-
Ja sam prije 2 mjeseca dala otkaz teti nakon što sam ju slučajno čula da viče na dijete (imaš čak i topic o tome ovdje
). Dobro, to nije bio jedini razlog, ali je bio povod, da sve sagledam otpočetka, pa uopće nisam dvoumila.
Ja sam u Zg, pa sam imala i veći izbor, ali razumijem te, bila mi je muka samo od pomisli da sve moram opet prolaziti s nekim novim.
Razumijem da su ti opcije jako ograničene, ali ovo što pitaš, sagledavaš li ti situaciju dobro - aha, sagledavaš, mislim da bi joj svatko drugi tko ima veću mogućnost izbora druge čuvalice dao otkaz na prvi povišeni telefonski račun i sl.
Netko uvijek kaže da trebaš prvo razgovarati, ali meni se ne čini da se radi o osobi koja će poslušati. Osim toga i sama kažeš da su pravila postavljena, ali da ne reagira. Misliš da bi pomoglo da joj "zaprijetiš" otkazom, tj. daš neki ultimatum što mora promijeniti inače ćeš joj otkazati? Bi li to donijelo neke pomake?
Jesi li probala staviti oglas na više različitih mjesta? Koliko si daleko od nekog drugog grada, mjesta? Moja frendica je nedavno stavila oglas za tetu ovdje na forumu (iz zg je), javilo joj se stvarno dosta ljudi, pa čak i osoba iz Križevaca koja je spremna putovati svaki dan u ZG vlakom.
Ima li negdje u blizini, drugom mjestu, na putu do posla... možda neki mali / privatni vrtić - kad tete čuvalice čuvaju dvoje, troje djece kod sebe?
Kažeš da imate vrtić? Možda da pitaš tete u vrtiću, one ponekad poznaju odgojitelje koji su dolazili na praksu, a nisu uspjeli naći stalan posao?
Možete li ju dati barem u neko vrijeme u vrtić, a onda bi možda lakše našli neku osobu samo za popodne/vikende?
Vidiš, samo ti nabrajam druge mogućnosti, tetu sam ti već otpisala
. Šalim se, razumijem da je teško, ali sam htjela reći što mislim o tome sagledavaš li stvari dobro.
Drži se
.
p.s. A kako se curica ponaša s njom, voli li ju ona? Meni se kod tete koju smo otkazali baš obrnuto nije sviđalo što je sudoper svaki dan uglancan da se ne vidi ni kap vode na njemu, a igračke posložene po abecedi u drugoj sobi. Ja sam ju stalno ispitivala igra li se ona uopće s njim ili samo posprema. Čim bi ona izašla naš bi mali dovukao kutiju s igračkama i sve istresao na pod.
Postavi joj jasna pravila oko kave, frendica, telefona... ali ako je djetetu dobro s njom, ja bih prešla preko razbacnog suđa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma