Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Djevojčice - sa čime prati spolovilo?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moja N pišu pere samo čistom vodom.
    Ono belo joj se ne nakuplja skoro uopšte, ali se često (skoro svakodnevno) zacrveni, pa mažemo nevenovu mast. Predpostavljam da se zacrveni zato što se ne briše u vrtiću, a i ako se briše ko zna kakvim rukama. Gaćice uvek iskuvavamo, probali smo pranje na 60 ali nije mi dobro, za donji veš više volim 95.
    Kako rešavate masne fleke na gaćicama od kreme? Mi smo upropastili gomilu gaćica, pa sad imamo "večernje" koje obuče posle kupanja i mazanja, a onda ujutru obuče nove, jer ove budu masne od kreme.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nikad u životu im nisam namazala spolovila
    mažete li svoja?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mažem joj kao što bih joj namazala bilo koji drugi deo tela da se zacrveni ili da je peče
    predpostavljam da neobrisani urin nagrize kožu pa je tako i malo ošteti
    nevenova mast pomaže da to brže zaceli i sprečava ponovnu iritaciju
    svoje ne mažem jer se brišem redovno
    ali ako je koža iziritirana nečim (sintetičkim ulošcima, depilacijom) ponekad mi treba mazanje

sigurna sam da nije nikakva infekcija jer se zbog drugih problema redovno kontrolišemo i nosimo urin na analizu svakih 10 dana

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i moja se pere sama. digne nogu na rub kade i dobro opere tušem. ne kužim kako mogu ostati naslage nakon toga
    ne bi vjerovala, ali mogu

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kada sam bila malena,mama bi me svake veceri polegla na krevet
    i mlakom vodicom i vaticom obrisala.
    Tako i ja mojoj curi.
    Ponekad se zacrveni,tada namazem kap kantarionovog ulja i prodje do jutra.
    Sapunom operemo ruke i noge,samponom kosu 1-2x sedmicno.
    Negde sam procitala,da je curkama do puberteta pozeljno mazati sluzokozu,jer jos nema lucenja
    koje stiti od iritacije...

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nisam još mama, ali stvarno nema potrebe za ičim osim vodom. čak i u slučaju infekcije ne bi trebalo prati sapunima i detrđentima već čajevima, otopinom jabučnog octa i sl. svi sapuni i detrđenti su lužnati (neki više, neki manje), ali ono što je najbitnije - nepotrebni su jer se rodnica sama čisti. i nama velikima i njima malima. to je moje osobno mišljenje, ali isto će reći svaki doktor, pogotovo dermatolog. moguće je, jedino, ako se maže kremom na bazi mineralnih ulja (a to je većina danas), da se ona ne da isprati samo vodom, no ako se držite potpuno biljnih ulja i kremica - nema tih problema.

ovo crvenilo koje spominjete može biti uzrokovano, između još sto razloga i pretjeranim pranjem, također - iscjedak i te bijele naslage mogu se javiti kao obrana sluzokože od isušivanja izazvanog prerevnim pranjem, trljanjem, detrđentima i sapunima. drugi razlog koji mi pada na pamet jesu detrđenti i omekšivaći jer je to jedino mjesto na tijelu gdje sluznica stalno izravno dolazi u dodir s tkaninom pa je osjetljivija na te stvari. također klorom izbjeljivani toalet papir, mirisljavi i obojeni papir, te mokre maramice mogu iritirati.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja mažem i svoje, ali samo kantarionovim uljem ako osjetim kakvu iritaciju, gljivice i sl.
    isto i njoj (dogodi se da kada ju bake brišu da ne obrišu dobro pa se zacrveni, tada joj navečer namažem između malih i velikih usana kant. uljem)
    vissnja, možda griješim, ali možda bi za taj dio tijela bilo bolje kant. ulje jer ono smanju upale... nevenova mast je više za zacijeljivanje i ima više kojekavih sastojaka u njoj (neven, mast, vosak...) dok je u ulju samo ulje i trava

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam čitala sve, al i meni se neki dan dogodilo isto, oprala se sapunom, djećijim, katastrofa kako peče, svrbi. žulja ma ne znam što sve ne, ne bih se više nikada oprala sapunom.

Pokušaj s ovimhttp://www.jglprobiotici.com/lactogy...intimni-sapun/meni je pomoglo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nikad u životu im nisam namazala spolovila
    mažete li svoja?
    Dugo mi nije trebalo ništa, a sad koristim nevenovu kremu po potrebi, tek odnedavno (:klimakterična

Iskustvo sa vlastitom ženskom djecom nemam, ali sjećam se da je prijateljica svojoj curici prala samo s vodom i po potrebi uljem u slučaju crvenila. Ne znam koja vrsta ulja je bila u pitanju. Ja bih uzela bademovo.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala sve, al i meni se neki dan dogodilo isto, oprala se sapunom, djećijim, katastrofa kako peče, svrbi. žulja ma ne znam što sve ne, ne bih se više nikada oprala sapunom.

Pokušaj s ovimhttp://www.jglprobiotici.com/lactogy...intimni-sapun/meni je pomoglo.
    Zaboravila sam napisati , teta u ljekarni mi je rekla da je za sve dobne skubine , i da se mogu prati i curice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja se sama pere, ak treba maže se kantarionom

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Mojoj (poprilicno velikoj i razvijenoj) devetogodisnjakinji je u zadnjih godinu dana (ne)higijena "kokice" postala poprilican problem. Sigurna sam da jos nema pravi iscjedak, nije joj uvijek niti crveno, al gacice budu skoro uvijek na kraju dana zute i poprilicno smrde. Pere se svako jutro vodom, odnedavno smo uveli i sapun za intimno pranje, mazala se i kremama protiv Candide (kad sam ju ja opet u trudnoci pokupila), al nist ne pomaze. Kad sam tu u Svedskoj pitala sestru u ginekoloskoj ambulanti o tome, cudom se cudila i uglavnom nisam dobila neki pravi odgovor.
    Uskoro dolazimo u Hr pa me zanima kakve pretrage i brisove bi trebalo napraviti da se vidi jel to nesto ozbiljnije.
    Sto se samopomoci tice, izbacivanje slatkog je gotovo pa nemoguca misija, a nije nam bas ni pomagalo to sto pliva na bazenu 2 x tjedno. Daleko naj "nemogucija" misija je spavanje bez gacica. Ne znam kak se tak "navukla" na gace (meni nisu bas odjevni predmet za pod mus), al to je dijete koje uvijek i apsolutno svuda mora imat gace na sebi (jednom kad je kao 5godisnjakinja upala u potok i ja nisam imala rezervne gace za nju, nego samo hlace, od soka je tulila 2 sata koliko nam je trebalo do doma, jer "ona ne moze biti bez gacica".... )

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •