Mi provodimo higijenu najčešće čistom vodom, a oko dva puta tjedno Acidosalus gelom za intimnu njegu ili onda kad mi se požali da ju guza pecka ili svrbi.
Ako se koji put guza zacrveni, a nije ništa strašno, nakon pranja joj namažem kantarionovim uljem (gospina trava). Pomaže zacjeljivanju tkiva, uklanja upalu, djeluje protiv bakterija i gljivica (u blažim oblicima).
Najbolje je brisati se papirnatim ručnikom (tapkanjem), jer se frotirskim ponovo nanosi natrag ono što je prethodno obrisano, a papir samo baciš u smeće.
Gaćice prije oblačenja treba popeglati uz vruću paru. U zadnje ispiranje bijelog veša (kad su u pitanju gaćice) ne stavljati omekšivač, već napuniti cijeli odjeljak sa alkoholnim octom. On malo omekšava, ali što je najvažnije, dezinficira.
Tako se moja curka i ja snalazimo.
Eeee...skoro sam zaboravila! Jako je dobro u nekom lavoriću ili kadici napraviti blagu otopinu hipermangana ( u apoteci objasne kako se to radi), pa dijete sjedi u tome jedno 3-4 minute. Dušu dalo za dezinfekciju. Kad je bila frka s gljivicama, to smo radili svaki dan ujutro i navečer, brzo se vidi poboljšanje.
I spavanje bez gaćica, samo donji dio pidžame (pamućne) da guza što bolje diše.