

    što staviti uz to, osim još maslina?
    što paše uz picu?

  2. #2
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    umak od vrhnja i češnjaka možda?

  3. #3

    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,588

    Default

    pivo

  4. #4

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    mocarela
    umak-češnjak, maslinovo
    vrhnje

  5. #5

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Cola
    Neki vole staviti kečapa po pici, pa možda da imaš sa strane.

  6. #6
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    feferone, slatke i ljute

  7. #7
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Pica je pica, teško od naručene pice napraviti božansku gozbu.
    Možeš staviti: masline, vrhnje, paradajz sos, feferone, ali čisto sumnjam da će više ljudi posegnuti za time.
    Pica ti je sasvim ok i bez dodataka. Radije se baziraj na razne pitke dodatke.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nemam ja problem s time da treba biti božanska gozba
    sjedit ćemo na podu, gitara...
    ne pada mi na pamet gubiti vrijeme i energiju na to
    niti mislim kako je to jadna "usluga"
    samo ne znam što ljudi još uz to naručuju
    ne da je oplemene, nego jer im možda nešto fali

    piće će biti
    valjda
    ako stignem do dućana
    Last edited by apricot; 18.05.2012 at 09:59.

  9. #9
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Ma ne treba ti ništa, bitno samo da je toplu donesu.

  10. #10
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Ma ne treba ti ništa, bitno samo da je toplu donesu.
    X

    Kao i Sirius Black, ja bih samo pivo (ili radler).

    Moja djeca vole masline, kisele krastavce i kapare - to si stave u zdjelicu i jedu kao salatu. Vole i one male klipiće kukuruza, ali to su već perverzije.

    Ne opterećuj se, samo uživajte!

  11. #11
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Sjećam se da je u Dinastiji Alexis posluživala sa šampanjcem.

  12. #12
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    meni inace uz pizzu,osim maslina ne treba nista, no kada smo kod kumova jednom narucili pizzu za doma, posluzili su nam cerry rajcice u maslinovom ulju i acetu, i bas mi je fino pasalo ..

  13. #13
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Sjećam se da je u Dinastiji Alexis posluživala sa šampanjcem.
    i jagodama, nadam se?
    ja sam generacija CCa i Eden, kod njih nije moglo nego tako

  14. #14
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    ja taj umak od vrhnja i češnjaka radim sama: vrhnje, malo soli, papra i češnjaka u blender i super

  15. #15
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    Quote Originally Posted by Mellyca View Post
    meni inace uz pizzu,osim maslina ne treba nista, no kada smo kod kumova jednom narucili pizzu za doma, posluzili su nam cerry rajcice u maslinovom ulju i acetu, i bas mi je fino pasalo ..
    ovo mi se sviđa, baš sam pomislila na cherry rajčice i rukolu

  16. #16
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Sjećam se da je u Dinastiji Alexis posluživala sa šampanjcem.
    Kerum jede ćevape s Dom Perignonom.

  17. #17

    Default

    pizza, hebo te vuk apri
    zna se što je pica

  18. #18
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    pizza, hebo te vuk apri
    zna se što je pica
    da je ovo neki drugi forum, dobila bi i više od maslina i češnjaka

  19. #19
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa, naučile smo i na drugim podforumima da se pica i češnjak lijepo sljubljuju

  20. #20
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ja taman došla odgovoriti na pitanje iz naslova.

  21. #21

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    pizza, hebo te vuk apri
    zna se što je pica
    LOL
    pravo ima magriž, češnjak je jedini prilog na ovom forumu

    šalu na stranu, ja uz pizzu uvek jedem neku salatu, zelenu ili kupus, može i krastavac

  22. #22
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    origano

  23. #23

    Default

    moja mama ne može pojesti pizzu bez svježe narezanog paradajza (ne na salatu, znači ne začinjeno, nego samo narezan svježi paradajz)

  24. #24
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    išla sam isprobati napraviti nešto i ispalo je tako fantastično da sam pojela punu zdjelu od pol litre

    popržila u voku, na maslinovu ulju i malo češnjaka--- kutiju čeri rajčica
    prethodno ih prepolovil)
    pirjala rako desetak minuta i na kraju ubacila šaku sira narezanog na kockice
    ubacila bosiljka (origano nisam)

    dakle, fantastično!

    i mogla bih to večeras ponuditi, ako kome pizza bude suha
    a i ja u ustima imam okus ko da sam pojela najbolju pizzu
    samo bolji
    jer nema težine

    mljac

  25. #25

    Default

    Ja ne mogu pizzu jesti bez ljutih papricica i vrhnja. Ili papra.
    Bitno da je ljuto

  26. #26
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    U poznatoj pizzeriji Šime u Boriku kod Zadra na stolu imaju neka fina začinjena maslinova ulja koja su ljutkastog okusa i to stvarno super paše na pizzu, i meni koja uopće ne volim ljuto.

  27. #27
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Apri, da si samo skuhala fusille i frknula na to bilo bi isto super.

  28. #28
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    U poznatoj pizzeriji Šime u Boriku kod Zadra na stolu imaju neka fina začinjena maslinova ulja koja su ljutkastog okusa i to stvarno super paše na pizzu, i meni koja uopće ne volim ljuto.
    imam ti ja toga doma
    dođi pa si uzmi
    jer stavljam različite začine/papričice/svašta nešto u maslinovo ulje, u puno malih bočica

    Davore, ne jedem bijele UH
    režim opaki

  29. #29
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    kakav si sir ubacila?

  30. #30
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    išla sam isprobati napraviti nešto i ispalo je tako fantastično da sam pojela punu zdjelu od pol litre

    popržila u voku, na maslinovu ulju i malo češnjaka--- kutiju čeri rajčica
    prethodno ih prepolovil)
    pirjala rako desetak minuta i na kraju ubacila šaku sira narezanog na kockice
    ubacila bosiljka (origano nisam)

    dakle, fantastično!

    i mogla bih to večeras ponuditi, ako kome pizza bude suha
    a i ja u ustima imam okus ko da sam pojela najbolju pizzu
    samo bolji
    jer nema težine

    mljac

    Hvala na ideji za ručak....

  31. #31
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    imam ti ja toga doma
    dođi pa si uzmi
    jer stavljam različite začine/papričice/svašta nešto u maslinovo ulje, u puno malih bočica
    imam doma chilli papričica osušnih i nešto zamrznutih. kakve stavljaš u maslinovo ulje, svježe ili može i nešto od ovoga?

    suhe
    i sve suho
    i sir, pa unutra razne suhe začine
    i suhe rajčice
    e, to je tek mljac
    ali se i odmah pojede
    Last edited by apricot; 18.05.2012 at 11:41. Reason: dakle,m sve sam pobrkala i kliknula na uređivanje umjesto citata

  32. #32
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    kakav si sir ubacila?
    onu interšparovu jeftilensku gaudu

  33. #33
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    Quote Originally Posted by mamaduda View Post
    imam doma chilli papričica osušnih i nešto zamrznutih. kakve stavljaš u maslinovo ulje, svježe ili može i nešto od ovoga?

    suhe
    i sve suho
    i sir, pa unutra razne suhe začine
    i suhe rajčice
    e, to je tek mljac
    ali se i odmah pojede
    super, puno hvala na ideji

  34. #34
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Ako hoces ponuditi vise toga, onda po zdjelicama/bocicama rasporedi zelene i crne masline, pa masline punjene paprikom, kapare, feferone ljute i blage, ukiseljene sampinjone, susene paradajze (ako se pogodi kvalitetna vrsta, bude super), maslinovo ulje zacinjeno peperoncinima, Tabasco...
    Od umaka mozes vrhnje, umak s cesnjakom, a frendicina kci, npr., obozava salsu od paradajza uz pizzu (ne ketchup, bas salsu)...

    Salata caprese bi ti isto odlicno isla: snite paradajza i mozzarelle "zacinjene" pestom alla genovese i bosiljkom.

    Vidim da se kao alkoholni prilog pizzi nudi pivo, ali uz dobro crno vino, puno je bolja (i kasnije puno laksa u zelucu).
    Last edited by Elly; 18.05.2012 at 12:05.

  35. #35
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    vino je naše kućno piće
    pit će piva, ali koliko znam uzvanike, pit će se vino

  36. #36
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Ako hoces ponuditi vise toga, onda po zdjelicama/bocicama rasporedi zelene i crne masline, pa masline punjene paprikom, kapare, feferone ljute i blage, ukiseljene sampinjone, susene paradajze (ako se pogodi kvalitetna vrsta, bude super), maslinovo ulje zacinjeno peperoncinima, Tabasco...
    Od umaka mozes vrhnje, umak s cesnjakom, a frendicina kci, npr., obozava salsu od paradajza uz pizzu (ne ketchup, bas salsu)...

    Salata caprese bi ti isto odlicno isla: snite paradajza i mozzarelle "zacinjene" pestom alla genovese i bosiljkom.

    Vidim da se kao alkoholni prilog pizzi nudi pivo, ali uz dobro crno vino, puno je bolja (i kasnije puno laksa u zelucu).
    Ovo su več dobri, konkretni prijedlozi. Super!

    Odgovorila sam kako jesam, jer ako naručujem picu gostima ili sebi, onda računam da trebam nešto brzo i jednostavno, pa se ne zamaram prilozima.

  37. #37
    astral's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    sunčani otok
    Posts
    984

    Default

    njamiii....Ipizza.....

    ubite me ali ugušila bi se u pizzi,,...i sad idem jest jer sam ogladnila....

  38. #38
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    ako naručujem picu gostima ili sebi, onda računam da trebam nešto brzo i jednostavno, pa se ne zamaram prilozima.
    Ako narucujem sebi, nema priloga, eventualno masline.

    Ali imamo iskustva s pizza-prilozima kad se jede po rodjendanima - ovdje se pizza narucuje na metre (doslovce, pizza a metro: http://www.isoladelba.ca/images/cont...pizzametro.jpg), pa se, uglavnom radi odraslih, ponude i ovakvi prilozi koje sam spomenula.

    Salata caprese je obicno moj prilog ako imamo vrtnu festu, a pece se pod pekom nesto za sto znamo da netko od klinaca-gostiju ne bi jeo; klinci ju, a i odrasli, smazu s gustom.
    Last edited by Elly; 19.05.2012 at 13:15. Reason: dodala u post

  39. #39
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    majoneza

    kad dođem u pizzeriju prvo pitam jel imaju majonezu...onda tek naručim pizzu....
    al ja sam bolesna, ja skoro i uz juhu jedem majonezu
    Last edited by Lucas; 19.05.2012 at 13:23.

  40. #40
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja sam na kraju stavila na stol ono što sam imala doma: ljute i slatke feferone, zelene i crne masline, sir i čeri rajčice.
    to je bilo čist dovoljno, ionako se samo pica jela.
    nisam probala, ali kažu da su bile fantastične (iz lokalne picerije)

    i sad se pitam zašto sam se godinama patila i spremala od jutra do sutra, pa goste dočekivala mrtva umorna.

  41. #41
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    zvuči sjano!
    ja ne mogu pizzu jest bez onog ne znam kako se to ovdje kaže, krastavci, češnjak,jogurt, tako sam navikla kod kuće. to je bio redovno ručak,domaća pizza i to, sad još eventualno napravim rikolu ili neku drugu zelenu salatu jer moji nisu ludi za tim istočnim napitkom

  42. #42
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    tzatziki je umak, a tarator je rijeđi i pije se,puno je manje masan. Jesam objasnila LOL
    Last edited by pikula; 19.05.2012 at 14:17.

  43. #43

    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    372

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Sjećam se da je u Dinastiji Alexis posluživala sa šampanjcem.
    Ovo me je slomilo
    Di to isčupa - carice!

  44. #44

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    zgb
    Posts
    2,384

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    ja sam na kraju stavila na stol ono što sam imala doma: ljute i slatke feferone, zelene i crne masline, sir i čeri rajčice.
    to je bilo čist dovoljno, ionako se samo pica jela.
    nisam probala, ali kažu da su bile fantastične (iz lokalne picerije)

    i sad se pitam zašto sam se godinama patila i spremala od jutra do sutra, pa goste dočekivala mrtva umorna.
    jesi ti apri na lchf prehrani? što si ti jela tu večer?

  45. #45
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ništa

    pokupila par komadića kobasice i špeka sa slavonske pice i to je bilo to
    ukupno možda pet onih tankih i majušnih šnitica

  46. #46
    Dalm@'s Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    958

    Default

    Sorkač, ali meni je bezveze kad domaćica servira nešto što ona ne jede.
    Pa da je najpizza s najdodacima i najatmosferom u pitanju.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •