Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: vrtni bazen - gdje kupiti i što znati?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno vrtni bazen - gdje kupiti i što znati?

1. gdje povoljnije kupiti? razmišljali smo o sloveniji zbog povrata poreza (gledamo bazen od cca 1500kn)
    2. što još treba za održavanje?
    3. savjeti, iskustva?

hvala!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj savjet je ne kupiti, ako misliš u njega točiti hladnu vodu.
    Takvi veliki bazeni s hladnom vodom su meni jedno veliko sranje, jer ako ne želiš u njega staviti brdo kemije (a ja ne želim, jer mi dijete ima osjetljivu kožu), onda moraš vodu mijenjati vrlo često.
    Voda je stalno ledena, eventualno malo mlačna i ne možeš se pošteno okupati.
    Uglavnom, ja sam vrlo nezadovoljna takvim bazenom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Daj malo pojasni Anemona - htjela si reći da se voda dugo zagrijava i da se prije zaprlja nego zagrije. Ako staviš kemikaliju onda je duže čista...jesam dobro razumjela?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mi imamo veeliki bazen vrtni..u njega ode 12 000 l vode..
    ne bih se složila s time da je voda ledena..je ledena prva 2-3 dana dok se ne zagrije,onda je nekad i pretopla..
    da ti treba kemije,treba mi koristimo klor,pH i algicid..jer nače ne možeš održavati zdr,ispravnost vode i OBAVEZNO je treba filtrirati..

mi smo preprezadovoljni i to nam je prije 3 god bila najbolja investicija za ljeto..i jedva čekamo polovicu lipnja da ga montiramo..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Daj malo pojasni Anemona - htjela si reći da se voda dugo zagrijava i da se prije zaprlja nego zagrije. Ako staviš kemikaliju onda je duže čista...jesam dobro razumjela?
    Tako je, barem kod nas.
    Stavljamo vodu iz zdenca, jer imamo jako skupu vodu, pa je stvarno ledena kad je staviš.
    Ako staviljaš kemikalije, ok, voda je dulje čista, pa se stigne zagrijati, ali meni je veliko pitanje koliko je zdravo da se dijete paca u tim kemikalijama?
    Kao što piše kiara79, voda je ledena prva 2-3 dana, ako ti se potrefi loše vrijeme i duže i onda imaš stvarno vodu za kupanje koja več jako dugo stoji.

Mene to jako smeta, ali ja sam "alergična" i na prave javne bazene, pa možda nisam totalno mjerodavna, a opet ne škodi čuti mišljenja i za i protiv.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi imamo neki u koji ide cca 12000l vode. Puni se 12h, običnim crevom. Voda se greje par dana, posle toga je ok za kupanje (mada, meni i detetu je i u startu ok, ali mi se kupamo i u najledenijoj vodi). Stoji nam u delu dvorišta gde ima najviše sunca.
    Od hemikalija koristimo isto što je i kiara79 gore napisala. Filtriramo, tj. uključujemo pumpu jednom dnevno na par sati, pokrivamo ga svako veče.
    Kupamo se samo porodično, i svi se istuširamo u kući pre ulaska u bazen.
    Nama je najveći problem bio sa komšijama, pošto je bazen u vikendici sumnjali smo da se neko kupa u njemu kad nismo tu (mada leti retko kad neko nije tu, ali desi se). Sad ga punimo samo mesec dana godišnje, kad je sigurno neko tamo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko često mijenjate vodu?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ne mijenjamo vodu..
    ako sve radiš po ps-u..nama izdrži 3 mj..i kristalno je čista..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    ne mijenjamo vodu..
    ako sve radiš po ps-u..nama izdrži 3 mj..i kristalno je čista..
    Meni je ovo strašno. Ponavljam to je moja "blokada", ali nezamislivo mi je.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

zakaj je strašno..pa ako je održavaš kak spada i svaki dan filtriraš tj uključuješ pumpu voda je odlična..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je najduže stajala mesec dana. S tim da se nikad nismo kupali baš svaki dan, znači to je nekih 15-20 dana kupanja, a redovno filtriranje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    zakaj je strašno..pa ako je održavaš kak spada i svaki dan filtriraš tj uključuješ pumpu voda je odlična..
    Strašno je zato (meni), jer filtrirana voda u takvom bazenu bez kemikalija izdrži najviše tjedan dana i onda si zamislim koliko kemikalija treba staviti da drži 3 mjeseca.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo strašno. Ponavljam to je moja "blokada", ali nezamislivo mi je.
    i meni je strašno, zato ja imam manji bazen za djecu cca 300 litara. njima dovoljno, a stavljam čistu svaki dan. ulijem ledenu ujutro, do podne je već ok za kupanje

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ok, ako sam dobro shvatila, treba nam klor, ph i algicid? gdje se to kupuje, gdje je najpovoljnije...
    bazen se kupuje, kupuju ga moji roditelji, žive u kući, imaju veliko dvorište i baš ih veseli! veseli i nas jer ćemo vikendima kod njih se malo namakati

znači, otprilike se mijenja svakih mjesec dana? ok...
    što još treba znatI? koliko se često uključuje taj filter?

tnx

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kudri kad dodjes u ducan bau nesto ili pevec ili nesto u tom stilu imas policu s nizom dodataka za bazen:
    tabletice za provjeru pH, konc. klora
    sredstva za spustanje, dizanje pH, pa klor ili aktivni kisik za denzifekciju vode, pa algicid, pa pumpe, filteri, pa ususivaci, pa dozeri za klor/aktivini kisik.....
    ako uzimas manji bazen, onda ti je dovoljan starter paket, a onda ces sama procijeniti sto zapravo tovojo vodi najvise fali.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obično se i prodavači voljni solidno savjetovati što ti treba za početak.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo u naš veliki bazen stavljali samo klor (u tabletama) i to u količinama manjim od preporučenih i ne svaki dan, voda uz redovito filtriranje izdrži cijelo ljeto, kristalno bistra. ali kupaju se uglavnom samo klinci. postoje i neki preparati za održavanje vode na bazi ionskog srebra, bez klora, ali su nešto skuplji.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo u naš veliki bazen stavljali samo klor (u tabletama) i to u količinama manjim od preporučenih i ne svaki dan, voda uz redovito filtriranje izdrži cijelo ljeto, kristalno bistra. ali kupaju se uglavnom samo klinci. postoje i neki preparati za održavanje vode na bazi ionskog srebra, bez klora, ali su nešto skuplji.
    X
    najbitnije je filtriranje u cijeloj priči!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi več zvuči prihvatljivije. Gdje ste kupili klor u tabletama?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

anemona, u baumaxu ili bauhausu, ne sjećam se više točno. ali bude ih svugdje gdje i ostalih tih preparata. u naš bazen bi trebale ići dvije do tri, mi smo stavljali jednu i to noću i ne svaki dan. stavlja se u skimer (valjda se tak zove ona plivajuća košarica) i polako se topi, treba joj i do tri dana da se jedna otopi.
    i svakih par dana smo znali nadoliti svježe vode, klinci ispljuskaju dosta van, tako da ipak nije da ista voda stoji cijelo ljeto, ali cijeli bazen smo punili dvaput samo prvo ljeto dok nismo skužili da nije potrebno mijenjati svu vodu.
    prijatelji su imali ovo na bazi ionskog srebra, voda im je bila isto bistra cijelo ljeto.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 22.05.2012. at 08:33

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi smo razmišljali o vrtnom bazenu. Gledali smo ovdje ponudu:
    http://www.intex.com.hr/

Deda se jedino buni da na tom mjestu gdje bi stavili bazen trava više neće rasti .
    Moja djeca su alergičari pa me isto strah silnih kemikalija. Do sad smo punili svaki dan ujutro manji bazen i popodne je voda bila taman za kupanje. Navečer s tom istom vodom zaliješ vrti i super. A u taj bazen čak i ja stanem!
    Čini mi se da ćemo si ipak kupiti ulaznice za gradske bazene pa se tako hladiti do mora....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo prošle godine kupili bazen od 3,6m promjera, još je bio malo neravan pod, ali se investicija isplatila - djeca nisu izlazila. kupala se do besvijesti, predvečer bi odlazili i na rijeku. tako da ove godine planiramo isto. čak gledamo da kupimo veći (zavisno od financija). treba paziti i da djeca ne ulaze prljava (prljavih nogu) u bazen i treba malo čistiti vodu i sklanjati grančice i sl iz nje, te ovo što je gore navedeno.

mjesto gdje je stajao - lako se zasadi ponovno trava.

nama - roditeljima - je to bio spas. mi smo mogli mirno sjediti na verandi, a djeca nisu izlazila iz vode. investicija koja se isplatila.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

suncokret, sad si me nagnala da ponovno dam šansu bazenu, ako se stvarno može dobiti ok voda s minimalno klora.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Strašno je zato (meni), jer filtrirana voda u takvom bazenu bez kemikalija izdrži najviše tjedan dana i onda si zamislim koliko kemikalija treba staviti da drži 3 mjeseca.
    Voda iz pipe tj naša gradska voda održava se isto klorom, ph mora biti ok, te se isto upotrebljavaju razne kemikalije da bi voda bila ispravna!
    Tako ti je i s vodom u bazenu ako želiš da ti voda bude ispravna treba ju održavati i ne vidim nikakve razlike tj upotrebljavanja previše kemije u malim ili velikim vrtnim bazenima od ove vode koju koristimo svakodnevno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Voda iz pipe tj naša gradska voda održava se isto klorom, ph mora biti ok, te se isto upotrebljavaju razne kemikalije da bi voda bila ispravna!
    Tako ti je i s vodom u bazenu ako želiš da ti voda bude ispravna treba ju održavati i ne vidim nikakve razlike tj upotrebljavanja previše kemije u malim ili velikim vrtnim bazenima od ove vode koju koristimo svakodnevno!
    Ja vidim veliku razliku.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

u potpunosti potpisujem mamu c. i suncokret..
    kloriramo minimalno i to navečer i navečer uključujemo pumpu ..ispred bazena imamo lavor za pranje nogu..
    svako par dana koristimo usisavač za bazen...pokrivamo ga svako večer..
    meni je ovo manje zlo od gradskih bazena..
    koristimo ga samo obiteljski.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

suncokret, sad si me nagnala da ponovno dam šansu bazenu, ako se stvarno može dobiti ok voda s minimalno klora.
    nemam ti razloga izmišljati
    nažalost ne bavim se prodajom bazena, jer baš bi nam trebao novi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •