Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: teta čuvalica,problem ili...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno teta čuvalica,problem ili...

Ajd mi pomozite sagledati situaciju,jer možda ja ne percipiram dobro neke stvari..
    Čuvalicu imamo od 1.1.ove godine,mlada cura 25 god.dolazi nam 5-6 x mjesečno,obično radi cijeli dan ili samo jutro,ovisi kako radimo mm i ja..
    moram napomenuti da smo je jako teško našli..živimo u maloj sredini,dali smo oglas i mjesec dana nam se NITKO nije javio,a svi kukaju kak nema posla..

dakle ona samo čuva našu dvogodišnjakinju..ne čisti,ne pere,ne kuha..ručak je uvijek u friđu,samo ga treba podgrijati..
    mene najviše smeta kaj ja ne znam ništa..
    nazovem i pitam što radite..odgovor..igramo se
    ja:kaj..ona:s kockama.. ili crtamo
    ja opet pitam,ispitujem..odgovori su najčešće sa jednom ili dvije riječi..najčešće da ili ne..
    prije me uredno dočekala rasturena dnevna soba,prepuna igračaka razbacanih na sve strane,u kuhinji dar-mar..
    kad sam joj skrenula pažnju,rekla je samo ok..
    ajde igračke su većim dijelom pospremljene,ali u kuhinji je i dalje ludilo..rekla sam joj ne moraš prati,samo ubaci u perilicu što vas dvije zaprljate..
    ali ne,ne reagira..užasno se osjećam jer sam joj odmah n apočetku jasno dala do znanja,što želim i očekujem od nje..
    sad je koliko čujem( od susjeda i frendice koja ju je došla zamijeniti,jer sam morala ostati duže na poslu)počela dovoditi frendice i kafeniše na terasi,dok mala baulja po dvorištu..e to me raspalilo..to sam čula sad neki dan još joj nisam ništa rekla,jer nije bila..

i kaj sad..kak da joj kažem da ne želim nikoga u svojoj kući..nije mi previše sjela,ali nemam drugog izbora i luda sam,ali ne mogu si pomoći.
    vrtić ne možemo jer radim vikende i praznike..ništa mi ne znači vrtić ako je u ostale ne radne dane nemamo gdje ostaviti..baš mi treba čuvalica..
    natukla mi je račun za telefon,i za internet jer imamo obični,a ona je nešto skidala i tak..

izluđuje me,a ja ne znam što napraviti..dati joj vritanjek i dati otkaz koji si ne mogu priuštiti,ili postoji neki način da izglaimo situaciju,i da to normalno krene,ili nema spasa..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sjedni s njom i postavi jasna pravila, ali istovremeno budi svjesna da ćeš vrlo vjerojatno morati tražiti drugu.
    Ja bih zato imala u spremnosti svoj godišnji, ako teta iznenada otkaže, da imate vremena pronači drugu.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a za traženje nje mi je trebalo mjesec dana..nemam tolko godišnjeg..
    pravila su poznata,ali ne reagira..

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne bih odmah dala otkaz, pričala bih s njom.. Možda da joj sastaviš konkretan plan rada.. Tipa od 08:00-08:30 želim da mala ustane, okupa se i obuće te sjedne za stol na doručak, itd. Tako da ispuni sve što je potrebno, a ako u međuvremenu stigne popiti kavu, surfati po netu, neka.. No, napomeni joj ono što te financijski i općenito smeta.. Očito nema iskustva, pa se ne snalazi. Nadam se da je tako, pa vidi dalje.. Ne znam.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam prije 2 mjeseca dala otkaz teti nakon što sam ju slučajno čula da viče na dijete (imaš čak i topic o tome ovdje ). Dobro, to nije bio jedini razlog, ali je bio povod, da sve sagledam otpočetka, pa uopće nisam dvoumila.
    Ja sam u Zg, pa sam imala i veći izbor, ali razumijem te, bila mi je muka samo od pomisli da sve moram opet prolaziti s nekim novim.

Razumijem da su ti opcije jako ograničene, ali ovo što pitaš, sagledavaš li ti situaciju dobro - aha, sagledavaš, mislim da bi joj svatko drugi tko ima veću mogućnost izbora druge čuvalice dao otkaz na prvi povišeni telefonski račun i sl.

Netko uvijek kaže da trebaš prvo razgovarati, ali meni se ne čini da se radi o osobi koja će poslušati. Osim toga i sama kažeš da su pravila postavljena, ali da ne reagira. Misliš da bi pomoglo da joj "zaprijetiš" otkazom, tj. daš neki ultimatum što mora promijeniti inače ćeš joj otkazati? Bi li to donijelo neke pomake?

Jesi li probala staviti oglas na više različitih mjesta? Koliko si daleko od nekog drugog grada, mjesta? Moja frendica je nedavno stavila oglas za tetu ovdje na forumu (iz zg je), javilo joj se stvarno dosta ljudi, pa čak i osoba iz Križevaca koja je spremna putovati svaki dan u ZG vlakom.

Ima li negdje u blizini, drugom mjestu, na putu do posla... možda neki mali / privatni vrtić - kad tete čuvalice čuvaju dvoje, troje djece kod sebe?

Kažeš da imate vrtić? Možda da pitaš tete u vrtiću, one ponekad poznaju odgojitelje koji su dolazili na praksu, a nisu uspjeli naći stalan posao?

Možete li ju dati barem u neko vrijeme u vrtić, a onda bi možda lakše našli neku osobu samo za popodne/vikende?

Vidiš, samo ti nabrajam druge mogućnosti, tetu sam ti već otpisala . Šalim se, razumijem da je teško, ali sam htjela reći što mislim o tome sagledavaš li stvari dobro.

Drži se .

p.s. A kako se curica ponaša s njom, voli li ju ona? Meni se kod tete koju smo otkazali baš obrnuto nije sviđalo što je sudoper svaki dan uglancan da se ne vidi ni kap vode na njemu, a igračke posložene po abecedi u drugoj sobi. Ja sam ju stalno ispitivala igra li se ona uopće s njim ili samo posprema. Čim bi ona izašla naš bi mali dovukao kutiju s igračkama i sve istresao na pod.

Postavi joj jasna pravila oko kave, frendica, telefona... ali ako je djetetu dobro s njom, ja bih prešla preko razbacnog suđa.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imaš problem, a kak stvari stoje tek će ti nastati pravi problem... A da ti ipak već počneš tražiti drugu tetu, imaj u vidu da su upravo iz školskih klupa izašle nove generacije teta čuvalica, željnih posla.
    A do tada: dovođenje drugih osoba u tvoj dom i k tvom djetetu joj strogo zabrani! Uleti par puta doma nenajavljeno, pa ćeš dalje sama vidjeti.
    Sretno!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

bubilo b.draga,znam tvoju priču,pratila sam te..

e za svoje dijete ja ne mogu točno reći..većinom ne reagira na nju,ali povremeno zapita di je Ana..ne mogu odgonetnuti..kad je pitam što si radila sa tetom A.dobijem odgovor ko i od tete...igaja(igrala)fala adminu za smajlić,taman za mene..ja pitam kaj ste se igrale..mala kaže kotke i boje..eto ga na..

nažalost ne mogu joj uletit..MM i ja radimo u ZG a živimo 110 km dalje..nije nam usput...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    MM i ja radimo u ZG a živimo 110 km dalje..nije nam usput...[/SIZE][/SIZE]
    110 km , čovječe! Je l bar u smjeru Križevaca da pitam za ovaj kontakt.
    Joj... Uh...

Djetetu je vjerojatno ok, je l plače i buni se kad ostaje s njom?

Za početak razgovaraj s njom i podsjeti ju na pravila, a pokušaj još negdje na neku stranu naći neku opciju.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

nažalost nije u smjeru Kž..

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kiara, jel može tko od tvojih prijatelja ili rodbine tijekom dana doći u "slučajni" posjet čuvalici i djetetu? Čuj, pa njoj su ruke odriješene kad zna da tak daleko putujete na posao... Može i tulum napraviti...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kiarad meni se sve nekako cini da vam
    je najbolje poceti traziti backup opciju... Nabijanje racuna za telefon i internet, dovodjenje drustva i slicno nisu bas mali prekrsaji i ako ima obraza tako se ponasati (plus ovo sto si spomenula, nered u kuhinji unatoc dogovoru i prigovoru), sumnjam da cete lijepim razgovorom ista postici...cini se da je u pitanju takav karakter.
    Nadam se da cete naci nekog boljeg!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

o svašta, pa ipak ima 25 god.. malo mi po ovome svemu djeluje neozbiljna, podhitno ozbiljan razgovor. da, da si bar u smijeru križevaca..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pa ja se bojim da se djetetom ni ne bavi previše...
    curka spava do 9..presvlačenje,doručak, igra,ručak,spavanje u 13-15(ona ju ostavlja do 16)tak mi je rekla..pa buđenje,klopa igra i spavanje.ona je ne kupa,to radim ja..ne dira ni njezin veš-očekuje da je sve spremno dočeka da ne mora misliti..

ma pitala sam danas frendicu jel bi se koji put zaletila,onako usput,al njoj je neugodno..ma mislim..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

čini mi se da odgovor već znaš u sebi - nisi zadovoljna s njom i to nezadovoljstvo će samo rasti.

dio problema je što u početku nisi dobro postavila očekivanja i granice; koji su njeni zadaci, a što nećeš tolerirati. problem nas roditelja je da, u najboljoj namjeri, želimo što manje opteretiti tetu, kućanskim poslovima isl., kako bi se što više posvetila djetetu, a na kraju ne iziđe na dobro...

veći dio problema je što teta nije ozbiljna i odgovorna i to teško možeš promijeniti.

ps
    što znači da ju ostavlja do 16h? nije valjda curka sama u krevetiću sat vremena nakon buđenja :/

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ostavlja je da spava do 16 h..
    moja malena je velika spavalica,mi je u 15 h budimo jer bi ona mogla još dugo...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i da,znam odgovor ali sam htjela čuti i druga mišljenja da je ne otpilim "bez veze"..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

to je onda ok, ako se ne kosi s vašim uputama

ja sam krivo shvatila da ju nakon buđenja ostavlja samu...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ina33 niz..kavofob,točno sma postavila očekivanja,ali ona se na to OGLUŠUJE...ne zanima je..
    kad nešto kažem ona veli..aha,ok..
    i to je sve..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja bih joj jasno rekla da ne smije dovoditi društvo, a drugog problema moram priznati da ne vidim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa lijepo ju posjedni, reci kako stavri stoje, ti si njen poslodavac, plaćaš je, a tvoja su pravila takva i takva.
    Na sve je upozori. Na internet, na telefom, na nered, na kave...
    Ali i recimo stavi komp pod ključ (lozinku) i telefon se možda nekak može "zaključati"

Reci da ima rok da se sredi ili leti i kraj priče.

I traži nekoga za to vrijeme, moda ovaj put budeš imala više sreće.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam bila u sličnoj situaciji (teta je bila na probi, na kraju ju nisam angažirala). od prve nisam bila zadovoljna, ali mi se činilo da pretjerujem s glupostima jer se curki svidjela. zapravo sam sama sebe uvjeravala da pretjerujem...ustvari sam moj loš osjećaj je trebao biti dovoljan da joj dam nogu, to mi je bilo jasno tek poslije.

izravno oglušivanje na vaše upute nije mala stvar, ali teško je u tvojoj situaciji savjetovati da ju tek tako otpiliš.

nadam se da će se uskoro pojaviti neko rješenje.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dovođenje društva i nabijanje računa za telefon/internet stvarno nisu mali prekršaji. A ni taj darmar u kuhinji i sobi mi se ne svidja. Cure su tivec rekle, posjedni je i oštro porazgovaraj. I traži novu cuvalicu! Sretno!

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

e mica, da si mi bliže... ali eto... znaš kaj bi ja napravila? Npr., plača joj je 5. u mjesecu, ja bi izvadila dogovorenu cifru, i rekla bi, evo xy novaca, sad ćemo malo umanjiti zbog tel. i internet računa, i izvoli, ovo je tvoje, nadam se da drugi mj. nećemo imati ovakvih problema... mislim da bi joj tada došlo do glave... pa nije da ti čuva besplatno, pa je sad tebi nešto bed, jer ti radi uslugu... neznam... meni nebi bilo bed reći što želim i kako želim, i ako ne funkcionira... pedala... ja kad čuvam klince, moje mame su znale jasno reći- želimo da popodne spava od- do, u trenirci, ne u piđami, ali bez špangice- i tak je bilo, mama i tata plačaju, mama i tata odlučuju...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

za početak joj odbij od plaće trošak telefona i interneta! Podcrtaj na računu markerom kad je telefonirala pa joj predaj.
    I svakako potraži novu curu ili bar reci ovoj ako joj ne treba posa i nije joj stalo do njega da ćeš ti naći nekoga kome je.

Ne mogu vjerovat da si toliko dugo tražila čuvalicu, pa to tvoje mjesto treba nagradit za tako malu stopu nezaposlenih.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda glupo pitanje, ali da ne čitamiz početka - da li si joj ikad rekla da ne smije koristiti telefon i internet?
    Gledam iz pozicije mlade cure koja satima čuva dijete. Pretpostavljam da joj je stvarno dosadno dok dijete spava, pa surfa, pa joj je opet dosadno, pa joj dođe prijateljica malo,...

Ne smatram da je to ok, ali vjerujem da ona ne vidi ništa loše.

Ovaj raspored što si napisala da radi s djetetom je meni sasvim ok.
    Nered me ne smeta.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I od djece tražim da pospreme za sobom kad se više ne igraju, da odnesu tanjur sa stola kad pojedu.
    U vrtiću isto pospremaju igračke za sobom i ne ostavljaju nered, a i odnesu svoje tanjuriće na kolica kad pojedu.

Ne vidim zašto to ne bi trebala raditi teta koja je još k tome i plaćena (dakle nije to košenje trave, kuhanje ručka ili peglanje) a očito ništ ne radi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    I od djece tražim da pospreme za sobom kad se više ne igraju, da odnesu tanjur sa stola kad pojedu.
    U vrtiću isto pospremaju igračke za sobom i ne ostavljaju nered, a i odnesu svoje tanjuriće na kolica kad pojedu.

Ne vidim zašto to ne bi trebala raditi teta koja je još k tome i plaćena (dakle nije to košenje trave, kuhanje ručka ili peglanje) a očito ništ ne radi.
    Meni bi bilo poželjno da to radi, ali ne bi mi bio razlog za otkaz.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 21.05.2012. at 08:30

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ne treba, ali je dio problema na koji joj se već ukazalo, ali na koji se potpuno oglušila. Uz to idu inetrenet, telefon i kave. Ne treba joj dati otkaz, ali je treba upozoriti.
    I dokle onda tolerirati njeno ignoriranje upozorenja?

Uostalom, neš ti posla, mala spava 3 sata, koliko joj treba da skupi igraček koje su razbacale i da popere to malo kaj su zaprljale. Kaj ona niš ne jede i ne pije cijeli dan dok malu čuva???
    Posljednje uređivanje od ana.m : 21.05.2012. at 09:07

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa ne treba, ali je dio problema na koji joj se već ukazalo, ali na koji se potpuno oglušila. Uz to idu inetrenet, telefon i kave. Ne treba joj dati otkaz, ali je treba upozoriti.
    I dokle onda tolerirati njeno ignoriranje upozorenja?

Uostalom, neš ti posla, mala spava 3 sata, koliko joj treba da skupi igraček koje su razbacale i da popere to malo kaj su zaprljale. Kaj ona niš ne jede i ne pije cijeli dan dok malu čuva???
    To je odgovor koji mora dati onaj tko je unajmio čuvalicu, ja mogu reči svoje mišljenje.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

razgovarala sam sa njom danas ujutro prije nego sam išla na posao..
    zamolila sam je da se više ne ponavljaju takve stvari..

rekla je..aha,ok..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    razgovarala sam sa njom danas ujutro prije nego sam išla na posao..
    zamolila sam je da se više ne ponavljaju takve stvari..

rekla je..aha,ok..
    I kaj sad ak bu sve po starom...? Buš nam javila je li bilo "a-ha, ok " Ili je bilo "A-ha! OK! "

Javi..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam...ja bih ipak trazila back up a paralelno bih probala s njom razgovarati. Ali realno kakvi odnosi mogu biti nakon takvog razgovora? Meni je bilo vazno s cuvalicom imati odnos povjerenja i da bude onako prijateljski, s tim da su pravila poznata.
    Nije lako naci balans pogotovo kad prvi put tako nekog zaposljavas, a kasnije naucis i na svojim greskama ali ti se i bolje iskristalizira sto zapravo ocekujes i sto nikako ne mozes progutati. Meni su recimo dovodjenje drustva i nabijanje racuna veliki minus. Dok dijete spava ima se sto napraviti (i ne mislim na kucanske poslove), pospremit igracke, pojesti gablec, ocistiti kuhinju iza sebe, moze si ponijeti knjigu, pogledat tv, popit kavu...
    Posljednje uređivanje od Charlie : 21.05.2012. at 19:43

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ili baš i da dovede frendicu dok mala spava da popiju kavu ali da ti to kaže i da se njena komunikacija s tobom ne svodi na "aha, ok" .
    Uostalom, 25 godina i nisu baš nezrele godine.
    Ja sam u tim godinama skoro već rodila i imala 6 godina ztaža....A ona se razgovara kao da joj je 15, a ne 25.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 21.05.2012. at 20:42

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ili baš i da dovede frendicu dok mala spava da popiju kavu ali da ti to kaže i da se njena komunikacija s tobom ne svodi na "aha, ok" .
    Uostalom, 25 godina i nisu baš nezrele godine.
    Ja sam u tim godinama skoro već rodila i imala 6 godina ztaža....A ona se razgovara kao da joj je 15, a ne 25.
    Pa možda ženska jednostavno tako razgovara. Primila je na znanje, barem riječima.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Može ona biti ovakva ili onakva i ja sam ovakva i onakva, svašta bih rekla ili ne bih rekla.

Ali na poslu moram biti onakva kako se od mene očekuje. I moram raditi ono što od mene traži poslodavac!

Ne mogu pogledati klijenta i reći mu "Da?!", već mu moram reći "Dobar dan, izvolite" i još mu se moram smijati, smijalo se meni ili ne....

Ona je zaposlenik i trebala bi neke stvari odraditi kako to od nje očekuje njen poslodavac. Ne kužim u čemu je problem?
    Kaj se vi svi na poslu ponašate onako kako trebate ili kako se vama oće?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Može ona biti ovakva ili onakva i ja sam ovakva i onakva, svašta bih rekla ili ne bih rekla.

Ali na poslu moram biti onakva kako se od mene očekuje. I moram raditi ono što od mene traži poslodavac!

Ne mogu pogledati klijenta i reći mu "Da?!", već mu moram reći "Dobar dan, izvolite" i još mu se moram smijati, smijalo se meni ili ne....

Ona je zaposlenik i trebala bi neke stvari odraditi kako to od nje očekuje njen poslodavac. Ne kužim u čemu je problem?
    Potpis! Cura je zaposlenik, nema tu previse filozofiranja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma slažem se s ovim, bez daljnjeg, samo me "smeta" (ne smeta me osobno) što se sad curi gleda i mjeri svaki pokret.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    e mica, da si mi bliže... ali eto... znaš kaj bi ja napravila? Npr., plača joj je 5. u mjesecu, ja bi izvadila dogovorenu cifru, i rekla bi, evo xy novaca, sad ćemo malo umanjiti zbog tel. i internet računa, i izvoli, ovo je tvoje, nadam se da drugi mj. nećemo imati ovakvih problema... mislim da bi joj tada došlo do glave... pa nije da ti čuva besplatno, pa je sad tebi nešto bed, jer ti radi uslugu... neznam... meni nebi bilo bed reći što želim i kako želim, i ako ne funkcionira... pedala... ja kad čuvam klince, moje mame su znale jasno reći- želimo da popodne spava od- do, u trenirci, ne u piđami, ali bez špangice- i tak je bilo, mama i tata plačaju, mama i tata odlučuju...
    na idućoj plaći samo smanji iznos za račun i na njen eventualno upit,reci: Aha,ok
    kod takvih očito pali drastično.možda se potrudi malo više sa svoje strane iskomunicirati vaš problem...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bi tražila novu, ova mi se ne sviđa

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jesi razmisljala o opciji da je vodite sa sobom u ZG kod neke cuvalice u stanu u blizini vaseg posla? Vidim da se radi o 5-6 puta mjesecno... u vasem mjestu nema cuvalica...ja bi probala tako.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi razmisljala o opciji da je vodite sa sobom u ZG kod neke cuvalice u stanu u blizini vaseg posla? Vidim da se radi o 5-6 puta mjesecno... u vasem mjestu nema cuvalica...ja bi probala tako.
    nisam razmišljala o tome..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

rasplet situacije...

nakon oštrog razgovora stvari su se promiijenile nabolje..kolko-tolko..
    kad se otvarao baby-center vidli smo Mielovu kuhinjicu na akciji,pa se dogovorimo MM i ja da ćemo je uzeti maloj..
    kak baš nismo bili pri lovi,kaže MM pa ok uzet ćemo iz kasice medeke,to si ionak štedi za neku veću igračku..
    u kasici je malla imala 655 kn..
    idem ja jedan dan u noćnu i uzmem ja kasicu da izvadim meddeke,kupit ću usput u Cc1..
    kad ono kasica lagana,brojim ja i ne vjerujem..
    ostalo 135 kn!!
    Koji k....!!
    zovem MM on nema pojma,ja nemam pojma..mala nije tko ostaje!!??
    nitko nam drugi tko je u posjetu ne ulazi u spavaću sobu..

pitam nju kad je došla..ona mrtvo hladno kaže neznam niš o tome,nije me ni pogledala!
    Moliiiimmm?a tko zna..
    isti tren je dobila nogu..
    i evo opet mjesec dana tražimo čuvalicu,a nitko ne bi..niti jedan poziv..
    a svi kukaju kak nema posla ni para..
    ja se slažem da je čuvanje djeteta odgovoran posao..al opet,da nitko ne bi!!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajme kiara čisti horor. očito je bilo pitanje karaktera i nijedan razgovor to ne bi promijenio. a ovo da se nitko ne javlja na oglas, gotovo mi je nevjerojatno. očito je svima lakše kukanje. sretno dalje u traženju!

zdravo kitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Iskreno, čudim se pomalo roditeljima koji žele isključivo mlade cure da im čuvaju djecu.

Onda se događa to što ti imaš (naravno ima i časnih izuzetaka, ne tvrdim da su sve mlade neodgovorne ali....?). Žena koja i sama nije majka teško da ima razvijen takav osjećaj odgovornosti i da kvalitetno može odgovarati za cjelodnevnu skrb djeteta.Potrebno je iskustvo,osjećaj i znati se prilagoditi potrebama djeteta jer svako je individua za sebe.Koliko to može i zna mlada djevojka? Dobro je da vam još nije dovela i dečka doma. Po meni curke su dobre za par sati čuvanja i to je to.Za sve drugo potrebno je iskustvo i znanje od kuhanja do prve pomoći djetetu,psihologija i prilagodba kako djetetu tako i roditeljima. Sve na početku jasno dogovoriti i obje strane se uredno držati toga. Kad je tome tako nebi smjelo biti problema.Ja sam teta čuvalica i nikada mi nije palo na pamet ni telefonirati bez pitanja a kamoli prčkati i otvarati osobna računala jer to i je osobna stvar. Nikada nisam pojela ni uzela ni koricu suhoga kruha a kamoli nešto drugo...Bože sačuvaj.Čak sam upozorila mamu da ne ostavlja svoj nakit na dostupnom mjestu jer ne želim odgovarati ako bi slučajno nestalo (može i djete uzeti pa se igrati i tko zna kamo staviti).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •